• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Sizinle aramızda tam bir gün varmıs. Bugun doktora gittik kese henüz görünmemişti. Siz gittiniz mi? Kese görünüyor mu? Beta hcg istedi doktor tekrar.
Bugün gittim doktora keseyi gördük, dün verdiğim sonuç >1000 çıkmıştı tam değeri bilmiyorum doktor büyük ihtimalle şu an 1.500e yakındır dedi. Ama beta yükseliş hızı değişebiliyor benim de düşük başlamıştı, keseyi çok daha geç gören de var benimki de vajinalde göründü zaten, bir sorun yoktur bence sizde

Tsh için dahiliye endokrin farkı ne olur?
Endokrinologlar tiroid üzerine gelişmeleri daha yakından takip ediyorlar daha günceller ve alanları bu olduğu için daha hakimler, şahsi fikrim bu, bana hep öyle denk geldi çünkü 🥰 dahiliye ile endokrinologun bana yaklaşımı tamamen farklıydı ve iyi gelen endokrinolog oldu

Endokrinologlar tiroid üzerine gelişmeleri daha yakından takip ediyorlar daha günceller ve alanları bu olduğu için daha hakimler, şahsi fikrim bu, bana hep öyle denk geldi çünkü 🥰 dahiliye ile endokrinologun bana yaklaşımı tamamen farklıydı ve iyi gelen endokrinolog oldu
gecen aylarda dahiliyeciden endoktrine yeşil alan açmasını istemiştim gerek yok demişti, sadece hematolojiye yeşil alan açmıştı.
bugun gittiğim dahiliyeci endoktrin ve hematolojiye yeşil alan actı. ama endokrinde randevu için hiç boşluk yok.
tsh için gittiğimde bunun için endokrine randevu almana gerek yok dahiliye git bundan sonra der mi acaba bazı ileri dalda uzmanlıklarda böyle tavırlar sergıleyebılıyorlar.

F frdszr Evet canım gittim. 🤗 Kese güzel, yolk kesesi ve bebeğe ait yapılar var, kalp atışı için de haftaya gel dedi. Karından baktı. 6 haftalık dedi. Sağlıklı bir gebelik hamile değilmiş gibi rahat rahat hareket et, ilişki falan serbest, düşük tehliken yok dedi.

D vitamini, folik asit ve takviye vitaminlerin olduğu Bir ilaç yazdı.

Kalp atışına bakmaya bile yeltenmedi direkt haftaya gel dedi 🤣 ama sağlıklı Bi gebeliği üstüne basa basa üç kere söyleyince rahatladım. Haftaya da kalp atışını duyarım inş.

Benim dr inatla yazmadı. Ultrasonda da boğazıma bakılacakmış bla bla. Özele gittim Dr arkadaşına paslamak istedi bence. Pişman oldum yarın devlette dahiliyeye gidip yazdıracağım.
Hatta ben sağlık ocağında tahlillerimi yaptırıp özeldeki doktoruma sonuçlarımı attım whatsapptan kontrolünde sana tiroit için ilaç yazacağım dedi gittim yazdı direkt 😂

gecen aylarda dahiliyeciden endoktrine yeşil alan açmasını istemiştim gerek yok demişti, sadece hematolojiye yeşil alan açmıştı.
bugun gittiğim dahiliyeci endoktrin ve hematolojiye yeşil alan actı. ama endokrinde randevu için hiç boşluk yok.
tsh için gittiğimde bunun için endokrine randevu almana gerek yok dahiliye git bundan sonra der mi acaba bazı ileri dalda uzmanlıklarda böyle tavırlar sergıleyebılıyorlar.
Yok hiç öyle düşünmeyin, değerinizin bir anda bu kadar yükselmesinden bahsedince bence o kısmı sorgulamayacaktır 🙏 hem o size en dogru bilgileri verir aciklarsa sonrasinda takibini de yapmaniz kolaylasir, cunku anladigim kadariyla sizde tsh hamilelikten once de bir yukselmis, ilaca once baslamissiniz eger baskasiyla karistirmadiysam

Arkadaşıma da doktoru direkt yazmış. Şansıma bak
Ailenizde tiroidle ilgili problemler var miydi, doktorla paylasmis miydiniz? Tahlillerinizde baska referans disi cikan degeriniz var mi? Belki emin olmak istemistir boyle durumlar varsa 🙏 daha once (hamile degildim o zaman) bana dahiliye doktoru kan tahlilime bakip ilac yazdi. 1 yil kullandim ve sonra rahatsizlaninca endokrinologa gittim. Endokrinolog boyun ultrason goruntumu sordu, dedim yok. Ee dedi ilaci nasil yazdilar sana, sadece kan tahlili ile yazilmaz. Dedim bilmiyorum. Megerse ilaci kullanmamam gerekiyormus hatali teshismis. Ondan rahatsizlanmisim. Sonra doktor kontrolunde ilaci kestik. Ve beni bu ilaca baslatan acibadem fulya hastanesinde en unlu dahiliye doktorlarindan biriydi. Onun icin yukarda bir arkadasa da endokrinolog onemini anlatiyordum 🥲

Ailenizde tiroidle ilgili problemler var miydi, doktorla paylasmis miydiniz? Tahlillerinizde baska referans disi cikan degeriniz var mi? Belki emin olmak istemistir boyle durumlar varsa 🙏 daha once (hamile degildim o zaman) bana dahiliye doktoru kan tahlilime bakip ilac yazdi. 1 yil kullandim ve sonra rahatsizlaninca endokrinologa gittim. Endokrinolog boyun ultrason goruntumu sordu, dedim yok. Ee dedi ilaci nasil yazdilar sana, sadece kan tahlili ile yazilmaz. Dedim bilmiyorum. Megerse ilaci kullanmamam gerekiyormus hatali teshismis. Ondan rahatsizlanmisim. Sonra doktor kontrolunde ilaci kestik. Ve beni bu ilaca baslatan acibadem fulya hastanesinde en unlu dahiliye doktorlarindan biriydi. Onun icin yukarda bir arkadasa da endokrinolog onemini anlatiyordum 🥲
Kardesimde var ama ilaçla kontrol altına aldı. İnşallah basit bir şeydir teşekkür ederim. Yarın endokrinoloji ile görüşmekte ısrar edeyim.

Back
X