2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Dimi? Bide onu araştırmak lazım. Beyaz ama lacivert biyeler var mesela. Tek renk dğil kıyafetlerde
Evet evet.. ay o da sıkıntı işte benlm kestiremediğim o düşük ayarda çok sıkmadan o zaman yıkanacak onlar bende almışım kırmızı beyaz çizgili tulum mesela 😅 onları renkliler ile atacağım mecbur artık şansımıza :)

Ben bugün yine bir iki hareket anca hissetmiştim doktoruma yazdım o da gel dedi. Şimdi geldim kızlar. Bebekte bir sorun yokmuş çok şükür. Ama her ihtimale karşı nst ye bağladı yarım saat bağlı kalacağım. Plesenta hareket etmemiş. O yüzden doğumu kendisi yaptırmak istemiyor. Ben kendim yaparım sorun değil ama acil bir kanama durumunda hastanenin ekibi de çok önemli. Gece vs olursa özel hastanede ekibi acil toplamak çok zor oluyor bunu riske atamam kendi kardeşim bile olsa 3. Basamak hastanede doğum yapmasını isterdim dedi. Yine istersen son zamana kadar takiplerine bana gelebilirsin ama doğumu hacettepede yap dedi. Doktorumu aşırı çok seviyordum o yüzden çok üzüldüm. Sudan çıkmış balık gibiyim şu an 😔 gerçi doğum için 90 bine yakın bi para verecektik nerdeyse. Onu vermemiş olacağız bebişimizin bir eksiğini alabiliriz ama yine de çok üzüldüm ya.
Canım nst nasıl çıktı peki? Hacettepe 3.basamak değil mi üniversitesi ve eğitim araştırma hastaneleri öyle diye biliyorum.

Ben bugün yine bir iki hareket anca hissetmiştim doktoruma yazdım o da gel dedi. Şimdi geldim kızlar. Bebekte bir sorun yokmuş çok şükür. Ama her ihtimale karşı nst ye bağladı yarım saat bağlı kalacağım. Plesenta hareket etmemiş. O yüzden doğumu kendisi yaptırmak istemiyor. Ben kendim yaparım sorun değil ama acil bir kanama durumunda hastanenin ekibi de çok önemli. Gece vs olursa özel hastanede ekibi acil toplamak çok zor oluyor bunu riske atamam kendi kardeşim bile olsa 3. Basamak hastanede doğum yapmasını isterdim dedi. Yine istersen son zamana kadar takiplerine bana gelebilirsin ama doğumu hacettepede yap dedi. Doktorumu aşırı çok seviyordum o yüzden çok üzüldüm. Sudan çıkmış balık gibiyim şu an 😔 gerçi doğum için 90 bine yakın bi para verecektik nerdeyse. Onu vermemiş olacağız bebişimizin bir eksiğini alabiliriz ama yine de çok üzüldüm ya.

Merhaba geçmiş olsun. Ben de bazen az hareket hissettiğim için merak ettim. Nstde bir sıkıntı çıktı mı yada sadece plasenta aşağıda diye mi bu yaşanıyormuş ? Yani bu zaman zaman hareket azlığıyla alakalı ne dedi doktor nasıl bir açıklama getirdi acaba?

Bende izne çıkmak için 32.haftayı bekliyorum. Ama bu aralar artık zorlanmaya başladım bebek üst taraflarıma artık baskı yapmaya başladı . Özellikle sağa göğüsümün altına bıçak saplanır tarzımda ağrılar giriyor. Dayan kızım diyorum 🤣 yıllardır çalışan bir insanım evde zamanlarım nasıl geçecek merak ediyorum. İşe giderken en azından hareket oluyordu ben evde kalırsam kesin paso yatarım hep 🤣
Ağrılarım hafif oluyor benim de ama çalış deseler son ana kadar çalışırdım muhtemelen, boşluğa düştüm resmen 😄 Bol bol dinleniyorum 🤣

arkadaşlar ben başka bir konuda sormak istrdim 32. haftada rapor alırsam sigortam maaşım kesilecekmi devam edecekmi bu konuda hiçbir bilgiye sahip değilim

Canım için rahat olması açısından gitmen iyi olmuş. Doktor açısından da üzüldüm insan alışınca ve seviyorsa doktorunu evet zor bir durum ama bebek ve senin sağlığın için bu şekilde olması gerekiyorsa öyle olacak sonuçta riske atılacak bir durum değil. Doktorunda ne kadar iyi ki anlatmış sana.

