Ben sadece emziriyorum. Şimdiye kadar vermedim. Ek gıdaya geçene kadar da düşünmüyorum.
Kv bu konuda kıstas olamaz. Eğer Dr ver diyorsa senin de aklına yatarsa verirsin.
Ben bu sebeple çocuk Dr una gittim. Söyle gözünün ucuyla baktı. Normal dedi. Ve bana bi telefon verdi apar topar. Bunu ara dedi. Ben de hastanede bununla ilgili bölüm sandım. Aradım. Meğer Üsküdar’da bi özel merkezmiş. Kranial tedavi için kask üretiyorlar ya, öyle. Konuştuğum kişi dedi ki, biz ilk muayeneyi ücretsiz yapıyoruz. Bilgisayarlı 3 boyutlu tarama ile bebeğin başının ölçülerini belirliyoruz.. Hafif bi asimetri ise bazı egzersizler ve ödevlerle 6. Aya kadar düzelmeyi takip ediyoruz. Duzelme kafi değilse kask tedavisine geçiyoruz.
Ben 3. Aylıkken gitmiştim. Açık konuşmak gerekirse o zamandan bu yana epey düzeldi yüzünde asimetri vardı. Bu bir ayda tabi daha çok karın üstü durdu. Kucakta destekle oturuyor vs. Bu şekilde bebeğin dik durduğu süre arttıkça basının şekli de büyük oranda doğal formuna gelecek.
Eğer çıplak gözle gördüğümüz ciddi bir sekil bozukluğu varsa müdahale edilmeli. 4-12 aylar bu bakımdan çok önemli.
Devlette bununla ilgili bölüm var mı bilmiyorum

bilen varsa bizi de aydınlatsın.