2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Çok geçmiş olsun
Dil bağı emmeye engel deniyor ama maşAllah bu zamana kadar emmiş
Bogula boğula çok zor oluyordu uzun sürüyordu, bildiğin nefessiz kalıyordu her emmede bikac kere, tam yutamiyordu ama hallettik şükur, ilk kez rahatça dümdüz tek seferde emebildi

Eşime kızdım ama tek kelime etmedi bana da. Herkese yapıyor deyip geçiştirdi. Benim çocuğuma kimse yapamaz sen sesini çıkarmıyorsan ben çıkarırım o zaman, bundan sonra görmeyeceğim böyle şeyler kesinlikle dedim bişey demedi. Benim annem bir yerine bir şey olacak diye ödü patlıyor hassas davranıyor aman belini kolla aman kafasını kolla deyip duruyor her şeyi soruyor yapmadan önce. Benimkinin torunu kıymetli de eşimin annesinin torunu kıymetli olamıyor nedense. İnsanın içi gider yahu, ya da bir düşünürsün oğlum gelinim bir şey söyler mi acaba diye. Bir doktora göstersem mi acaba diyorum o kadar boşta kaldı ki beli, çıkmadıysa iyidir. Üstüne bide benim kontrolüm için hastaneye gittik oradan, bizimki sen orda bas çığlığı... bir ağladı bir ağladı ilk defa böyle ağladı. İnşallah bir şey olmamıştır
Geçen hafta da kayınpederim sen bebeği bırak ben uyuturum dedi köye gitmiştik. Sen bahçeye çık hava al dedi. Gittim ve döndüğümde yanında bir kavanoz bal... 'kızım emziği tutmamıştı bak bala bandırdım nasıl emiyor şimdi hehehe ' diyor. Yine bir şey diyemedim ama eşim duyunca kızdı neyseki. Kendi ailem de aynı şeyi teklif etti bala batıralım mı dediler hayır dedim konu kapandı. Ama bunlar sormadan etmeden yok bal verirler yok ayaktan sallarlar... Babaanne-dede ikilisi gerçekten insana kök söktürüyor. Babaannelerin neden sevilmediğini şimdi daha iyi anlıyorum...

Göze gittik. 42 günlükken. Rutin olarak 1 yaşında kontrole çağırdı.

Yoğunbakım geçmişi old için tedbiren tekrar işitmeye bakılsın diyorlar. Bera testi nedir ? Siz yaptırdınız mı ?

Akıntım için bi şey vermedi. Sordu koku vs var mı diye. Yok dedim. Tahlil sonuçları gelsin bakalım dedi.

Sağlık ocağında verilen kanlar biraz şaibeli oluyor bacım. Bekletiyorlar kanları, sonuçları etkileyebiliyor. Bu bakımdan kafana takılıyorsa tahlilleri hastanede tekrar edebilirsin. Sen zaten hastanede çalışıyordun di mi ? Tereciye tere satmak gibi oldu

Sonuçlardan 2-3 tanesi henüz çıkmadı, diğerleri iyi. Özellikle kan ne seviyede bilmiyorum. Çünkü doğumdan sonra ilac almayı çok savsakladım. üç beş kez anca icmisimdir. Multivitamin de kullanmıyorum. Ama korktuğum gibi değil. İyi gelmiş. Hamilelikte yaptığım depo idare ediyor demek.

Eklentiler

• IMG_7652.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 9
İnanamıyorum sizin daha kalça ultrasonu çekildi mi? Özellikle bazı hareketler ultrasondan önce yapılmamalı ki bu çocuk ters çevrilmiş offf ben olay çıkarırdım galiba çok sinir bozucu. Dede de ayrı olay bal şeker yasak yaa yasak

Kızlar size bir süredir fark ettiğim bir şeyden bahsetmek istiyorum.

Ben bebegimi kucağımda taşıdığım zaman, her zaman sol koluma yaslayarak taşıyorum. Böylelikle sağ elim boşta kalıyor ve iş yapabiliyorum.

Resimde görüldüğü gibi tuttuğumdan, yüzü koluma bastığı için o bölgede hem yüzünde bi düzleşme var hem de başında.

Bebeğimi hep sırtüstü yatırdığım halde kafası genelde sağa tarafa düşüyor, düzeltsem de yine aynı pozisyona geliyordu. Sanırım bu gündüz bebeği tutma şeklimle alakalı.

