• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    165
Nasıl geçtiğini yazar mısın
Benimde önümüzdeki cumartesi olacak ve kusmaktan korkuyorum 🤦🏻‍♀️
Çok şükür bulantı devam ama kusmalarım yok ve öyle bir travma bıraktıki bende bir gün bile kusmaya tahammülüm yok
kustugum ve kusarken tansiyondan bayıldıgım ıcın gerı gonderdıler. yaptirmicam tekrardan aynı deneyimi yasamak istemiyorum. ama yinede korkmayin benim hala bulantılarım cok kötü oldugu ıcındır belki herkeste aynı olmaz💙💙

Evett erkek, Alparslan🥰 Karın dışarıdan çok büyümemiş de olsa içeride büyüyen bir bebek var iç karnı geniş muhabbeti hani 🥲 evde çocukta olunca ben sürekli nefes nefeseyim evimde 5. Kat asansör yok hele binaya inip çıkışımı görmen lazım evlere şenlik😄 mide yanması, kramplar, aşırı ilerleyen varislerden yürüyememe artık göbek üzeri yatamama uyku kalitesinde bozukluk, nefes darlığı ne ararsan var belki saymadıklarımda dahil ama en çok zorlayan varis ağrısı en en.. Vitaminlerimi düzenli alsamda demir depom asla dolmuyor kansızlık ve vitamin eksikligi nefes alımını zorlaştırıyor sadece bunlar değil stres uykusuzluk vs bunların kökü bile demire dayanıyor aslında çok önemli.

Aklıma bebekle ilgili ne geldi 🥲 aspirin kullanıyorum aynı zamanda ve bu bilgiyi arkadaşıma da doktoru söylemişti detaylı günü bana da söyledi, bebeğin iyi besleniyor bunda aspirinin bile çok büyük faydası olabilir demişti.
Arkadaşıma da kordondaki akışı rahatlattıgını söylemişti galiba, bütün hamileligi boyunca malesef sürekli kusup kilo verdi ama 3 küsür kiloda doğdu bebişi birkaç gün evvel çok şükür 🤍 Acaba diyorum bir sakıncası yoksa kilosunun geriden geldiğini düşünen anneler doktordan talep mi etse 😄 mesela kızımda kiloda hep geriden geliyordu ama ben bilmiyordum bunun fayda sağlama ihtimalini..
Ay Allah yardımcın olsun 5 katı asansör ne demek çok zor. Ne zaman sana soru yapmamışlar aşırı şaşırdım yani çok eski bir bina falan mı. Canım ben Aspirin ismini duyunca bile ürperiyorum Bu arada çok şükür kilo alamamaktan yakınıyorum ama bebeğimin kilosu çok iyi gidiyor hatta internetteki bilgilere göre önde gidiyordu 2 hafta önce 2 hamilelik rahatlayabilirsin hiç takılmıyorum bebek bir şekilde sağlıklı olacak inşallah Rabbim izin verdikçe kilosu da yerinde olur 😍 yani Aspirin kullanımı normalde bile sakıncalı sanırım ben bebek kilo almasa da buna yeltenemezdim herhalde çok da anlamıyorum aspirinden ama illaki faydası vardır 🥰 isim konusunda ne güzel karar vermişsiniz ya ben Tuna istiyorum Ama eşime hiçbir izimi beğendiremiyorum kapı süsü yapacağım Üstün hastane çıkışı sipariş edeceğim çok az zaman kaldı daha hiçbir şeye başlamadık 😍🤣 isminiz çok güzel ismiyle büyüsün

Ay Allah yardımcın olsun 5 katı asansör ne demek yok. çok zor. Neden yapmamışlar aşırı şaşırdım yani çok eski bir bina falan mı. Canım ben Aspirin ismini duyunca bile ürperiyorum Bu arada çok şükür kilo alamamaktan yakınıyorum ama bebeğimin kilosu çok iyi gidiyor hatta internetteki bilgilere göre önde gidiyordu 2 hafta önce 2. hamilelik rahatlıgı bilirsin hiç takılmıyorum bebek bir şekilde sağlıklı olacak inşallah Rabbim izin verdikçe kilosu da yerinde olur 😍 yani Aspirin kullanımı normalde bile sakıncalı sanırım ben bebek kilo almasa da buna yeltenemezdim herhalde çok da anlamıyorum aspirinden ama illaki faydası vardır 🥰 isim konusunda ne güzel karar vermişsiniz ya ben Tuna istiyorum Ama eşime hiçbir ismi beğendiremiyorum kapı süsü yapacağım isimli hastane çıkışı sipariş edeceğim çok az zaman kaldı daha hiçbir şeye başlamadık 😍🤣 isminiz çok güzel ismiyle büyüsün 🥰
Evet bina eski daireler yenilenmiş ama ne fayda tabii.. Asansör boşlukları var inşaatına başlanmış ama sonradan nedense vazgcemisler şuan oralar dış kiler olarak kullanılıyor 😄😄 Ben varislerimden dolayı kullanıyorum aspirini 🥲 ama bebeğe de faydası olduğunu duyunca hoşuma gitti açıkçası 😄 Tuna ismine bayılırım bu arada çok güzel seçim aslında 🤗 Bizimde elle tutulur birşeyimiz yok daha bakma birkaç güne herşey hallolur, bizimkinin ismini babası seçti 🤗

