2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Bugün doktora gittim bebekteki hafta farkının azaldığını herşeyin normal olduğunu söyledi. Suyum da normalmiş ölçümleri haftasıyla uyumlu kilosu da normal dedi . Ciddi ciddi şekerle savaşıp 3 haftalık farkı 2 güne indirdim bu bir zaferdir 🥹 27. Haftadan beri de hiç kilo almıyorum bence şeker muhabbetinde kilon sabit kalıyorsa korkacak bişey yok demektir . Şeker bana çok şey öğretti yürüyüş yapmaya mecbur kaldıkça bacaklarımın eskiye göre daha rahat açıldığını hissediyorum egzersiz gerçekten çok önemli
Canım ancak yazabiliyorum. Çok sevindim çok inşallah sağlıkla da vaktinde gelecek bebeğin ❤️😍
Benim bugün kontrolüm vardı. 30+2 yim normalde ama bebek 33 haftayla uyumlu çıktı 2200 kilosu, kafası da aşağıdaydı doğum pozisyonuna girmiş. daha önceki sezeryan yerim çok incelmiş kas dokusu kalmamış o yüzden benim için riskliymiş. Zaten çok ağrım var bu hamileliğimde. Nstye soktu sancı çıksaydı akciğer geliştiriciye başlayıp doğum için hazırlayacaklardı ama sancı çıkmadı allahtan. 2 hafta sonra tekrar gel dedi
Canım çok geçmiş olsun öncelikle. İnşallah vaktinde sağlıkla gelecek yavrun stres yapma sakin kal. Zaten artık yavaş yavaş doğuma kendimizi hazırlamalıyız. Her an her şey başımıza gelebilir hepimiz her şeye psikolojik olarak da hazırlıklı olmalıyız. Zaten 40 haftaya bir şey kalmadı çoğumuzun.. Dikkat et dinlenmeye çalış inşallah vaktinde sağlıkla gelecek ❤️
Bende magnorm mu ne o muydu acaba sizinki ?
Sanırım oydu canım acayip karın ağrısı ve ishal yaptı. Efermag iyi geldi bana ishal yapmadı.

Bende bugün kontrolde sordum zaten doktor kendisi dedi yordun mu kendini diye ayakta kalma aşağıya baskı artar ayakta kaldıkça yorulmanı istemiyorum dedi. Pazar günü sahilde yürüdüm bıçak saplanması vs de oldu bol bol dinlenme ile atacağız dedi.
Ahh ahh benim bugün günüm ayakta geçiyor gün içinde ayaklarımı uzatıp oturamiyorum bile. Ayağa kalktigim an bebeği resmen oramda hissediyorum. Yorulunca daha beter oluyor. Eğilmek sıkıntı olmaya başladı özellikle 2-3 haftadır. Öncesi de sıkıntıydı ama şimdi eğilince direk karnımın sağ tarafı sertleşip şişiyor ve çok kötü ağrı saplaniyor. Yardım edenim de yok. Eşim akşamdan akşama, haftasonu ne yapabilirse işte. Bütün gün temizlik,.yemek, kızın peşinde gez derken zor oluyor. Bayramdan sonra dogururum gibi geliyor bu gidişle hadi hayırlısı 🤣🥲

Kız sürekli yat yat adam bunalıyor 😁ikiz olunca çok zor kalkmak yatmak yürümek temizlik felan da yapamıyor insan 😁😁
Kız bende bunaldım ilk zamanlar risk var diye yattım bir bardak bile kaldıramıyordum sonra ilacı vs bıraktım rahat erdim dedim şimdi de yine yat diyor 😂😂😂 offf yani biz tekle zorlanıyorsak seni düşünemiyorum taşıması etmesi dönmesi yatması 😂 Allah yardımcımız olsun son ayları da rahatlıkla atlatalım inşallah temizlik vs de artık bir şekilde kocalar yapacak 😂

