- 8 Ağustos 2011
- 12.644
- 15.003
- 498
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #15.241
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bacım, ben şubattan beri coraspirin kullanıyorum. Dr um yanlış hatırlamıyorsam 36. Haftada kesicez demiştiKızlar günaydın son iş günlerim çok şükür bu cuma izne ayrılıyorum bende artık beni de zorlamaya başladı çünkü gece ağrılardan uyuyamaz oldum sabah uyanıp okula gelmek zulüm oluyor maalesefSizlere bişey sormak istiyorum sabahları coraspirin akşamda sulandırıcı iğne kullanıyorum 32. Haftada hapı keseceğiz dedi doktorum aramızda kullanan varsa onlar ne zaman bırakacaklar acaba hapı bilgi alabilir miyim. İğne doğuma kadar devam bu arada onu bırakmıyoruz
yanlış değilsem hafif kansızlık var demir ilacı verebilirler kuzum çünkü geçen benimde böyle çıktı ferritin biraz daha düşüktü bende
Ben bunları hep karıştırıyorum. Depo hangisi, önemli olan hangi değerdi?yanlış değilsem hafif kansızlık var demir ilacı verebilirler kuzum çünkü geçen benimde böyle çıktı ferritin biraz daha düşüktü bende
bende unutuyorum düzenli içemiyorumBen bunları hep karıştırıyorum. Depo hangisi, önemli olan hangi değerdi?
Bi de açık söylemek gerekirse son zamanlarda hap içmekten bıktım. Coraspirin hariç diğerlerini düzenli içmiyorum![]()
Kadın doğum uzmanlarının hepsi çok ciddi geliyor bana zaten, genel olarak böyleler diye düşünmeye başladım:) Avicenna'daki önceki doktorum daha da ciddiydi, Whatsapp'tan bir şey sorduğumda tek kelime ile cevap verirdi. Filiz Hanım biraz daha konuşkan ve ilgili geldi bana aslında. Ama tabii sizin içinize sinmesi gerekir doktorunuzun. Oradaki tek kadın olarak o kaldı diye biliyorum, kadın doğum uzmanı olarak, ben o yüzden onunla devam etmiştim, biraz çekingenim çünkü. Diğer doktorlar da iyidir belki bilmiyorum.Bende filiz sarp ama biraz donuk geliyor bana
O doktoru protesto ediyoruz ne demek o siteleri önermiyorumEvet evet 3. Basamak hastane kuzucum. Mecburen hacettepeye tercih edeceğim. Nst güzel çıktı çok şükür hiç bi sorun yokmuş. Nst boyunca hareketleri say dedi doktorum. Hareketlerle de uyumlu çıktı. Göbeğime dokundu bak yumuşak hiç bir sorun yok dedi. Gerçekten sırt üstü yatınca yumuşaktı. Bu arada bebişin kafası aşağıydı. Ayaklar yukarıda. Duruş pozisyonuyla alakalı da hissetmen azalmış olabilir ama gayet hareket ediyor dedi. Hatta eşim beni şikayet etti. Kadınlar kulübüne takip ediyor o yüzden hareketleri kafasına taktı diye. Eşime de aşırı sinirlendim orda. Sanane nereyi takip edersem ederim bana iyi geliyor sonuçta burası diyemedim o andoktorum da öyle siteleri takip etmek psikoloji açısından çok iyi olmayabilir önermem ama hareket önemli bir konu. Gelip baktırman çok iyi oldu içimiz rahatladı dedi
Ben de beklemediğim bir anda başkalarıyla beraber geçen ay işten çıkarıldım. Çok yoğundu işim, akşam geçe kadar çalışıyordum, hayırlısı oldu diyorum. İlk günler ben de bir boşluğa düştüm ama şimdi rahat geldi. Dizi izliyorum, kitap okuyorum, yürüyüş yapıyorum. Henüz hiç bir şey almadım bebişime şimdi onun listesini yapıp, ne alacağıma karar veriyorum.
Kendine yüklenme, üçüncü trimestera girdik enerjimiz azalıyor tekrar ama biraz yürüyüş, belki hamile yogası vs yapmak enerji seviyesi için iyi gelebilir eğer doktorunun aksi bir görüşü yoksa.
