• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• İkiz Kız

OY: 0 0,0%
  • İkiz Erkek

• İkiz Kız-Erkek

• Üçüz/Çoğul

• Ankete Katılan
    21
Neden hem ikili hem fetal yaptırıyor fetal dna zaten 2 li 3 lü testleri yaptırmamak için değil mi daha net bilgi veriyor diye🙄 ben de birkaç farklı doktora gitmiştim hiçbiri 12. haftada detaylı istemedi 20. haftayı söylediler hep, doktorları anlamak gerçekten zor😅 bu arada nasıl oldunuz kanamanız vs yok değil mi ?
Önce ense-burun ölçümü organ taraması yapılıp çıkan ölçümlere göre fetal dnaya test eklemesi yapabiliyorlarmış geniş panel gibi, sırayla gitmek gerekiyor acele etmeyelim hem dna iyice karışsın dedi doktorum. Fetal dnadan sonra amniyosentez veya cvsde yapılabiliyormuş sonuca göre, yüksek oranda sonuç verse de çok nadiren yanıldığı olabiliyormuş
Kanamam yok şükür lekelenmem de bitti ama idrarımdan kan geliyor, akıntım yoğunlaştı ilaçlar enfeksiyonu söküyor herhalde🥹

Amerika’da zorlu , hatta hemşire arabaya kadar seninle geliyor bağlamayı felan gösteriyormuş Türkiyedede zorlu hale getirildi diye haber okumuştum
Güzel bir kural sonuçta bebek hastaneden çıktığında bir taşıt ile eve gidecek. Çok yerinde olmuş yasa ama bu yasadan insanların pek haberi yok.

Evet aslında ilk zamanlar özele gitmiştim ama benim özel sağlık sigortam gebeliği karşılamadığı için devlete geçtim üniversite hastanesine gitmeye başladim bu ilk gidişimdi. Hamileliğim başından beri normal ilerliyor çok şükür rutin kontroller için de devlet yeter diye düşündüm
Yeterli tabiki ama işte devletteki doktorlar genelde böyle oluyor. İyi birine denk gelirsiniz inşallah. Çok can sıkıcı

bende aynı canım herşeyi kafaya takmaktan yoruldum iş yerini bilmem neyi kafaya tak tak uykularım kaçtı hiç böyle biri değilim normalde ya
Bir kaç arkadaş daha yazmış bende çok hassas lastik aslında farkındalığim arttı belki de,yakın olldigumu sandığım arkadaşlarımdan bir bir nefret ettim 😀 3 gün önce birini daha aradım onunda tek çocuk var ve inanılmaz zengin tamamen karı koca kendi konforlarindan odun vermedikkeri için tek de bıraktılar ,dondu kaldı isyerindeydi biraz konuştuk tuhaf yorumlar yaptı artık bir durun dedi küçümsedi beni,sonra dedi gelen oldu seni ararım yarıda kaldı konuşmamız ve 4.gun aramadı,bir başka arkadaşıma da söyledim o da 2 çocuğu var ,araba sürüyordu neredeyse kaza yapacaktı Allah korusun,o da bu yaştan sonra okula başlarsa ananesi babanesi Sanatlar sen ve kocani dedi şaka yapmış oluyor o şekilde kapadım.allah kalplerine göre versin ... Ne diyebilirim ne yapabilirim

Kızlar selam bende de derin nefes alırken daralmam oluyor ve baş boyun kısımlarımda sanki baskı hissediyorum normal mi bilemiyorum yaşan varmı bu şekilde boğulcak gibi sanki

Evet aslında ilk zamanlar özele gitmiştim ama benim özel sağlık sigortam gebeliği karşılamadığı için devlete geçtim üniversite hastanesine gitmeye başladim bu ilk gidişimdi. Hamileliğim başından beri normal ilerliyor çok şükür rutin kontroller için de devlet yeter diye düşündüm
Üniversite hastanesindeki doktorlar daha çok vaka gördükleri için daha bilgililer. Üstelik çoğu profesör ve doçent. Arkadaşım ünlü bir özele gidiyor ona doğumda bir komplikasyon olduğunu görürsek direkt üniversite hastanesine sevk ederim demiş. Özeller bile kendilerine güvenmiyorlar. Ben de özelde takipliyim ama bunları düşününce doğumda üniversite hastanesine güveniyorum sanki.

Üniversite hastanesindeki doktorlar daha çok vaka gördükleri için daha bilgililer. Üstelik çoğu profesör ve doçent. Arkadaşım ünlü bir özele gidiyor ona doğumda bir komplikasyon olduğunu görürsek direkt üniversite hastanesine sevk ederim demiş. Özeller bile kendilerine güvenmiyorlar. Ben de özelde takipliyim ama bunları düşününce doğumda üniversite hastanesine güveniyorum sanki.
Hangi şehirdesiniz. Her fakülte farklıdır mutlaka ama Allâh büyük konuşturmasın en son isteyeceğim şey orada doğum. Yapmak sanırım

Bennde ozeldeki doktorumda öyle dedi de sebebi orda malzeme ortam ve her branşın olması ,yeğenime universite de böbrek de taş var dediler ,özel deki hoca yok dedi,üniversite dedi var nerdenokumus ,geldik özele dedi bir yere daha gidin ,var derlerse ben mesleği bırakacam sonra bakıldı gerçekten taş yok ufurum var yaşına girince geçti gitti ,üniversitelerde de neler oluyor neler Allah vicdan sahibi hocalarla karsilastirsin

