• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Evet çok yakın arkadaşıma down sendrom dedler
Doğuma kadar ağladı tasalandı
Bi doğdu tosuncuk gibi gayet sağlıklı bi kız bebek 😊
O yüzden testler güven vermiyor sanırım bana.Doktorumuz genetik taramalı tüp bebek yapalım demişti onada yok dedim ama şuan keşke yaptırsaydık diyorum
Şimdi en azından bu testlere acaba olmayacaktı.Hamilelik hakkında bilgim olmadığı için onu yaptırmadım
İkili ve uçlü testler kesinlik belirtmez. Yüzdelik verir. Çocuğunuz şu yüzdelikte down olabilir diye. Yani 2 ihtimal de vardır ancak fetal DNA testi yüzde yüz kesin sonuç verir. Bu testler çok yanlış anlaşılıyor.

Bu aralar ben de alıngan olduğumun farkına vardım. Normalde canımın çektiğini gider alırım ama hamile olunca eşim alsın istiyorum. Bu davranışıma da inanamıyorum. Benzin istasyonundan soda almadı diye trip attım. Yolculuk boyunca konuşmadım. Eve gelince soda almadın dedim. Meğer unutmuş adam. Hayatımda ilk defa böyle saçma sapan bir şeye takıldım. Ayy şu çocukları doğursak hayırlısıyla.
Sen bensin 🤣🤣 aynen öyle yaparım bende

Ben yıllardır idrar yolları enfeksiyonu yaşayan bir insan olarak minik tavsiyem var.
İç çamaşırınızı günde 3-4 defa değiştirin. Bir de idrarınızı yaptıktan sonra küçük kurutma makinelerinden edinip genital bölgenizi soğuğa yakın ılık hava ile kurutun. Ben bu şekilde tamamen kurtulmasam da zarar vermeyecek düzeylerde tutuyorum. Ayrıca aklıma geldikçe sarımsak yutmak ve zencefilli bal bir kaşık günde yemek gibi şeyler de yapıyorum.
Doktorunuza iç çamaşırına nioli yağı damlatmayı sorun sorun olmaz derse kullanmanı öneririm günde 2 damla iyi geliyor iş yerindeki WC lerden vs ara ara bende ve arkadaşlarımda oluyordu

Dünden beri aktif şekilde maalesef 😔 Acilde ultrasonda bebeği gördüm gayet iyiydi hareket bile ediyordu altta kanama alanı var dediler. Bana kanaman geçene kadar ağızdan al sonra fitil şeklinde kullan dediler bugün 3.yü içtim. Çok teşekkür ederim inşallah geçer
Geçecek inşallah benimde 3 gün kırmızı şekilde oldu hemde progestan iğne ve fitil kullandığım halde doktorum makattan fitil verdi durdu şuan ara ara kahverengi akıntı oluyor ama uzan bol bol fırsatın varsa bende çocuk var ara ara uzandım hep

Günaydın herkese, 10+4 haftalık olduk bizde. Ben biraz sessiz takip ediyorum grubu. Ama sizlere danışmak istediğim bşy oldu. 2 gün önce fazla ayakta kaldım zaten ne zaman ayakta kalsam karnım 9 aylık gibi kasılıyor. Bu kasılmalarım azalsın diye de 1 tablet progestan alıyorum. Fakat 2 gün önce silindiğimde tırnak kadar kahverengi akıntım oldu devamı gelmedi. Araya 1 gün girdi hiçbşy yok. Bu sabah aynı şeyi yine gördüm yine tırnak kadar ve mukusluydu. Şimdi yine yok:/ haliyle beni endişe bastı.10 gün sonra 2li test randevum var. Ben şimdi ne yapayım aşırı merak içindeyim… Kahverengi lekelenme için endişe edilecek bşy yok diyor çoğu zaman herkes ve doktorlar ama beni en iyi sizler anlarsınız … Neyin nesidir bu çok mu yoruldum acaba :(
Muhtemelen çok hareketten korkma çoğalmadığı ve parça olmadığı sürece sorun yok içini ferah tut 🌸

Geçecek inşallah benimde 3 gün kırmızı şekilde oldu hemde progestan iğne ve fitil kullandığım halde doktorum makattan fitil verdi durdu şuan ara ara kahverengi akıntı oluyor ama uzan bol bol fırsatın varsa bende çocuk var ara ara uzandım hep
Normalde çalışıyorum ama 10 gün istirahat verdi doktor sadece uzanacağım bugün de taburcu oluyorum hastaneden

Doktorunuza iç çamaşırına nioli yağı damlatmayı sorun sorun olmaz derse kullanmanı öneririm günde 2 damla iyi geliyor iş yerindeki WC lerden vs ara ara bende ve arkadaşlarımda oluyordu
Nioli yağı gebelikte kullanılmıyor diye biliyorum ben. Ben de hamile değilken kullanıyordum hamilelikten sonra araştırmıştım kullanmayı bıraktım. Doktora sormadım ama.

İkili ve uçlü testler kesinlik belirtmez. Yüzdelik verir. Çocuğunuz şu yüzdelikte down olabilir diye. Yani 2 ihtimal de vardır ancak fetal DNA testi yüzde yüz kesin sonuç verir. Bu testler çok yanlış anlaşılıyor.
Fetal DNA da %100 değil diye biliyorum ben risk oranını veriyor sadece.
Yaptıranlar daha iyi biliyordur bizi aydinlatir belki

Fetal DNA da %100 değil diye biliyorum ben risk oranını veriyor sadece.
Yaptıranlar daha iyi biliyordur bizi aydinlatir belki

Evet canım ben dün doktorla konuştum
Buraya da yazdım
Fetal Dna da ikili tarama da risk istatistiğini gösteriyor, kesin tanı değil
Kesin tanı için bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısından örnek alınması gerekiyor
Fetal Dna’nın doğruluk oranı ikili taramaya göre daha yüksek evet ama Fetal Dna’dan da yanlış sonuç alanlar var nadir de olsa
Eğer ense kalınlığı normalse burun kemiği normalse ikili tarama da yeterli oluyor ve doktorun konuşmanın başında söylediği iki testi de yaptırmak zorunda değilsiniz
Hiç test yaptırmayan da var, ultrason verileri düzgün çıkınca direkt ikili tarama yeterli diyen de var, hazır yaptırmışken risk istatistik oranı daha doğru olan Fetal Dna’yı yaptıran da var
Tamamen kişisel bir tercih
Bizim mesela dün ultrasonda çok şükür ense kalınlığı ve burun kemiği normal çıktı
Hatta ense kalınlığı oldukça düşük çıktı yani o kalınlıkta sendrom olması çok zor o yüzden ikili tarama yaptırdım çünkü hangi testi yaptırırsan yaptır bir tedavisi yok
35 yaş üstü gebelere ve ultrasonda anormallik görülen gebelere Fetal Dna öneriliyor ama yaş normal ise, ultrason verileri normal ise tercih meselesi
Çevremde şu an hamile olup Fetal Dna yaptıran da var, ikili tarama yaptırıp sonucu güzel çıkıp bebeklerini gayet sağlıklı kucağına alanlar da var
Doktorla konuşmadan direkt Fetal Dna yaptırırım diye düşünüyordum
Kesinlikle o yaptırılmalı gibi bir algı var etrafta ama doktorla konuşunca aslında çok da zorunlu bir şey olmadığını gördüm eğer her şey sağlıklı ilerliyorsa

Son düzenleme:
merhaba kızlar daha önce sezeryan olan varmı zormu nasıl ağrı acı korkuyorum biraz

Back
X