• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

güzeller bir sorum var, acaba sizler de kabizlik yaşıyor musunuz?
Evet ama doktor normal dedi. Kendini zorlama dedi. Bebeğin rahme tutunması için vücudun salgıladığı bir hormon varmış ve kasılmaları önlüyormuş. Aynı hormon bağırsak hareketlerini de yavaşlatıyormuş. Özellikle ilk 3 ay dedi. Valla yalan olmasın 4-5 güne bir ancak tuvalete çıkıyorum, çok şişim rahatsız da ediyor ama kendi haline bıraktım. Doktor ilaç ya da magnezyum vs önermedi, bol su iç ve yürüyüş yap dedi. Ama çalışıyorum yürüyüşe halim kalmıyor, olan enerjimi de kusmaya harcıyorum şu an

Evet ama doktor normal dedi. Kendini zorlama dedi. Bebeğin rahme tutunması için vücudun salgıladığı bir hormon varmış ve kasılmaları önlüyormuş. Aynı hormon bağırsak hareketlerini de yavaşlatıyormuş. Özellikle ilk 3 ay dedi. Valla yalan olmasın 4-5 güne bir ancak tuvalete çıkıyorum, çok şişim rahatsız da ediyor ama kendi haline bıraktım. Doktor ilaç ya da magnezyum vs önermedi, bol su iç ve yürüyüş yap dedi. Ama çalışıyorum yürüyüşe halim kalmıyor, olan enerjimi de kusmaya harcıyorum şu an
Zorlama bebege mi zarar verir ? Ben baya zorluyordum kendimi, şüphelendim şimdi ya. Teşekkür ederim tecrübeni paylaşman iyi oldu :)

Tebrik ederim 🌸
Sağlıkla gelsin inşallah
Yarın doktora giderseniz ultrasonda hiçbir şey göremez ve sizden sağlıklı gebelik mi diye beta ister
Bekleyebiliyorsanız cuma günü aynı hastanede aynı saatlerde tekrar kan verip artış var mı diye bakıp cumartesi ya da pazartesi doktora gidebilirsiniz ama dayanamıyorum diyorsanız yarın gidin
Muhtemelen yarın gitmeniz bir işe yaramayacak tabii ☺️
Bende unicron uterus var canım yani rahmimin sağ tarafı ve sağ tüpüm doğuştan yok. O yüzden belki doktor Protestan falan başlayabilir diye düşündüm. Yarın soracağım bakalım gel derse gidicem 💕 benim durumda en büyük risk dış gebelik ve kesenin doğru yerleşmesi inş sağlıkla devam eder.. inanamıyorum 3 ay önce tüp bebek negatifti…

Bende unicron uterus var canım yani rahmimin sağ tarafı ve sağ tüpüm doğuştan yok. O yüzden belki doktor Protestan falan başlayabilir diye düşündüm. Yarın soracağım bakalım gel derse gidicem 💕 benim durumda en büyük risk dış gebelik ve kesenin doğru yerleşmesi inş sağlıkla devam eder.. inanamıyorum 3 ay önce tüp bebek negatifti…

Takipte olduğun doktorun varsa ona sormak en iyisi canım
Dış gebelik ve kese tespiti için betanın daha yükselmesi gerekiyor o yüzden muhtemelen sana beta verdirmeye devam eder
İnşallah bebek sağlıklıdır ve güzelce tutunur annesine ☺️

Kızlar merhaba. Son günlerde bulantılarım ve kusmalarım çok şiddetlendi. Yemek yiyemez hale geldim. Acillik oldum sonunda. Doktor prizin verdi ilaç olarak. İşe yarıyor mu acaba bulantıları kesiyor mu?

bazen bebek nasıl acaba diye düşünüyorum ama sonra o kadar bulantı oluyorki durumu iydir hormonlar delirmeye devem ediyor sağlıklı herhalde diyorum sürekli bulantının olması avantajı

bu arada gerçekten bebeğin kalbi durunca hamilelik belirtileri gidiyormuş eski hale dönülüyor deniyordu doğru mudur

Merhaba arkadaşlar bizde bugün itibarıyla 12 haftalık olduk çok şükür. İki tane oğlum var biri 7 diğeri 2 yaşında. Arada iki tane de kalbi durduğu için kürtaj olduğum gebelik yaşadım o yüzden kan sulandırıcı ve progestan iğne kullanıyorum. Ara ara lekelenmelerim oluyor korkuyla geçiyor günlerim. Bu hafta ikili tarama yaptırdım doktor riskli haftaları atlattın sayılır dedi biraz daha rahatladım bakalım inşallah güzel ilerler. Anlayanlar cinsiyet için yorum yapabilirse sevinirim maksat kafam dağılsın. Cidden tek dileğim sağlıkla kucağıma alabilmek inşallah

Eklentiler

• IMG_3799.webp
    IMG_3799.webp
    23,4 KB · Görüntüleme: 10
Benim de dün ve önceki gün üst üste kasık ağrılarım oldu dün de ilginç bir şekilde gün boyu bulantım yoktu çok da iyi yedim şaşırdım ama bugün tekrar başladı. Yarın kontrolüm var bakalım inşallah her şey yolundadir
Ben de dün çok iyiydim bu sabah bulantıyla başladım

O kadar haklısınız ki 5 yıldan sonra ilk gebelik ve tüp bebek elimde değil aklım çıkıyor 😢
Evde kalp dinleme cihazı aldık artık korkudan.
Allah büyük inşallah bu günleri güzel atlatırız 🫶🏻🌸

Ay süper maşallah 🧿 güzel sonucun darısı bizlere inşallah 🤲🏻 Yaa yerim o minik kızı sağlıkla gelsin inşallah. Bende intergen firmasına yaptırmaya karar verdim. Kaçıncı haftanızda kan verdiniz?
İnsallah canım senin de sonucun çok güzel gelsin 🧿🥰 10+4'te kan verdim canım bebeğin bendeki dnası gayet yeterli bulunmuş tekrar kan vermedim yani, bu birazda fizyolojik bir seymiş. 4'ün üzerinde olması yeterliymiş o fetal DNA incelenmesi için benim 9.90 cıkmıs kan alındığında ☺️

Merhaba hanımlar bugün itibariyle 9+4 olduk cinsiyetini az çok anlayan tahmin eden olur mu acaba🙏🏻😊
Cinsiyet için çok erken geliyor canım bana genellikle 12. hafta civarı doktorlar tahmin ediyor hatta kesinlik payı olması için 16. haftayı beklemek isteyen de oluyor. Kim ne kadar tahmin etse yanılma payı çok yüksek ☺️

Back
X