2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    118
çocuğun herşeyden önce sağlıklı bi anneye ihtiyacı var tabi.
doktorum nasıl böyle bi risk alır gelmezsin dedi. şansım yaver gitti bişey olmadı ama süt alacak diye onu kucağına alamayacak sekeli olan bi annesi de olabilirdi. hayırlsıı dedik artık bundan sonra 🤷🏻‍♀️
bekleriz ek gıda çok eğlenceli bizimki baya beceriyor öyle itme ağız açmama falan yok baya kaşığı bekliyor çekip yiyo
Allah şifa versin. Bebişinle nice sağlıklı mutlu günleriniz olsun inşallah.

Gündüz bizim de rutin bir saatimiz yok ne zaman uykusu gelirse o zaman yatırıyorum ama artık bizimki yatağında yatmaya biraz alıştı çünkü ilk başlarda ne zaman kucağımda ya da ayağımda uyutsam yerine koyarken mutlaka uyanıyordu ben de o yüzden yattığı yerde pışpış yaparak uyutmaya başladım şimdilik öyle gidiyoruz
Bende öyle alıştırmaya çalışıyorum bizimkide aynen koyunca uyanıyor ama alışmadı bitürlü 🥲
çocuğun herşeyden önce sağlıklı bi anneye ihtiyacı var tabi.
doktorum nasıl böyle bi risk alır gelmezsin dedi. şansım yaver gitti bişey olmadı ama süt alacak diye onu kucağına alamayacak sekeli olan bi annesi de olabilirdi. hayırlsıı dedik artık bundan sonra 🤷🏻‍♀️
bekleriz ek gıda çok eğlenceli bizimki baya beceriyor öyle itme ağız açmama falan yok baya kaşığı bekliyor çekip yiyo
maşallah 😍

Kizlar biz 3 aylik olduk ama 2.ay asilarimizi 3.ayimiza 1 gun kala yaptilar. Asi bulamadilar 🤦‍♀️ rotaviruste ayni gun oldu. Oglumda asiri istahsizlik basladi. 120-150ml icen cocuk suan 60 -90na dustu. Aksam 20.30 gibi 90 ml mama icti gece 22.00 civari tekrar mama verdim hicbir sekilde almadi bende nasilsa uyanir icer dedim ve uyumusum 🤦‍♀️ sabaha karsi 4.00 de mizirdanmaya basladi ve 100 ml icti. Yani 8 saat ac durdu. 🥹🥹 sizde de boyle istahsizlik yapti mi asi? Emse meme reddi yasiyor diyecegim ama mamayla besleniyor.

Kızlar ben kızımda bir haftadır kafa düzleşmesi ve kulak kepçeliği fark ettim aranızda bu durumu yaşayan var mı neler yapılabilir düz kafa yastığı aldım hep pozisyonlu uyutuyorum sağ sol ama yine de olmuş ana kucağı ve oyun halısı diye tahmin ediyorum sebep olarak oralara yatırdığımda düz kafa yastığı kullanacağım kepçe kulak içinde earlap kulak bandı gördüm kullanan veya duyan var mı

