• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Eklentiler

• IMG_20251031_124853.webp
    IMG_20251031_124853.webp
    21,7 KB · Görüntüleme: 97
Sabah degil de benim de yemeklerden sonra oluyor bi kac gundur daha az miktarda ve sık yemege calisacsgim, karbonhidrati azalticam bi de oyle deniycem bn zaten hastanede calisiyorm acil yakin olctureyim dedim 110 cikti biraz da yurumustum 1 dk sonra falan 90-91e dustu, nabzi yukselen arkadaslar yazmisti kardiyolojiye gidenler olmustu onlar nasil acaba???
ritim holter takıldı bana 24 saat boyunca ölçüm yapıldı, uykuda bile en düşük 70, normal günlük hayatta 170e kadar yükselmis nabız. kadın doğumun da onayıyla bi ilac verdi onu kullanıyorum simdi daha iyiyim 🙄 çarpıntı resmen bedeni yoruyor..

Ben uzaniyoruz ya,ayağa basinca belim inanılmaz ötesi ağrıyor diğer gebeliklerim de de boyleydi,hatta hatırladım aniden dedim hoşgeldin gebelik
Aynı durum bende de var fakat ben artık yürüyemez duruma geldim kalçamın ortasına vuran şiddetli bir ağrım var yaklaşık 1 buçuk aydır benimle ama bu sefer çok şiddetlendi. İnanın sabah tuvalete bile yürüyemedim hareket kısıtlılığı yapmaya başladı artık beyin sinir cerrahına randevu aldık emar çektireceğim doktorum herhangi bir zararının olmadığını söyledi. İnşallah bir çözüm bulunur ağlamaktan helak oldum.

Canım benim de direk göğsümün altından şiş midem midemin yanı falan alt karnımla da birleşince direk 6 aylık gibi kocaman gözüküyor. Genellikle beni yediğim bazı besinler şişirirdi bu hamile kalmadan önce de böyleydi. Mesela hamur işleri ekstra şişiriyordu. Daha önce de yazmıştım sana göğsümün hemen altı kaburgamın arası ağrıyordu bir gün dışarıdan yediğimiz bir hamsi hastanelik etmişti onun yağı beni aşırı derece de zorlamıştı ve tarif ettiğim yerde kramplara sebep olmuştu. Büyük ihtimalle biraz daha hafif şeyler yememiz gerekiyor olabildiğince az yağlı :) Bu arada göğüs ucu ağrıların çok normal progesteron hormonuna bağlı olarak süt bezleri şişiyor renk değişikliği ve ağrı normal ben bazen sütyensiz yatınca acıyor ben de rahatsız etmeyen sütyen takıyorum yatarken ☺️
Ayyy tamam o zaman kesin yediklerimden. Yağlı şeyler ister istemez yiyorum maalesef. Benim de hamile kalmadan önce de şişerdi de bu defa hem şişip hem ağrıyınca neden olduğunu merak ettim. Hamilelikten mide ekstra hassas sanırım :)

Bu haftaya kadar alttan muayene mi yapıldı size? Bana en başından beri karından ultrasonla baktı doktor
Bana da öyle hep karından bakıldı.sadece 12.haftada detaylı organları görmek için alttan bakıldı.ama riskli bir durum varsa belki kanama vs o yüzden alttan bakilmistir diye yorumluyorum.bide doktorların tercihine bağlı ya

Kızlar size bir şey soracağım hamilelikte yapılan iki doz tetanoz aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz yaptıracak mısınız.ebem kesinlikle yaptır diyor ama doktorum önermiyorum dedi kafam çok karışık bir de 2 yıl önce elim kesilmişti acilde bir doz tetanoz aşım var hiç yaptırmasam ya da bir doz hatırlatma aşısı yaptırayım diye düşünüyorum ama kararsız kaldım.sizlerin fikri ne

Bu haftaya kadar alttan muayene mi yapıldı size? Bana en başından beri karından ultrasonla baktı doktor
8 . Haftadada alttan bakıldı cuma gideceğim şimdi üstten bakmasını isteyeceğim. Mide yanması içinde birşey isteyeceğim çol fenayım. Genel bir sorun sanırım

Canım hanımlar, 14.haftadayım ama midem bi türlü düzelmedi. Reflüm vardı bu süreçte iyice arttı. Yemek yemek su içmek hala çok kötü yapıyor beni. Sanki hayatımın sonuna kadar midem böyle olacakmış gibi hissediyorum artık.
Merhaba ben de 10. Haftadayım ılık süt bazen işe yarıyor, birde şekersiz tatsız sakız buldum onu sürekli çiğnemek de iyi geldi sanırım tükürük yutmak da mide asitine iyi geliyormuş🥲 yudum yudum su içiyorum birde çok zor reflü gerçekten asla geçmiyor

Kızlar selam 11 haftads artık alttan değil üstten muayene yapılır değil mi. Rahatsız oluyorum çok
İlk gebeliğimde doktorum ilk başlarda alttan ultrasonla bakıyordu. 12. Ya da 14. Haftada bırakmıştı. Hiçbir sorun yaşamamıştım. Bu gebeliğimde ilk başlarda devlet hastanesine gittim. Karından baktılar hep. Tercih meselesi herhalde

Kızlar size bir şey soracağım hamilelikte yapılan iki doz tetanoz aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz yaptıracak mısınız.ebem kesinlikle yaptır diyor ama doktorum önermiyorum dedi kafam çok karışık bir de 2 yıl önce elim kesilmişti acilde bir doz tetanoz aşım var hiç yaptırmasam ya da bir doz hatırlatma aşısı yaptırayım diye düşünüyorum ama kararsız kaldım.sizlerin fikri ne
2 sene önce ilk gebeliğimde doktor gerek yok dese de 1 doz aşı oldum. Sağlık ocağı hemşireleri hatırlatma olması açısından iyi olur demişlerdi. Bu gebeliğimde de 1 doz yaptırmayı düşünüyorum

11+1 de kanama yaşadım eş kaynaklı dendi eşin bir kısmı iyi yerdeymiş diğer tarafından olmuş kanama kanama alanı boşalmış bebek iyi doktor bi problem yok şuan dedi prog iğne başladık 2 günde bir yaşayan var mı böyle bir sorun

ritim holter takıldı bana 24 saat boyunca ölçüm yapıldı, uykuda bile en düşük 70, normal günlük hayatta 170e kadar yükselmis nabız. kadın doğumun da onayıyla bi ilac verdi onu kullanıyorum simdi daha iyiyim 🙄 çarpıntı resmen bedeni yoruyor..
Anladim cnm ben de kendi doktoruma sordum simdi cvp bekliyorum, iyiydi maslinda bi kac gundur boyleyim boyun fitigindan kurek kemigime agri oluyor sinire baski yapiyo bu durum huzursuzluk anksiyete yapabiliyo ondan da kaynakli olabilir bende ama bi dr donsun gerekirse gidecegim kardiyolojiye.cok gecmis olsun sana da🌸

Usg den nasıl anlıyorsunız siz ya brn asla anlamıyorum. Bi atsan baksanız benimküne anlıyot musunuz 😃

Back
X