- 5 Mayıs 2020
- 794
- 391
- 103
- 34
- Konu Sahibi denizzehra
-
- #6.761
Merhaba hayırlı olsun Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşAllahBanada bugün doktorum çok ısrarım üzere tahminde bulundu net değil asla ama erkeğe benziyor dedi 2 tane oğlum var en başından beri kız hissediyordum doktorda net değil deyince erkenmi acaba diye düşünmeye başladım. Tabiki başda sağlıklı ve hayırlı olmaları için duacıyız hepimiz ama ınsanın gönlünden hep bi istek geçer ya rabbim çok şükür 2 tane erkek evlat verdi tattık bu sefer insan elinde olmayanı arzuluyor.
Erkek beklentisi içindeyseler kendileri errrkek olana kadar doğurabilirler canımın içiArkadaşlar üçüncü kızım geliyor ama çevremdeki herkesin benden beklentisi erkek olduğu için çok canım sıkılıyor hamileliğimin tadını çıkaramaz oldumcinsiyeti kız diince 7 yıl sonra bari planlı yapsaydın niye şansa bıraktın filan gibi yorumlar yapıyorlar bu arada bebeğim tek ilişkiyle adet sonrası oldu süpriz yani yok yumurtlama günü hesaplasaydın oglun olurdu cidden varmı böyle cinsiyet tutturanlar benmi bilmiyordum ya hersey nasip
Erkek beklentisi içindeyseler kendileri errrkek olana kadar doğurabilirler canımın içiBir de beklenti içine girmek nedir? Kimden neyin beklentisi tam olarak sordunuz mu hiç? Ne kadar saçma bir şey ya biz mi karar veriyoruz sanki Allah’ın işine de karışır oldular. Diyecekleri tek şey hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın. Çok sinirlendim bacım. Gebeliğinizin dibine kadar tadını çıkarın, onlar da ç*k görmek istiyorlarsa
Müthiş bir empati yoksunluğu var. Her şeyin ama her şeyin kendi kafalarındaki gibi olmasını istiyorlar. Biz evlendikten sonra bir süre çocuk düşünmedik, e hadi nerde denmeye başladı. Düşünmüyoruz dedik geçtik. Yaşınız geçiyor dediler, sizi ilgilendirmez dedik. Sonra bebek düşünmeye başladık, bir çok kez hamile kaldım ama ikisi dış gebelik birisi düşük oldu. Son dış gebelikte ameliyattan çıkmışım saha narkozu bile atamamışım, geçmiş olsun demeden “Ya siz tüp bebek yaptırın belli ki sıkıntınız var” dendi. O halimle beni zırıl zırıl ağlattılar, hepsine sınır çektim. Şimdi 18 haftalık hamileyim Rabbime şükürler olsun, hiç birisine söylemedim. Çünkü hakları yok bilmeye, insan olan beri gelsin gerisi de uzak olsun. Kısacası sizi de Rabbim iki güzel kızla, yakında inşallah üç, nasiplendirmiş, ne kadar güzel birlikte nice güzel yıllarınız olsun.Çok sagolun o kadar doğruki söylediğiniz.keşke herkes biraz karşısındakini düşünerek konuşsaBazen gerçekten toplum çevre baskısı çok yorucu oluyor
Var planlı yapanlar intenettede okudum yapanda çevremde duydum tutan var tutmayan var takma kafana benim 4.kız tabi gönül isterdi her iki nimetttende ama kısmet sağlıklı hayırlı olsun ben etrafındakileri teselli ediyorum benim için hayırlısı buymus diyeArkadaşlar üçüncü kızım geliyor ama çevremdeki herkesin benden beklentisi erkek olduğu için çok canım sıkılıyor hamileliğimin tadını çıkaramaz oldumcinsiyeti kız diince 7 yıl sonra bari planlı yapsaydın niye şansa bıraktın filan gibi yorumlar yapıyorlar bu arada bebeğim tek ilişkiyle adet sonrası oldu süpriz yani yok yumurtlama günü hesaplasaydın oglun olurdu cidden varmı böyle cinsiyet tutturanlar benmi bilmiyordum ya hersey nasip
