2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Dr normal dedi mi? Olumsuz bir şey demediyse normaldir sanırım. Bebekten bebeğe fark eder bence. Belirli bir skala vardır diye tahmin ediyorum arasındaysa normaldir. Bilgi değil sadece hisler 😃
1 ayda 1 kilo alması lazım dedi e bu hesaba göre 5 gün sonra tam 1 kilo alsa normal olacak ama bana az dedi şok oldum 23 günde 770 gram aldı tam 25 de değil

1 ayda 1 kilo alması lazım dedi e bu hesaba göre 5 gün sonra tam 1 kilo alsa normal olacak ama bana az dedi şok oldum 23 günde 770 gram aldı tam 25 de değil
Kaybettiği kilonun üstüne mi 1 kilo alması lazımmış yoksa totalde mi? Biz mesela doğum kilomuzu 15 günde yakaladık o da 200 gr falan kaybetmişti kalan 15 günde 800 gr almış olamaz bence daha tartılmadık ama 🤷🏻‍♀️

Şimdi benim bebeğe göre seninkisinin kilo alımı iyi geldi bana ama tabi doktordan iyi bilemem. Yenidoğancı bi arkadaşım var sorup geleyim 😃

Nurella42 Nurella42 sordum şimdi günlük ortalama 20 gr alması yeterli diyor. Önemli olan bir persentil eğrisi varmış onun altına düşmemesiymiş. Baktın netten kızlar ve erkekler için ayrı 2 tablo var. Bizdeki bki gibi bir şey sanırım tam anlayamadım detaylı incelemek lazım. Örneğin dedi senin bebiş 2.500 doğdu 500 gr almış olması çok iyi 1 ayda ama 5 kilo doğan bir çocuğun 500 alması az dedi

Bebekten bebeğe değişir bence bizimki 1 kg almadı bir aylık kontrolünde anca doğum kilosunu geçti çünkü doğum kilosundan çok düşmüştü

Evet zorladı beni böyle olacağını tahmin etmemiştim. Doktora diyorum ki hocam daha çabuk toparlanılıyor diye normal yaptım herkesin iyileşme süreci farklı diyor🤷🏻‍♀️
Dikiş problemi yaşamasan bu kadar zorlanmazdın, benim ilk üç gün sancıyla birlikte dikişler çok rahatsız etti, sonra günden güne hafifledi gitti, geçmiş olsun hızlı toparlanır inşallah

Ben çok ağladım yapamıyorum bakamayacağım galiba diye birde sürekli hastalık vs oldu Allah beterinden korusun tabi kş ama hem lohusalık psikolojisi hem bunlar hem stres hem yetememe kaygısı hepsi üst üste gelince beceremiyorım oluyor ama inan ki senin evladına senden daha iyi kimse bakamaz da düşünemezde. Ben o çukuru çok düştüm çok ağladım çok üzüldüm bence yapma. Çünkü hepsi geçiyormuş gerçekten. Şimdiki ile ilk doğduğu gün arasında bile dağlar kadar fark var. Birde çok fazla şey görüyoruz okuyoruz şahit oluyorsun her bebek farklı bunu unutma. Yani o öyle baktı dşye sende öyle bakacaksın gibi bir kural yok. Sen evladın için en iyisini yapavak, bilecek düşünevek kişisin bu bir süreç sen ona o sana alışmaya çalışıyorsunuz ikinizde öğreniyorsunuz. Sakın kendini böyle düşürme. Bir bakmışsın ki yarın yüzüne gülücükler atıyor 🥰
ya çok teşekkür ederim okurken bile iyi geldi dün çok düşmüştü modum saatlerce ağladım bakamıyorum diye çok zormuş tuvalete bile gidemedim dün saatlerce belim acıdı oturmaktan gözlerim yandu uykusuzluktan evim desen pidlik içşnde kaldı o kadar kalabalığı çekti temizlik dahi göremedi evim ama diyorum bari bebeğim iyi olsun inşaallah aşarım bu psikolojiyi

Kizlar bugün 3 haftalık olduk, bugün sabahtan beri kaç saat emzirdim bilmiyorum. Çok az uyudu, memeyi bıraktırdığım an çığlık kıyamet. Ancak üstümde uyuyor ve tekrar emzirene kadar susmuyor😔 aynı durumda olan var mı? Bu kadar emmeye aç olma iht de yok gibi geliyor
Gaz sancısı, karın ağrısı, yahut tensel temas istegi olabilir. Kendini meme ile rahatlatmaya çalışıyor yavrum.

Bazen bizimki de öyle yapışıyor hem emiyor hem emmiyor. Memeyi itiyor, hem de kaçtı diye sinirleniyor. 🤦🏻‍♀️

Devamlı emmek istiyor. Emmese de ağzında emzik gibi dursun istiyor. 🫩 Memede uyumak istiyor. İmkan dahilinde ben de uyumlanıyorum.