Başı saclı olduğu için çok anlaşılmıyor ama el yordamıyla kontrol ettiğimde, kafasının sağ yan tarafında bir düzleşme olduğunu fark ettim. Yani bebeği tutuş şeklim, yatış şekli başında bir şekil bozukluğuna sebep olmuş. Bu, gözle görülebilir seviyeye geldi. Bundan sonra bunların aksini yaparak, gündüz uykusunda diğer tarafa yan yatırarak kafasının şeklinin düzelmesini bekleyeceğim ve bir de çocuk doktoruna soracağım sizde de benzer durumlar varsa bir kontrol edin

Kızlar gaz sancısı benide oğlumuda tüketti artık sadece ağlıyor ama sadece. Uykuya dalamıyor. Bebeğe hiç anason çayı veren oldu mu acaba bebeğim mama içiyor yani benim içmem birşeye yaramayacak
Bir şey soracağım mama kaç saatte kaç cc içiyor ve içerken uyuyakalıyor mu bende sürekli uyuyakalıyor ve yarıda bırakıyor mamayı

Benimki sürekli sola doğru yatıyor sağa biraz yatırıyorum yan olarak ama gece boyu solda. Düz hiç yatıramadım bende kafası sivrilcek nerdeyse

Kızlar ya bu nasıl bi gaz sancısıdır çocuğum sabahtan beri uyumuyor uyusa ağlayarak geri uyanıyor kimyonudur sıcak suyudur duşudur herşeyi denedim o ağladıkça içim eriyor sanki

Eh yani kaymakta vereydi iyi giderdi balla, bı bitmediler ya, kalça usg falan çekildi mi sizin?

Merhaba. İş yaparken omzunuza dik almayı deneyin ben öyle yapıyorum başını biraz arkaya atıyorum sırtıma atar gibi yani hafif kendini itmesine karşı tetikte oluyorum sadece, bence kalıcı bir durum değildir

Canım göz doktoruna nasıl randevu aldınız çocuk doktoru mu yonlendirdi yoksa direk göze randevu mu oluşturdunuz küçük bebeklere nasıl bakıyorlar nasıl ölçüm yapılıyor bende bı götürmek istiyorum bizim çapak sorunumuz vardı aile hekimi Damla verdi kullanıyorum ama azaldı ama geçmedi

Canım bu dediğim göz tarama, yeni doğanlarda yapılması gereken rutin bir muayene biliyorsun. Sen gözündeki Çapak dolayısıyla soruyorsan bu şekilde mi olur bilmiyorum

Misal ben kızımı her sene okul açılmadan göze muayene ettiririm. Bu sene bi türlü randevu bulamıyorum. Yarın aile hekimine gidicez rutin tahliller var yapılsın diye. Onu da soracağız. Hani yeni sistem geldi ya, aile hekimleri branş bölümlere rezerv kontenjandan muayene olusturma imkanı verildi. Belki o şekilde randevu alabiliriz.

Biz Kartal Şehir Hastanesi’nde yaptırdık. Oradaki sistem şöyle. Çocuk Dr u üstünde “göz ölçüm odasından randevu alınız” yazılı bir kağıt verdi, onunla gittim, direkt tarama için randevu verdiler.

Sadece yenidoğan ve küçük bebelere bakan bi bölümdü.

Son düzenleme:
Bera testi araştırmadımda ayrıntılı işitme testi gibi anladım araştırma hastanelerinde yapılıyormuş , 6 ayda önerdi bize ozamana yaptırcaz .
Tokso olduğu için sağlık Bakanlığının önerdiği bir prosedürmüş.
Göz içinde hastaneden çıkmadan baktılar ama retina çok küçük dedi , 3 ayda gelin tekrar.
Yok sağlıkçı değilim ama keşke olsaymışım diyorum
Sağlık ocağı kaynaklı mıdır diyorsun kolestrol sarstı beni
172 boyum, 67 kiloyum , hareketim az ama bukadar beklemiyordum

Taramada daha önce gelip geçemeyen bebekler vardı. Çoğu da erken doğmuş, kafa çapı küçük olduğu için göz de küçük, taramadan geçememişler ve üç ay sonra altı ay sonra tekrar çağrılmışlar..

Hastanede çalıştığını biliyorum. Hani oralardaki işleyişe daha vakıfsındır diye dedim.

172 boy, 67 kg mı?
Bende tam tersi
163 boy, 77 kg

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…