2026 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Teşekkürler geçmiş olsun. Dikişler daha iyi ama hemoroid canımı sıkıyor şimdi de onun ağrısı var
benim agrısı gectii ama hala cıkuntı dışarda ,dikiş yerimde sivilce gibi minik bir iltihap var antşbiyotik krem kullanıyorum.hemıroid için ilaç kullanın ilrlemeden emziriyorsanız uygun olanı, bn hep vazelin ya da zeytinysgı surdum kuru olunca cok acıyor catlarsa cok acır

Merhaba kızlar bayadır yazamadım 2 eylülde 40+1de suyumun gelmesiyle doğuma gittim çok şükür kızımı sağlıkla kucağıma aldım ikimizde iyiyiz ama benim epizyotomi dikişlerim ara ara zonkluyor gibi sanki henüz dikiş düşmesi falan olmadı bugün 10.gün süreç nasıl ilerliyor acaba tecrübeli anneler yardımcı olsa ☺️ perşembe günü kadın doğum kontrolüm var dikişlerin daha hızlı iyileşmesi için ne yapabilirim? Doktorum ilaç merhem falan vermedi ama bazı doktorlar veriyorlarmış sanırım
gec oldu muhtemelen dikişler dğşmüştur bna fucidin antibiyotik krem vermişti bide batikon😊

Her iki memeyi de veriyorum ama sonrasında aranmaya devam ediyor sütüm mü yetmiyor endişesi yaşıyorum ama sağdığımda da iyi süt geliyor anlamadım emerken çene hareketleri vs gayet iyi görünüyor. Sırf bu endişeden dolayı genelde mama takviyesi yapıyorum ya da sağdığımı veriyorum. Pazartesi 1. Ay kontrollerimiz var bakalım doktorumuz ne diyecek 🥲
ay valla ben yazdım sandım mesajı aynısı bnm mama 65 70 ml yiyor sütümde 2,3 sefer sagıyorum gunde 60,70 arası cıkıyor ama sanki bebek her emmesine 70 sütüm yok gibi çünkü aranıyor o yuzden sagıyorum bi mama bi sağım süt seklinde 2 saate bir 2 bucuk saate bir yedirıyorum.emse sanki doymuyor

Yavaş akışlı biberon almıştım onu verdim emiyorlar ama mama ml olraak çok yavas eksiliyor. 2 ml için 10 dk enerji harcaamsi üzücü bi durumdu. Hastaneye sordum ne kullanıyorlarsa aynısını aldım. Çok fazla akıyor bazen sonrasında az/cok kusuyorlar o da rahatsız edici ama en azından karınlarına mama girdiğini bilmek iyi geliyor
@hermione123
bende philips ve como tomo almıstım hiç eksikmiyor yorulup uyuyordu , şimdi dr Browns aldım bunu güzel emiyor

Ayyynısı 😰 akşam 20:00 civarı başlıyor bi huzursuzluk karnı tok altı temiz ama bizde gaz da başladı artık 🥲 nurse harveys diye bi
Damlaya başladık dün

Sağlık ocağının verdiği d vitamini gaz yapıyor diye bir video görmüştüm instada. Biz ocean ın d vitaminini kullanıyoruz herhangi bir yan etki görmedik.
evet bizimde doktorumuz değiştirdi ocean aldırdı , gaz içinde Bifidrop symbiosis damla
arkadaslar bu gaz giderici değil öneriyorum probiyotik uzun vadede beveğin bagırsagı için saglıklı bakterileri çoğaltıyor diğer damlalar agrı kesici gibi biraz chat a sorup kıyas yapabilirsiniz

Kızlar epizyotomi dikişi olanlar var mı? 9 gün oldu, hala ağrılarım var. Çok hafifledi ama hala rahat hareket edemiyorum. Daha önce o bölgede bir yanık ve aylarca iyileşememe öyküm olduğu için çok korkuyorum bi şey olacak, dikişlerim açılacak, iltihap olacak diye ekstra ekstra kendimi dinliyorum sanırım. Ağrı kesici kullanıyorum hala. Sanki herkes hemen toparlıyormuş da ben toparlayamamışım gibi hissediyorum… Bir de göğüslerim yara olmaya başladı. Bebiş de bir buçuk saat falan emmek memede kalmak istiyor. O kadar uzun oturunca dikişlerim acıyor. Memelerim zaten acıyor. Biraz psikolojimi bozuyor bu durum…
seni çok iyi anlıyorum 1 gafta 10 gun bebeğimin oldugunu anlayamadım bile kendi agrımdan , dikloran vuruldum agrı kesici 2 gun idare ediyordu beni öle öle 20 gune geldik, bnm iltihap oldu biraz dikiş yerim ama kndi aktı korkma sadece batikon surdum ve fucidin krem, şuan 25 gun okdu cok daha iyiyim ama hassasiyet var biraz