Son düzenleme:
Dikiş problemi yaşamasan bu kadar zorlanmazdın, benim ilk üç gün sancıyla birlikte dikişler çok rahatsız etti, sonra günden güne hafifledi gitti, geçmiş olsun hızlı toparlanır inşallah
Teşekkür ederim 🌸 ilk günler sürekli bi hastane işlerimiz oldu hiç dinlenemedim o yüzden uzadı da uzadı 😔 size de geçmiş olsun iyi bari çabuk atlatmışsınız 🙏🏼 böyle olunca bebişle de ilgilenmek zor bi hal alıyor oturamıyorum bile ama sürekli emzirme nöbetindesin 😬 Rabbim düşman başına vermesin

Bizim de 32. haftada üst kol ve bacakların 4-5 hafta geriden gelmesinden dolayı şüphelenilmişti. O zaman fetal dna ve kordosentez yaptırmıştık. Sonuçlar temiz geldi ama doğumdan sonra çocuk dru tedbiren görünün isterseniz dedi 4 farklı bölüme. Bir tanesi genetik. Daha 4 eylüle sıra bulabildik en erken bekliyoruz. İnsan bu stresle baş edemiyor gerçekten. Bir şey var mı yok mu diye düşünmek çok yıpratıcı. Hiçbir şey yapmadan beklemek inanın daha zor. İsterseniz siz de gidin en azından böyle bir durum varsa erken teşhis edilmiş olur yoksa da ohhh be dersiniz beklemek yerine.

Vallahi ben de anlamadım bu kanama olayını bir gün var 2 gün yok. Bir gün normal ped kullanıyorum diğer gün günlük ped bile boşuna 🤷🏻‍♀️ benim ilk doğum pek bilmiyorum yani ama normal diye tahmin ediyorum
Allahım korktuklarımızdan emin eylesin. 🤲🏼 sadaka verelim. Çocuk sevindirelim. Rabbim de bizi sevindirsin 🤲🏼

Benim bugün 38. Gün galiba. Duş alacağım. Bazen kesildi 1-2 gün, sonra tekrar başladı. Ama bu birkaç gündür tam kesildi gibi. Zaten 2 gün sonra azami süre dolmuş oluyor. İlla gusledeceğim. Kanama başlarsa da artık özür oluyor.
Selam kızlar
Oğluşum öksürüyor üşüttü…Bu sıcaklarda pencere açınca dahi etkileniyor zavallım.Kaç gündür serum ile temizliyorum.Ventolin hava veriyoruz.İyileşemedi çok üzülüyorum 😔
Ah geçmiş olsun. 🥺
Öyleyse tevekkül Allah diyelim bekleyelim. Avuç içi nasıl bebeğin ben şimdi baktım geçen gruba atmışlardı ya hani
Ben de burada öğrendim hemen avuç içine baktım. Down sendromunda avuç içinde tek çizgi oluyormuş. Ama acaba tum down sendromu olanlarda öyle mi?🧐 Yani bazısında var, bazısında yoksa.. avuç icindeki tek çizgi down sendromu teşhisi için yeterli done olmaz 🤔
Bebeği iki gün kaka yapmayan var mı acaba sadece anne sütüyle besleniyor normal mi ?
Oğlum anne sütüyle besleniyor, günde iki kere 1-2 Ölçek mama veriyorum. Kakasını 2-3 günde bir yapıyor. Sadece anne sütü alan bebeklerde bir haftaya kadar bu süre uzayabilirmiş, normalmiş
Kızlar 25 günde 770 gram alması normal değil mi
Maşallah çok güzel kilo artısı 🧿

ya çok teşekkür ederim okurken bile iyi geldi dün çok düşmüştü modum saatlerce ağladım bakamıyorum diye çok zormuş tuvalete bile gidemedim dün saatlerce belim acıdı oturmaktan gözlerim yandu uykusuzluktan evim desen pidlik içşnde kaldı o kadar kalabalığı çekti temizlik dahi göremedi evim ama diyorum bari bebeğim iyi olsun inşaallah aşarım bu psikolojiyi
Bak aynı şeyleri yaşıyoruz inan bende tuvalete dahi gidemediğim oldu kahvaltıyı 12 de yaptığım bazen öğlen yemek yiyemediğim. Dünden beri bizimki huy değiştirdi uyumuyor sadece kucak ve memede duruyor evim leş dediğin gibi ama Napalım yani bugünlerde geçecek hepsine alışacağız inşallah yoluma girecek😅aşılacak zaman zaman düşeceğiz zaman zaman çıkacağız ama sonunda biz yapacağız. Bunları yazarken kucağımda uyuyor koysam uyanacak Napalım yeter ki uyusun diyorum artık çünkü hiç uyumadı bugün.

Allahım korktuklarımızdan emin eylesin. 🤲🏼 sadaka verelim. Çocuk sevindirelim. Rabbim de bizi sevindirsin 🤲🏼

Benim bugün 38. Gün galiba. Duş alacağım. Bazen kesildi 1-2 gün, sonra tekrar başladı. Ama bu birkaç gündür tam kesildi gibi. Zaten 2 gün sonra azami süre dolmuş oluyor. İlla gusledeceğim. Kanama başlarsa da artık özür oluyor.