Şu haftalarda doğum yapsak, sadece kendi kıyafetlerimiz lazım olur. Çünkü bebek giysi giyemeyecek kadar küçük olacağından muhtemelen kuvuoze girecek.Aman ins hiçbirimiz için bu kadar erken bi doğum olmaz
32. Haftada ne olur ne olmaz. En azından kendimiz için gerekli olan şeyleri hazırlamak iyidir.
—————————————————————
Gece 3 gibi bi sancı girdi sol taraftan. Ama nasıl kuvettli.
Kıvranıyorum. Yaklaşık bir saat sürdü. WC ye gittim. Tuvaletim mi var diye. Yok. Tansiyon baktım 11.5/8.5 nabız 92
Bu arada bebek hiç hareket etmiyor. Ki geceleri kudur kudur modundadır. Salladım göbeği sarstım. Kalktım şekerli bi şeyler yedim yok. Kıpırdamıyor.
Mide bulanmaya başladı bu sefer. Geldim temiz hava alayım diye camdan bakmaya başladım. Sonra anladım istifra geliyor.
Banyoya koştum, aynı anda tuvaletim geldi. (Sabah sabah açıkça diyorum kusura bakmayın.) Klozete mi oturayım kusayım mı şaşırdım. Oturdum. Elime bi kap aldım aynı anda …
Kusma uzun sürdü. Kus kus içim dışıma çıktı.Sonra az rahatladım. Ama bebekten hala ses yok. Okumaya başladım bu sefer. Eşim de başımda. hadi hastaneye gidelim diye konuşuyor.
Uzandım. Odaklandım. Okudum okudum.Bi on dk sonra küçük küçük vurmaya başladı. Elhamdülillah dedim.
Kalkıp namaz kıldım yattım.
Akşam yemekte semizotu vardı. Ben çok severim ama yıllar önce kaynımın nişan günü yemiştim. Mekan da boğaz kıyısındaydı, üşütmüşüm, eve gelip kusmuştum. Yıllardır yemeğini yemiyordum. Var belki 8-9 sene.
Meğer semiz otunun içinde de böyle Çimen gibi ince uzun bi ot karışmış. Pişince gördük. Seçerek yedik. Eşim dedi ki zehirlenmeyelim. Ondan mı oldu, yoksa zaten semizotuna hassasiyetim vardı ondan mı bilmem.![]()
Kadın doğum uzmanlarının hepsi çok ciddi geliyor bana zaten, genel olarak böyleler diye düşünmeye başladım:) Avicenna'daki önceki doktorum daha da ciddiydi, Whatsapp'tan bir şey sorduğumda tek kelime ile cevap verirdi. Filiz Hanım biraz daha konuşkan ve ilgili geldi bana aslında. Ama tabii sizin içinize sinmesi gerekir doktorunuzun. Oradaki tek kadın olarak o kaldı diye biliyorum, kadın doğum uzmanı olarak, ben o yüzden onunla devam etmiştim, biraz çekingenim çünkü. Diğer doktorlar da iyidir belki bilmiyorum.
