- Emoji Skoru
- 2.370
- Puanlar
- 333
İnşallah hayırlısıyla kendimi hazırlamıştım ama bu kadar erken olunca şok oldumYAAA Sakin kalın ne güzel az kaldı kavuşacaksınız :)![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnşallah hayırlısıyla kendimi hazırlamıştım ama bu kadar erken olunca şok oldumYAAA Sakin kalın ne güzel az kaldı kavuşacaksınız :)![]()
Amin inşallah hepimizArtık bir ay sonra doğum haberleri alacağız desenize, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin![]()
Bende kaygı bozukluğu var senelerdir var ilk haftalarda çok zordu benim için ama şuan bir şeyim yok çok şükür sadece ara ara ataklarım oluyor ama eskisi gibi değilArkadaşlar kaygı bozukluğu olup bu dönemde sıkıntı yaşayan varsa yazabilir mi ?
Kendi çalıştığım yerden yıllık izinler de doğum raporundan düşüyor diye bilgi aldım ben. O yüzden yıllık izin kullanmayacağım 35. Haftada doğum iznine ayrılmayı düşünüyorum.Benim zaten doğum 38de olacak. Birde ben haftada 3 gün gidiyorum pazartesi salı Çarşamba 12 ser saat.yolum.cok uzun çünkü 3 saatim yolda gidiyor hergun git gel çok zorlayacakti beni.ha böylede zorluyor 6 45te evden cikiyorum aksam 9da evde oluyorum. İki hafta daha çalışıp 36da 2 hafta yıllık izin yazdiracagim raporu bozdurmak istemiyorum
Hastane çantasında şampuan gerekli mi ki?Kızlar alınacak listenizi atabilir misiniz . 1 takım hastane çıkışı aldım çocuğa, başka bir şey almadım. Kendime pijama, iç çamaşırı, emzirme sütyeni aklıma geldi, alacağım. Çocuğa bez, şampuan, ıslak mendil. Hastane çantamı hazırlayım diyorum artık.
Hastane için ben kendi hurcuma şunları koyarım,Hastane çantasında şampuan gerekli mi ki?
Benim aklıma gelenler ;
kendime; iki pijama takımı biri elbise şeklinde uzun. Dış fircasi gibi kişisel temizlik gereçleri. Lohusa iç çamaşırı. Emzirme sütyeni. Terlik alacağım
Bebeğe; üç adet takım (şapkası ve zibini ve eldiveni ile), bir ince bir kalın örtü, bez, alt değiştirme örtüsü, ıslak mendil.
Ayrıca sağma makinesi, bir tane antikolik biberon (hemsireler onay verirse)
Başka ne almamız gerekiyor eklemeler yapalım mı arkadaşlar?
Tam doğum listesi olmuşHastane için ben kendi hurcuma şunları koyarım,
İki tane uzun sabahlıklı gecelik, 1 alt üst emzirmeye uygun düğmeli pijama takımı, lohusa pedi, emzirme sütyeni, lohusa külodu, çorap (ayaklar çok üşüyormuş), terlik zaten giderken giyerim, diş fırçası, tarak, göğüs ucu kremi, göğüs pedi, süt saklama poşedi, pompa. Bir de çıkarken giyilecek eşofman takımı gerekebilir. Şampuan havlu vs hastanede oluyormuş onları koymam
Hemşireye verilecek hurç
Zıbın
alt üst takım
1 adet bez
Müslin ya da penye battaniye
eldiven ve şapka
Bebişin yedek hurcu
2 alt üst takım
3 zıbın
Ağız bezleri
Çorap
Bebek bezini 8 tane falan koydum
Alt açma örtüsü
Islak mendil (pamuk da ilave olabilir)
Kaşık biberon, bir de nolur nolmaz yavaş akışlı biberon
Emzirme yastığı
Ayy evet bak onu unutmuşumTam doğum listesi olmuşbebeğe pişik kremi ekleyebiliriz
Evet SGK'ya bildirimlerde düşüyor bizimkiler bildirmeye ekler kamudayim ben başka kurumlarda idareci inisiyatifine kalmış.rapor alırsanız sgkntespit ediyor ama izin alırsanız iş yeri bildirmezse izniniz kesilmiyorKendi çalıştığım yerden yıllık izinler de doğum raporundan düşüyor diye bilgi aldım ben. O yüzden yıllık izin kullanmayacağım 35. Haftada doğum iznine ayrılmayı düşünüyorum.
Hadi ya ben bugün iş yerime kendim bildirdimEvet SGK'ya bildirimlerde düşüyor bizimkiler bildirmeye ekler kamudayim ben başka kurumlarda idareci inisiyatifine kalmış.rapor alırsanız sgkntespit ediyor ama izin alırsanız iş yeri bildirmezse izniniz kesilmiyor
Bende başta öyle düşünmüştüm ama doğum izni bitince süt izni başlıyor günde 3 saat çalışma saatim 5e düşüyor 5 saat için yıllık izin yakmayayim dedim.su an 8 saat ediyor cunkuHadi ya ben bugün iş yerime kendim bildirdimyıllık izin alınca kesiliyormus diye kimsenin haberi yoktu
![]()
Doğum izninden sonra kullancam yıllık izinlerimi artık :)
Analık iznim ne kadar geç biterse okadar iyi yanı şimdi 6 ayı komple doğum sonrasına aktaracağım 38 de doğum yaparsam. Bebek tam 6 aylık olduğunda ise başlayacağım yaşına kadarda günde 5 saat.sonraki 6 ay süt izni 3 ten 1.5 saate düşüyor yıllık izinlerimi o arada kullanırım diye dusunuyorumBende başta öyle düşünmüştüm ama doğum izni bitince süt izni başlıyor günde 3 saat çalışma saatim 5e düşüyor 5 saat için yıllık izin yakmayayim dedim.su an 8 saat ediyor cunku![]()
Benim 5 saat de olsa bebeği bırakacak kimsem yok ya süt izni kullanmayacağım ben direk yıllık izin :)Bende başta öyle düşünmüştüm ama doğum izni bitince süt izni başlıyor günde 3 saat çalışma saatim 5e düşüyor 5 saat için yıllık izin yakmayayim dedim.su an 8 saat ediyor cunku![]()
Süt izinlerini birleştirip toplu da kullanılabiliyormuş kızlar 1-1,5 ay falan yapıyormuş ben öyle yapacağım
Kamuda mı sadece özelde de oluyor mu aynı şekildeSüt izinlerini birleştirip toplu da kullanılabiliyormuş kızlar 1-1,5 ay falan yapıyormuş ben öyle yapacağım
Ben özel sektör çalışanıyım işverene bu talebinizi sununca yapabiliyorlar çok yapan olduKamuda mı sadece özelde de oluyor mu aynı şekilde