- 28 Nisan 2013
- 769
- 2.467
- 313
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #29.261
He uyandırıp uyandırıp kavga ediyorumÇok haklısın hem istemeyip hem de çalışıyorum deyip çekilmesi iyi olmamış. Ben annemler varken bile uyumasını hazmedemedimbunları en iyisi tepe tepe uyandırmak lazım
Pasaklı olduğumda ayrı laf sokuyor ki sanıyor musun ki kendi halime bırakıyorSadece çocukların ve kendine odaklanırsan diğer herşeyi boşverir yada görmezden gelirsen oluyo bi şekilde. Ben pasaklı ve pratik yemeklerle günü geçiştiren kadın olmayı kabullendimama mentalim iyi bebelerimi aç bırakmıyom ev dağınıkta olsa uykum varsa yatıyom canım isterse dışarı çıkıyom geziyom falan. Bi süre gamsızmış gibi takılıyom işte.
Söylemeden neyi yapıyolar acaba. Söyle sende hiiiç beklentiye girme. Tutuştur eline her fırsatta. D vit huysuzluk yapıyo bnm bebeye sabah veriyodum bütün gün adam akıllı uyku yok mızmız baba gelince uyuyordu şimdi babası gelmeden vercemniye tek başıma çekeyimki azcıkta onun kucağna atarım o gezdirsin kucağında.
Enişteden ders çıkarmamız lazımadam kendini seviyo önemsiyo ihtiyaçlar önemli
Laf soktuğu anda ver eline bebeği al sen bak şurda sağılmış süt şurda biberon şurda bez ıslak mendil 2 saat ilgilen cillop ediyim heryeri de ama ciddi ciddi söyle ver eline git temizliğe giriş bak bakym bi daha diyomuPasaklı olduğumda ayrı laf sokuyor ki sanıyor musun ki kendi halime bırakıyorPratik yemek olarak makarna dışında hepsi bebeğin uyanma süresinden fazla. Bebeğim gündüz çok sık uyanıyor yahu iki gün önce bebek üstüme işemişti bezi sızdırma yapıyor bu sabah yeni banyo yaptım 10 dk baktım ses geliyor ağlıyor çocuk zırıl zırıl. Ama bil bakalım o sese kim uyanmadı
Bunların hepsi dayaklık.
Biz de sabah 4e kadar bol gazlı ve ağlamalı bi gece geçirdik. Kapıdan bakıp “bi şeye ihtiyacınız var mı?” demedi.
Allah bilir şimdi kendinlerine düşen ilgi azaldığı için alınganlık bile yapıyor olabilirler.
Arkadaşlar merhaba
Bebeğim 24 günlük. Ve çok ağlıyor. Sadece uyurken (uykuları da azaldı) ve memede susuyor. Altını açsam ağlıyor gezdirsem ağlıyor dışarı çıkarsam ağlıyor arabada ağlıyor yani hep ağlıyor çok yoruldum ne yapacağımı bilmiyorum. Kilo alımı da alt sınırda gidiyor mama vermeye çalışıyorum 20-30 cc ancak zorlamam ile içiyoreşimle çok yıprandık ilk bebeğimizi çocuğumuzda bi problem mi var acaba bu kadar ağlaması normal mi
Çocuklu hayatın en zor dönemlerindeyiz, yani bana göre öyle en azından. Sen iyi günlerindesin bir de büyüyünce gör diyenlerden ziyade büyüdükçe kolaylaştığını düşünüyorum işlerin. Ve ilk çocuk daha zor çünkü alışılagelmiş düzenin özgürlüğün bir anda kısıtlanıyor ve bu tempoya alt üst olmuş hormonlarımızla başlıyoruz. Adapte olması hiç kolay değil. Lohusalık depresyonunu atlatamamış olabilirsin, eşle ilgili mevzular da canını sıkıyor tabi. Ben de bu lohusağımı daha zor atlattım. Anneme geldim şimdi geçmiş günlerime bakıyorum dibin dibini yaşamışım. Ne kadar destek alırsak o kadar iyileşeceğiz bunu anladım, ama desteği de her zaman alamıyoruz malesef. Geçecek bu günler daha güçlü olcaksın daha sağlıklı düşünebilceksinSevgili anneler ben duygusal anlamda çöküşteyim aklımdan çok kötü şeyler geçiyor lohusalıktan mı bilmiyorum ki 40ı da geçtik şimdi. Acaba depresyon kalıcı olarak yapıştı mı bana? Ruh hali böyle deli deli olan var mı ve bu hal komple aileyi etkileyen ?
Bu arada bir bebeğinizin kalçasında Sakral Gamze var mı? Geçen ağlama krizi sebebiyle acile gittik bebişim muayene oldu orasına burasına bakarken kuyruk sokumunun üstünde bir yarık gördü. Kalça ultrasonu ile birlikte bunun için de röntgen çektirin dedi doktor. Olmaması mı gerekiyor dedim evet dedi ama internetten baktığımda normal diye yazıyor. İnşallah bir sorunu yoktur.