Canım senin de köpeğin var sanıyorum ki benim de bir golden kızım var biliyorsun golden demek tüy demek bizi dyson+robot anca kurtarıyor ikisi de her gün full mesai çalışıyor hatta robotu alalı 4 yıl olacak iyiki almışım diyorum bazen köpeğimizin çok vakit geçirdiği odaları sabah akşam açtığımız oluyor.Merak etme geçen haftaya kadar bizim de öyleydi gözde büyüyen şeyler 2-3 günde halloluyor. Ben de şu robot işini düşüneyim yatağın altını alamıyorum hiç robot iyi olur aslında![]()
Çok geçmiş olsun bu haftalarda artık dikkat etmek lazım fazla efor sarf etmek ve fazla yorulmak yalancı sancıları da tetikleyebilir.Kızlar ben dün biraz temizlik yapayım dedim aman aman da bir şey yapmadım ama biraz süpürgeyi abartmış olabilirim. Sonra gece yattım uyuyamıyorum bir acayip oldum. Ardından gece 2 gibi karnımda kasılma başladı ne tarafa yatsam geçmedi. Oturdum geçmedi 15 dakikada bir kasılıyor bazen daha bile kısa ama onun haricinde alt bölgemde sancı ağrı yoktu belimde vardı sadece. Herhalde zorladım dedim bekledim bekledim en son gece 4e geliyordu şehir hastanesi acile gittik. Sakin kalmaya çalıştım ama benden de ileri haftalarda olan bir sürü karnı burnunda gebe vardı hepimizi yanyana nstye bağlamışlar kimisi ağlıyor çok garip bir ortamdıSonuç olarak bir şey çıkmadı nstde. Ama alttan baktırmak istemedim sadece ultrasonla baktı onda da sorun görmedi acaba yanlış mı yaptım bilmiyorum
Eve geldik ben uyumaya çalışırken bile kasılıyordu nereden baksanız 4 saat bilfiil kasıldı. Şimdi uyanınca normalleşti biraz. Kendi doktoruma da yazdım muayeneye geleyim mi dedim o da bir sorun görmedilerse gerek yok dedi. Bu kadar sık kasılma olan var mıdır neden olmuş olabilir anlamadım.
Ayyy bende ev taşıyacağım bebek 36-37 hafta civarı olunca evde de bir bebeğim daha var Allah bana güç kuvvet versinKız bi de ben haftasonu ev tasicamkayinvalidem taşınacağım evi temizleyecek bu hafta vallahi doğurana kadar anca yerleştiririm
Benim ilk gebeliğimde 36.haftada tayin nedeniyle zorunlu doktor ve hastane değiştirmem gerekti ve 36.haftada gittiğim doktoru hiç tanımıyordum tavsiye üzerine gitmiştim hastanedeki yenidogan yoğun bakımının iyi olması gitmemde en büyük kriter olmuştu.İlk muayenede her şey normaldi 37.haftada bebek hiç büyümemiş alalım felan dedi ki bebeğimin hafta olarak geri gelmesinden başka hiç bir sıkıntımız yoktu 38.haftada bu sefer farklı bir doktora gittim ve o doktor bu gibi geriliklerin normal olduğunu rahatını orda iyi olduğunu beklememizde bir sıkıntı olmadığını söyledi ve ben 40.haftada çok şükür küçük ama sağlıklı bir bebek doğurdum.Ben bugün yine bir iki hareket anca hissetmiştim doktoruma yazdım o da gel dedi. Şimdi geldim kızlar. Bebekte bir sorun yokmuş çok şükür. Ama her ihtimale karşı nst ye bağladı yarım saat bağlı kalacağım. Plesenta hareket etmemiş. O yüzden doğumu kendisi yaptırmak istemiyor. Ben kendim yaparım sorun değil ama acil bir kanama durumunda hastanenin ekibi de çok önemli. Gece vs olursa özel hastanede ekibi acil toplamak çok zor oluyor bunu riske atamam kendi kardeşim bile olsa 3. Basamak hastanede doğum yapmasını isterdim dedi. Yine istersen son zamana kadar takiplerine bana gelebilirsin ama doğumu hacettepede yap dedi. Doktorumu aşırı çok seviyordum o yüzden çok üzüldüm. Sudan çıkmış balık gibiyim şu angerçi doğum için 90 bine yakın bi para verecektik nerdeyse. Onu vermemiş olacağız bebişimizin bir eksiğini alabiliriz ama yine de çok üzüldüm ya.