Evet bina eski daireler yenilenmiş ama ne fayda tabii.. Asansör boşlukları var inşaatına başlanmış ama sonradan nedense vazgcemisler şuan oralar dış kiler olarak kullanılıyor 😄😄 Ben varislerimden dolayı kullanıyorum aspirini 🥲 ama bebeğe de faydası olduğunu duyunca hoşuma gitti açıkçası 😄 Tuna ismine bayılırım bu arada çok güzel seçim aslında 🤗 Bizimde elle tutulur birşeyimiz yok daha bakma birkaç güne herşey hallolur, bizimkinin ismini babası seçti 🤗
Biz de eşimle pek anlaşamıyoruz O da Uras Kağan falan dedi ama Kağan isminde ğ var diye isteyemedim isminiz gerçekten güzel arkadasmn oglunda Alparslan öyle bir Alparslan diyor ki güzel bir tanısı var🥰 şifa olsun inşallah bebeğine de yarasın 😍

Aaa sen kullandın yani di mi memnun kaldıysan tamam o zaman ✨
Canim aslinda hergun kullanamadim cunku benim kizim ilk 3 ay ozellikle hep meme de uyudu birakinca uyaniyordu yani aktif sekilde kullandim uzun uzun uzerinde uyudu diyemem ama simdi oglumda tekrar deneyecegim bakalim🥹

Evett erkek, Alparslan🥰 Karın dışarıdan çok büyümemiş de olsa içeride büyüyen bir bebek var iç karnı geniş muhabbeti hani 🥲 evde çocukta olunca ben sürekli nefes nefeseyim evimde 5. Kat asansör yok hele binaya inip çıkışımı görmen lazım evlere şenlik😄 mide yanması, kramplar, aşırı ilerleyen varislerden yürüyememe artık göbek üzeri yatamama uyku kalitesinde bozukluk, nefes darlığı ne ararsan var belki saymadıklarımda dahil ama en çok zorlayan varis ağrısı en en.. Vitaminlerimi düzenli alsamda demir depom asla dolmuyor kansızlık ve vitamin eksikligi nefes alımını zorlaştırıyor sadece bunlar değil stres uykusuzluk vs bunların kökü bile demire dayanıyor aslında çok önemli.

Aklıma bebekle ilgili ne geldi 🥲 aspirin kullanıyorum aynı zamanda ve bu bilgiyi arkadaşıma da doktoru söylemişti detaylı günü bana da söyledi, bebeğin iyi besleniyor bunda aspirinin bile çok büyük faydası olabilir demişti.
Arkadaşıma da kordondaki akışı rahatlattıgını söylemişti galiba, bütün hamileligi boyunca malesef sürekli kusup kilo verdi ama 3 küsür kiloda doğdu bebişi birkaç gün evvel çok şükür 🤍 Acaba diyorum bir sakıncası yoksa kilosunun geriden geldiğini düşünen anneler doktordan talep mi etse 😄 mesela kızımda kiloda hep geriden geliyordu ama ben bilmiyordum bunun fayda sağlama ihtimalini..
Canim bu dusuncene Katiliyorum ben tup bebek ile hamile kaldim pihtilasma sorunum olmamasina ragmen aspirin kullandim ilk kizim 9 kilo almama ragmen 3.200 dogdu yani hep iyi beslendigini soylediler ,
simdi de doktorum pihtilasma sorunun yok ama ben yine onlem
Amacli veriyorum hastalarima hem bebek daha iyi besleniyor kan akisi artiyor hemde hamileleikte pihti atma riski var bunu önlüyor demisti. Suanda da oglum iyi besleniyor gorunuyor yani şu zamana kadar 3 kilo almisim ama bebegim hep 1 hafta onden gidiyor kilosu boyu
Bu arada tup bebek ile hamile kalanlar zaten rutinde veriliyor mutlaka genelde hepimiz kullaniyor oluyoruz riskleri dusurmek icin