Çok çok modum düşük ağlamaktan başka bir şey yapasım yokken mecbur kalkıp emzirmeye gidiyorum. Hayatımın en büyük sınavı içindeyim sabır diliyorum kendime ve benim gibi hisseden annelere
Guruldaması açlıktan değilse bağırsaklarından geliyor olabilir, o da üşütmeye bağlı olur.Mrb kızlar benim bebeğim de bugün 45 günlük oldu meme ve mama birlikte veriyorum dünden beri emerken farkettim karnı sürekli gurulduyor mama verdikten sonra da gurulduyor aç değil biliyorum günlük kakasını da yapıyor gazını alıyorum fazla gaz sorunu muzda yok ama sürekli guruldamasi normal mi sizin bebeğinizde de oluyor mu yoksa benmi çok takıyorum iki haftadir evime geçtim eşimde pek snlamiyor ilk bebeğimiz çok yorulduğumu hissediyorum ve sürekli uykusuz bitkin gibiyim inanın herşeye takar oldum
Benimkinin de mama içekten guruldaması oluyor bende fark ettim bir kaç gündür öyle neden bilmiyorum ama çişli bez sayısı iyi günde 7/8 i buluyor. Eğer huzursuzluğu vs de yoksa önemli değildir diye düşünüyorum ama 2. Ay kontrolünde soracağımMrb kızlar benim bebeğim de bugün 45 günlük oldu meme ve mama birlikte veriyorum dünden beri emerken farkettim karnı sürekli gurulduyor mama verdikten sonra da gurulduyor aç değil biliyorum günlük kakasını da yapıyor gazını alıyorum fazla gaz sorunu muzda yok ama sürekli guruldamasi normal mi sizin bebeğinizde de oluyor mu yoksa benmi çok takıyorum iki haftadir evime geçtim eşimde pek snlamiyor ilk bebeğimiz çok yorulduğumu hissediyorum ve sürekli uykusuz bitkin gibiyim inanın herşeye takar oldum
Bizimki uvveeee diye ağlıyor o ne demekmiş pekiMerhaba yine doktorunuzla görüşün en doğrusu ama bence bi süre memeyi duygusal bağ için verip daha çok sağdığınız sütle biberonla veya yeterli miktar elde edemiyorsanız mamayla destekleyin kilo alımı alt sınırda dediğiniz için. Bir de mamanın sindirimi zor oluyor gerçekten gazını yapamıyor olabilir anne sütü kadar yağlı değil. Bu dönemde 60cc ve üzerine çıkması gerek diye biliyorum. Aldığından emin olursanız (biberonla sağdığınız sütü vererek veya mamayla) daha rahat uyuyacağını düşünüyorum. Besler beslemez omzunuza alıp gazının çıktığından emin olun gerekirse 15 dakikaya kadar sırtını sıvazlayın. Alt gazı varsa göbeğine sol aşağıdan yukarıya ve sağ aşağıya inerek C şeklinde, sonra saat yönünde hafif bastırarak ovarak bebek yağı masaj yapın. Bacaklarını büküp karnına doğru bastırmayı deneyin. Bazen başta direnir ve rahatsız olurlar ama yapmaya devam ettikçe serbest bırakırlar göbeklerini ve bacaklarını. Kasları henüz yeterli gelişmediği için ıkınamıyorlar. Yön vermek zorundayız gaza ve dışkıya. Ben bunlardan fayda gördüm.
Ağlamasına dikkat edin. “Inga” diye ağlıyorsa açlıktır yüzde doksan. “Eeh” diye uzatarak ağlıyorsa alt gazı vardır. “Eh eh” diye kısa kısa ağlıyorsa üst gazı vardır. “Neh” gibi bir ses çıkarıyorsa emzik veya sırf duygusal meme yakınlaşması istiyor olabilir. Bunları bi deneyin umarım süreciniz kolaylıkla ilerler
Cişli bez sayısı sayıyorum genelde 5-6bez dolu şekilde yapıyor tecrübeli arkadaşlar belki bilir diye sorayım dedimGuruldaması açlıktan değilse bağırsaklarından geliyor olabilir, o da üşütmeye bağlı olur.
Yeterli beslenmenin işareti, kilo alımı ve günlük çişli bez sayısı. Kakadan ziyade çişli bez sayısına ve çişin rengine dikkat et.
Benimde aklımda gidince soracam diye ama sanırım senin daha erken oluyor kontrolün sorarsan buraya da yazarsan sevinirimBenimkinin de mama içekten guruldaması oluyor bende fark ettim bir kaç gündür öyle neden bilmiyorum ama çişli bez sayısı iyi günde 7/8 i buluyor. Eğer huzursuzluğu vs de yoksa önemli değildir diye düşünüyorum ama 2. Ay kontrolünde soracağım
Beklemeyin siz verin kocalara bişey demeden kendileri yapmıyolar. Ben istiyorum valla. Memem mi var diyolar kaçmak için dkjdjfBunların hepsi dayaklık.
Biz de sabah 4e kadar bol gazlı ve ağlamalı bi gece geçirdik. Kapıdan bakıp “bi şeye ihtiyacınız var mı?” demedi.
