2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    116
15 gün önce yenilendi bizim poliçeler. Şimdi baktım da bizim bıdık için 30 bin almışlar 🤪 axa bizi kazıklamış olabilir. Büyük kızıma 20 bin , eşimle bana 25 er bin almış. 100 bin bayılmışız biz🧐 tss de çok pahalanmış artık eskisi gibi değil
Aynen benimki 2 hafta önce yenilendi 27 bin ama ttolara bakıyorum geçen yılların geçen yıl%200 harcamısım doğum teminatlıydı içinden geçmişim sigortanın bi önceki yıl%150 ondan önce hep%100 un altında 🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Kızlar ya amacim karşılaştırmak değil her bebek kendine özel büyüyor gelişimleri başka ama fikir edinmek açısından içim de rahat etsin diye sormak istiyorum 🥹 bebisleriniz3-4 ay arasında kaç gram almıştı 🙂↕️🙂↕️benim bebiş 11 haziran-10 temmuz arası 500 gram almış sadece. Önceki ay da 800 gram almıştı:/ kilosu normal Aralık'ta yani gelişimine göre normalmiş ama içim rahat etmedi bi turlu...
Biiiz de 500 aldık.Bizimde öncekiler 800 dü.Persentilde alttan ilerliyoruz ama doktor kötü birşey demedi.5 aylık kontrole de gitmedik 6 da gideceğiz.Ne kadar aldı bilmiyorum evdeki tartı şaşırtıyor.

Hanımlar selam, doktorumuz 5.ay itibariyle tadimlara 3 gun kuralı ile başlayabilirsin dedi. Meyveler icin de sadece suyunu ver dedi. Her sey icin sadece çay kaşığı dedi, 6.aydan sonra artıracağız dedi. Ben 5.ay menenjit sorunlu geçti diye başlayamadım dün kabak alıp verdim. 5 ay 12 gunlukken. Sonra kendimi kötü hissettim 6 aylıkken başlasaydım zaten kilo alımı iyi demek ki süt yetiyor vs.diye. Bir kere kabak vermişken de en azından kabağı 3 gün kuralı ile vereyim sonra 15 gün daha vermeyeyim diyorum. Ama bu kez de çocuğun kafasi karışır mi falan diye endişe ediyorum. Maşallah hemen yedi de maaile şaşırdık hatta 🤣 Ne dersiniz kafasi karışır mi ? 6 ay anne sütü deniyor ama doktor da yavaştan basla dediyse sorun yoktur ama ne bileyim ya, kafam karisik.
Bizde başladık 3 haftadır tadım patates yoğurt havuç bezelye avokado verdim hep parmak ucuyla tadımlık. Haftaya doktora gitcez. Meyvede ver demişti bu hafta başlıcam meyvelere. Tadımlara erken başlamak faydalı. Ek gıda ztn 6 ay+

Özel sağlık sigortası farklı tamamlayıcı sağlık sigortası farklıdır. sdaak sdaak bahsettipi tamamlayıcı olan o biraz daha uygun genel sağlık sigortasına göre diye biliyorum.

Bacım numaranı bırakacağına aydınlatsana ballimon ballimon un aklındakileri. Ekmek olmadan yemek olmaz 🤭
Tatlım sen bu işi biliyorsun vallahi 😅😅

Evet uykusu olduğunda dahada inatlasiyor. Yorgun düşüyor o yuzden emmek istemiyor. Birde benim sütüm tazyikli geldiğinden hep boğulur gibi oluyordu o da etkiledi sanırım. Şimdi o problemi çözdük çok şükür ama etkisi hala devam ediyor.
Merabalar bende de aynı problem var nasıl cözdunuz acaba

Kızlar adetleriniz ne durumda? Benım üçüncü adet ama hala deli gibi kanama var bugün doktora yazdım. Pzt de randevu aldım. Hayatımda ilk kez ayağa kalkınca aşagı kanlar döküldü çok korktum birden olunca.

Kızlar adetleriniz ne durumda? Benım üçüncü adet ama hala deli gibi kanama var bugün doktora yazdım. Pzt de randevu aldım. Hayatımda ilk kez ayağa kalkınca aşagı kanlar döküldü çok korktum birden olunca.
Benim gunu ve miktarı azaldi

ben bu durumdayım işte. lohusa külot bezlerinden aldım ancak rahat ettim ped falann yetişmiyor. gitmedim ama doğum sonrası normaldir diye düşündüm doğum sonrası kontrolde de bir anormallik görmemişti

Benim gunu ve miktarı azaldi
Rahat ettin demek sen canım kaç yaşındasın ki iyi bir şey mi acaba bu normali ne ki
ben bu durumdayım işte. lohusa külot bezlerinden aldım ancak rahat ettim ped falann yetişmiyor. gitmedim ama doğum sonrası normaldir diye düşündüm doğum sonrası kontrolde de bir anormallik görmemişti
Ya bende ondan bile çıktı lohusa kulodu bitti evde. Benım kızın bezlerinden kullanıyorum. Molfix kuru tutuyormuş bu arada bilgi vereyim :)) evet normal dedim ben de birkaç ay ama artarak devam ediyor Benım her ay bi sürü demir ilacı kullanıyorduk başa dönüyoruz

Rahat ettin demek sen canım kaç yaşındasın ki iyi bir şey mi acaba bu normali ne ki

Ya bende ondan bile çıktı lohusa kulodu bitti evde. Benım kızın bezlerinden kullanıyorum. Molfix kuru tutuyormuş bu arada bilgi vereyim :)) evet normal dedim ben de birkaç ay ama artarak devam ediyor Benım her ay bi sürü demir ilacı kullanıyorduk başa dönüyoruz
Ben 37 yaşındayım canım önceden 6 gün sürüyordu şimdi 4 günde bitiyor.. ama doktorum 1 sene içinde eski düzene vs gwro dönersin hersey 1 sene normal demisti

Hormonlu spiral hakkında ne düşünüyorsun?

Ay ben daha hiç olmadım ya 😔 normal sanıyordum sizin çoğunuz olmuş bir endişelendim şimdi neden hala olmadım ki

Ben 37 yaşındayım canım önceden 6 gün sürüyordu şimdi 4 günde bitiyor.. ama doktorum 1 sene içinde eski düzene vs gwro dönersin hersey 1 sene normal demisti
Aa iyi bari düzene girer umarım yoksa ferritin noksanlığından yerlerde sürüneceğim. 🤦‍♀️
Hormonlu spiral hakkında ne düşünüyorsun?
Canım bilmiyorum ya eskiden mesafeliydim ama böyle sürerse belki doktor da önerirse kullanırım. Eskiden hormona karşıydım şimdi menapoz vs yaklaşırsa kullanırım çünkü eksikliği de başka sorunlara sebep oluyor
Ay ben daha hiç olmadım ya 😔 normal sanıyordum sizin çoğunuz olmuş bir endişelendim şimdi neden hala olmadım ki
Normal canım ne güzel yumurtalıklar dinleniyor :) emzirme döneminde olmamak normal olmak da normal :)

Back
X