Kizlar biz 3 aylik olduk ama 2.ay asilarimizi 3.ayimiza 1 gun kala yaptilar. Asi bulamadilar 🤦‍♀️ rotaviruste ayni gun oldu. Oglumda asiri istahsizlik basladi. 120-150ml icen cocuk suan 60 -90na dustu. Aksam 20.30 gibi 90 ml mama icti gece 22.00 civari tekrar mama verdim hicbir sekilde almadi bende nasilsa uyanir icer dedim ve uyumusum 🤦‍♀️ sabaha karsi 4.00 de mizirdanmaya basladi ve 100 ml icti. Yani 8 saat ac durdu. 🥹🥹 sizde de boyle istahsizlik yapti mi asi? Emse meme reddi yasiyor diyecegim ama mamayla besleniyor.
Geçmiş olsun canım 🌸 biraz huysuzluk huzursuzluk yapabiliyor zaten 2. Ay aşıları bizde bir şey olmadi ama olan çok. Bi de üstüne rota da eklenince ondan olmuştur 🫠 ama üzülme diye diyorum dün akşam 8 gibi emzirdim en son 9 gibi de uyudu ben de 12 gibi gittim uyudum genelde kendisi uyaninca emziriyorum artık saat tutmuyorum max 5 saate uyaniyor ama bazen dün olduğu gibi uyanasi gelmeyebiliyor. Uykuya daha çok ihtiyaci varmış demekki için rahat olsun. Sabah ezaninda uyandi 🤗🤗 artık uykuda kan şekeri düşmesi vs çok olmazmış o yüzden arada olur böyle sıkma canını diye söylüyorum bir de mama daha uzun tok tutabiliyor yani benim deneyimim öyleydi en başta bir kaç gün mama destekli gitmişti orda öyle gördüm. Acıkınca uyaniyorlar çünkü 🩵
Kızlar ben kızımda bir haftadır kafa düzleşmesi ve kulak kepçeliği fark ettim aranızda bu durumu yaşayan var mı neler yapılabilir düz kafa yastığı aldım hep pozisyonlu uyutuyorum sağ sol ama yine de olmuş ana kucağı ve oyun halısı diye tahmin ediyorum sebep olarak oralara yatırdığımda düz kafa yastığı kullanacağım kepçe kulak içinde earlap kulak bandı gördüm kullanan veya duyan var mı
Benim bebede de kepcelik ufaktan var gibi haftaya doktoruna gidince sorucam ne yapılabilir erkenden halledelim ilerde kafasına takmasini istemiyorum 🥹 oneriliyor mu bu bantlar

Maalesef ben de fragman olduğunun farkındayım içim hiç rahat değil gündüz bakım evlerini araştırmaya başladım sıfır iki yaş sınıfı olan bir yer var evimize çok yakın kayınvalideme de çok yakın zaten yakın oturuyoruz eğer kafama yatmazsa oraya veririm en azından gündüz orada çocuk eğitici oyunları oynar bir sürü etkinlik yapıyorlar Villa tipi bir yer hem bahçeye etkinlikleri var bütün gün evde çocuğa televizyon izleteceklerse kreşe veririm daha iyi
yurtdışında bebekleri hep 6 ay, 1 yıl içinde kreşe veriyorlar nenelerin bakması gibi bir durum yok ki sanırım ben de 1 yaşında vereceğim. o yüzden kendini hiç kötü hissetme türkiyede 3 yaşında bile başlayana aaa ne erken diyorlar ki ben kendim öyle başlamışım. hep mutluydum akademik okul hayatımda da hiçbi sıkıntım olmadı. o yüzden bence de nene bakmasından profesyonel birinin bakması iyidir ki bu zaten kısıtlı saat için geçerli yine en iyi bakım vereni annesi olacak❤️
Bacikolaar çok önemsiz görünen ama benim sabahları isyan bayraklarını asmama sebep olan bir sorun sorucam 😆 bebeleriniz kaçta uyaniyor snndjdbd 8 de de uyusa 10 da da uyusa sabah 5-6 arasi uyaninca daha yatmıyor 1-2 saat sonra anca uyuyor yani gece uykusu finito o saate 🥹 yaşayan varsa nasıl çözdünüz
Benim bebeğim de her gün 5-6 arası uyanıyor çünkü kaka yapıyor uyanıp. burada da hava çok erken aydınlanıyor ben karartma perde de denedim ama çocuğun biyolojik saati böyle alışmış. seninki de eğer kaka için uyanıyorsa boşa satın alma diye dedim :)

yurtdışında bebekleri hep 6 ay, 1 yıl içinde kreşe veriyorlar nenelerin bakması gibi bir durum yok ki sanırım ben de 1 yaşında vereceğim. o yüzden kendini hiç kötü hissetme türkiyede 3 yaşında bile başlayana aaa ne erken diyorlar ki ben kendim öyle başlamışım. hep mutluydum akademik okul hayatımda da hiçbi sıkıntım olmadı. o yüzden bence de nene bakmasından profesyonel birinin bakması iyidir ki bu zaten kısıtlı saat için geçerli yine en iyi bakım vereni annesi olacak❤️