Ben bebeğin doğduktan sonra ilk 3 ayının kesinlikle 4.trimester olduğuna inanıyorum.Evet evet 3. Basamak hastane kuzucum. Mecburen hacettepeye tercih edeceğim. Nst güzel çıktı çok şükür hiç bi sorun yokmuş. Nst boyunca hareketleri say dedi doktorum. Hareketlerle de uyumlu çıktı. Göbeğime dokundu bak yumuşak hiç bir sorun yok dedi. Gerçekten sırt üstü yatınca yumuşaktı. Bu arada bebişin kafası aşağıydı. Ayaklar yukarıda. Duruş pozisyonuyla alakalı da hissetmen azalmış olabilir ama gayet hareket ediyor dedi. Hatta eşim beni şikayet etti. Kadınlar kulübüne takip ediyor o yüzden hareketleri kafasına taktı diye. Eşime de aşırı sinirlendim orda. Sanane nereyi takip edersem ederim bana iyi geliyor sonuçta burası diyemedim o andoktorum da öyle siteleri takip etmek psikoloji açısından çok iyi olmayabilir önermem ama hareket önemli bir konu. Gelip baktırman çok iyi oldu içimiz rahatladı dedi
Hareketler az değilmiş aslında. Zaten gündüz hareketler çok az oluyor dün de öyleydi. Akşam hareketlenmişti. Bugün de yine gündüz hareket yoktu akşam 5gibi falan hareketler başladı. Doktorum da şöyle söyledi. Artık bebeğinizin de bi karakteri var demek ki gece kuşu olacak kendimizi hazırlayın dedibi de ultrasonda nerdeyse yarım saat baktı ve hareketlerini gözlemledik bazılarını hiç hissetmedim ama ultrasonda gördüm hareket ediyordu.
Çok geçmiş olsun canım baya kötü geçirmişsin geceyiŞu haftalarda doğum yapsak, sadece kendi kıyafetlerimiz lazım olur. Çünkü bebek giysi giyemeyecek kadar küçük olacağından muhtemelen kuvuoze girecek.Aman ins hiçbirimiz için bu kadar erken bi doğum olmaz
32. Haftada ne olur ne olmaz. En azından kendimiz için gerekli olan şeyleri hazırlamak iyidir.
—————————————————————
Kıvranıyorum. Yaklaşık bir saat sürdü. WC ye gittim. Tuvaletim mi var diye. Yok. Tansiyon baktım 11.5/8.5 nabız 92
Bu arada bebek hiç hareket etmiyor. Ki geceleri kudur kudur modundadır. Salladım göbeği sarstım. Kalktım şekerli bi şeyler yedim yok. Kıpırdamıyor.
Mide bulanmaya başladı bu sefer. Geldim temiz hava alayım diye camdan bakmaya başladım. Sonra anladım istifra geliyor.
Banyoya koştum, aynı anda tuvaletim geldi. (Sabah sabah açıkça diyorum kusura bakmayın.) Klozete mi oturayım kusayım mı şaşırdım. Oturdum. Elime bi kap aldım aynı anda …
Kusma uzun sürdü. Kus kus içim dışıma çıktı.Sonra az rahatladım. Ama bebekten hala ses yok. Okumaya başladım bu sefer. Eşim de başımda. hadi hastaneye gidelim diye konuşuyor.
Uzandım. Odaklandım. Okudum okudum.Bi on dk sonra küçük küçük vurmaya başladı. Elhamdülillah dedim.
Akşam yemekte semizotu vardı. Ben çok severim ama yıllar önce kaynımın nişan günü yemiştim. Mekan da boğaz kıyısındaydı, üşütmüşüm, eve gelip kusmuştum. Yıllardır yemeğini yemiyordum. Var belki 8-9 sene.
Meğer semiz otunun içinde de böyle Çimen gibi ince uzun bi ot karışmış. Pişince gördük. Seçerek yedik. Eşim dedi ki zehirlenmeyelim. Ondan mı oldu, yoksa zaten semizotuna hassasiyetim vardı ondan mı bilmem.![]()
Kesinlikle haklısın önceki doğumunda 36.haftadan sonra 3 doktor değiştiren kişi söylüyor bunuBenim önceki doktorum çok güleçti de ne oldu? 5 dakikalık muayeneler , gelişigüzel bilgiler, biraz uzun soru sorsan sıkılmalar falan..İyi bir doktor olsun, işini yapsın, soğukkanlı olsun, beni olması gerektiği gibi doğurtsun yeter diye bakıyorum artık. Tabiki güleçlik bonus olur ama artık önceliğim değil.
gelmiş geçmiş olsun canımŞu haftalarda doğum yapsak, sadece kendi kıyafetlerimiz lazım olur. Çünkü bebek giysi giyemeyecek kadar küçük olacağından muhtemelen kuvuoze girecek.Aman ins hiçbirimiz için bu kadar erken bi doğum olmaz
—————————————————————
Depo demirin ferritin, eksiklik düzeyinde. HB kaç o da önemli. Demir bağlama kapasitesi de eksik olduğu için yüksek. Yani sekerim ilaca devam etmen gerekiyor. Sezeryanda kan kaybı normal doğuma göre daha fazla oluyor. Sen ilacını düzenli kullanmaya çalış şekerim.