Kızlar merhaba 14 haftalık gebeyim şu an özel muayenehaneye gidiyorum doktorumun kliniği evime yakın ama doğum için anlaşmalı olduğu hastane evime pek yakın değil. Eşim de devlet hastanesinde doktor , doğumu sizce özelde mi yapmalıyım yoksa eşimin çalıştığı hastanede mi ? Doktorumuzdan çok memnunum ama mesafe olunca işte tereddüt ediyorum . İstanbulda trafik de problem,çok kararsızım 😔 daha erken belki bunu düşünmek için ama her şeyi düşünüyormuş bu süreçte insan

Evet ben de çok kararsızlık yaşadım bu süreçte ama bunları duyduğum için üniversite hastanesinde kadar kıldım

Kızlar merhaba 14 haftalık gebeyim şu an özel muayenehaneye gidiyorum doktorumun kliniği evime yakın ama doğum için anlaşmalı olduğu hastane evime pek yakın değil. Eşim de devlet hastanesinde doktor , doğumu sizce özelde mi yapmalıyım yoksa eşimin çalıştığı hastanede mi ? Doktorumuzdan çok memnunum ama mesafe olunca işte tereddüt ediyorum . İstanbulda trafik de problem,çok kararsızım 😔 daha erken belki bunu düşünmek için ama her şeyi düşünüyormuş bu süreçte insan
Yani çok çok ani durumlar tabiki oluyordur ama sancı tutsa yada su gelse bile gitmek için belirli bir süre yine oluyor. Bunu doktorunuza da bi sorun. Yani çok çok yakın olması önemli mi bilemedim. 30 km uzaktaydı benimde gittiğim hastane yaşadığım şehire bir sıkıntı yaşamadım açıkcası

Bir kaç arkadaş daha yazmış bende çok hassas lastik aslında farkındalığim arttı belki de,yakın olldigumu sandığım arkadaşlarımdan bir bir nefret ettim 😀 3 gün önce birini daha aradım onunda tek çocuk var ve inanılmaz zengin tamamen karı koca kendi konforlarindan odun vermedikkeri için tek de bıraktılar ,dondu kaldı isyerindeydi biraz konuştuk tuhaf yorumlar yaptı artık bir durun dedi küçümsedi beni,sonra dedi gelen oldu seni ararım yarıda kaldı konuşmamız ve 4.gun aramadı,bir başka arkadaşıma da söyledim o da 2 çocuğu var ,araba sürüyordu neredeyse kaza yapacaktı Allah korusun,o da bu yaştan sonra okula başlarsa ananesi babanesi Sanatlar sen ve kocani dedi şaka yapmış oluyor o şekilde kapadım.allah kalplerine göre versin ... Ne diyebilirim ne yapabilirim
Canım onlar arkadaş degillemiş ki. Ne ayıp ve hadsiz yorumlar. Ben 1 yıldır Almanya'da yaşıyorum ve burada 50+ yaşında insanlarin yanlarında küçük küçük çocuklar.
Uzun zamandır çoğu kişi ile görüşmemi kestim bu sebeplerden, artık bir insanlarla yüzeysel arkadaşlık kuruyorum ve kafam da çok rahat.

Yani çok çok ani durumlar tabiki oluyordur ama sancı tutsa yada su gelse bile gitmek için belirli bir süre yine oluyor. Bunu doktorunuza da bi sorun. Yani çok çok yakın olması önemli mi bilemedim. 30 km uzaktaydı benimde gittiğim hastane yaşadığım şehire bir sıkıntı yaşamadım açıkcası
bizim de aşağı yukarı 30 km yani daha çok erken doğum hakkında hiç konuşmadık doktorumla ,özel üniversite hastanedesinde yaptırıyor. Aklıma binbir şey geliyor yeni doğan çetesi olayları filan hiç rahat değilim sizin de öyle oluyor mu ? Bu pimpiriklikle nasıl geçecek 6.5 ay bilmiyorum 🥹

Canım onlar arkadaş degillemiş ki. Ne ayıp ve hadsiz yorumlar. Ben 1 yıldır Almanya'da yaşıyorum ve burada 50+ yaşında insanlarin yanlarında küçük küçük çocuklar.
Uzun zamandır çoğu kişi ile görüşmemi kestim bu sebeplerden, artık bir insanlarla yüzeysel arkadaşlık kuruyorum ve kafam da çok rahat.
Bende öyle yapacağım artık kim bana nasıl yaklaşırsa bende öyle yaklasacagim,resmen zorbalık yapıyorlar

2 defa ameliyat oldum fakülte de. Yani görüp görebileceğim en iğrenç hizmetti. Hasta bakıcılardan tutun hemşirelerr kadar.
Mecburen orda oldum ama dediğim gibi her üniversite farklı olabilir
Hangi fakültede oldunuz? Ben Ankaradayım Hacettepeden çok memnunum doğumumu da burda yapmayı düşünüyorum

Büyük şehirlerde trafik çok önemli evinize ne kadar yakınsa o kadar iyi bence. Ani bir kanama, ağrı durumunda gidip gelmek kolay değil ya da doğum sonrasında kontrollere gidip gelmeyi de düşünmek lazım. Eşi doktor olan arkadaşlarım genelde eşlerinin çalıştıkları yerde doğum yaptılar. Devlet hastanesi tam teşekküllüyse, yoğun bakım ünitesi iyiyse, çalışanlarda eşiniz oranın personeli olduğu için daha çok ilgilenecektir bence doğuma hastaneyi düşünebilirsiniz. Ne kadar mesafede, donanımı nasıl diğer yerin bilmiyorum ama bunlarda önemli faktörler

Aaa ben şuan ilk defa duydum detaylının 12. haftada da yapıldığını. Acaba benim doktorum neden yapmadı yapılması gerekiyormuydu? Başka yaptıran varmı acaba?
Perinatolijinin bölümü detaylı ultrason dedi bize.Bizede 2 sefer önerdiler bi 11-14 hafta arası bide 20 li haftalar dedi

Back
X