- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #28.681
Dikkat etmedim avuç içine baktı mi diyeinşaallah canım avuç içine baktı mı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dikkat etmedim avuç içine baktı mi diyeinşaallah canım avuç içine baktı mı
Kızlar göbek bağı düştükten sonra hala kuru koyu kırmızı kabuklu olan var mı veya bu durumu yaşayan? Ne zaman geçecek bu
bizim 20. günlerdeydi tamemen geçtiği biz korkup acile gittik kanamıştı hattaKızlar göbek bağı düştükten sonra hala kuru koyu kırmızı kabuklu olan var mı veya bu durumu yaşayan? Ne zaman geçecek bu
Bende göbek düştükten sonra oldu normal dendi . Bir gün çok ağladı zorladı kendini tekrar kanayınca doktor kan tahlili istedi bir sorun çıkmadı ama tekrar K vitamini yapıldı sonra olmadı çok şükürKızlar göbek bağı düştükten sonra hala kuru koyu kırmızı kabuklu olan var mı veya bu durumu yaşayan? Ne zaman geçecek bu
Klima açıkken kolsuz zıbın ve tulum giydirip yarım kundak yapıyorum ince bir pike ortuyorum. Klimayı 26 27 derece ve yönü tamamen yukarı veriyorum. Klimanın karşısında değil altında olunca klima vurmuyor daha rahat uyuyor.arkadaşlar ben çaresiz kaldım sıcaklardan ne giydirecem şaşırıyorum klima açtık bikaçgün çok kusmaya başladı normali de çok çok sıcak nasıl denge kuracam hala beceremiyorum
Anladım canım ne dedi peki sonuca göre ne yapacaklarmış bir sorun teşkil ediyormuymuş ?Cihazla ölçmedi canım çocuğum göbeğine dokundu bacaklarında yok göbekten yukarıda var kana bi bakalım dedi kan değerleri de işte biraz yüksek çıktı onuda atayım belki anlayanınız vardır
Ben anlamam canım ama yapay zekaya sordum ve böyle yazdıEki Görüntüle 3627113
Kızlar anlayanınız var mı acaba
Biz 37.2 çıktığında gitmiştik 37.5 ve üzeri gelebilirsiniz bu sorunlu bir derece değil demişti doktor. Zaten dediğiniz gibi hava da çok sıcak sadece zıbınla tutuyorum ben ayaklarında çorap var o kadar çok bunaltıcı hava onlar da napsınlar. Birde çok ağlama vs olduğunda da ateşleri yükseliyoraz önce ateşi 37 çıktı ama biliyorum ki hasta değil havadan böyle vucut sıcaklığı bu normal mi
Anladım canım ne dedi peki sonuca göre ne yapacaklarmış bir sorun teşkil ediyormuymuş ?
Sağol canım teşekkür ederim zahmet etmişsin.Ben anlamam canım ama yapay zekaya sordum ve böyle yazdı
Karaciğer Enzimleri
- AST (SGOT): 51 U/L
- Normal sınır: 0 - 50
- Sınırda yüksek — Tek başına anlamlı olmayabilir ama takip gerekebilir.
- ALT (SGPT): 20 U/L
- Normal sınır: 0 - 50
- Normal
- GGT: 230 U/L
- Normal sınır: 10 - 71
- Yüksek — Karaciğer safra yollarında tıkanıklık ya da doğumsal sarılık ile ilişkili olabilir. Bebeklerde GGT fizyolojik olarak yükselebilir ama 230 değerinin mutlaka çocuk doktoru tarafından değerlendirilmesi gerekir.
Bilirubin Değerleri
- Total Bilirubin: 16.09 mg/dL (Yüksek)
- Normal sınır: 0.3 - 1.2
- Bu değer yüksek sarılık olduğunu gösteriyor. Yenidoğanlarda 1. haftaya kadar fizyolojik sarılık olabilir ama bu seviyede ise mutlaka takip edilmeli, gerekiyorsa fototerapi başlanabilir.