Ben kullanmıyorum simdilik ama preeklampsi açısından riskli görülen Bi gebeyim. Dr um Bi ata başlamayı düşünmüştü başlarsak 34 e kadar kullanılıyor sonra kesiyoruz zaten demişti. Dün tansiyonum14/8 çıktı ama heyecanlanmistim. Bu hafta takip et haberleşelim dedi bakalımBacım, ben şubattan beri coraspirin kullanıyorum. Dr um yanlış hatırlamıyorsam 36. Haftada kesicez demişti![]()
Ama sen sorunca şimdi bi şüphe ettim. Randevum da haftaya cuma.
Evet cockerımız var o da hatrı sayılır tüy döküyor evin her yerine girip çıkıyor özgürlükler kısıtlanamazCanım senin de köpeğin var sanıyorum ki benim de bir golden kızım var biliyorsun golden demek tüy demek bizi dyson+robot anca kurtarıyor ikisi de her gün full mesai çalışıyor hatta robotu alalı 4 yıl olacak iyiki almışım diyorum bazen köpeğimizin çok vakit geçirdiği odaları sabah akşam açtığımız oluyor.
Çocuklar biraz büyüsün hemen yeni bir robot almayı bile düşünüyorum![]()
Hb dediğin hemoglobin di mi ?Depo demirin ferritin, eksiklik düzeyinde. HB kaç o da önemli. Demir bağlama kapasitesi de eksik olduğu için yüksek. Yani sekerim ilaca devam etmen gerekiyor. Sezeryanda kan kaybı normal doğuma göre daha fazla oluyor. Sen ilacını düzenli kullanmaya çalış şekerim.
Ben kullanmıyorum simdilik ama preeklampsi açısından riskli görülen Bi gebeyim. Dr um Bi ata başlamayı düşünmüştü başlarsak 34 e kadar kullanılıyor sonra kesiyoruz zaten demişti. Dün tansiyonum14/8 çıktı ama heyecanlanmistim. Bu hafta takip et haberleşelim dedi bakalım
Kesinlikle haklısın önceki doğumunda 36.haftadan sonra 3 doktor değiştiren kişi söylüyor bunu
Bana da yaşımdan dolayı tedbiren başlamıştı. İyi ki öyle yapmış. Şimdilerde işte biliyorsun tansiyonda oynama var. Yerinde bi yönlendirme yaptı DrBen kullanmıyorum simdilik ama preeklampsi açısından riskli görülen Bi gebeyim. Dr um Bi ata başlamayı düşünmüştü başlarsak 34 e kadar kullanılıyor sonra kesiyoruz zaten demişti. Dün tansiyonum14/8 çıktı ama heyecanlanmistim. Bu hafta takip et haberleşelim dedi bakalım
Evet bende Tülin hanımı denicektim o hafta gitti dediler bizim bu muhit ve tüm akrabalar İbrahim beye gitti ve çok memnunler bende kadın tercih ettiğim için filiz hanına gittimKadın doğum uzmanlarının hepsi çok ciddi geliyor bana zaten, genel olarak böyleler diye düşünmeye başladım:) Avicenna'daki önceki doktorum daha da ciddiydi, Whatsapp'tan bir şey sorduğumda tek kelime ile cevap verirdi. Filiz Hanım biraz daha konuşkan ve ilgili geldi bana aslında. Ama tabii sizin içinize sinmesi gerekir doktorunuzun. Oradaki tek kadın olarak o kaldı diye biliyorum, kadın doğum uzmanı olarak, ben o yüzden onunla devam etmiştim, biraz çekingenim çünkü. Diğer doktorlar da iyidir belki bilmiyorum.