Oğlumun kalbinde de 6.2 mm bi delik var. 8 mm ve üzerine operasyon yapıyoruz. Sizinkini takip edeceğiz. Muhtemelen kendi kapanır dedi çocuk kardiyoloji. Bir yaşında kontrole gideceğiz. İns iyi haberler alırız.
Bizde bi belirti vs de yoktu. Yoğun bakım geçmişi old için tedbir amaçlı yönlendirmişlerdi. Birçok bebekte zararsız üfürümler görülüyor. Genelde ilk sene kapanıyormuş.
Merhaba kızlar

Son sayfaları parça parça okudum.
4. Ayı bitiriyoruz. Haftaya takibi ve aşıları var.
Son bir aydır çok yoğun saç dökülmesi yaşıyorum. Öyle ki yıkanırken bir avuç, kuruturken bir avuç dökülüyor. Gün içinde her yer saç. Tüm giysilerim, yerler, oğlumun üstü başı; bazen ağzından bazen elinden alıyorum saçlarımı.

Bu sebeple uzun saçlarımı iki kez kestim.

Açıkçası hamileyken ilaç almaktan bıktığım için doğumdan sonra hiç takviye almamıştım. Dahiliyeye gidip tahlillere baktırdım. D vitamini biraz eksik haricinde diğer değerler iyi. Bir başka Dr arkadaşa sorarak bazı takviyeler almaya başladım. İki haftadır dökülmesi azaldı. Aşağı görselleri bırakırım.
Tummytime aktiviteleri sonrası basını belli bi ölçüde ve sürede dik tutabilen oğlumu 15 gündür canlı destekle kucağımda dik şekilde oturuyorum. İlk başlarda sağa sola devrilecek gibi dengesiz duruyordu ama günbegün kas kontrolü iyileşti. Şu an gövdesini bayağı dik tutabiliyor.

4. ay itibariyle de cansız destekle oturmaya geçeceğiz. Koltuk köşesine oturmak gibi.
Tummy time esnasında artık dirsekleri üstünde duruyor. Yerde sırtüstü yatarken yana doğru donmeye başladı. Ama sırtüstünden tamamen yüzüstüne dönmeyi sanırım bu ay başarabilir. Bu bakımdan yerde yuvarlanma hareketi çok etkili, tavsiye ediyorum.
Bol bol konuşuyoruz. Şarkı söylüyoruz. Şarkı söylemek bende refleks olmuş. Oğlum uyurken bile aynı şeyleri mırıldandığımı fark ettim.

Ama karşılığı pek güzel. O da cevap veriyor. Farklı sesler çıkarıyor. Karşılıklı konuşuyoruz.

Agular artık daha belirgin. Hatta şu günlerde çığlık atma eğiliminde. Sanki sesini keşfediyor gibi. Durup dururken yüksek sesle bi sesli harf söylüyor. Bir aydır sosyal olarak gülümsüyor. Ve iki kez şahit oldum, sesli gülmeye başladı.
Bir süredir haftada bir kaka yapan oğlum sanırım bi 3 hafta önce düzenini birden değiştirdi ve her gün, günde birkaç kez kaka yapmaya başladı. Bu da normal, önceki de normaldi. Bizim rekorumuz 9 gün. Sadece anne sütü alan bebeklerde böyle durumlar görülebilir. Fitil yada ilaç vermek için acele etmeyin. Bizde 4-5 günden sonra genel bi ıkınma hali olabiliyordu. Uykuda bile ıkındıgına e oldum. Ama sonra öyle bi yapıyordu ki, kaka yanlardan önden arkadan sırta doğru yürüyor.

Bildiğiniz biyolojik tesirli bomba yani.
Bu ara genel olarak bol salyalı günler yaşıyoruz. Eller devamlı ağzında. Bir diş kaşıyıcı aldım. Henüz bilinçli olarak tutup ağzına sokmuyor. Ama ben yönlendirdiğimde bir süre onu ısırıp oynuyor.
Ben de sünneti bu aylarda yaptırmak istiyordum. Ancak aile dostu yaşlı bi üroloji Dr u var. Ona sorduk, bekleyin 4-5 yaşına gelsin dedi. Üstüne söz söyleyemedim.

♀
Gündüz uykularını gözlemledim. Yaklaşık 1.5-2 saat aralıklarla uyuyor. Eğer o süreyi geçerse ne kadar neşeli ve aktif olursa olsun birden ağlama krizine girebiliyor. Ve uykuya dalması daha zorlaşıyor. O yüzden o uyku işaretleri göstermeden ben onu rutinine geçiriyorum. Alt değiştirme, emzirme, gaz çıkarma. Genelde bu aşamada uyuyor ama bazen uyuması için ayağımda sallıyorum.
Yarım kundağı doğduğundan beri yapıyorum. Ama bu ay biraz gevşettim bunu. Bazen yapmıyorum. Zaten kendi donebilmeyi tam olarak becerdiğinde tamamen bırakacağım.
Hava güzelse ablayı okuldan almaya gidiyoruz. Bizim için küçük bi yürüyüş oluyor. Onun kadar bana da iyi geliyor.
Aklıma gelenleri yazdım illa unuttuklarım var. Ara ara okuyorum. Sanırım bu aylar en güzel zamanları. Lohusalık, sütüm var mı-doyuyor mu derken o gazlı günleri, uykusuz bol ağlamalı geceleri atlattık ya, şimdi sanki emeklerin karşılığını alma zamanı gelmiş gibi hissediyorum.
O yüzden anın tadını da çıkarmalı. Bi daha 4 aylık olmayacaklar