- Direkt Bilirubin: 1.16 mg/dL (Yüksek)
- Normal sınır: 0.0 - 0.3
- Direkt bilirubinin de yüksek olması, konjuge (patolojik) sarılığı düşündürebilir. Bu durumda karaciğer/safra yolları ile ilgili bir değerlendirme gerekir (örneğin neonatal hepatit, biliyer atrezi gibi durumlar dışlanmalı).
gerçekten çok zorlanıyorum beceremiyorum ben galibaBiz 37.2 çıktığında gitmiştik 37.5 ve üzeri gelebilirsiniz bu sorunlu bir derece değil demişti doktor. Zaten dediğiniz gibi hava da çok sıcak sadece zıbınla tutuyorum ben ayaklarında çorap var o kadar çok bunaltıcı hava onlar da napsınlar. Birde çok ağlama vs olduğunda da ateşleri yükseliyor
Annemde öle birde kendi okumasıda yetmiyor erkek okumalı diyor daha etkili oluyormuşNe atakmis bu daha şimdiden. Annem de gelip gidip nazar değdi çocuğa ağırlık var üstünde deyip duruyor ![]()
Klimanın soğutmasını değilde nem almasını açıyoruz biz , ben kaç katsam bebeğide öle giydiriyorum genelde zıbın ve çorapla duruyor uyuyorsa üstüne müslim örtüyorumarkadaşlar ben çaresiz kaldım sıcaklardan ne giydirecem şaşırıyorum klima açtık bikaçgün çok kusmaya başladı normali de çok çok sıcak nasıl denge kuracam hala beceremiyorum
Ateş 37.5 ve üstüdür benim bebeğimin de genelde 37.1 falan çıkıyor. Klima bebeğe direkt vurmamalı ve klimalı odanın kapısı nem açısından hep açık bırakılmalı. Ayrıca ideal sıcaklık 24 falan ama ben 26-27de tutuyorum ona rağmen ayaklı pijama, zıbın ve uzun kollu üst giydiriyorum yenidoğan olduğu için kısa şeylere cesaret edemedim üşütmesin diyegerçekten çok zorlanıyorum beceremiyorum ben galiba
Ne demekSağol canım teşekkür ederim zahmet etmişsin.yarın ultrason çekeceklermiş eğer normal çıkarsa takıp edeceğiz anne sütü sarılığı diyeceğiz dedi
Gazı tam çıkmamış olabilir çünkü aynı senaryonun sonu hep pırt oluyor bizdeKizlar bugün 3 haftalık olduk, bugün sabahtan beri kaç saat emzirdim bilmiyorum. Çok az uyudu, memeyi bıraktırdığım an çığlık kıyamet. Ancak üstümde uyuyor ve tekrar emzirene kadar susmuyoraynı durumda olan var mı? Bu kadar emmeye aç olma iht de yok gibi geliyor
Ben çok ağladım yapamıyorum bakamayacağım galiba diye birde sürekli hastalık vs oldu Allah beterinden korusun tabi kş ama hem lohusalık psikolojisi hem bunlar hem stres hem yetememe kaygısı hepsi üst üste gelince beceremiyorım oluyor ama inan ki senin evladına senden daha iyi kimse bakamaz da düşünemezde. Ben o çukuru çok düştüm çok ağladım çok üzüldüm bence yapma. Çünkü hepsi geçiyormuş gerçekten. Şimdiki ile ilk doğduğu gün arasında bile dağlar kadar fark var. Birde çok fazla şey görüyoruz okuyoruz şahit oluyorsun her bebek farklı bunu unutma. Yani o öyle baktı dşye sende öyle bakacaksın gibi bir kural yok. Sen evladın için en iyisini yapavak, bilecek düşünevek kişisin bu bir süreç sen ona o sana alışmaya çalışıyorsunuz ikinizde öğreniyorsunuz. Sakın kendini böyle düşürme. Bir bakmışsın ki yarın yüzüne gülücükler atıyorgerçekten çok zorlanıyorum beceremiyorum ben galiba
Bende aynen bu şekildeKlimalı ortamda zıbın + tulum giydiriyorum ben klima yoksa sade zıbın. Duş sonrasıda uzun kollu zıbın ve ayaklı pijama