Bebişinde kilosu gayet iyi maşallah bir sorun olsa zaten söyler doktorun illa ki. Haftası ile uyumlu🥰
Evet benim artık bu durumu kabullenmem işleri daha kolaylaştıracak sanırım 🌺

Kızçene maşallah diyeyim 🧿 😍

Doğum kader bacım. Hep diyorum. Ancak seni de anlıyorum. Baştan beri takibi yapan Dr a bağlanıyoruz. Hepimiz aynıyız. Ama en emin ve güvenli şekilde riski azaltarak olacaksa doğum, sen de gönlünü beynini buna hazırla. Bu bebeğim ve benim için en iyi de, kendini telkin et 😌

Hacettepe de bir Dr seçtin mi kendine ? Avantajlısın bak. Hastane çalışanı olarak en iyi Dr u bilmek ve ulaşabilmek imkanı var. İns her şey güzel olacak bacım 🥰
Biraz daha kabullendim sanırım bugünden sonra ladyim ya. Yani yapcak bir şey yok olumlu tarafından bakmam gerekiyor. Daha çok kafaya takarsam bebeğim de stres olacak onu hiç istemiyorum. Hacettepedeki doktorum gerçekten çok iyi. Hatta bundan bi 5 sene falan önce bi tanıdığımızın anne karnında 28. Haftada bebeğine kalp ameliyatı yapmışlardı o kadar iyiler. O konuda içim rahat. Bebeğime ve bana hangisinin iyi geleceğini bilmiyorum ama en başından beri de allahım hayırlısı nasip et diye dua ediyordum. Hayırlısı buymuş demek napalım 😍

Haziran topiğinde de sordum. Kimi birlikte, kimi beyaz renkli ayrı ayrı yıkamış. Bu ilk sefer olacağı için ben de ayrı yıkayayım. Sonrasına sonra bakarız 😀

Şey geldi aklıma, yeni evliyim. Çamaşırlar yıkanıyor ya herseyi ütülüyorum. Kendi iç çamaşırlarımı hani hijyenik olsun diye ütülerken eşimin de iç çamaşırlarını aynı şekilde ütülüyorum. Şimdi düşünüyorum da, çamaşır askısından alıp katlamaya bile halim yok. Şöyle dürüp çekmeceye basasım var 😂😂😂
Ben de hamileliğe kadar eşimin iç çamaşırlarına kadar ütülüyordum. Hatta geçen aya kadar. Eşim geçen diyor ki aşkım bu atletler neden bu kadar buruşuk makinenin bi ayarı mı bozuldu 🤣 hayır dedim ben ütülüyordum eskiden onları 🤣🤣🤣
3. Basamak hastane olması daha iyi olur lütfen kafana takılmasın. Evet konfor önemli ama Allah korusun bi durum olduğunda her ihtimale karşı tüh dememek için önlem alınması güzel olmaz mı?
Ben sırf yenidoğan yoğun bakım ihtimali için zeynep kamilde doğuracağım. Açıkçası kontrollerde bi gördüğüm doktoru başka sefer göremiyorum. Kim bilir kim girecek doğuma, Allah bilir 🥲
Dua edip ya nasip deyip gideceğim doğuma inşallah herşey yolunda gider. Oğlumu özelde doğurdum yenidoğan yoğun bakım lazım oldu harıl harıl hastane aradık öyle ha deyince de almıyorlar. Yani doğuracak ıkınacak olan benim, zaten özelde de olsa karnıma basarak doğurttular. Bari bu sefer kendimi devletin kollarına bırakayım dedim bilmiyorum umarım doğru düşünüyorumdur.
Plasenta previada belki sezeryan kesisi atarken bile dikkat edilmeli, ekip sağlam olsun hacettepe iyidir, doktorun zaten yapabilse yapardı. Doktorunu dinle bence. Allah yardımcın olsun
Kuzum çok şükür ki doktorum bu sezaryeni ben yapacağım da diyebilirdi. Hiç o topa girmedi bile 🥰 o konuda ne kadar da dürüst bir doktora denk gelmişim diyorum hamdolsun. Yapacak bir şey yok demek ki 3. Basamak hastane bana ve bebeğime daha uygun. Psikolojimi alıştırmam gerek sadece 😍

