• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    234
Başkalarına gidiyor ama uyku zamanı beni istiyor çok ilginç babasının bakamadığını o yüzden ağladığını düşünüyordum ama kaç defa denedik bana gelince ağlamayı anında kesiyor çok komik ve tatlı geliyor bana bu hali. Bugün yine babasında katılarak ağlarken sadece seslenmemle sustu ve bana baktı😂 abisinde asla böyle bir durum yoktu hiç yabancılamadı kimseyi
Bir yandan çok tatlı sadece annede sakinleşmesi 🥲 ama dinlenmek istediğimiz zamanlar için zor olabilir 🫠

Kızlar benim kız ne bulsa ısırıyor elimiz omzumuz oyuncakları hatta biberon. Biberonu ısırdığı için doğru düzgün beslenmiyor kaç gündür. Var mı bir çaresi şu diş kaşıntısını azaltmanın.

Kızlar benim kız ne bulsa ısırıyor elimiz omzumuz oyuncakları hatta biberon. Biberonu ısırdığı için doğru düzgün beslenmiyor kaç gündür. Var mı bir çaresi şu diş kaşıntısını azaltmanın.
dr osman gönülal tetagil i öneriyor. Bir de bu parmak fırçalar var ben tetagili ağzına döküp parmak fırçayla kaşır gibi hareketler yapıyorum biraz rahatlatıyor

dr osman gönülal tetagil i öneriyor. Bir de bu parmak fırçalar var ben tetagili ağzına döküp parmak fırçayla kaşır gibi hareketler yapıyorum biraz rahatlatıyor
Bazı yerlerde 6 aydan sonra kullanılır diye yazıyor ama osman gönülalın soru kutusuna yazdım şimdi belki cevap verir

Keşkem benim bebeğimde babaanne ve dedeyi görünce ağlasa 😂 hatta özellikle dede de ağlasa da saçma sapan sürekli kucağına alamasa çocuğumu 😂
Ben kızıyorum bazen🙈
Özellikle uyanınca ağlamayıp beşiğinde oynuyorsa ve alıyorlarsa bırakın oynasın ağlayınca alırız siz yokken ben uğraşıyorum sürekli kucak ister diyorum bir şey demiyorlar böyle diyince 😀

Benimkinde gündüz memede ağlıyor içmek istemiyor. Evin içinde emzirme örtüsü ile emzirmeye başladım. Şimdi daha az ağlıyor gündüz memede. Sen de öyle bir dene istersen. Gündüz yapıp gece yapmıyorsa ya da daha az yapıyorsa sebebi çevreyi merak etmesidir diye düşündüm. Gerçi gece de uyukluyor emerken ama ağlamıyor en azından gündüz gibi. Emzirme örtüsü ya da ince bir şalı ya da müslin bir örtü kullan emzirirken belki işe yarar.

Bizim aşırı kusmamız var bir aydır. Önce çoklu gıda alerjisindendir( süt, yumurta, guluten)diye hem diyet yaptım hem de neocate mama kullandık işe yaramadı. Gastroentolojiye gönderildik. Orda doktor Reflü dedi o kadar diyete ve özel mama işe yaramıyorsa eğer nedeni Reflüdür. Şurup ve Anti Reflü mama alıp kullanın dedi. Aptamil AR aldık. Mamadan sonra kusmuyor şükür. Ama emzirdikten sonra, ya da sütümü biberonla verince çok kusıyordu şurup içmesine rağmen. Doktora söyledik. Bugün Gaviscon İnfant aldık eczaneden. Emzirmeden 5 dk önce içirdim sütü içtikten sonra çok az kustu. Sen de bence eczaneden önce AR mama al. Bir dene bakalım. Kusma biterse süt için de ya Gaviscon İnfant alırsın ya da kıvam artırıcı alırsın. Boşuna doktora gitme. Bir sürü şimdi deneme yanılma yapacaklar.
Gündüz hiç almıyor uykulu bile olsa ağzına girince hemen anlıyor başlıyor ağlamaya gece alıyor dediğini bı deniyeyim inşallah faydalı olur

Meme reddi için şimdi eds tekniği deneyeceğim sonda ve diğer aparatlarını aldım. Bir yandan da iyice azalan sütümü artırmak için sağımlar yapmaya devam ediyorum. Mama işini azaltmak hatta ek gıdadan sonra tamamen kaldırmaya niyet ettim. İnşallah hayata geçer artık

Benim bebeğim için de çok kusmalar için fazla beslenmeden dolayı kusar dedi ve reflü olduğunu söyledi. 4 saatte bir besleyin diyor bizimki 2 saatten sonra yırtıyor kendini açlıktan doyana kadar durmuyor ama doktor bunun doğru olmadığını söylüyor vallahi ne yapacağım bilmiyorum. Reflü için gastrotuss baby şurup verdi bir de bize de AR mama önerdi fakat sma mama kullanıyoruz onun ar sini anca nette gördüm o da 380 gram… 2 günde bitireceği o kutu mamanın fiyatını görünce başka yol izlemek istedim doktorun önerisi ile mamayı daha koyu veriyorum. 3 gündür kusmada azalma var devam ediyorum. O kadar çok kusuyor ki etkinlik yapamıyorum kımıldayınca covvv bırakıyor :(
Eds tekniği dediğin tam olarak nedir sağım bende yapıyorum ama sürekli yapamıyorum çünkü bu 4aya girdiğimiz den beri oğlumun huyu değişti sürekli kucak istiyor uykusu azaldı bazen yemek bile yemeye fırsat olmuyor 🥹

Back
X