Öncelikle sağlıcakla kucağınıza alın bebişiniziMüthiş bir empati yoksunluğu var. Her şeyin ama her şeyin kendi kafalarındaki gibi olmasını istiyorlar. Biz evlendikten sonra bir süre çocuk düşünmedik, e hadi nerde denmeye başladı. Düşünmüyoruz dedik geçtik. Yaşınız geçiyor dediler, sizi ilgilendirmez dedik. Sonra bebek düşünmeye başladık, bir çok kez hamile kaldım ama ikisi dış gebelik birisi düşük oldu. Son dış gebelikte ameliyattan çıkmışım saha narkozu bile atamamışım, geçmiş olsun demeden “Ya siz tüp bebek yaptırın belli ki sıkıntınız var” dendi. O halimle beni zırıl zırıl ağlattılar, hepsine sınır çektim. Şimdi 18 haftalık hamileyim Rabbime şükürler olsun, hiç birisine söylemedim. Çünkü hakları yok bilmeye, insan olan beri gelsin gerisi de uzak olsun. Kısacası sizi de Rabbim iki güzel kızla, yakında inşallah üç, nasiplendirmiş, ne kadar güzel birlikte nice güzel yıllarınız olsun.Size tavsiyem çok konuşanlara kulağınızı tıkayamıyorsanız ya cevaplarını verin ya da bir mesafe koyun. Bebeğiniz ve siz onların alakasız düşüncelerinden kat be kat daha değerlisiniz.
Var planlı yapanlar intenettede okudum yapanda çevremde duydum tutan var tutmayan var takma kafana benim 4.kız tabi gönül isterdi her iki nimetttende ama kısmet sağlıklı hayırlı olsun ben etrafındakileri teselli ediyorum benim için hayırlısı buymus diyetaktikça sanki hakları varmış gibi herşeye laf söylerler boş ver
Benim korunmamama rağmen oldu hamileliğimVar planlı yapanlar intenettede okudum yapanda çevremde duydum tutan var tutmayan var takma kafana benim 4.kız tabi gönül isterdi her iki nimetttende ama kısmet sağlıklı hayırlı olsun ben etrafındakileri teselli ediyorum benim için hayırlısı buymus diyetaktikça sanki hakları varmış gibi herşeye laf söylerler boş ver
Çok güldümKızlar selamlar, bugün kontrole gittim, sata göre 17+2 ama doktorum 17+4 dedi. Boyu 17 cm, 190 gram ağırlığındaEsas meseleye gelelim; daha erken ama renkli ultrasonla bir bakalım dedi. Kızlar Allah affetsin ama benim o gördüğüm bebek miydi diye düşündüm bir an Daha erken olduğu için uzaylı formatında gibi dedi doktor ama analık işte kafama takıldı. Niye öyle eğri büğrü tuhaf bir şey gördüm diye düşünüyor insan. Bir ay sonra detaylıya çağırdı o zaman çok daha net görülür, şu an için her şey yolunda dedi. İçinizde erkenden renkli ultrasona giren var mı benim gibi? Keşke göstermeseydi dedim biraz stres oldum o neydi öyle diye…
Öncelikle moralinizi bozmak istemiyorum ama çocuk doğduğu andan itibaren evinizin düzenini unutun. Evin her yeri çocuğun oluyorKızlar bi sey soracagım özellikle tecrübeli annelere
Evim biraz kücük ve acıkcası allah nasip eder de saglıkla bebegimi kucagıma alırsam maksimum bir sene icinde baska yere tasınmak gibi bir planım var, bu sebeple oda vs yapmayı düsünmüyorum. Mevcuttaki oturma odamı da bozmak istemiyorum yatak odasına her seyi sıgdırmam lazımbu sebeple sadece sifonyer ve besik alsam sizce yeterli olur mu yoksa askılık cok seyler de cıkıyor mu? Sadece sifonyer alırsam dolap almazsam yatak odama her sey sıgar cünkü
Tecrübelerinize ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?