• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2026 Mart tüp bebek anneleri 🥰🤗

En önemlileri işte ateş ölçer ilk etap için puset Philips avent anne göğsüne en yakın onun biberon cam alcm her ihtimale karşı ihtiyaç olmazsa da süt sağma makinem Philips onda kullanırım emzik yine Philips alcm emzik verdim ilkinde yine veririm belki ilk haftalar verilmeyip sonra verilebilir 😁 park yatağın içine yatak alcm
süt sağma hariç hepsini aldım
Ama süt sağmada kafam hala karışık🫠
Anne bebek çantalarına bakıyorum buara :)
Bebek arabası, anne yanı, ateş ölçer, mobilyalar gibi daha pahalıları hallettik
Diğer ufak tefekler içinde zamanım var diye yayıyorum açıkçası😂

Canım hastane çıkışları mesela küçük oluyor bebek çabuk büyüyor 5i geçmemeli hele bir arkadaşımın bebeği baya uzun doğmuştu onları hiç giydiremedi benim oğlandan kalanlar olmasına rağmen benim de alasım geliyor 😅😅🤣
Ben nerdeyse bitirdim 🤣
Aldım bisürü şey şimdi öyle bakıyorum fazla olmasın diyorum😂
0-3 aydan ziyade ben bi yenidoğan bide 1-3 ay aldım
♥️
Ben abarttım heralde 😁 hastane çıkışı 2 adet hediye geldi bende 5li takımlar aldım hepsi 10 takım oldu😆 yeter o zaman 3 ay sonrası alayım bari. Philips biberon aldım cam, emzik aldım, pamuk, depent, yeni doğan iç zıbın 8 adet🙃çorap, şimdi isimli takım bakıyorum nereden yaptırsam diye.
Birde artık hareketleri daha net hissediyorum güçlü değil tabi ama daha net.

süt sağma hariç hepsini aldım
Ama süt sağmada kafam hala karışık🫠
Anne bebek çantalarına bakıyorum buara :)
Bebek arabası, anne yanı, ateş ölçer, mobilyalar gibi daha pahalıları hallettik
Diğer ufak tefekler içinde zamanım var diye yayıyorum açıkçası😂
Ya süt sağmada bende kararsız kaldım. Performansı hangisi iyi acaba eller serbest olan mı yoksa elektrikli mi, birde tek meme yetermi kafamda deli sorular 💭❓

Ya süt sağmada bende kararsız kaldım. Performansı hangisi iyi acaba eller serbest olan mı yoksa elektrikli mi, birde tek meme yetermi kafamda deli sorular 💭❓
Doğum yapan arkadaşlarımın hepsi eller serbest al diyor
Fakat benim kafa karışıklığım kullanacak mıyım?
Kullanın diyen uzman var kullanmayın diyen de
Kullan yoksa mastit olursun diyen var
Kullanma sütün azalır diyende
Sağıp biberonla verirsen meme reddi yaşarsın diyende
Ayy gerçekten başım ağrıyo😂😂

Evet haklısın cidden😇 bana da tek meme için almak mantıklı geldi şimdilik, doğum esnasında bazen yoğunbakımlık durum olabiliyor(inşallah hiçbirimiz yaşamaz bu durumu) en azından yanımda olur telaş yapmam diye düşünüyorum. Sonrası içinde sütümün durumuna bakarım heralde🙂

Sayfalar niye birleşti yahu 😤😮‍💨 neyse ki iyi yapmışsın canım P perfectbaby 🌹 ufak bir can sıkkınlığım var benim kızlar. Plasentam, rahim girişine 1 cm civarında uzaklıktaymış, teknik olarak bunu kısmi plasenta previa olarak kabul ediyorlarmış şu an. Yüksek ihtimal ilerleyen haftalarda düzelir bu dedi ayrıntılı ultrason doktorum. Ağır kaldırma, cinsel perhiz vs dedi ama işte insan ister istemez ilk gebelik de olunca panikliyor. 🥺🥺

Ben abarttım heralde 😁 hastane çıkışı 2 adet hediye geldi bende 5li takımlar aldım hepsi 10 takım oldu😆 yeter o zaman 3 ay sonrası alayım bari. Philips biberon aldım cam, emzik aldım, pamuk, depent, yeni doğan iç zıbın 8 adet🙃çorap, şimdi isimli takım bakıyorum nereden yaptırsam diye.
Birde artık hareketleri daha net hissediyorum güçlü değil tabi ama daha net.
Yeter canım aynen 1-3ay arası alırsın sonra ben de daha net hissediyorum hareketlerini iki gündür 😍😍 maşallah ben de bebek küveti mama sandalyesi bile aldım 😅 zıbını da eşim görünce her aydan almış 😅😅

Sayfalar niye birleşti yahu 😤😮‍💨 neyse ki iyi yapmışsın canım P perfectbaby 🌹 ufak bir can sıkkınlığım var benim kızlar. Plasentam, rahim girişine 1 cm civarında uzaklıktaymış, teknik olarak bunu kısmi plasenta previa olarak kabul ediyorlarmış şu an. Yüksek ihtimal ilerleyen haftalarda düzelir bu dedi ayrıntılı ultrason doktorum. Ağır kaldırma, cinsel perhiz vs dedi ama işte insan ister istemez ilk gebelik de olunca panikliyor. 🥺🥺
Çoğu arkadaşımda oldu öyle düzeldi sonra canım hiç canını sıkma dikkat et sadece doktorun dediklerine canım 🤲❤️ Çok normal böyle olman ama sorun olmaz Allah’ın izniyle