Biz de eşimle pek anlaşamıyoruz O da Uras Kağan falan dedi ama Kağan isminde ğ var diye isteyemedim isminiz gerçekten güzel arkadasmn oglunda Alparslan öyle bir Alparslan diyor ki güzel bir tanısı var🥰 şifa olsun inşallah bebeğine de yarasın 😍
Evet bencede Tuna inşallah ikna olur 😄 alparslana alışamam gibi geliyordu kendi adıma ama alıştım. Rabbim sağlıkla kavuştursun hepimizi🥰
Canim bu dusuncene Katiliyorum ben tup bebek ile hamile kaldim pihtilasma sorunum olmamasina ragmen aspirin kullandim ilk kizim 9 kilo almama ragmen 3.200 dogdu yani hep iyi beslendigini soylediler ,
simdi de doktorum pihtilasma sorunun yok ama ben yine onlem
Amacli veriyorum hastalarima hem bebek daha iyi besleniyor kan akisi artiyor hemde hamileleikte pihti atma riski var bunu önlüyor demisti. Suanda da oglum iyi besleniyor gorunuyor yani şu zamana kadar 3 kilo almisim ama bebegim hep 1 hafta onden gidiyor kilosu boyu
Bu arada tup bebek ile hamile kalanlar zaten rutinde veriliyor mutlaka genelde hepimiz kullaniyor oluyoruz riskleri dusurmek icin
Bende ilk kızıma tüp bebekle hamileydim kullandığımız ilaçların haddi hesabı olmadı o dönem 🥲 rabbim sağlıkla kavuştursun inşallah. O zamanlar iğne kullanıyordum. Şimdi de işte vücudumda pıhtı atma ihtimali yüksek diye kullanıyorum gebelikte kullanılan aspirinlerin dozu düşük oluyor, ecopirin kullanıyorum şuan mesela 🤗 maşallah bu arada bebişte iyi gidiyor ayrıca burada her hamilelik farklı bunu da söyleyebilirim. Kızımda daha çok dikkat ediyordum zor kilo alıyordu ama bunda ister istemez koşturmam var çok dikkat edemiyorum aksatıyorum yinede iyi gidiyor maşallah.

Kızlarr
Bugün kendimi iyi hissetmedim tansiyonum 121 e 75 di
16.30 da şekerimi ölçtüm
64 çıktı 2 dilim tatlı yedim
17.35 de bi daha ölçtüm 146 çıktı şimdi de.

Sizce 1 saat sonra bidaha mı ölçüm yoksa acile gidim mi?

Ailemde şeker hastalığı var ama daha önce bu kadar yüksek cıkmamıştı

Kızlarr
16.30 da şekerimi ölçtüm

Bence bu bir şeker yükleme testi değil 1.saatte kaç olmalı bilemeyiz. Önemli olan açlık 90ı geçmeyecek 2 saat sonunda tokluk 120yi geçmeyecek. 18.30da bir daha ölçülmeli gibi.

Kızlarr
16.30 da şekerimi ölçtüm

Ölçüm yaptırmadınız mı

Kızlar hava temizleyicisi nemlendiricisi biz ne alacağız hangisi gerekli ikisini de alalım mı😅

Biz rastgele büyümüşüz yeminle,ne şanslı bebişler artık🥹
Ben derece ve nem ölçer alıp odalarına koydum şimdiden ve nem hep iyi çıkıyor buhar makinesi almamam gerek bu durumda. Sizin evde durum nasıl acaba. Belki de gerekmez 😊

Eklentiler

• 17646037587151485586073340827012.webp
    17646037587151485586073340827012.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 10
Kızlar hava temizleyicisi nemlendiricisi biz ne alacağız hangisi gerekli ikisini de alalım mı😅

Biz rastgele büyümüşüz yeminle,ne şanslı bebişler artık🥹
Philips hava temizleyiciyi önerdi bana bebişi olan tüm arkadaşlarım canım ben de onu alcam. Dediğin gibi biz karambole büyümüşüz 😅

kustugum ve kusarken tansiyondan bayıldıgım ıcın gerı gonderdıler. yaptirmicam tekrardan aynı deneyimi yasamak istemiyorum. ama yinede korkmayin benim hala bulantılarım cok kötü oldugu ıcındır belki herkeste aynı olmaz💙💙
Evet bunu yazmak istemedim siz deneyimlemeden negatiflik yüklemek istemedim belkide, ilk gebelikte yaptırdığımda bende öyle oldum bu yüzden şeker yükleme benim içinde çok zor 😞 ikincide yapmadayım, bunda drum mutlaka yapalım diye ısrarcı

Kızlar şeker yüklemesinde şekeri çıkablar yazabilirmi kaç cıktı doktorunuz nasıl ilerliyo neler yapıcaksınız ? Hiç kilo aldınız mı? benimde biraz yüksek cıktı insülin seviyesinde değil ama endokrinw yönlendirildim 2 hafta şeker ölcümü yapıp takip edicez birde diyet uyguluyorum . Birde ben henüz hiç kilo almadım 1 haftadır diyet uyguluyorum 3 kilo vermişim

Bende hem ailede var hem de insülin direnci var. Şeker yüklemede sorun çıkmadı ama tekrar yüklemek istediler hamilelik daha da ilerleyince. Dikkat edince bence cidden sorun azalıyor. Kilolu hamile kalmama rağmen başlarda 10 kilo vermiştim şimdi 3.5 kilosunu geri almışım. Meyveyi günde tek yedim, tatlı yemedim ama ekmek falan hiç kısamamıştım

Back
X