- 8 Ağustos 2011
- 12.637
- 14.991
- 498
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #13.321
Bacımmm, inan eğilmek benim için suan en büyük sorun. Öne doğru eğilip çorap giymekten tut, çamaşır değiştirmek dert. Anlık müthiş bi baskı oluyor. Koltuğa, klozete oturmak için hani eğilip v seklini alıyorum ya o an ciddi artıyor o his.Kızlar selam. Bugün vajina dudaklarımda aşırı baskı hissi var. Yani böyle ayakkabı giymek için ayağımı kaldıramadım mesela. Bu yeni bir ağrı ya da his değil epeydir vardı aslında ama bugün artık çok fazla olmaya başladı. Yürürken göbeğimi alttan tutma ihtiyacı duyuyorum aşağı baskı yapmasın diye. Yatarken de dönerken aynı yerde yine ağrı baskı devam malesef hiç dönmek istemiyorum. Yatıyorsam ayağa kalkak, ayaktaysam yatmak eziyet gibi bir şey. Biraz evvel pantolonumu giymek için ayağımı kaldıramadım eşim giydirdiyani okey hayat kalitem tabiki düşecek ama acaba rahim ağzım mı kısaldı gibi bi korku düştü içime. 21. Hafta detaylı ultrasonda 35 mm idi. Böyle bir ağrı yaşayan var mı Allah aşkına. Kontrolüm yarın ama bugün acile gideceğim neredeyse
Hem özeldeki Dr dedi bunu, hem de farklı devlet hastanelerinde muayene olduğum farklı Dr lara sordum. Hepsi risk göz ardı edilemez, mecburi sezaryen diyor.Vaov baya da olmuş aradan geçen zaman. Peki özel mi bunu diyen devlet mi? Benim 5. Yılım ilk sezaryenimi olalı nasipse ağustosta doğum var ssvd denemek var aklımda ama siz böyle deyince şuan modum düşmedi değil
Hee oldu şimdiEwt ewt ondan bahsediyorum. Bebek arabasıyla uyumlanabilen eve çıkarırken kullandığımız
Anakucağı arabada daha güvenli olur gibi geldi isofix bazayla. Birde zamandan tasarruf ettirir sanki kemer tak çıkar zor olabilir gibi. Yada bi süre kemer tak çıkar yapıp sonra isofixli bir otokoltuğuda alabiliriz. 0-36 aylar çok dik geliyor bana. Sanki çocuk oturmayı öğrenmeden güvenli olmazmış gibi.Hee oldu şimdiisofixten se direk oto koltuğu daha mantıklı olmaz mı çünkü pusete bi süre sonra sığmıyolar ve dik oturup camdan dısarı bakmak istiyorlar oğlum 5 yasında hala oto koltugunda oturuyor bebekliğindeki
Bence tamamen devlet hastanelerinin vajinal doğumda kadın biçmesinden kesmesinden kaynaklı artık kimse vajinal doğum yapmak istemiyor. Korkudan kaynaklı.Bence de mutlaka bir yolunu bulup yine devam edeceklerdir sezaryene. Yani tabii isteyen istediği şekilde doğursun ama bence biraz abarttılar sezaryen olayını. Ben ne zaman kontrole gitsem bankoya bir sürü karnı burnunda hamile geliyor planlı sezaryen için. Zorunlu mudur değil midir bilmiyorum ama benim doktorum da son kontrolde biraz keyfimi kaçırdı açıkçası. Ultrasonla bakarken 'seninki de tüp bebek ya kıymetli bebek sezaryene ikna olman kolay olur' dedi. Ben de zorunda kalırsam olur ancak, dedim. Yani bu ne demek şimdi daha bir sürü zaman var hem de. Açıkçası normal doğumu Allah izin verirse deneyimlemek istiyorum. Baştan böyle şartlamaları çok gıcık.
Evet tabi isofixle daha güvenli ama direk puseti arabaya da düzgünce bağlayınca sorun olmuyorAnakucağı arabada daha güvenli olur gibi geldi isofix bazayla. Birde zamandan tasarruf ettirir sanki kemer tak çıkar zor olabilir gibi. Yada bi süre kemer tak çıkar yapıp sonra isofixli bir otokoltuğuda alabiliriz. 0-36 aylar çok dik geliyor bana. Sanki çocuk oturmayı öğrenmeden güvenli olmazmış gibi.
İna may doğuma hazırlık rehberi bu kitaba bir bakmanı tavsiye ederim canım benim ufkumu açmıştı baya etkilenmiştim birçok kadının tecrübelerini anlatıyorBence tamamen devlet hastanelerinin vajinal doğumda kadın biçmesinden kesmesinden kaynaklı artık kimse vajinal doğum yapmak istemiyor. Korkudan kaynaklı.