Kaderdaşımmmm ay ben bugün mesajların birini okusam 3 ü yok aşırı sıcaktı hava ve ben sürekli uyudum.
Senin için bebek için en iyisi nereyse orası olsun kuzum ben çok duydum kanamadan dolayı çogu hastane risk almak istemiyor benim gittigim hastane yarı özel yarı devlet haftaya benimde randevum bakalım ne olacak neye karar vericez.
Kuzucummm. Yoldaşım. Doktorum bana artık plesentanın yeri değişmez dedi. Umarım sende işler yolunda gider de yukarı çıkmış olur kuzucum.

Canım nst nasıl çıktı peki? Hacettepe 3.basamak değil mi üniversitesi ve eğitim araştırma hastaneleri öyle diye biliyorum.
Evet evet 3. Basamak hastane kuzucum. Mecburen hacettepeye tercih edeceğim. Nst güzel çıktı çok şükür hiç bi sorun yokmuş. Nst boyunca hareketleri say dedi doktorum. Hareketlerle de uyumlu çıktı. Göbeğime dokundu bak yumuşak hiç bir sorun yok dedi. Gerçekten sırt üstü yatınca yumuşaktı. Bu arada bebişin kafası aşağıydı. Ayaklar yukarıda. Duruş pozisyonuyla alakalı da hissetmen azalmış olabilir ama gayet hareket ediyor dedi. Hatta eşim beni şikayet etti. Kadınlar kulübüne takip ediyor o yüzden hareketleri kafasına taktı diye. Eşime de aşırı sinirlendim orda. Sanane nereyi takip edersem ederim bana iyi geliyor sonuçta burası diyemedim o an 🤣 doktorum da öyle siteleri takip etmek psikoloji açısından çok iyi olmayabilir önermem ama hareket önemli bir konu. Gelip baktırman çok iyi oldu içimiz rahatladı dedi

Merhaba geçmiş olsun. Ben de bazen az hareket hissettiğim için merak ettim. Nstde bir sıkıntı çıktı mı yada sadece plasenta aşağıda diye mi bu yaşanıyormuş ? Yani bu zaman zaman hareket azlığıyla alakalı ne dedi doktor nasıl bir açıklama getirdi acaba?
Hareketler az değilmiş aslında. Zaten gündüz hareketler çok az oluyor dün de öyleydi. Akşam hareketlenmişti. Bugün de yine gündüz hareket yoktu akşam 5gibi falan hareketler başladı. Doktorum da şöyle söyledi. Artık bebeğinizin de bi karakteri var demek ki gece kuşu olacak kendimizi hazırlayın dedi 🤣 bi de ultrasonda nerdeyse yarım saat baktı ve hareketlerini gözlemledik bazılarını hiç hissetmedim ama ultrasonda gördüm hareket ediyordu.

Evet benim artık bu durumu kabullenmem işleri daha kolaylaştıracak sanırım 🌺

Biraz daha kabullendim sanırım bugünden sonra ladyim ya. Yani yapcak bir şey yok olumlu tarafından bakmam gerekiyor. Daha çok kafaya takarsam bebeğim de stres olacak onu hiç istemiyorum. Hacettepedeki doktorum gerçekten çok iyi. Hatta bundan bi 5 sene falan önce bi tanıdığımızın anne karnında 28. Haftada bebeğine kalp ameliyatı yapmışlardı o kadar iyiler. O konuda içim rahat. Bebeğime ve bana hangisinin iyi geleceğini bilmiyorum ama en başından beri de allahım hayırlısı nasip et diye dua ediyordum. Hayırlısı buymuş demek napalım 😍