Canım inşallah bebeğin hastanede filan kalmazsa gerek olmaz çalışmıycaksan yine gerek olmaz ben mecbur kalınca bebek ilk günden kuveze alınınca o gün gidip almıştım sütüm gelsin hem de süt götüreyim diye yoksa gerek olmaz

Çoğu arkadaşımda oldu öyle düzeldi sonra canım hiç canını sıkma dikkat et sadece doktorun dediklerine canım 🤲❤️ Çok normal böyle olman ama sorun olmaz Allah’ın izniyle
İnşallah ilerleyen kontrollerde düzelir canım. Çalışıyorum ama öyle çok ağır bir çalışma tempom yok, zaten ocağın 20'sinden sonra izne ayrılacağım ama tabii inşallah oraya kadar kanamasız sorunsuz geçer de plasentanın konumu düzelir 🙏🏻

Canım inşallah bebeğin hastanede filan kalmazsa gerek olmaz çalışmıycaksan yine gerek olmaz ben mecbur kalınca bebek ilk günden kuveze alınınca o gün gidip almıştım sütüm gelsin hem de süt götüreyim diye yoksa gerek olmaz
Perfect bişey sorucam
Şimdi ben çalışmıcam bir süre evdeyim
Alanlar sütleri sağıyor ya mesela sütüm artsın diye onları buzdolabına atıyolar bebeğe bi meme bi biberon mu veriyolar?
Bilmediğimden soruyorum
Bebek biberondan alınca memeyi alıyor mu?
🤯

İnşallah ilerleyen kontrollerde düzelir canım. Çalışıyorum ama öyle çok ağır bir çalışma tempom yok, zaten ocağın 20'sinden sonra izne ayrılacağım ama tabii inşallah oraya kadar kanamasız sorunsuz geçer de plasentanın konumu düzelir 🙏🏻
Canım benim de plasentam aşağıdaymış biraz kaç santim bilmiyorumçok araştırdım ben hiçbir sorun olmaz merak etme

Kızlar bir şey soracağım 3 6 hiç mi almıyorsunuz ben aldım vallahi yanlış mı yaptım acaba çünkü bana arkadaşlarımın hepsi dedi ki 0 3 ü bile en fazla 1bucuk ay giyinecek maksimum o yüzden de ben 3.06 da aldım

Canım hastane çıkışları mesela küçük oluyor bebek çabuk büyüyor 5i geçmemeli hele bir arkadaşımın bebeği baya uzun doğmuştu onları hiç giydiremedi benim oğlandan kalanlar olmasına rağmen benim de alasım geliyor 😅😅🤣
Aynen canım benim oğlumda uzun ve 4.160 gram doğdu , ultrasonda 3.500 çıkmıştı halbuki . Hastane Çıkışı olarak da almadıysanız gaye bebek hem kaliteli hemde diğerlerine göre daha geniş kalıbı. Ben yine gaye bebe alacağım.

Bir de benim oğlumdan kalan çoğu şey sararmış canım ya sanırım ben onları giydiremem . Seninkilerde sararma yok mu.

Tabi kişiye göre, bebeğe göre değişir canım. Sen nasıl rahat hissedeceksen öyle yap
Mesela ben oğlum 3 aylıkken işe başladım tam 2.5 yıl sağdım ve emzirmeye devam ettim meme reddi olmadı çok şükür. 2.5 yaşında zor ayırdım artık memeden. Sabah işe gitmeden emzirdim akşam gelince ve gece emzirdim hep. Ben yokken de biberondan aldı sütünü .

Tabi kişiye göre, bebeğe göre değişir canım. Sen nasıl rahat hissedeceksen öyle yap
Mesela ben oğlum 3 aylıkken işe başladım tam 2.5 yıl sağdım ve emzirmeye devam ettim meme reddi olmadı çok şükür. 2.5 yaşında zor ayırdım artık memeden. Sabah işe gitmeden emzirdim akşam gelince ve gece emzirdim hep. Ben yokken de biberondan aldı sütünü .
Ne güzel tecrübelisiniz neyle karşılaşacağınızı biliyorsunuz :(
Ben itiraf ediyorum çok korkuyorum :(
Yanlış bişey yaparsam, hasta edersem, bakamazsam gibi gibi :(

Ne güzel tecrübelisiniz neyle karşılaşacağınızı biliyorsunuz :(
Ben itiraf ediyorum çok korkuyorum :(
Yanlış bişey yaparsam, hasta edersem, bakamazsam gibi gibi :(
İnan ilk başta bende öyleydim, annelik süreçte öğreniliyor hasta da olacak ağlayacak da bazen birsey yemek istemeyecek ama hepsi zamanla geçecek. Dünyanın en iyi annesi olacaksın sende🥰 sonra konuşamaya başladığında sana destek bile olacak çok güzel bir duygu.

İnan ilk başta bende öyleydim, annelik süreçte öğreniliyor hasta da olacak ağlayacak da bazen birsey yemek istemeyecek ama hepsi zamanla geçecek. Dünyanın en iyi annesi olacaksın sende🥰 sonra konuşamaya başladığında sana destek bile olacak çok güzel bir duygu.
Gözlerim doldu 🥺
Ne güzel şeyler yazmışsınız
Ailem izmirde ben istanbulda kayınvalidemi sürekli dibimde istemiyorum asla
Desteksiz tek başıma yetmek istiyorum diğer türlü psikolojim iyice dağılır çünkü herşeyi en iyi ben bilirim ben bakarım diyen bir kayınvalide var ve oldukça kendimi şimdiden yetersiz hissettiriyor
:(

Back
X