Benim bebeğim de her gün 5-6 arası uyanıyor çünkü kaka yapıyor uyanıp. burada da hava çok erken aydınlanıyor ben karartma perde de denedim ama çocuğun biyolojik saati böyle alışmış. seninki de eğer kaka için uyanıyorsa boşa satın alma diye dedim :)
Ayrıca satın almayı düşünmüyorum benim fon perdelerim koyu gri mavi arası bi rengi var ikisini de ortaya çekerek odayı daha karanlık gibi yapabilirim diye düşünüyorum onu denicem 😂 perdeleri yikarken fonları cıkartmıştım geri takıcam işte bakalım ise yarar inşallah 🫠

aşılar, atak haftaları beslenmede değişikliğe yol açabilir. azalma artma her türlü değişiklik mümkün. muhtemelen düzelecektir birkaç gün içinde. ihtiyacı oldukça verin zorlamayın. gece zaten uyanmazsa uyandırıp yedirmeyin artık 5-8 saat gece beslenmesiz durabilirler. benim oğlumun değişiyor bazen 7 gibi yiyip yatıyor gece 3 de uyanıyor bazen 7 de yiyip yattığında bi bakıyoruz 12-1 de acıkmış uyanmış ☺️

benim bebiş hala iki aylık bebek gibi 120 ml içiyor 🤦🏻‍♀️ normalde 150 civarında içmesi lazım artık. 120 içiyor sık acıkıyor 150 ile 3-4 saat durur aslında. dün ve önceki gün elma ile patates havuç püresi yedi. bugün bi tatlı kaşığı yoğurt verdim bi reaksiyon olmazsa yarın iki kaşık yoğurt yiyecek ☺️

benim bebiş hala iki aylık bebek gibi 120 ml içiyor 🤦🏻‍♀️ normalde 150 civarında içmesi lazım artık. 120 içiyor sık acıkıyor 150 ile 3-4 saat durur aslında. dün ve önceki gün elma ile patates havuç püresi yedi. bugün bi tatlı kaşığı yoğurt verdim bi reaksiyon olmazsa yarın iki kaşık yoğurt yiyecek ☺️
Oyy ne güzel ya ek gidaya başlamış bir bebito🥰🥰 🧿 yiyor mu severek nasıl gidiyor 🤗

Oyy ne güzel ya ek gidaya başlamış bir bebito🥰🥰 🧿 yiyor mu severek nasıl gidiyor 🤗
biz şaşırdık sanki uzun zamandır yiyor gibi yiyo hiç itiraz etmeden 😀 yoğurt için biraz ters tepki verdi eşkitti suratı ama yedi de. diliyle itme refleksi bitmiş iteklemedi kaşıktan çekiyor emme refleksiyle.

biz şaşırdık sanki uzun zamandır yiyor gibi yiyo hiç itiraz etmeden 😀 yoğurt için biraz ters tepki verdi eşkitti suratı ama yedi de. diliyle itme refleksi bitmiş iteklemedi kaşıktan çekiyor emme refleksiyle.
Benim kız kardeşimin kızı da böyle ilk verdiğimiz her şeye ağzını eksitip tiksinir gibi yapiyodu ama yemeğe de devam ediyordu jdbdjdjdjd onun gibi olmuş bir çok bebe böyle demekki 🥰 yoğurt da favorileri genelde. maşallah kuzuya yesin de büyüsün 🩵

O refleks geçici bir şey miydi, emziği ağzından pıt diye atıyor ondan bahsediyorsun dimi

Katılıyorum. Ama en azından 18 aylık olsun isterdim. Yürüsün konuşsun falan. Tam konuşamasada başlar kendini ifade etmeye. Yürümesi zaten 1 yaştan önce bile olabilir. Bakalım kısmet. 2-3 yaş kreşe başlamak için erken değil. Bence en öğrenmeye açık zamanalarında babanneyle gün gün gezmelerinden iyidir. Resim şarkı oyun kreşte herşey var. Eskiler anca ayağında sallasın reklam tv izletsin. Öyle çocuk bakmaya ne var. Vizyon sahibi eğitimci bir anaannesi vardı ama maalesef erken kaybettik annemi. Göremedi torununu. Nasip değilmiş. Nur içinde yatsın. 🙏🌸

