2026 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar vajinal doğum yapmıştım epizyotomi dikişlerim de vardı dışarıdaki dikişler eridi düştü ama içeridekiler hala duruyor 20 gün oldu kanamam durdu ama sarımtırak ve kokulu bir akıntım oluyor geçen hafta perşembe kontrole gitmiştim doktor her şey normal demişti sizde de böyle bir durum var mı günlük ped kullanıyorum duştan çıktıktan sonra bile akıntı geldiği için sürekli koku oluyor ve bu da beni rahatsız ediyor 🥹

Arkadaşlar özellikle sezeryan olanlar kanamanız ne alemde benim 18.günüm bugün 10.günde kanamam azalarak bitmişti dün durup dururken sarımtırak bir kanama başladı tekrar hafif ağrımda oldu bugün leke şeklinde devam ediyor normal mi bu durum ağır iş yapmadım ama doğumdan sonra ilk günler kendime hiç bakamadım çok hareket ettim iç dikişlere zarar vermiş olabilir miyim
Doğumdan sonraki hafta kontrolde doktorum kanamanın zaman zaman artıp azalabileceğini söyledi. Bir de emzirdikçe rahim kasılıp küçülmesi kolaylaşıyormuş bu da kanamayı sürdürüyor sanırım.

Arkadaşlar özellikle sezeryan olanlar kanamanız ne alemde benim 18.günüm bugün 10.günde kanamam azalarak bitmişti dün durup dururken sarımtırak bir kanama başladı tekrar hafif ağrımda oldu bugün leke şeklinde devam ediyor normal mi bu durum ağır iş yapmadım ama doğumdan sonra ilk günler kendime hiç bakamadım çok hareket ettim iç dikişlere zarar vermiş olabilir miyim
Hemen doktorla iletişime geçin bence bu konuları hiç riske atmayın

İyi akşamlar.bebişleriniz burnunu nasıl temizliyorsunuz birde ne kadar süre ule timizluyorsunuz.serum fizyoloji sıkıp aspiratör ile çekiyordum ama sanki serum fizyoloji içune akıyor gibi.burde bebeğinizin nefesleri hızlendığı oluyor mu...

Doktor önermedi emzirmeyi zorlayın dedi ama çocuğumu aç bırakıyo gibi hissediyorum çok az mama vermek istiyorum… hangi mamayı kullanıyorsunuz acaba? 🙂
Benim doktorumda önermedi emebiliyorsa emsin dedi ama ben riske atmak istemedim ve günde 2 kere 30 ml mama veriyorum hipp marka kullanıyorum biberon kullanmıyorum şırıngayla veriyorum

İyi akşamlar.bebişleriniz burnunu nasıl temizliyorsunuz birde ne kadar süre ule timizluyorsunuz.serum fizyoloji sıkıp aspiratör ile çekiyordum ama sanki serum fizyoloji içune akıyor gibi.burde bebeğinizin nefesleri hızlendığı oluyor mu...
Bende serum fizyolojik ile temizliyorum şırıngayla 1 cc bir burun 1 cc diğer burun olacak şekilde sıkıyorum sonra yüz üstü çevirip sırtına bir iki pıt pıt yapıyorum daha sonra pamukla çıkanları temizliyorum alamadığım olursa aspiratör le çekiyorum düzenli yapmıyorum burnunda mukus görürsem yapıyorum düzenli yapılmalı mı bilmiyorum

Selamlar herkese
Herşey hazır çok şükür ya gün sayıyorum artık. Bugün bir konuda kafam karıştı iki farklı bilgi duydum doğrusu nedir acaba? Topuk kanı sadece hastahanede alınmıyormuydu? Sağlık ocağına da gidip veriliyor mu topuk kanı acaba nasıl yaptınız
Topuk kanı ilk hastanede alınıyor. Sonrasını genelde sağlık ocağı alıyor. Bizde sarılıktan dolayı 2. Topuk kanınıda hastane aldı. Formları sağlık ocağına götürdük. Sisteme kaydettiler.
Selam kızlar şimdi ancak okuyorum buraları doğum yapan herkesi tebrik ediyorum hamile arkadaşlarda inşallah sağlıklı bir şekilde bebeklerini kucağına alırlar. Meme yaraları için lansinoh öneririm mutlaka bi tane alın hamile arkadaşlar sizde başlayın başlamadıysanız kreme ben 34 de başladım sürmeye çok şükür yara olmadı. Benim bir problemim var kızlar sleepy kullanıyorum bez erkek benim bebeğim sağ veya sol taraftan sızdırma yapıyor önerisi olan var mı marka veya bir hilesi var mı bu işin :)
Ben sleepy aldım. Yenidoğan 1 hafta kullandık. Sızdırmaya başladı. Sırtından sürekli çişi çıkıyor. Hastanede kullanmak için prima almıştık. Orada kullanmadım. Şimdi ona geçtik. Prima yenidoğan sleepy yenidoğana göre boyut olarak daha büyük. Allahtan 2 paket almıştım. Birini arkadaşıma vereceğim doğum yapacak 😄

Sağlık ocağında ölçüm yapılanlar takılmayın çok değerlere. Dün kızıma bpyuna 58 cm ölçtü. 1 haftalık bebek 6 cm uzaması imkansız. 52 doğdu. Doktor bile güldü.
Kilosunu çok yanlış tarttılar.
Bizde sarılık yüzünden 3. Kez kan verdik. Şükür düşmeye başlamış. Yatırmaya gerek kalmadı dedi.

BU sürede mama takviye verdik. Sma comfort önerdi doktor. Onuda gece veriyoruz. Gün içinde süt emiyor ama hepsini alamıyor. Sütüm akıyor. Mecbur sağıyorum.