seni çok iyi anlıyorum 1 gafta 10 gun bebeğimin oldugunu anlayamadım bile kendi agrımdan , dikloran vuruldum agrı kesici 2 gun idare ediyordu beni öle öle 20 gune geldik, bnm iltihap oldu biraz dikiş yerim ama kndi aktı korkma sadece batikon surdum ve fucidin krem, şuan 25 gun okdu cok daha iyiyim ama hassasiyet var biraz
hatta dün farkettim minik sivilce seklinde gene iltihap var , batikon sürdüm 2 gune gecer :) korkma sonucta nemli bi bölge ve mikrop için açık bnm 8 dikişim vardı

Günaydın hanımlar. Dün ben de doğurdum sonunda sezaryen ile. Kimseyi korkutmak istemiyorum ama bu kadar zor olduğunu niye söylemediniz… Öbür dünyaya gittim geldim sandım gerçekten. Hani hiç acı hissedilmiyordu? Yani çekiştirme vs zaten hat safhadaydı da ben acı da hissettim tam uyuştun demelerine rağmen. Sonrasında da ne kadar ağrı kesici verirlerse versinler o ağrı dayanılmaz. İlk yürüyüş ağrısından ziyade dikişlerin karnı çekiştirmesi, karnın sağa sola jöle gibi oynaması… Neyse yaşamayanlar için daha da bahsetmeyeceğim 🙂↕️

Bunlardan ziyade benim sütüm hiç gelmiyor. Elimle sıktığımda bir iki damla şeffaf şekilde geliyor ama neye yetecek? Bebiş de emerken 2 emiyor 3 uyuyor. Sürekli uyumak istiyor. Kendimi biraz çaresiz hissediyorum. Hemşirelerle şırıngayla mama verdik ama ne zaman gelir sütüm bilmiyorum. Vücut bu kadar strese girince normal gibi de. Bir de son ölçümde 3200 çıkan çocuk 2800 doğdu, doktor da şaşırdı. Bugün de 2690’a düştü. Panik olmamaya çalışıyorum var mı tavsiyeniz? Pompayla sağınca da bi şey çıkmıyo zaten

Günaydın hanımlar. Dün ben de doğurdum sonunda sezaryen ile. Kimseyi korkutmak istemiyorum ama bu kadar zor olduğunu niye söylemediniz… Öbür dünyaya gittim geldim sandım gerçekten. Hani hiç acı hissedilmiyordu? Yani çekiştirme vs zaten hat safhadaydı da ben acı da hissettim tam uyuştun demelerine rağmen. Sonrasında da ne kadar ağrı kesici verirlerse versinler o ağrı dayanılmaz. İlk yürüyüş ağrısından ziyade dikişlerin karnı çekiştirmesi, karnın sağa sola jöle gibi oynaması… Neyse yaşamayanlar için daha da bahsetmeyeceğim 🙂↕️

Bunlardan ziyade benim sütüm hiç gelmiyor. Elimle sıktığımda bir iki damla şeffaf şekilde geliyor ama neye yetecek? Bebiş de emerken 2 emiyor 3 uyuyor. Sürekli uyumak istiyor. Kendimi biraz çaresiz hissediyorum. Hemşirelerle şırıngayla mama verdik ama ne zaman gelir sütüm bilmiyorum. Vücut bu kadar strese girince normal gibi de. Bir de son ölçümde 3200 çıkan çocuk 2800 doğdu, doktor da şaşırdı. Bugün de 2690’a düştü. Panik olmamaya çalışıyorum var mı tavsiyeniz? Pompayla sağınca da bi şey çıkmıyo zaten
Çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün gözünüz aydın 🌺 o bir iki damla süt onu gerçekten doyuruyor. Kan şekeri takibi de yapacaklar onu doyurduğunu göreceksin. İlk hafta %10 kilo kaybı normal . Sarilik olmaması için elle sağım yap memene ılık sıcak duş aldır. Bebege de vermeye çalış. Onun çekiş gücü gerçekten çok etkili. Geçecek annesi sabır ve kolaylık diliyorum. 🌺