E sezeryan da özelde kolaylarına geliyo doktorların çünkü diğer türlü doğumun ne zaman kaçta başlayacağı belli değil. Sıcak yataklarından kalkıp gelecekler falan
Şahsen ben dinlediğim hikayelerden korktuğum için çok çekiniyorum vajinal doğumdan
Bakayım gerçekten kimle konuşsam arşa kadar kestiler beni diye anlatıyolar. Gebe hatuna edilecek laf mıİna may doğuma hazırlık rehberi bu kitaba bir bakmanı tavsiye ederim canım benim ufkumu açmıştı baya etkilenmiştim birçok kadının tecrübelerini anlatıyor
Bnm geride iki çocuk daha var okul saatleri farklı olacak seneye onları okula spora götürüp getirirken zamanla yarış halinde olcam. Kemer tak çıkar günde 3-4 defa zaman kaybettirir gibi geldi bana. İçinde uyursa çnkü içinden çıkarmak istemeyebilirim uyanmasın diye. İlk 2 ay zaten tatil sıkıntı yok acelemiz olmaz çnkü ama sonrası için duruma göre hareket edicez artık.Evet tabi isofixle daha güvenli ama direk puseti arabaya da düzgünce bağlayınca sorun olmuyor6 7 ay pusete oturup kemerli sekılde sonra zaten oturmayı öğrenicekler mama sandalyeleri fln da hep dik ve oturuyor bebişler 6.ayında
Aa ben kendi suda doğumumu anlatayım o zaman loş ortamda çok az hatta hiç müdahaleli 6 da hastaneye gidip 9.15 gece oğlum kucağımdaydıBakayım gerçekten kimle konuşsam arşa kadar kestiler beni diye anlatıyolar. Gebe hatuna edilecek laf mı
He anladım canım servisçilik diyorsun evet zor oluyor gir çık ben de tek oğlan okula gitmesine rağmen zor yaniBnm geride iki çocuk daha var okul saatleri farklı olacak seneye onları okula spora götürüp getirirken zamanla yarış halinde olcam. Kemer tak çıkar günde 3-4 defa zaman kaybettirir gibi geldi bana. İçinde uyursa çnkü içinden çıkarmak istemeyebilirim uyanmasın diye. İlk 2 ay zaten tatil sıkıntı yok acelemiz olmaz çnkü ama sonrası için duruma göre hareket edicez artık.
Sormadım bile doktoraBen de hep kanımı yükseltmekle uğraştım o hissi biliyorumBana da hala yükselmemiş gibi geliyor kesin geri bitmiştir diyorum. İnternette okuyorum millete o yükleme 3 ay falan gidiyormuş ama ben güvenemiyorum haftaya bir tahlil yaptırayım dedim o yüzden İstersen kullan tabii ama ne bileyim doktor ısrarla hapı bırakalım diyince bilemedim Sizin doktor demiş miydi öyle bir şey. Belki benimki benim durumuma özel söylemiştir.
Yaa sizinki bizimkinden dolu biz daha yeni başladık almayaBurası da naçizane bizim oğlanın dolabı
Dolabın çok güzel ben daha hiç bi şey almadım. Eğer alacak olursam bir şeyler sorabilir miyimBakayım gerçekten kimle konuşsam arşa kadar kestiler beni diye anlatıyolar. Gebe hatuna edilecek laf mı
Ayın 30unda benim randevum var daha hiç konuşmadık gittiğimde sorayım bakayım bana da aynısını derler mutlaka 13 seneye bunu diyen 5 seneyi gözünü kırpmaz yakarlarBacımmm, inan eğilmek benim için suan en büyük sorun. Öne doğru eğilip çorap giymekten tut, çamaşır değiştirmek dert. Anlık müthiş bi baskı oluyor. Koltuğa, klozete oturmak için hani eğilip v seklini alıyorum ya o an ciddi artıyor o his.
Ben cuma gittim kendi Dr uma. Ve korkumu söyledim. Vajina üstünde müthiş bi bası hissediyorum, korkuyorum bebek mi asagı iniyor, rahim ağzı mı kısaldı dedim. O saniye baktı. 32 mm ölçtü. Hiç onunla ilgili değil. Bebeğin pozisyonu- ağırlığı, biraz idrar yolu enf. Bu gibi sebeplerle bası hissediyorsun dedi. Bundan gayrı kalan sürede bu his artarak devam mı edecek bilmiyorum.
Hem özeldeki Dr dedi bunu, hem de farklı devlet hastanelerinde muayene olduğum farklı Dr lara sordum. Hepsi risk göz ardı edilemez, mecburi sezaryen diyor.
Normal doğumdan ben de çok çekiniyorum hatta geçen bir video izleyeyim dedim dayanamadım kapattım. Doğum başlayınca o heyecanla belki bir cesaret gelir diye umuyorumBence tamamen devlet hastanelerinin vajinal doğumda kadın biçmesinden kesmesinden kaynaklı artık kimse vajinal doğum yapmak istemiyor. Korkudan kaynaklı.
E sezeryan da özelde kolaylarına geliyo doktorların çünkü diğer türlü doğumun ne zaman kaçta başlayacağı belli değil. Sıcak yataklarından kalkıp gelecekler falan
Şahsen ben dinlediğim hikayelerden korktuğum için çok çekiniyorum vajinal doğumdan
Sezeryanla da kesiyorlar bunun cerrahi kısmını düşünürsek elimiz ayağımız boşalır gerçekten. Ben kan görünce fena olan biriyim ama doğumun her türlüsü olağanüstü olduğu için kesme biçmeyi artık gözden çıkarıyorum bir yerde...Son haftalarda da böyle derim umarım :)Bakayım gerçekten kimle konuşsam arşa kadar kestiler beni diye anlatıyolar. Gebe hatuna edilecek laf mı
Tabiki belki ben de gereksiz fazla şeyler vardır ilkin heyecanı ile aldım amaDolabın çok güzel ben daha hiç bi şey almadım. Eğer alacak olursam bir şeyler sorabilir miyim
Bizde getiren de çok oldu arkadaşım ben indirimlerden topladım halası babaannesi aldı bi anda biriktiYaa sizinki bizimkinden dolu biz daha yeni başladık almayasağlıcakla gelsinler de inşallah hepsini giysinler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?