Benim kız kardeşimin kızı da böyle ilk verdiğimiz her şeye ağzını eksitip tiksinir gibi yapiyodu ama yemeğe de devam ediyordu jdbdjdjdjd onun gibi olmuş bir çok bebe böyle demekki 🥰 yoğurt da favorileri genelde. maşallah kuzuya yesin de büyüsün 🩵

O refleks geçici bir şey miydi, emziği ağzından pıt diye atıyor ondan bahsediyorsun dimi
emziği atıyor evet bir de henüz refleksi bitmemiş bebeklerde yutamıyor ve gıdayı da itiyor. tükürüğünü yutamayıp salya olarak çıkarması gibi. salya da azaldı bizim yutma gelişti diliyle itme refleksi kayboluyor yavaş yavaş

Kızlar sizin göğüslerde dr asimetri oldu mu ;(((
benim birinde süt var birindr yok sorma öyle kötü ki 😥 süt olanı da bebek çekiştirmekten sarktı. eskiden olsa kolayca sonrasında yaptıracağım derdim ama sezaryen olduktan sonra ameliyattan da korkar oldum ben… ne yapacağız bilmem 🥲

Geçmiş olsun canım 🌸 biraz huysuzluk huzursuzluk yapabiliyor zaten 2. Ay aşıları bizde bir şey olmadi ama olan çok. Bi de üstüne rota da eklenince ondan olmuştur 🫠 ama üzülme diye diyorum dün akşam 8 gibi emzirdim en son 9 gibi de uyudu ben de 12 gibi gittim uyudum genelde kendisi uyaninca emziriyorum artık saat tutmuyorum max 5 saate uyaniyor ama bazen dün olduğu gibi uyanasi gelmeyebiliyor. Uykuya daha çok ihtiyaci varmış demekki için rahat olsun. Sabah ezaninda uyandi 🤗🤗 artık uykuda kan şekeri düşmesi vs çok olmazmış o yüzden arada olur böyle sıkma canını diye söylüyorum bir de mama daha uzun tok tutabiliyor yani benim deneyimim öyleydi en başta bir kaç gün mama destekli gitmişti orda öyle gördüm. Acıkınca uyaniyorlar çünkü 🩵

Benim bebede de kepcelik ufaktan var gibi haftaya doktoruna gidince sorucam ne yapılabilir erkenden halledelim ilerde kafasına takmasini istemiyorum 🥹 oneriliyor mu bu bantlar
Bende bilmiyorum internette araştırdım karşıma çıktı kuzum ileride zorlanmasın diye deneyeceğim

4.ay atağı bizi erken vurdu sanırım. Bebeğim dönmeyi öğrendi. 5 dakikada bir yüzüstüne dönüp uyanıyor. Bir bakıyorum ellerini üstünde ağlıyor....
Benim ki de dönüyor. Bez de tam tersi durum. Karın üstü uyur normalde. Kaplumbağa gibi ters dönüyor uyanıyor. 🙈
Bide ani ağlama krizleri vuruyor sebepsiz. Baya fena geçiyor huysuzluğu arttı. Sürekli meme istiyor. Uyumak istiyor ama direniyor. Zor uyutuyoruz 🤦🏻‍♀️

Ameliyat olduğunu yazdığın için yazmak istedim benım bebeğinde salı günü ameliyat olacak çok korkuyorum uyku uyuyamaz haldeyım piskolojim bozuldu resmen kendini nasıl sakinleştiriyordun birde ameliyat sonrası mı yoğun bakımda kaldı nasıl baktınız ameliyat yerı çabuk iğleştimi minicik bedeni nasıl dayanacak diye düşünmeden edemiyorum sütüm de azaldı bugün mecbur 3kere mama verdım ameliyat sonrası süt olmazsa iğleşmesi zor olur diyen de var belki kafama takmayayım sütüm kesilmesindiye söylüyorlar ama annelik çok zor Rabbim evlatlarımızı korusun
Bebeğinizin ameliyatı nasıl geçti. İnşallah herşey yolundadır. Allah yardımcınız olsun. Şifa versin yavruna. 🤍

Back
X