• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Aslında benim takıldığım nokta görüştüğüm kişinin hemşire de olmaması, yani öyle olsa yine dediğiniz doğru belki de ama tahlil sonuçlarına kadar randevu aldığım asistandan bilgi alıyorum. Dediğine göre doktora soruyor ve bana söylüyor. Ama bugün doktora da sormadan direkt kendi bana bunları söyledi. Belki çok sık karşılaşılan bir durumdur ona göre cevap veriyordur ama sonuçta hasta olarak benim hakkımda hiçbir bilgisi yok. Bana garip gelen tek kontağımın asistan olması :/
Benim de hemşire dediğim asistan zaten yani yanındaki kızlar ama dediğin gibi onlar artık alıştığı ve normal geldiği için muhtemelen o yüzden böyle söylediler

Bir de siz özeldeki doktorlarınızla nasıl iletişim kuruyorsunuz? Bana numarasını vermedi, hastaneyi arıyorum baya normal hastane numarasından ve ordan asistanıyla konuşabiliyorum. Tahlil sonuçlarını falan da asistanı doktora sorup bana söylüyor. Muayeneler dışında doktorla iletişimim yok. Yakın arkadaşım doktoruyla whatsapptan yazışıyordu acil durumlarda falan. Benimkisi mi normal olan onunki mi anlamaya çalışıyorum. Sonuç olarak devlet hastanesine gitmiyorum, çok bilinen bir özel hastaneye gidiyorum ve biraz daha farklı bir hizmet bekliyorum. Sizin durumunuz nasıl?
Hangi şehirde siniz ve muayene ücreti ne kadar acaba

Kızlar 7+2 yim son bikaç gündür yemeklerden 1-2 saat sonra bulantım oluyor yaşayan var mı nasıl rahatlattınız ya 🙄

Kızlar 7+2 yim son bikaç gündür yemeklerden 1-2 saat sonra bulantım oluyor yaşayan var mı nasıl rahatlattınız ya 🙄
Canım valla aynı durum bende de var, anlık bazı şeyler iyi geliyor. Mesela yemekten sonra ağzımda kalan tattan rahatsızlık duyduğumu farkettim diş fırçalamak iyi geliyor, su içmek iyi geliyor. ve bana ekşi yeşil elma da iyi geldi, midemi rahatlatıyor öneririm 🙏🏼 bir de haşlanmış patates üzerine tuz dökerek yiyorum ara öğünümsü yapmam gerekince o da rahatlatıyor

Kızlar benim bugün boğazım acıyor, halsizlikte de var. Doktoru aradım, asistanı dahiliye kbb vs gibi bir doktora gidin, sonra yazdığı ilaçları bize sormak için tekrar arayın zaten çok da bir ilaç çeşidi yok kullanabileceğiniz dedi. Açıkçası bu tavır da hoşuma gitmedi, yani belki bir parol içsem geçecek ama doktor söylemeden de içemiyorum.
Bu tarz bir durum başınıza geldi mi, doktorunuz ne önermişti? Öyle yatak döşek hasta değilim, normal bir soğuk algınlığı gibi. İlerlememesi için ne yapabilirim? Çalışıyorum, henüz hamile olduğumu bilmiyorlar; doktor için izin almam gerekiyor onu da istemiyorum. Acile de gitmek istemiyorum.
Sanırım doktorumu değiştireceğim 🥲
Doktorunuzun dediği normal geldi bana

Benimde öyle ama fırsatım olmuyor işteyim. Başka belirtim yok. Sürekli açlık var. Bende 10+1 , acıkıp hemen yemezsem midem bulanmaya başlıyor birşeyler atıştırıyorum kesiliyor. Demire başladı, birde elenatal 2 yi söyledi doktorum. Maşallah 🧿 şimdilik iyiler
Bende 11 haftadayim son iki aydir elenatal 2kullaniyorum öncesinde vifolic kullanıyordum.cevremde birçok arkadaşım hamileliği boyunca hatta öncesi ve emzirme döneminde bile elenetal kullandılar çok memnun kaldılar.bende doktoruma danışıp ondan devam ediyorum.burda bulması biraz sıkıntı oluyor ama tanıdık eczaneye söylüyorum getiriyorlar.sifa olsun inşallah bebeklerimize 💕

Bir şey sormak istiyorum özelde gidiyorum kadın doğum doktoruna en son gittiğimde 3 hafta sonra gel demişti yani haftaya 12 haftalık olduğumda gideceğim, sonra ayda 1'e düşeceğini söyledi kontrollerin. Ben bekleyemiyorum o kadar 😄 Bugün devlet hastanesine gittim dayanamayıp çünkü evime yürüme mesafesi dedim gidip göreyim her şey yolundaydı çok şükür hatta hareketlerini bile gördüm ilk defa çok mutlu ve huzurlu ayrıldım oradan. Ama bu süreç ne zamana kadar sürecek böyle bilmiyorum ben özeldeki doktoru bekleyemeyip devlet hastanesine de gidecekmişim gibi duruyor hep. Benim gibi hem özele hem devlete giden var mı yoksa bende mi bir gariplik var? 🙈
Bende varım 😅 açık açık söylüyorum iki doktorada 4 hafta bekleyemiyorum anksiyetem tutuyor 2 hafta sonra devlete bebeği görmeye gidiyorum.2hafta sonrada kendi doktoruma gidiyorum 😅😅

Benim de böyle oluyordu şimdi azaldı bu durum. Bana tuzak gibi geliyordu :) önce yediriyor sonra mide bulantısı. Hatta kendimle dalga geçiyordum "gene tongaya düştün" diyordum. Ben sık sık ve az yemeye başladım. Faydası oldu. Ara ara muz, mandalina, leblebi, kraker gibi şeyler tükettim.