Kız bende bunaldım ilk zamanlar risk var diye yattım bir bardak bile kaldıramıyordum sonra ilacı vs bıraktım rahat erdim dedim şimdi de yine yat diyor 😂😂😂 offf yani biz tekle zorlanıyorsak seni düşünemiyorum taşıması etmesi dönmesi yatması 😂 Allah yardımcımız olsun son ayları da rahatlıkla atlatalım inşallah temizlik vs de artık bir şekilde kocalar yapacak 😂
Ay sorma uykular haram oldu şarkısının vücûd bulmuş hali resmen 😁😁

Ahh ahh benim bugün günüm ayakta geçiyor gün içinde ayaklarımı uzatıp oturamiyorum bile. Ayağa kalktigim an bebeği resmen oramda hissediyorum. Yorulunca daha beter oluyor. Eğilmek sıkıntı olmaya başladı özellikle 2-3 haftadır. Öncesi de sıkıntıydı ama şimdi eğilince direk karnımın sağ tarafı sertleşip şişiyor ve çok kötü ağrı saplaniyor. Yardım edenim de yok. Eşim akşamdan akşama, haftasonu ne yapabilirse işte. Bütün gün temizlik,.yemek, kızın peşinde gez derken zor oluyor. Bayramdan sonra dogururum gibi geliyor bu gidişle hadi hayırlısı 🤣🥲
Ahhh çok zor canım valla işin Allah yardımcın olsun olmaz olur mu ben dün 1 yemek 2 ütü yaptım diye geberdim😕 evet benimde sağ tarafıma toplanıyor sertleşiyor ve dizlerimden eğildiğim için sürekli dizlerim açıyor artık kiloyu kaldırmıyor 😅😅 ay benimde yapacak kimsem yok kocam yapıyor işte sağolsun haftaya da annem gelecek ütü vs yapmaya dolapları silmeye. Bende bayramdan sonra heralde doğururum öyle hissediyorum 😂😂hayırlı zamanda sağlıkla kolaylıkla gelsinler

Yok bacım yok zaten ikide uyuyorum saat üçte çişe kalkıyorum sonra açıkıyorum sonra midem yanıyor devam ediyor böyle 🤣😁😁
Hahahah bende 12 de uyuyorum 2 de uyanıyorum çişe dediğin gibi bir açlık sanki 3 gündür yemek yememiş gibi sonra su iç sonra yine çiş sabah nefes darlığı ile uyan 😂😂

Ahhh çok zor canım valla işin Allah yardımcın olsun olmaz olur mu ben dün 1 yemek 2 ütü yaptım diye geberdim😕 evet benimde sağ tarafıma toplanıyor sertleşiyor ve dizlerimden eğildiğim için sürekli dizlerim açıyor artık kiloyu kaldırmıyor 😅😅 ay benimde yapacak kimsem yok kocam yapıyor işte sağolsun haftaya da annem gelecek ütü vs yapmaya dolapları silmeye. Bende bayramdan sonra heralde doğururum öyle hissediyorum 😂😂hayırlı zamanda sağlıkla kolaylıkla gelsinler
Amin kuzum hepimizin yardımcısı olsun Rabbim inşallah. ❤️ Valla yatmaktan şikayet etmeyin şunun surasinda 1-2 ay içinde yatmak için fırsat arayacaksınız 🤣🤣 bana şuan deseler keşke sen yat biz işini hallederiz biraz dinlenmiş olurdum doğuma kadar 🤣🤣 işin şakası bir yana sürekli yatmak sıkıcı olabilir belki ama sürekli ayakta kalmak, doğuma yorgun girmek daha zor. O yüzden dinlenebildiginiz kadar dinlenin. İlk doğum öncesi de yardım edenim olmamıştı onda bu kadar zor geçmemişti hamileliğim ama yine de yoruluyordum tabi . İnsan biri ilgilensin istiyor doğum öncesi eviyle falan. Annem babam özürlü dayım var ona bakıyorlar annem doğuma gelebilmişti ancak. Buna da doğuma gelebilir ancak biraz kalır doğum sonrası sonra gider yine. Şükür o kadar var ya sağolsun ne diyim. Başka da kimseden fayda yok. Kendim elimden geldiğince temizlemistim evimi. Ama bunda ciddi anlamda zorlanıyorum aslında yasak da iş yapmam bu kadar gezinmem ama napayım başka da kimsem yok. Yavaş yavaş elimden geldiğince yapacağım yine. Normal günlük işleri yaparken zorlandigimdan dolaba bir şey de yapıp atamadım artık doğum sonrası bulduğumuzu yiyeceğiz bir süre ne yapalım. Hakkımızda hayırlısı olsun sağlıkla gelsinler miniklerimiz de bunlar da geçer ❤️😍🤲

