• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Vallahi ben de bilmiyordum, doktor demez mi tüketmemen gereken şeylerin başında pastörize edilmemiş süt ve yoğurt geliyor, sakın ama sakın dedi. Direkt enfeksiyon riski çok yüksekmiş ve kaynatmanın faydası yokmuş. Sonra eve gelince internete bir baktım, aslında bir sürü doktor bunu söylemiş, baya her yerde yazıyormuş. Ben görmemişim 🥹 henüz eşimle ben dışında kimseye de söylemediğimiz için beni uyaran da olmadı tabi.
Aynı durumdayız bizde kimseye söylemedik ama söylesek bile kimsenin uyaracagini sanmıyorum çünkü annelerimizin falan et sucuk ev sütü yoğurdu yediğine eminim.butun cinslikler bizim zamanımıza denk geldi

Aynı durumdayız bizde kimseye söylemedik ama söylesek bile kimsenin uyaracagini sanmıyorum çünkü annelerimizin falan et sucuk ev sütü yoğurdu yediğine eminim.butun cinslikler bizim zamanımıza denk geldi
Ay o kadar haklısın ki. Gerçekten yani bizim bildiğiz market yoğurdu daha zararlı. Şu an bildiğim her şeyi unuttum gibi oldu

kızlar bişi sorucam ben iki gün önce bt hcg yaptım 174 çıktı bugün yani adet günümde yaptım tekrar 370 çıktı değerün iki katına çıkması güzel ama aklıma takılıyor yüksek değerler değil mi daha bugün adet günümdü acaba ikiz falan mı olacak sizinkiler nasıldı birde ikizi olan biri değerleri kaçtı söyleyebilir mi
Olabilir valla🥰 benim adetten iki gün önce 70,85 ti. Tek gebelik.

Kızlar size birşey sormak istiyorum. Ankara Etlik şehir hastanesine gidiyorum eve yakın diye. İkidir kan veriyorum beta olması gerektiği gibi artıyor ama son gittigimde sonuçları gösteremedim. Salı ya da carsamba günü gitsem yine benden kan mı alırlar yoksa artık kese var mı yok mu bakarlar mı? Şuan 4 hafta 4 günlük minnak şey.

Kızlar size birşey sormak istiyorum. Ankara Etlik şehir hastanesine gidiyorum eve yakın diye. İkidir kan veriyorum beta olması gerektiği gibi artıyor ama son gittigimde sonuçları gösteremedim. Salı ya da carsamba günü gitsem yine benden kan mı alırlar yoksa artık kese var mı yok mu bakarlar mı? Şuan 4 hafta 4 günlük minnak şey.
Son beta sonucun kaç çıktı

Doktorum bana ev yoğurdu önerdi kızlar
Süt için bir yer önerdi
Oradan süt alıp kaynatıp yoğurt yapıyor kayınvalidem
Doktorum 44 yıldır doktorluk yapıyor
O doktor dışında 2 doktora daha gittim
Onlar da ev yoğurduna iyi dediler
Çiğ inek sütü içme dediler
Ben normalde ev yoğurdu sevmem
1 aydır alıştım 😬

Doktorum bana ev yoğurdu önerdi kızlar
Süt için bir yer önerdi
Oradan süt alıp kaynatıp yoğurt yapıyor kayınvalidem
Doktorum 44 yıldır doktorluk yapıyor
O doktor dışında 2 doktora daha gittim
Onlar da ev yoğurduna iyi dediler
Çiğ inek sütü içme dediler
Ben normalde ev yoğurdu sevmem
1 aydır alıştım 😬
Aynen pastörize edilmemişler süte yasak diyor zaten çiğ sütü kaynatıyoruz 100°C ye ulaşıyor ve bakteriler ölüyor ev yoğurdu benim vazgeçilmezim

Vallahi ben de bilmiyordum, doktor demez mi tüketmemen gereken şeylerin başında pastörize edilmemiş süt ve yoğurt geliyor, sakın ama sakın dedi. Direkt enfeksiyon riski çok yüksekmiş ve kaynatmanın faydası yokmuş. Sonra eve gelince internete bir baktım, aslında bir sürü doktor bunu söylemiş, baya her yerde yazıyormuş. Ben görmemişim 🥹 henüz eşimle ben dışında kimseye de söylemediğimiz için beni uyaran da olmadı tabi.
Hocam kaynatınca 100°C ye ulaşıp bakterileri ölüyor pastörize oluyor zaten

Burda da pastörize edilmemiş için diyor ev yoğurdu yaparken zaten çiğ sütü kaynatıp pastörize ediyoruz
Yok kuzum bunu sordum aslında ben. Sadece kaynatarak bakteriler ölmüyormuş. Pastörizasyon sütün şoklanmasıymış. Yani çok ısıtıp sonra aniden soğutmak şeklinde oluyormuş. İnternette bilgiler çıkıyor yazınca. Bizim yoğurt yapış şeklimizden farklı yani pastörizasyon tekniği 🥹 valla istersen doktoruna danış sen de bir 🙏

Ay o kadar haklısın ki. Gerçekten yani bizim bildiğiz market yoğurdu daha zararlı. Şu an bildiğim her şeyi unuttum gibi oldu
Canım ben marketten yoğurt alırken içeriğine bakıyorum eğer pastörize sütten yapılmışsa alıyorum çoğu da öyle zaten ben gebeliğe hazırlık aşamasında çiğ sütten yapılmış yoğurtları bırakmıştım zaten. Çoğu zaman da kendim marketten pastörize süt alıyorum 48-49 dereceye geldiğinde mayalıyorum 3-4 gün içinde de yoğurt olarak tüketiyorum. Bir de markette satılan UHT (pastörize olmayan) sütleri tüketmiyorum kahve bile içeceksem eve aldığım pastörize sütten yapıyorum 5-6 aydır alışkanlık haline getirdim. ☺️

Back
X