Çok teşekkür ederim yanıtınız için 🙏🏻 ben de acaba çok şey mi bekliyorum diye düşündüm ama hadi bu durumu geçtim örneğin bir kanamam olsa acil bişey olsa mesai saatleri dışında, doktoruma ulaşamayıp başka doktora gideceksem neden takipli hastasıyım değil mi. Böyle bir durum yaşayıp asistanı başka doktora gidin diyince şaşırdım açıkçası, doktora bile danışmadan o yönlendiriyor.
Hastane değilde özel kliniği olan bir doktor bulsanız daha samimi olur sanki.ben iki yıldır aynı doktorla devam ediyorum.gecenin 4unde bile yazdığım oldu ve anında geri dönüş sağladı.hassas bir süreç yaşıyoruz sonuçta ve ani müdahale fikir vermesi çok önemli.kesinlikle doğru düşünüyorsunuz bence

Bunlari doktor ne zaman yapilmasini istiyor
7+1 de gittiğimde istedi . 2 hafta sonrası tekrar gel dedi . Şimdi TİT hariç testleri yaptırdım sağlık ocağında . Cuma’ya da randevum var . Hala karar veremedim ben bu arada doktor konusuna 🙁 son kez gideceğim bu doktorun kliniğine

Bir şey sormak istiyorum özelde gidiyorum kadın doğum doktoruna en son gittiğimde 3 hafta sonra gel demişti yani haftaya 12 haftalık olduğumda gideceğim, sonra ayda 1'e düşeceğini söyledi kontrollerin. Ben bekleyemiyorum o kadar 😄 Bugün devlet hastanesine gittim dayanamayıp çünkü evime yürüme mesafesi dedim gidip göreyim her şey yolundaydı çok şükür hatta hareketlerini bile gördüm ilk defa çok mutlu ve huzurlu ayrıldım oradan. Ama bu süreç ne zamana kadar sürecek böyle bilmiyorum ben özeldeki doktoru bekleyemeyip devlet hastanesine de gidecekmişim gibi duruyor hep. Benim gibi hem özele hem devlete giden var mı yoksa bende mi bir gariplik var? 🙈
Şöyle söyleyeyim ben yurt dışındayım ve en fazla 4 5 ultrason görüyorsun tüm süreç boyunca onun dışında sadece her ay gidiyorsun kilona bakıyor nasılsın iyi misin diyor bitiyor ve her muayenede idrar tahlili alıyorlar. Ultrasonu bebek için çok faydalı görmüyorlar. Ağrın kanaman yoksa herşey yolundadır gözüyle bakıyorlar

Hastane değilde özel kliniği olan bir doktor bulsanız daha samimi olur sanki.ben iki yıldır aynı doktorla devam ediyorum.gecenin 4unde bile yazdığım oldu ve anında geri dönüş sağladı.hassas bir süreç yaşıyoruz sonuçta ve ani müdahale fikir vermesi çok önemli.kesinlikle doğru düşünüyorsunuz bence
Haklısınız tekrar bir doktor araştırmasına gireceğim 🙏🌸

Kızlar kaçıncı haftadan itibaren etrafa söylüyorsunuz hamile olduğunuzu?
Ailelere kalp atışını duyunca söyledik biz. Bazı yakın arkadaşlarima ilk öğrendiğimde söylemiştim çünkü bebek planımız yoktu çok bocaladim paylaşmak iyi geldi. Şimdi de yavaş yavaş yakın arkadaş dışındaki iş arkadaşlarım öğreniyor. Halimden tavrımdan anlayıp soranlar oluyor halsiz solgun görünüyormuşum söylüyorum ben de saklamiyorum.

Canım valla aynı durum bende de var, anlık bazı şeyler iyi geliyor. Mesela yemekten sonra ağzımda kalan tattan rahatsızlık duyduğumu farkettim diş fırçalamak iyi geliyor, su içmek iyi geliyor. ve bana ekşi yeşil elma da iyi geldi, midemi rahatlatıyor öneririm 🙏🏼 bir de haşlanmış patates üzerine tuz dökerek yiyorum ara öğünümsü yapmam gerekince o da rahatlatıyor
Yeşil elmayı yiyorum hergün avokadoyla karıştırıyorum tek yiyemediğim için ama bulantı gelince hiçbirşey istemiyor canım boğazıma kadar dolu hissediyorum zaten karnımda tok oluyor gerçi de kraker felan deniyim bari belki bastırır biraz tuzlu olunca 🙄

Benim de böyle oluyordu şimdi azaldı bu durum. Bana tuzak gibi geliyordu :) önce yediriyor sonra mide bulantısı. Hatta kendimle dalga geçiyordum "gene tongaya düştün" diyordum. Ben sık sık ve az yemeye başladım. Faydası oldu. Ara ara muz, mandalina, leblebi, kraker gibi şeyler tükettim.
Evet ya ama en azından yerken rahatım karnım doyuyor vitamin alıyorum diyorum 😅 bende şimdi biranda yüklenmiyorum ama ilk 1 saatte yiyeceklerimi bitirmem lazım yoksa başlıyor zaten yiyemiyorum. Mandalina iyi geldi bugün denedim bide kraker deniyim bakalım hangisi daha etkili olacak. Ne kadar sürdü sizde

Back
X