Ben de hamileliğe kadar eşimin iç çamaşırlarına kadar ütülüyordum. Hatta geçen aya kadar. Eşim geçen diyor ki aşkım bu atletler neden bu kadar buruşuk makinenin bi ayarı mı bozuldu 🤣 hayır dedim ben ütülüyordum eskiden onları 🤣🤣🤣

Kuzum çok şükür ki doktorum bu sezaryeni ben yapacağım da diyebilirdi. Hiç o topa girmedi bile 🥰 o konuda ne kadar da dürüst bir doktora denk gelmişim diyorum hamdolsun. Yapacak bir şey yok demek ki 3. Basamak hastane bana ve bebeğime daha uygun. Psikolojimi alıştırmam gerek sadece 😍

Kuzucummm. Yoldaşım. Doktorum bana artık plesentanın yeri değişmez dedi. Umarım sende işler yolunda gider de yukarı çıkmış olur kuzucum.
Hayırlısı ile tek duam hepimiz icin 37.haftayı kanama olmadan erken dogum yapmadan tamamlamak
Bende kabul ettim artık eger plesenta değişirse süpriz olur inan bana da 😂
Diyorum ya vaktimizi tamamlayalım başka birşey istemiyorum 🤗

arkadaşlar ben başka bir konuda sormak istrdim 32. haftada rapor alırsam sigortam maaşım kesilecekmi devam edecekmi bu konuda hiçbir bilgiye sahip değilim

Şu post'ta alınabilecek her ücretin detayı yazıyor. Özelde çalışanlar 32. hafta izne çıktıklarında SGK'lı olma şartıyla birlikte doğumdan sonra 112 günlük ödemeyi 1 veya 2 kısımda alabiliyor diye biliyorum (ana maaşın 3'te 2'si üzerinden). Devlette çalışanların ekstra başvuruya ihtiyacı olmaması lazım

Çok büyük bir dert olmasa da biraz beklemediğim anda işten çıkmak durumunda kaldım. Bugün de işsizliğimin ilk günüydü. Can sıkıntısından tüm gün boş olduğum halde yemek yapacak enerjim bile yoktu, uyuyarak vakit geçirdim. Sonraki günler daha verimli geçirebilirim umarım, motivasyon için önerileriniz varsa alırım 🥲
Ben de beklemediğim bir anda başkalarıyla beraber geçen ay işten çıkarıldım. Çok yoğundu işim, akşam geçe kadar çalışıyordum, hayırlısı oldu diyorum. İlk günler ben de bir boşluğa düştüm ama şimdi rahat geldi. Dizi izliyorum, kitap okuyorum, yürüyüş yapıyorum. Henüz hiç bir şey almadım bebişime şimdi onun listesini yapıp, ne alacağıma karar veriyorum.

Kendine yüklenme, üçüncü trimestera girdik enerjimiz azalıyor tekrar ama biraz yürüyüş, belki hamile yogası vs yapmak enerji seviyesi için iyi gelebilir eğer doktorunun aksi bir görüşü yoksa.

Arada rahmin olduğu alt karında hafif sızlama hissediyorum. İlk trimester da oluyordu arada. Var mı benzer bir şey yaşayan kızlar?
Ben dün geceden beri göbek deliği hızasının sol alt çaprazında böyle iğne batması mı desem ne desem bilemediğim gidip gelen bir acı hissediyordum. Bir kaç saattir kayboldu umarım tekrarlamaz. Ne olduğunu anlayamadım…

Ben de beklemediğim bir anda başkalarıyla beraber geçen ay işten çıkarıldım. Çok yoğundu işim, akşam geçe kadar çalışıyordum, hayırlısı oldu diyorum. İlk günler ben de bir boşluğa düştüm ama şimdi rahat geldi. Dizi izliyorum, kitap okuyorum, yürüyüş yapıyorum. Henüz hiç bir şey almadım bebişime şimdi onun listesini yapıp, ne alacağıma karar veriyorum.