Kızlar benim çocuk bozuk herhalde emmiyor… 3 kere emip anında duruyor. Sonra ağzından çıkarıp ağlıyor tekrar da almıyor. Napcam?

Selam 31 ağustosta doğum yaptım sezeryan hala kanamam var azaldı evet ama hala devam ediyor. İlk günler neydi hele hastanede 1 saat dolmadan ped doluyordu pıhtı pıhtı hemde kanama oluyordu. Kan sulandırıcı iğne gerdi doktor bana bi de 10 gün kullandım hala devam kanama azaldı evet ama 40 güne kadar normal değil mi

Selam 31 ağustosta doğum yaptım sezeryan hala kanamam var azaldı evet ama hala devam ediyor. İlk günler neydi hele hastanede 1 saat dolmadan ped doluyordu pıhtı pıhtı hemde kanama oluyordu. Kan sulandırıcı iğne gerdi doktor bana bi de 10 gün kullandım hala devam kanama azaldı evet ama 40 güne kadar normal değil mi
Kanamanın 40 gün olması normal aynen. 40 gün sonra bitiyor.

Kızlar bugün sağlık ocağında kontrolümüz vardı, kızım 13 günlük oldu ama bi hafta önceye göre kilo vermiş. Hala doğum kilosunu yakalayamamış. Oysa sarılık olmadı, çişini kakasını bol bol yapıyo diye yeterince beslendiğini düşünüyordum. Çok üzgünüm. Yarın sabah çocuk doktoruna gideceğiz. Zaten minik doğan bi bebekti, kilo kaybetmiş ve geri almamış olması beni kahretti gerçekten 😭😭
13 gunde almaz 15 de alır çişi kakası saglıklı korkmayın,bazen bebişler memede duruyo ama sadecs agzını oynatıyor ben o yuzden emzirmeye guvenemedim isağımla görmem lazım sütü nacizhane tavsşyem mama vermeseniz bile mesela sabah öğle akşam 3 kere , 4 kere sütü sağıp en azından alması gerekeni aldığını görün onun dışında emzirmeye hep devam edin içiniz rahat eder , biberon vermek istemiyosanız emerken yandan az az şırıngayı sıkın memenin yanından.

Kızlar vajinal doğum yapmıştım epizyotomi dikişlerim de vardı dışarıdaki dikişler eridi düştü ama içeridekiler hala duruyor 20 gün oldu kanamam durdu ama sarımtırak ve kokulu bir akıntım oluyor geçen hafta perşembe kontrole gitmiştim doktor her şey normal demişti sizde de böyle bir durum var mı günlük ped kullanıyorum duştan çıktıktan sonra bile akıntı geldiği için sürekli koku oluyor ve bu da beni rahatsız ediyor 🥹
benimde ara ara oluyor doktor normal dedii

Merhaba kızım cumartesi günü doğdu. Rabbim hepinizi kolaylıkla ve sağlıkla kurtarsın ben seahta normal doğum yaptım. Her şey çok güzeldi ebeler, doktorlar, hastane şartları vs. Epidural aldım bir nebze daha rahat oldu ama gerçekten herkesin süreci farklı oluyor bir nefeste kurtulun inşallah 💖

Kızlar benim çocuk bozuk herhalde emmiyor… 3 kere emip anında duruyor. Sonra ağzından çıkarıp ağlıyor tekrar da almıyor. Napcam?
Memeyi kavrayamama, bundan kaynaklı sütü tam çekmemesi sebep olabilir belki. Doktorumun söylediği şey hep kulağımda küpedir. İlk 1 ay ağlayan bebek açlıktan ağlar demişti. Karnı tok ve ağlıyorsa başka sıkıntı vardır doktora götür demişti. 1 aydan sonra gaz sancıları nedeniyle başlıyor ağlama krizleri

Memeyi kavrayamama, bundan kaynaklı sütü tam çekmemesi sebep olabilir belki. Doktorumun söylediği şey hep kulağımda küpedir. İlk 1 ay ağlayan bebek açlıktan ağlar demişti. Karnı tok ve ağlıyorsa başka sıkıntı vardır doktora götür demişti. 1 aydan sonra gaz sancıları nedeniyle başlıyor ağlama krizleri
Normal yatıp uyurken ağlamıyor aslında. Sadece emzirmeye çalışırken savaş veriyoruz ilk 10 dk tutmaya çalışmasıyla geçiyor. Tutunca çok güzel de tutuyor aslında. Güzelce emiyor bir dk kadar. Sonra ağlayıp bırakıyor. Ama sanırım çok yoğun bir süt gelmediği için sinirleniyordu. Biraz sütüm arttı gibi bu sabah. Çok şükür 20şer dk emdi ama hep elimle sağarak destek oldum. Böyle böyle sütüm artınca daha iyi tutacak sanırım. Tecrübelerim bu şekilde 2 günlük bebeyle 😂

Normal yatıp uyurken ağlamıyor aslında. Sadece emzirmeye çalışırken savaş veriyoruz ilk 10 dk tutmaya çalışmasıyla geçiyor. Tutunca çok güzel de tutuyor aslında. Güzelce emiyor bir dk kadar. Sonra ağlayıp bırakıyor. Ama sanırım çok yoğun bir süt gelmediği için sinirleniyordu. Biraz sütüm arttı gibi bu sabah. Çok şükür 20şer dk emdi ama hep elimle sağarak destek oldum. Böyle böyle sütüm artınca daha iyi tutacak sanırım. Tecrübelerim bu şekilde 2 günlük bebeyle 😂
Kesinlikle daha iyiye gider. O da sistemi çözecek mutlaka 😄 tam sütlaç ya bu bebeler 😍

Back
X