Ben de burada öğrendim hemen avuç içine baktım. Down sendromunda avuç içinde tek çizgi oluyormuş. Ama acaba tum down sendromu olanlarda öyle mi?🧐 Yani bazısında var, bazısında yoksa.. avuç icindeki tek çizgi down sendromu teşhisi için yeterli done olmaz 🤔
Amin inşallah 🌸 evet benim de öyle oluyor 1-2 gün yok sonra hooop başa sarıyor o yüzden 40. günü bekliyorum.

Bize ilk böyle bir riskten bahsedilince doktora ultrasonda sormuştum. Hocam burnu ve gözleri normal gibi demiştim. Bilirsiniz down sendromunun en bariz özelliği çekik göz ve kalkık burun bizde öyle bir şey fark etmemiştim. Doktor da evet görünmüyor ama down sendromunun kaç farklı çeşidi var biliyor musun demişti 😔 hakikaten de araştırınca görmüştüm. Şimdi dediğiniz gibi içimde bir şüphe tamam yüzünde bariz belirti yok ok elinin içinde tek çizgi yok o da ok ama başka bir tür mü acaba

Kaybettiği kilonun üstüne mi 1 kilo alması lazımmış yoksa totalde mi? Biz mesela doğum kilomuzu 15 günde yakaladık o da 200 gr falan kaybetmişti kalan 15 günde 800 gr almış olamaz bence daha tartılmadık ama 🤷🏻‍♀️

Şimdi benim bebeğe göre seninkisinin kilo alımı iyi geldi bana ama tabi doktordan iyi bilemem. Yenidoğancı bi arkadaşım var sorup geleyim 😃
Canım doğum kilosunun üstüne deniyo her bebeğin durumu ayrı tabi

Nurella42 Nurella42 sordum şimdi günlük ortalama 20 gr alması yeterli diyor. Önemli olan bir persentil eğrisi varmış onun altına düşmemesiymiş. Baktın netten kızlar ve erkekler için ayrı 2 tablo var. Bizdeki bki gibi bir şey sanırım tam anlayamadım detaylı incelemek lazım. Örneğin dedi senin bebiş 2.500 doğdu 500 gr almış olması çok iyi 1 ayda ama 5 kilo doğan bir çocuğun 500 alması az dedi
Teşekkür ederim canım 🥰 şöyle ki doğum kilosunu biraz verdikten sonra 770 gram almış onu da hesapladım da 23 günde almış 25 günde değil🙄 ben zaten çocuğuma zor kavuşmuşum insanlarda bana imtihan gibi sürekli olumsuz konuşunca takılıyorum bunları aşmam lazım 🤦🏼‍♀️

Amin inşallah 🌸 evet benim de öyle oluyor 1-2 gün yok sonra hooop başa sarıyor o yüzden 40. günü bekliyorum.

Bize ilk böyle bir riskten bahsedilince doktora ultrasonda sormuştum. Hocam burnu ve gözleri normal gibi demiştim. Bilirsiniz down sendromunun en bariz özelliği çekik göz ve kalkık burun bizde öyle bir şey fark etmemiştim. Doktor da evet görünmüyor ama down sendromunun kaç farklı çeşidi var biliyor musun demişti 😔 hakikaten de araştırınca görmüştüm. Şimdi dediğiniz gibi içimde bir şüphe tamam yüzünde bariz belirti yok ok elinin içinde tek çizgi yok o da ok ama başka bir tür mü acaba
Ben de siz konuyu açınca düşünmeye başladım. Bebeğime bakıyorum inceliyorum ister istemez. Allahım gönlümüzü ferahlatsın 🤲🏼

Biliyorsunuz topuk kanının sonucunda bi sorun olursa, aile hekimi bizi arıyormuş ama bunun bi süresi var mı, durup durup 3 ay sonra arayıp şu hastalık var derler mi diye düşünürken topuk kanı sonucunu nasıl öğrenebilirim diye düşündüm, araştırdım. E nabız dan ulaşılıyormuş. Ama uygulama üstünden bulamadım. O yüzden link üstünden göstericem. Benim gibi bilmeyen varsa buradan baksın. 🌺

Link üzerinden şifreyle hesabınıza giriş yapın. Bebeğin değil kendi profilinizde tahlillerim” sekmesine tıklayınca sağ üst köşede “bebeğimin tarama sonucu” başlığında 1 ve 2. Topuk kanı soncuları listeleniyor.

Eklentiler

• d39a2a9b-f78c-446c-bc2a-3e662256f76c.webp
    d39a2a9b-f78c-446c-bc2a-3e662256f76c.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 22
  • 410c8f20-3449-48f1-b7e2-3ab43300b073.webp
    410c8f20-3449-48f1-b7e2-3ab43300b073.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 23
Back
X