38+6 dan merhaba kızlar bugün kontrolüm vardı. Başka bi doktora görünmek zorunda kaldım gelişim geriliği var mıydı dedi dedim yoktu ama geçen hafta kilo almamıştı iki haftadır aynı kiloda bu haftada aynı kilodaydı. 2700 dedi. Ama iki gün önce acilde 3100 çıkmıştı. Yatışını verelim doğumu başlatalım dedi 😱 dışarda daha güzel kilo alır artık kalmasının ni anlamı yok vs çok gerginim korkuyorum.

bna verdiği damla probiyotik bagırsak duzenleyici bence guzel bi bakın Bifidrop symbiosis
Forbiome probiyotik damla ve ocean enzyms kullanıyoruz şu an. Ama yine de geceleri inanılmaz huysuz. Kucağımdan indirdiğim an uyanıyor. Hep kucağımda uyumak istiyor bu da beni yoruyor 😑

38+6 dan merhaba kızlar bugün kontrolüm vardı. Başka bi doktora görünmek zorunda kaldım gelişim geriliği var mıydı dedi dedim yoktu ama geçen hafta kilo almamıştı iki haftadır aynı kiloda bu haftada aynı kilodaydı. 2700 dedi. Ama iki gün önce acilde 3100 çıkmıştı. Yatışını verelim doğumu başlatalım dedi 😱 dışarda daha güzel kilo alır artık kalmasının ni anlamı yok vs çok gerginim korkuyorum.
Sağlıkla gelsin inşallah canım ❤️

Kızlar bugün sağlık ocağında kontrolümüz vardı, kızım 13 günlük oldu ama bi hafta önceye göre kilo vermiş. Hala doğum kilosunu yakalayamamış. Oysa sarılık olmadı, çişini kakasını bol bol yapıyo diye yeterince beslendiğini düşünüyordum. Çok üzgünüm. Yarın sabah çocuk doktoruna gideceğiz. Zaten minik doğan bi bebekti, kilo kaybetmiş ve geri almamış olması beni kahretti gerçekten 😭😭
Canını sıkma hemen toparlar minik mama desteği verebilirsin şırınga ile ben öyle yapıyorum meme reddi yaşamadım ama meme emsede günde 3 kere mama da veriyorum

Arkadaşlar özellikle sezeryan olanlar kanamanız ne alemde benim 18.günüm bugün 10.günde kanamam azalarak bitmişti dün durup dururken sarımtırak bir kanama başladı tekrar hafif ağrımda oldu bugün leke şeklinde devam ediyor normal mi bu durum ağır iş yapmadım ama doğumdan sonra ilk günler kendime hiç bakamadım çok hareket ettim iç dikişlere zarar vermiş olabilir miyim

Benim bebeğimde ölçülenin çok altında doğdu üstelik yoğun bakıma girdi ama 2 haftada karnında almadığı kiloyu aldı hiç korkma annesi doktor ne uygun gördüyse yap dışarda meme+mama desteğiyle hızlıca toparlar

Benim bebeğimde ölçülenin çok altında doğdu üstelik yoğun bakıma girdi ama 2 haftada karnında almadığı kiloyu aldı hiç korkma annesi doktor ne uygun gördüyse yap dışarda meme+mama desteğiyle hızlıca toparlar
Başka doktora görün vs dedilerde geçen haftada almamıştı zaten. Aciline gittiğim de 3100 çıkan hastanede farklı bir hastaneydi. Ultrason farkı oluyor ister istemez. 39 oldum artık zaten başkasına gitsem max bir hafta daha bekletirse bekletir. Ama beslenemezse içerde diye düşünüp iyice stres olurum o bir haftada. Sanırım bu doktoruma güvenmek en mantıklısı. İnşallah dediğiniz gibi olur

Canını sıkma hemen toparlar minik mama desteği verebilirsin şırınga ile ben öyle yapıyorum meme reddi yaşamadım ama meme emsede günde 3 kere mama da veriyorum
Doktor önermedi emzirmeyi zorlayın dedi ama çocuğumu aç bırakıyo gibi hissediyorum çok az mama vermek istiyorum… hangi mamayı kullanıyorsunuz acaba? 🙂

Back
X