Allah bilir şimdi kendinlerine düşen ilgi azaldığı için alınganlık bile yapıyor olabilirler.
Bizimki uvveeee diye ağlıyor o ne demekmiş pekidaha bu soylediginiz sesleri çıkardığına pek şahit olmadım. NNeh sesi dışında.
Ayaklarının kurbağa pozisyonunda olması iyi bi şey.Son iki sayfayı anca okuyabildim. Kızlar eslerimizden ne çekiyoruz böyle ya. Valla sinirlerime hakim olup sübhanallah demesem bosayacam adamı hamileligimden bu yana yani. Şu Gamze olayı bizde fe var ama bize dr bişi demedi özellikle o bölgeye her Dr baktı. Kalça ultrasonu çektik temiz çıktı çok şükür. Bebeğim istisnasız her emzirmede altına sıçiyor ya bu beni çok yıprattı altını temizliyorum emziriyorum yine yapıyor böyle bir kısır döngü içerisindeyiz. Eşim aşırı kucağa alistirdi uyanıkken yere asla koyamiyorsun ağlıyor kucağa alınca susuyor. Kimin aldığının önemi yok yeterki kucakta olsun. Bu beni çok zorluyor. Kızlar ya 45 günlük bebegim ama pamuk gibi hamur gibi henüz boynunu tutmuyor ayaklarını çok nadir duzlestiriyir hep kurbağa gibi. Yumuşacık bu normal mi?
5-6 bez varsa korkma canımCişli bez sayısı sayıyorum genelde 5-6bez dolu şekilde yapıyor tecrübeli arkadaşlar belki bilir diye sorayım dedim
Benimde aklımda gidince soracam diye ama sanırım senin daha erken oluyor kontrolün sorarsan buraya da yazarsan sevinirim
İs yapmak bebek bakmaktan daha kolay gelir. Dediğin gibi ev süpürsün, yemek yapsınlar. Sofra kurup kaldırsınlar.Beklemeyin siz verin kocalara bişey demeden kendileri yapmıyolar. Ben istiyorum valla. Memem mi var diyolar kaçmak için dkjdjf
Hiçbişey yapamıyosa yemek yapsınlar
1ay kontrolunde gayet güzel kilo almisti ben ASM ye götürdüm 2.ayda tekrar goturcem hem aşı olacak hemde aile hekimi kontrol eder ama acaba bide çocuk doktoruna mi götürsem sanırım çoğunuz çocuk doktoruna götürüyor bana ASM bize getir dedi eksra hastaneneye şu aylarda kontrole götür demediAyaklarının kurbağa pozisyonunda olması iyi bi şey.Ama basını tutamaması önemli. Birkaç saniye olsun tutamıyor mu ? Tummy time egzersizi yapıyor musunuz ? Eğer hiç tutamuyorsa 2. Ay kontrolünde mutlaka Dr a söyle.
5-6 bez varsa korkma canım
Karnı da doyuyordur, kilo da alıyordur.
İs yapmak bebek bakmaktan daha kolay gelir. Dediğin gibi ev süpürsün, yemek yapsınlar. Sofra kurup kaldırsınlar.
Benimde 45 günlük canım ama ben bir haftadır her gün bir iki dk tmmytime egzersizi yaptırıyorum iki gündür başını kaldırıyor indiriyor çevirebilir başını yani baya faydası oluyor mutluka yaptır ki daha küçük yavaş yavaş tutar boynunuSon iki sayfayı anca okuyabildim. Kızlar eslerimizden ne çekiyoruz böyle ya. Valla sinirlerime hakim olup sübhanallah demesem bosayacam adamı hamileligimden bu yana yani. Şu Gamze olayı bizde fe var ama bize dr bişi demedi özellikle o bölgeye her Dr baktı. Kalça ultrasonu çektik temiz çıktı çok şükür. Bebeğim istisnasız her emzirmede altına sıçiyor ya bu beni çok yıprattı altını temizliyorum emziriyorum yine yapıyor böyle bir kısır döngü içerisindeyiz. Eşim aşırı kucağa alistirdi uyanıkken yere asla koyamiyorsun ağlıyor kucağa alınca susuyor. Kimin aldığının önemi yok yeterki kucakta olsun. Bu beni çok zorluyor. Kızlar ya 45 günlük bebegim ama pamuk gibi hamur gibi henüz boynunu tutmuyor ayaklarını çok nadir duzlestiriyir hep kurbağa gibi. Yumuşacık bu normal mi?
Yaaa bana her ağlaması annieğğğ der gibi geliyorAğlamasına dikkat edin. “Inga” diye ağlıyorsa açlıktır yüzde doksan. “Eeh” diye uzatarak ağlıyorsa alt gazı vardır. “Eh eh” diye kısa kısa ağlıyorsa üst gazı vardır. “Neh” gibi bir ses çıkarıyorsa emzik veya sırf duygusal meme yakınlaşması istiyor olabilir. Bunları bi deneyin umarım süreciniz kolaylıkla ilerler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?