Fetal DNA da %100 değil diye biliyorum ben risk oranını veriyor sadece.
Yaptıranlar daha iyi biliyordur bizi aydinlatir belki
Evet canım ben dün doktorla konuştum
Buraya da yazdım
Fetal Dna da ikili tarama da risk istatistiğini gösteriyor, kesin tanı değil
Kesin tanı için bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısından örnek alınması gerekiyor
Fetal Dna’nın doğruluk oranı ikili taramaya göre daha yüksek evet ama Fetal Dna’dan da yanlış sonuç alanlar var nadir de olsa
Eğer ense kalınlığı normalse burun kemiği normalse ikili tarama da yeterli oluyor ve doktorun konuşmanın başında söylediği iki testi de yaptırmak zorunda değilsiniz
Hiç test yaptırmayan da var, ultrason verileri düzgün çıkınca direkt ikili tarama yeterli diyen de var, hazır yaptırmışken risk istatistik oranı daha doğru olan Fetal Dna’yı yaptıran da var
Tamamen kişisel bir tercih
Bizim mesela dün ultrasonda çok şükür ense kalınlığı ve burun kemiği normal çıktı
Hatta ense kalınlığı oldukça düşük çıktı yani o kalınlıkta sendrom olması çok zor o yüzden ikili tarama yaptırdım çünkü hangi testi yaptırırsan yaptır bir tedavisi yok
35 yaş üstü gebelere ve ultrasonda anormallik görülen gebelere Fetal Dna öneriliyor ama yaş normal ise, ultrason verileri normal ise tercih meselesi
Çevremde şu an hamile olup Fetal Dna yaptıran da var, ikili tarama yaptırıp sonucu güzel çıkıp bebeklerini gayet sağlıklı kucağına alanlar da var
Doktorla konuşmadan direkt Fetal Dna yaptırırım diye düşünüyordum
Kesinlikle o yaptırılmalı gibi bir algı var etrafta ama doktorla konuşunca aslında çok da zorunlu bir şey olmadığını gördüm eğer her şey sağlıklı ilerliyorsa