Şürekli yemek mi yiyorsun yoksa aparatif bişeyleri mi gün içinde 🙃
Yok sürekli yemiyorum kahvaltımı güzel yapıyorum öğlen bazen yiyorum bazen meyve yoğurt geçiştiriyorum kahve vs ile de akşam yemek yiyorum ama şu 3/4 gündür sürekli aç hissediyorum tutmasam kendimi fena olurum alır başını gider kilolar 😅

Amin kuzum hepimizin yardımcısı olsun Rabbim inşallah. ❤️ Valla yatmaktan şikayet etmeyin şunun surasinda 1-2 ay içinde yatmak için fırsat arayacaksınız 🤣🤣 bana şuan deseler keşke sen yat biz işini hallederiz biraz dinlenmiş olurdum doğuma kadar 🤣🤣 işin şakası bir yana sürekli yatmak sıkıcı olabilir belki ama sürekli ayakta kalmak, doğuma yorgun girmek daha zor. O yüzden dinlenebildiginiz kadar dinlenin. İlk doğum öncesi de yardım edenim olmamıştı onda bu kadar zor geçmemişti hamileliğim ama yine de yoruluyordum tabi . İnsan biri ilgilensin istiyor doğum öncesi eviyle falan. Annem babam özürlü dayım var ona bakıyorlar annem doğuma gelebilmişti ancak. Buna da doğuma gelebilir ancak biraz kalır doğum sonrası sonra gider yine. Şükür o kadar var ya sağolsun ne diyim. Başka da kimseden fayda yok. Kendim elimden geldiğince temizlemistim evimi. Ama bunda ciddi anlamda zorlanıyorum aslında yasak da iş yapmam bu kadar gezinmem ama napayım başka da kimsem yok. Yavaş yavaş elimden geldiğince yapacağım yine. Normal günlük işleri yaparken zorlandigimdan dolaba bir şey de yapıp atamadım artık doğum sonrası bulduğumuzu yiyeceğiz bir süre ne yapalım. Hakkımızda hayırlısı olsun sağlıkla gelsinler miniklerimiz de bunlar da geçer ❤️😍🤲
Yok ya etmiyorum dediğin gibi 1/2 ay sonra yatmak uyumak için yalvaracağım 😂😂 çok zor kuzum valla haklısın illa birinin destek olması gerekiyor ama olmayınca da olmuyor benim annem yakın kv üstümde oturuyor sağolsun bu zamana kadar hep o yemek yaptı orda yedik şimdi memlekete gitti bayrama kadar yok idare ediyorum allahtan annem var doğumda da ikisi de zaten yanımda olacak Allah nasip ederse o yüzden çok şükür korkum yok ama ev temizliği vs onlarda yapamıyor işte bayramdan sonra kadın alacağım dip köşe temizleteceğim bende çünkü Benim yapmam mümkün değil olmuyor yapamıyorum keşke yapabilsem diyorum böyle oturmakta içime sinmiyor ama 9 sene sonra gelen bir bebek var o yüzden riske de atamıyorum hiçbir şeyi. Rabbim güç kuvvet versin özellikle tek başına her işe yetişmeye çalışan bacılarıma 🤲🏻🤲🏻 doğum öncesi kocam sağolsun ikiletmeden yapıyor sonrası da artık Allah büyük😅

Ben bugün itibariyle hastane çantamı hazırladım ❤️

Bebek için
-1 tane hastane çıkışı
-3 tane yedek kıyafet
-çorap
-zıbın
-bez
-alt değiştirme örtüsü
-biberon, emzik
-pişik kremi
-ıslak mendil
-2 tane müslin örtü