• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneadayi16

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
İlk anne adayıyım.Allah nasip ederse kasım annesiyim.Hastane çıkışı çantasını kaçıncı ayda hazırlamalıyım?Hastane çıkışı anne bölümünde sadece gerekli eşyalar nelerdir?Kaçıncı aydan sonra bebek arabası almalıyım?Kanguru(anne kucağı) olarak önerebileceğiniz bir marka var mı? Hastane çıkışı seti almayı düşünüyorum,önerebileceğiniz uygun fiyatlı setler var mı?Yoksa cinsiyetine göre mi almalıyım? Kasımda doğacağı için kaç tane uzun kollu zıbın,kıyafet vs almalıyım?Böyle çok yer kaplamayacak küçük bir bebek arabası düşünüyorum,önerebileceğiniz bir marka var mı?(Ortalama fiyatlı)

ben de tam olarak bu şekilde kafa karışıklığı yaşıyorum. Gelecek mesaj tavsiyelerine açığım :)

İlk anne adayıyım.Allah nasip ederse kasım annesiyim.Hastane çıkışı çantasını kaçıncı ayda hazırlamalıyım?Hastane çıkışı anne bölümünde sadece gerekli eşyalar nelerdir?Kaçıncı aydan sonra bebek arabası almalıyım?Kanguru(anne kucağı) olarak önerebileceğiniz bir marka var mı? Hastane çıkışı seti almayı düşünüyorum,önerebileceğiniz uygun fiyatlı setler var mı?Yoksa cinsiyetine göre mi almalıyım? Kasımda doğacağı için kaç tane uzun kollu zıbın,kıyafet vs almalıyım?Böyle çok yer kaplamayacak küçük bir bebek arabası düşünüyorum,önerebileceğiniz bir marka var mı?(Ortalama fiyatlı)
@Anneadayi16 @sonsuzokyanus Allah sağlıkla kucaklamayı nasip etsin öncelikle ❤️ hastane çantasını 32. Haftadan sonra hazırlayabilirsin yavaş yavaş. Daha sonraya bırakanlar var ama ben 32 de yaptım herşeyi yıkadım ütüledim koydum iyiki de öyle yapmışım sonra çok ağırlaşmıştım. Anne için Lohusa gecelik sabahlık takımı olsun 3 tane yada 2 gecelik 1 pijama da olabilir. Bence gecelik daha rahat bu arada. Lohusa taç terlik takımı Lohusa pedi Lohusa çamaşırı (lastikli kullan at olanlardan) Lohusa iç çamaşırı göğüs pedi göğüs ucu kremi kişisel bakım ürünleri hastaneden çıkarken giyilecek rahat kıyafet alırsın. Bebek arabasını alabileceğin ay sana kalmış benim doğumdan 1 hafta önce gelmişti siparişim. Kanguru kullanmadım hiç yorum yapamam o konuda. Hastane çıkış seti e bebekte uygun fiyata var bakabilirsin. İstersen unisex al ama cinsiyet belli olduktan sonra alman daha iyi olur cinsiyetine göre de alırsın. Bebek arabası kabin boy prego lotus aldım ben memnunum hem travel sistem hem taşıması kolay hafif katlanabilir. 9700 e almıştım geçen kasımda bende aralıkta doğum yaptım. İstersen ihtiyaç listesi yapmıştım aklıma gelenlerin olduğu onu da atayım canım

Bol bol zıbın (ağırlıklı mevsime göre yenidoğan, biraz 3 ay biraz 6 ay lazım olabiliyor benim bebeğim 3. Aydan beri 6 aylık zıbında giyiyor)

2-3 adet hastane çıkış seti

Bir kaç adet yenidoğan alt üst takım ( kıyafet çok az olmasın sürekli kusmuk yada kaka olduğundan yedeği gerekiyor ;) ama çok fazla da olmasın hızlı büyüyorlar)

Mevsime uygun battaniye (ben 4 tane almıştım)

Bir kaç adet müslin örtü

Banyo havlusu 2 adet

Ağız ve omuz bezi

Şapka

Çorap

Eldiven( biz hiç giydiremedik hep büyüktü düştüğü için çorap taktık genelde bence çok gerekli değil )

Emzirme yastığı

Emzirme örtüsü(ortalıkta emzirilmediği sürece çok gerekli değil aldım kullanmadım hiç)

Beşik beşik örtüsü cibinlik

Reflü yatağı

Dönence

Bebek tarağı

Bebek vücut losyonu (sebamed daha iyi)

Pişik kremi (bepanthol daha iyi)

Tırnak makası

Banyo küveti ve filesi

Yenidoğan bebek şampuanı (sebamed)

Banyo süngeri

Çamaşır deterjanı (siveno)

Yumuşatıcı (uni baby)

Leke çıkarıcı (uni baby)

Bebek arabası (biz prego lotus travel sistem aldık hem minik hem taşıması kolay)

Puset örtüsü

Çıngırak

Islak mendil (sleepy)

Bebek pamuğu

Bebek kulak pamuğu

Burun aspiratörü ve yedek uç (otri bebe)

Serum fizyolojik

2 li Biberon ve emzik (Philips avent güzel)

Süt sağım makinesi (avent yada lansinoh)

Gümüş göğüs kapağı

Lohusa pedi

Lohusa kilodu

Lohusa iç çamaşır

En az 2 takım Lohusa gecelik sabahlık

Göğüs pedi

Süt saklama poşeti

Ateş ölçer

Alt değiştirme örtüsü

Anne bebek bakım çantası

Bebek bezi

Göğüs ucu kremi

ana kucağı ( ben kanz flamingo tercih ettim)

Biberon temizleme deterjanı ve fırçası (deterjan siveno)

Yedekte mamanız dursun hastanede veriyorlar gerçi ama sütünüz yetmezse bişey olursa diye ufak bir kutu alın

Benim aklıma gelenler bunlar umarım yardımcı olur 🙏❤️

Back
X