Kendine yüklenme, üçüncü trimestera girdik enerjimiz azalıyor tekrar ama biraz yürüyüş, belki hamile yogası vs yapmak enerji seviyesi için iyi gelebilir eğer doktorunun aksi bir görüşü yoksa.
Hayırlısı elbette, umarım ben de o kafaya hızlı geçip verimli değerlendirebilirim ❤️ Özellikle yoga çok mantıklı, birkaç tane de kitap söyledim burada önerilenlerden, gelmelerini bekliyorum :KK36:

Siz iyi olun bebeğini sağlıkla kucağına alda bu yolda çekilen çile mübahtır diyeyim başka bir teselli cümlem yok canım gün gelecek bebeğin kucağındayken aklına gelecek bu günler öyle düşün ☺️

Kızlar herkese günaydın. Günaydın diyorum çünkü UYKULAR HARAM OLDU 🤓🤓🤓

Yazdıklarınızı okudum hepten

Umutvari Umutvari kuzum çok geçmiş olsun belki de sakin bir bebek olacak inşallah amin öyle düşünelim 🥲🥲🥲 benim oğlan mesela vampir gibi eli dursa ayağı durmuyo hepsi dursa hıçkırık tutuyo 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

lady peacock lady peacock valla balım ben de izne ayrılınca anca yıkama ütüleme bitiririm gibi geliyo ya da bu haftasonu artık 🥲🥲 o kadar halim yok ki bi sürü de ütü beklıyo köşede hiçbi şey de hazır değil. Sürekli kafamda  acilen doğum yapsam napcam diye dönüp duruyo

Şu post'ta alınabilecek her ücretin detayı yazıyor. Özelde çalışanlar 32. hafta izne çıktıklarında SGK'lı olma şartıyla birlikte doğumdan sonra 112 günlük ödemeyi 1 veya 2 kısımda alabiliyor diye biliyorum (ana maaşın 3'te 2'si üzerinden). Devlette çalışanların ekstra başvuruya ihtiyacı olmaması lazım

Teşekkürler cevap için

Kızlar herkese günaydın. Günaydın diyorum çünkü UYKULAR HARAM OLDU 🤓🤓🤓
🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

lady peacock lady peacock valla balım ben de izne ayrılınca anca yıkama ütüleme bitiririm gibi geliyo ya da bu haftasonu artık 🥲🥲 o kadar halim yok ki bi sürü de ütü beklıyo köşede hiçbi şey de hazır değil. Sürekli kafamda  acilen doğum yapsam napcam diye dönüp duruyo
Şu haftalarda doğum yapsak, sadece kendi kıyafetlerimiz lazım olur. Çünkü bebek giysi giyemeyecek kadar küçük olacağından muhtemelen kuvuoze girecek. 🤷‍♀️ Aman ins hiçbirimiz için bu kadar erken bi doğum olmaz 🤲🏼

32. Haftada ne olur ne olmaz. En azından kendimiz için gerekli olan şeyleri hazırlamak iyidir. :KK51:

—————————————————————

Gece 3 gibi bi sancı girdi sol taraftan. Ama nasıl kuvettli. 😣

Kıvranıyorum. Yaklaşık bir saat sürdü. WC ye gittim. Tuvaletim mi var diye. Yok. Tansiyon baktım 11.5/8.5 nabız 92

Bu arada bebek hiç hareket etmiyor. Ki geceleri kudur kudur modundadır. Salladım göbeği sarstım. Kalktım şekerli bi şeyler yedim yok. Kıpırdamıyor. 😣

Mide bulanmaya başladı bu sefer. Geldim temiz hava alayım diye camdan bakmaya başladım. Sonra anladım istifra geliyor. 🤢

Banyoya koştum, aynı anda tuvaletim geldi. (Sabah sabah açıkça diyorum kusura bakmayın.) Klozete mi oturayım kusayım mı şaşırdım. Oturdum. Elime bi kap aldım aynı anda … 🤢😵

Kusma uzun sürdü. Kus kus içim dışıma çıktı. 😣 Sonra az rahatladım. Ama bebekten hala ses yok. Okumaya başladım bu sefer. Eşim de başımda. hadi hastaneye gidelim diye konuşuyor.

Uzandım. Odaklandım. Okudum okudum. :KK61:Bi on dk sonra küçük küçük vurmaya başladı. Elhamdülillah dedim. 🤲🏼 Kalkıp namaz kıldım yattım.

