Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bu arada sivilce probleminden bahsediliyor. Benim de yüzüm aksine o kadar temiz oldu ki. Siyah nokta bile kalmadı. Bu sevindirici bir durum ama bacaklarım tavuk derisi gibi pütürlü oldu. Sadece üst bacağımda. Olan var mı böyle?

Bir de şişkin olayına değinmek istiyorum. YouTube'da Dr. Kağan Kocatepe videoları var. Ben çok faydasını gördüm ve görüyorum. Şişkinlik problemine de değiniyor. Özet olarak: progesteron hormonundan kaynaklı bağırsaklar yavaş çalışıyor ve şişiyor bundan dolayı karnımız davul gibi. Yoğurt tavsiye ediliyor.

Galiba abartı oldu ama napiyim ya o an alıversin yanından geçiyoruz. Ben zaten inatçı bi tipim beni tanıyor. Şuan daha da nazlanmak istiyorum hormonlardan
Bence abartmıyorsunuz. Zaten mide bulantısından çoğumuz halsiz düştük bir zahmet o an istediklerimizi de alsınlar.

En kötüsü bu durum bence. Kimseye bir şey diyemiyorsun ve acı çekiyorsun. Ben artık söylüyorum çünkü çok bunaldım.

Geriden gelince sonradan farkettim canım hastanede olduğunu demek ki yoğun kanamada ağızdan almak gerekiyor ben de yeni bir şey öğrenmiş oldum. Hastanede olmam evde olmandan çok daha iyidir her şey güzel olacak inşallah. Haftamız da aynı diye hatırlıyorum İnşallah sağ salim kucağımıza alacağız merak etme dua edeceğim senin için

Fetal dna a neleri öğreniyorsunuz
Dil damak yarıklığı, kalp, böbrek, bağırsak gibi hayati organlardaki yapısal bozukluklar, cinsiyet hastalıkları kısırlık gibi mesela, down sendromu, trizomi çeşitleri ve daha sayamayacağım genetik hastalıklar yaklaşık 150 tane şeye bakılıyor

Galiba bende yaptırmayacağım
Hiç nedir nerde yapılır araştırmıyorum bile.İnşallah 20 li haftaları görürsem
Detaylı ultrasona girerim diye düşünüyorum Sma burda okuyorum herkes bütün testleri yaptıracak gibi
Bi yandan da kendi kendime şey yapıyorum acaba ben bebekleri düşünmüyormuyum ciddiye almıyormuyum kendimi şey yapıyorum

Değiştirdiğiniz ürünler de sivilceyi tetiklemiş olabilir mi? Bende öyle oldu çünkü, mineralli güneş kremi tetiklemiş farkedemedim, hemen bıraktım sivilceler söndü

Ben de yaptırmayı düşünmüyorum tedavisi olmayan hastalıkları öğrenmek ne işime yarayacak ki? Ama henüz doktorla konuşmadım fikrimi değiştirecek bir şey de olabilir belki bilmiyorum

Peki bunları öğrenince
Herhangi müdahale yapılıyor mu (tedavi vb)

Ben de yaptırmayı düşünmüyorum tedavisi olmayan hastalıkları öğrenmek ne işime yarayacak ki? Ama henüz doktorla konuşmadım fikrimi değiştirecek bir şey de olabilir belki bilmiyorum
Bende bu şekilde düşünüyorum.Tedavisi yoksa hamilelik boyu sıkıntı stres ne yaşayayım diyorum

Bende bu şekilde düşünüyorum.Tedavisi yoksa hamilelik boyu sıkıntı stres ne yaşayayım diyorum
Bir de test sonucunun yanlış çıktığı durumlar da oluyormuş ben de boşuna strese girmek istemiyorum. Yanlış anlaşilmasin kimsenin düşüncesini etkilemek istemem sorulduğu için kendi fikrimi söylüyorum. Doktora soracağım tabi ki bunları erken öğrenmenin ne avantajı olabilir ikna edici şeyler olursa fikrim değişe de bilir

Hayır hiçbir tarama testine gerek kalmıyor

Peki bunları öğrenince
Herhangi müdahale yapılıyor mu (tedavi vb)
Tedavisi olan bir şeyse neden yapılmasın ki tıp çok ilerledi anne karnında bile bazı şeylerin tedavisi var artık. Afaki konuşuyorum diyelim ki bir bebekte kalp rahatsızlığı var doğar doğmaz belki de müdahale gerektiren bir işlem bunlar ikili taramada vs çıkan şeyler olmadığı için ben risk almak istemedim açıkçası. Varsa da yoksa da bileceğim. Bir de ikili taramada sağlıklı birçok çocuğun down sendromlu ya da trizomi çıkıp isterseniz alabiliriz denildiğini çok duydum çevremde de şahit oldum ve o çocuklar sapa sağlam doğdu :) Ben eğer test yaptıracaksam doğruluk payı en çok olan testi isterim. Kimi insan hiç test yaptırmak istemez ona da saygı duyarım her zaman.

Bugün tam 11 haftalık olduk ve ikili tarama için kan verdim
35 yaş üstü gebelere ve ultrasonda anormallik görülen gebelere direkt Fetal Dna öneriliyor fakat ense kalınlığı normalse, burun kemiği normalse Fetal Dna illa gerekmiyor
Bugün doktor detaylıca anlattı
Fetal Dna’da herhangi bir hastalık görülürse hiçbir tedavi olmuyor sadece psikolojik olarak doğuma kadar kendini hazırlayabilirsin tabii daha çok strese girmezsen
İkili taramada hastalık çıkarsa Fetal Dna yaptırabilirsin fakat iki test de risk istatistiği gösteriyor, kesin tanı amniyon sıvısından örnek alınarak konuluyor, bu testlerle değil
11. hafta ikili tarama için uygun fakat Fetal Dna için her ne kadar 10. - 11. haftalar uygun denilse de ben iki farklı doktora gidiyorum ikisi de 11. hafta bebeğin dnasının anne kanına geçmesi için erken dedi
Buradaki denizzehra arkadaşımız da erken kan verdiği için bazı testleri çıkmadı, bu hafta tekrar kan verecek
Fetal Dna yaptıracak arkadaşlar aklınızda bulunsun

Evet çok yakın arkadaşıma down sendrom dedler
Doğuma kadar ağladı tasalandı
Bi doğdu tosuncuk gibi gayet sağlıklı bi kız bebek
O yüzden testler güven vermiyor sanırım bana.Doktorumuz genetik taramalı tüp bebek yapalım demişti onada yok dedim ama şuan keşke yaptırsaydık diyorum
Şimdi en azından bu testlere acaba olmayacaktı.Hamilelik hakkında bilgim olmadığı için onu yaptırmadım

Tamamen aynı düşüncedeyim

Arkadaşlar merhaba,

Ben de fetal dna için veritas veya natera yaptırmak istiyorum ama bir iletişim numarası bulamadım. Bilen var mıdır? Bana mesaj olarak iletebilir mi ?
Merhaba, daha bugün veritas ile görüştüm ve randevu aldım. Ancak katalog yanımda değil. Yarın numarayı yazarım size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…