2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Yeni doğum yapan arkadaşıma gittim 15 günlüktü bebeği normal giyimine geçmiş dedim sen lohusa değil misin seni yatakta süslü pijamalarla bulmayı bekliyordum ama ohoo çoktan ayaklanmış
İki çocuklu lohusa olunmuyor dedi biraz kalbim kırıldı Oyüzden iyi yapmışsın bacım neyle rahat ediyorsan onu giyersin

Ya kızlar ben 2 arkadaşımla aynı zamanda hamile kaldım. Bir arkadaşım maalesef 25.haftasında üzüntü stresten erken doğum yaptı ve bebeği 3 gün sonra vefat etti. Bugün öğrendim ki diğer arkadaşım da doğum yapmış yüksek tansiyondan dolayı bebek iyiymiş ama 2 ay küvözde kalacakmış.

Psikolojik olarak iyice gitti benim kafa sanki her an ben de doğuracakmışım gibi hissediyorum. Haftaya alışverişe çıkacaktım annemlerle vazgeçtim internetten her şeyi aldım

Evet Kartal'da verdim yine acilede oraya gitmistim
Yarın çıkar ins bacım.
Haberim olsaydı, yakındaydım. Gelirdim bi çay içerdik
Kızlar bizim hastanede perinotolojiye geldim çok tedirginim ya dua edin nolur.
Bacım Rabbim iyi haberlerle gönlünü ferahlatsın Plasenta ile ilgili bi durum mu var ?
Ahahhahahha
Doğru demiş kadın. İmaj hiçbir şeydir. Susuzluk her şey

Süslü pijamalarla yatakta yatmak bana göre değil zati Ben ilk gece sezaryenle halimde hastanede yalnız kalmış kadınım. Eşim ilk saatten uyuyakaldı. Dersin o doğurmuş.. Ta sabah namaza kalktı ben o dikişli halde bi kalktım klima açtım. Sonra üşüdü bunlar dedim. Bi onun üstünü örttüm. Bi ötekinin altını değiştirdim. Kalktım klimayı kapattım vs

Ah ahhh ! Rabbim baş sağlığı ve sabır versin. Zor bu işler.

Hele birlikte başlayınca sürece, illa etkileniyor insan. Empati kurmanı anlıyorum. Benim de birlikte hamile kaldığım yakın arkadaşım, yaklaşık bir aydır hastanede. Bebeğin hayati riski var. Onun haberini alınca benim de tansiyonum fırladı. Krize girdim. Acillik oldum. Onun üzüntüsünden korkusundan. Ve tabi kendi hamileliğimle ilişkilendiriyorum ister istemez.

Başlarda içime korku düşüyordu. Ya bebeklerden birine bi şey olursa da, bundan sonra nasıl bi ilişkimiz olur diye. Saniyede on tane senaryo yazıyordu beynim. Ama düşünce gücüyle bu evhamları asmaya çalışıyorum. Eskisi kadar güçsüz değilim. Allah’a dayanıyorum. Her şey onun elinde.

Arkadaşımla ne zaman konuşsam ağlamaya başlıyor. Psikolojisi kötü tabi. Diyorum ki yol aldık ilerledik. Biz bu bebekleri sahilde arabalarına koyup birlikte yürüyüş yapacağız. Hep bu hayal canlanıyor gözümde. Allah için zor yoktur. Bize merhametiyle muamele etsin

Sen de bu olumsuz düşüncelerden arınmaya çalış. Önce kendin ve bebeğin için.

Kızlar ya sarı akıntım var. Sürekli aşağıya kramp giriyor yanma yok ne bileyim kaşıntı da yok ama sarı akıntım çok. Enfeksiyon dimi bu? Cuma günü randevum söyleyeceğim doktoruma ama sanırım enfeksiyon var. Bir de sürekli gelen çok afedersiniz yeşil balgam var. Bu da mı enfeksiyon belirtisi mi?

Pesimist olmak istemiyorum ama, sarı akıntı mantar yada vajinal enf. İşareti olabilir.

Yeşil balgam da zaten üst solunum yolu enf göstergesi. Öksürük var mı ?

Aynen öyle valla. Benim ilk çocuğum da erken doğduğu için iyice bi korkuyorum her şeyimi hazırlamaya karar verdim

Bir de eşşek sıpası o kadar hareketli ki çıkarın beni burdan diye bağırıyor resmen

Çok riskli haftaları atlattık sayılır Allah hepimize vaktinde bebeğimize kavuşmayı nasip etsin