Akşam yemekte semizotu vardı. Ben çok severim ama yıllar önce kaynımın nişan günü yemiştim. Mekan da boğaz kıyısındaydı, üşütmüşüm, eve gelip kusmuştum. Yıllardır yemeğini yemiyordum. Var belki 8-9 sene.

Meğer semiz otunun içinde de böyle Çimen gibi ince uzun bi ot karışmış. Pişince gördük. Seçerek yedik. Eşim dedi ki zehirlenmeyelim. Ondan mı oldu, yoksa zaten semizotuna hassasiyetim vardı ondan mı bilmem. 🤷‍♀️

Son düzenleme:
Şu haftalarda doğum yapsak, sadece kendi kıyafetlerimiz lazım olur. Çünkü bebek giysi giyemeyecek kadar küçük olacağından muhtemelen kuvuoze girecek. 🤷‍♀️ Aman ins hiçbirimiz için bu kadar erken bi doğum olmaz 🤲🏼

32. Haftada ne olur ne olmaz. En azından kendimiz için gerekli olan şeyleri hazırlamak iyidir. :KK51:

—————————————————————

Gece 3 gibi bi sancı girdi sol taraftan. Ama nasıl kuvettli. 😣

Kıvranıyorum. Yaklaşık bir saat sürdü. WC ye gittim. Tuvaletim mi var diye. Yok. Tansiyon baktım 11.5/8.5 nabız 92

Bu arada bebek hiç hareket etmiyor. Ki geceleri kudur kudur modundadır. Salladım göbeği sarstım. Kalktım şekerli bi şeyler yedim yok. Kıpırdamıyor. 😣

Mide bulanmaya başladı bu sefer. Geldim temiz hava alayım diye camdan bakmaya başladım. Sonra anladım istifra geliyor. 🤢

Banyoya koştum, aynı anda tuvaletim geldi. (Sabah sabah açıkça diyorum kusura bakmayın.) Klozete mi oturayım kusayım mı şaşırdım. Oturdum. Elime bi kap aldım aynı anda … 🤢😵

Kusma uzun sürdü. Kus kus içim dışıma çıktı. 😣 Sonra az rahatladım. Ama bebekten hala ses yok. Okumaya başladım bu sefer. Eşim de başımda. hadi hastaneye gidelim diye konuşuyor.

Uzandım. Odaklandım. Okudum okudum. Bi on dk sonra küçük küçük vurmaya başladı. Elhamdülillah dedim. 🤲🏼 Kalkıp namaz kıldım yattım.

Akşam yemekte semizotu vardı. Ben çok severim ama yıllar önce kaynımın nişan günü yemiştim. Mekan da boğaz kıyısındaydı, üşütmüşüm, eve gelip kusmuştum. Yıllardır yemeğini yemiyordum. Var belki 8-9 sene.

Meğer semiz otunun içinde de böyle Çimen gibi ince uzun bi ot karışmış. Pişince gördük. Seçerek yedik. Eşim dedi ki zehirlenmeyelim. Ondan mı oldu, yoksa zaten semizotuna hassasiyetim vardı ondan mı bilmem. 🤷‍♀️
Geçmiş olsunn, normalde dokunmasa bile gebelikte bazı şeyler dokunuyor bacım merak etme, çıkmış gitmiş içeride kalmasından iyidir

Uzulmee, senin için en doğru olduğunu düşündüğü şeyi söylemiş, sonuç olarak iyi olun da nerede doğum yaptığın önemli mi, sonrasında yine kendi doktoruna gidersin

Kızlar günaydın son iş günlerim çok şükür bu cuma izne ayrılıyorum bende artık beni de zorlamaya başladı çünkü gece ağrılardan uyuyamaz oldum sabah uyanıp okula gelmek zulüm oluyor maalesef 😒😒 Sizlere bişey sormak istiyorum sabahları coraspirin akşamda sulandırıcı iğne kullanıyorum 32. Haftada hapı keseceğiz dedi doktorum aramızda kullanan varsa onlar ne zaman bırakacaklar acaba hapı bilgi alabilir miyim. İğne doğuma kadar devam bu arada onu bırakmıyoruz

Back
X