Kuzum kendi doktorum 3. Basamak bir hastanede bir perinotolog da takip etsin durumun kötülüğüne göre belki doğumu 3. Basamak bir hastanede yapmak zorunda kalabilirsin demişti. O yüzden bizim hastaneden randevu almak için geldim doktor da sağolsun gel hemen bugün bakalım dedi. Plesenta tam rahim ağzında sonlanıyor hala hiç bi değişiklik yok. Hatta benden önce tansiyonu yükselen gebeler, şekeri olan gebeler falan muayene olmuştu. Ben içeri girerken dedi ki sonunda gerçekten riskli bir gebe öyle şeyler söylemeyin hocam dedim maksat onlardan vaka çıksın plesentan evet rahim ağzında sonlanıyor ancak 28 e kadar yukarı çıkma ihtimali var. 28. Haftada gelirsin bi bakarız çıkmadıysa bi de 32 de gelirsin bakarız eğer 32 de de çıkmadıysa 37 yi beklemeyiz 36 da alırız sezaryenle dedi. Plesenta kanlanması, yapışması vs. Durumlar oluyormuş ama senin zaten plesentan arkada böyle şeyler yok hem de ilk gebelikmiş dedi. Çok şükür o konuda iyiymişiz. Bi de normalde 26+6ydım bugün ama bir hafta geride gibi görünüyorum. Ama üstünde durmadı çok önemli değil dedi. Zaten stresten sanırım 54 kiloya çıkmıştım 52 kiloya geri düşmüşüm yemem içmemde kötü değil halbuki anlamadım bi de böyle durumlarda azıcık ufacık bir pembe leke bile gelse saat kaç olursa olsun hemen hastaneye geliyorsun doğum başlamış olabilir çünkü dedi. Plesentası aşağıda olan arkadaşlarım size de uyarı olsun. Öyle yani ayın 9 unda tekrar bi randevum var bakalım inşallah çıkar yukarı
AdChoices
ADVERTISING​
Hayırlı haberler ile gel inşallah kuzucum dualarımız seninle
nuriye54 A acemianne92

Aklıma geldi sana yazmak yakindasin diye ama eşim ise yetisecekti bende onu sıkıştırmış olmayim diye ses etmedim

Doktorun çok güzel anlatmış Allah’ın izniyle inşallah 28 olmadı 32 de çıkmış olur sende rahat nefes alırsın ama zaten olmadı çıkmadı yine kötü bir durum yok anladığım kadarıyla sen kendine dikkat et Allah’ın izniyle sağlıkla kucağına alacaksın. Stresten kilo kaybı olmuş olabilir biz kilo almak istemiyoruz zaten bebişler iyi olsun yeter bize bir hafta önde bir hafta geride bunlar zaten hep olan şeyler çok duyuyoruz çokta konuşuldu burada ekstra bir gerilik yada farklı bir durum söz konusu değilse sapmalar olabiliyor zaten. Sen sağlıklı beslenmeye devam et Allah’ın izniyle kendini yorma çok güzel olacak

Sağol canım Allah razı olsun desteğin çok kıymetli valla. Az yemiyordum aslında ama son zamanlarda ne ceviz ne avakado istemiyordu canım yemiyordum. Şimdi eşime alışveriş yaptırıyorum mecburen zaten erken doğacaksa en azından kilosunu artırayım biraz bebişimin diye düşündüm 935 gr olmuş

Pesimist olmak istemiyorum ama, sarı akıntı mantar yada vajinal enf. İşareti olabilir.

Yeşil balgam da zaten üst solunum yolu enf göstergesi. Öksürük var mı ?
Bence de öyle ladyim. Yok öksürük falan yok şükür başka hiç bir rahatsızlığım yok. Eşim hastaydı geçenlerde. İyileşti şükür ama ondan mı geçti acaba. Sadece yeşil balgam var bir kaç gündür. Akıntı da zaten öyle bir kaç gündür var. Sanırım enfensiyon ya. Cuma günü söyleyeyim bakalım ne diyecek. Alttan bakmasına gerek olur mu acaba ya gerim gerim geriliyorum su alt muayene konusunda.
Hala umut var Umutvari cim. Bakalım inşallah 32 ye kadar çıkar. Çıkmazsa da inşallah saglikla alacaksın bebeğini kucağına kuzum. Ben cuma günü gidince bir daha soracağım plesantayı ve normal doğuma şuan görünen engel bir durum olup olmadığını. Enfeksiyon da var galiba şuan. Korkuyorum inan ki erken doğuma falan sebebiyet verir diye. Zaten bebeğime bir şey olacak diye korkup duruyorum. İnşallah sağlıkla alalım kucağımıza kuzum.

Kaşıntı yada deride görünen bi durum yoksa sanmam alttan bakmaz. Sarı akıntı dersen, senden idrar tahlili be kültürü ister. Bi enf varsa o şekilde teşhis ediliyor zaten.

Cumaya kadar bol su iç, çamaşırını sık değiştir. Ayaklarını da sıcak tut.

Erkeklerin bu uyuzluguna ayri uyuz oluyorum.

Doğru, söylemiştin Perinatolojiye gideceğini.
Dr un yaklaşımı iyi bence. Seni endişeye salacak bi şey dememiş. Çünkü açıkçası yok. Hani o pembe bi leke gelse olayı da olağan bi tembih durumun özelliğine binaen.

Sen yemene dikkat et bacım. Mümkün olsa seni kilo alma konusunda egitirdim, çekirgem ol, ben de sensei

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…