• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• İkiz Kız

OY: 0 0,0%
  • İkiz Erkek

• İkiz Kız-Erkek

• Üçüz/Çoğul

• Ankete Katılan
    21
bizim de aşağı yukarı 30 km yani daha çok erken doğum hakkında hiç konuşmadık doktorumla ,özel üniversite hastanedesinde yaptırıyor. Aklıma binbir şey geliyor yeni doğan çetesi olayları filan hiç rahat değilim sizin de öyle oluyor mu ? Bu pimpiriklikle nasıl geçecek 6.5 ay bilmiyorum 🥹
Benimde hastane konusunda çok karışık kafam doğum korkumdan dolayı sezeryan istiyorum ama o anki durumum ne gösterir belli olmaz araştırma hastanesine gidiyorum takiplere şükür memnunum doktorum dan da doğuma hangi doktor nöbetçiyse o yapıyormuş kendi doktorum olmayabilirmiş ayrıca sezeryan yapmak istemezlerse ve ben de psikolojik olarak normale hazır olamazsam ne yaparım hiç bilmiyorum acaba doğum için özel hastaneye mi gitsem diye düşünüyorum bu seferde sizin de bahsettiğiniz gibi çeteler aklıma geliyor böyle ikilem yaşıyorum

Merhabalar ,8+2 yim ben belki cozum bulmussunuzdur diye sormak istedim. 2 haftadir bulantim var ve bu 2 gundur cok siddetli yedigim krakeri bile çikartiyorum affedersiniz. Prilam sonra da onxyd yazdi doktorum ama ise yaramiyor. Bir cozumu olan var mi ? Gercekten yemek yemeyi ve su icmeyi ozledim daha simdiden😪

Büyük şehirlerde trafik çok önemli evinize ne kadar yakınsa o kadar iyi bence. Ani bir kanama, ağrı durumunda gidip gelmek kolay değil ya da doğum sonrasında kontrollere gidip gelmeyi de düşünmek lazım. Eşi doktor olan arkadaşlarım genelde eşlerinin çalıştıkları yerde doğum yaptılar. Devlet hastanesi tam teşekküllüyse, yoğun bakım ünitesi iyiyse, çalışanlarda eşiniz oranın personeli olduğu için daha çok ilgilenecektir bence doğuma hastaneyi düşünebilirsiniz. Ne kadar mesafede, donanımı nasıl diğer yerin bilmiyorum ama bunlarda önemli faktörler

Benimde hastane konusunda çok karışık kafam doğum korkumdan dolayı sezeryan istiyorum ama o anki durumum ne gösterir belli olmaz araştırma hastanesine gidiyorum takiplere şükür memnunum doktorum dan da doğuma hangi doktor nöbetçiyse o yapıyormuş kendi doktorum olmayabilirmiş ayrıca sezeryan yapmak istemezlerse ve ben de psikolojik olarak normale hazır olamazsam ne yaparım hiç bilmiyorum acaba doğum için özel hastaneye mi gitsem diye düşünüyorum bu seferde sizin de bahsettiğiniz gibi çeteler aklıma geliyor böyle ikilem yaşıyorum
Aynı şeyleri düşünüyoruz hep inanın neye karar vereceğimi şaşırdım, ben normal doğumdan da korkuyorum regl olurken bile bayılacak gibi olurdum hep ağrı kesici iğne geçirirdi nasıl çıkacak çocuk diye düşünüyorum , sezaryen dersen ameliyat sonrası iyileşme süreci geliyor o süreçte bebeğe bakamam diye endişeleniyorum. Bi yandan hastane bi yandan çeteler derken kararısızlık sürüyor 🥲 inşallah sağlıkla ve kolaylıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi🌼

Aaa ben şuan ilk defa duydum detaylının 12. haftada da yapıldığını. Acaba benim doktorum neden yapmadı yapılması gerekiyormuydu? Başka yaptıran varmı acaba?
Detaylı ultrason yaptı ama kan alınmadı yani 2li test yapılmadı. Detaylı ultrason yapıldıktan sonra perinatolog raporuyla beraber doktorumuza geçtik, orda hangi kapsamdaki fetal dna nın gerekli olduğunu belirtti, onu seçtik. Ultrasonda bir sıkıntı görünmediğini belirtip düşük kapsamlıyı seçti. Diğer doktorlarda nasıl bilmiyorum belki bizimkine özel bir şeydir bilgim yok 🥰

Bende geçen pazartesi kontrolüm vardı tam 12. Haftaya girdiğimde , eline koluna beynine kalbine omuriliğine baktılar şükür normal dedi herşey bu detaylı ultrason mu oluyor peki?
Evet canım bahsettiğim tam da bu. Benim kan akışıma falan da bakıldı, bebeğe yeterli gidiyor mu diye. Burun kemiği, ense kalınlığı ve organlara bakıldı detaylıca

Önce ense-burun ölçümü organ taraması yapılıp çıkan ölçümlere göre fetal dnaya test eklemesi yapabiliyorlarmış geniş panel gibi, sırayla gitmek gerekiyor acele etmeyelim hem dna iyice karışsın dedi doktorum. Fetal dnadan sonra amniyosentez veya cvsde yapılabiliyormuş sonuca göre, yüksek oranda sonuç verse de çok nadiren yanıldığı olabiliyormuş
Kanamam yok şükür lekelenmem de bitti ama idrarımdan kan geliyor, akıntım yoğunlaştı ilaçlar enfeksiyonu söküyor herhalde🥹
Anladım, bana ister fetal ister 2 li yaptırın demişti geçen gün gittiğim doktor hatta o gün ense kalınlığı burun kemiğine falan baktı şu an her şey iyi görünüyor down gibi bir durum yok gibi dedi, ben de zaten eğer ikili testim kötü çıkarsa diğerlerini yaptıracaktım sonucuna göre sıkıntı yoksa diğerlerini yaptırmayacağım sadece detaylı ultrasona gireceğim. İnşallah hepsinde de güzel sonuçlar alırız. Çok sevindim lekenin de geçmesine dediğiniz gibi ilaç etki ediyordur muhtemelen kısa sürede onu da atlatırsınız inşallah 🤲🏻

Merhabalar ,8+2 yim ben belki cozum bulmussunuzdur diye sormak istedim. 2 haftadir bulantim var ve bu 2 gundur cok siddetli yedigim krakeri bile çikartiyorum affedersiniz. Prilam sonra da onxyd yazdi doktorum ama ise yaramiyor. Bir cozumu olan var mi ? Gercekten yemek yemeyi ve su icmeyi ozledim daha simdiden😪
8. Haftadan 13. Haftaya girene kadar böyleydim çok zordu :( hiçbir çözüm bulamadım. Ne yiyebiliyorsam onu yedim, peynir ekmek patates haşlama. Kilo da verdim hatta. Maalesef zencefil, ayva her şeyi denedim ben de işe yaramadı. Hala tam geçmiş değil ama 12. Hafta dolduğundan beri en azından daha az kusuyorum ve az da olsa bişeyler yiyebiliyorum

8. Haftadan 13. Haftaya girene kadar böyleydim çok zordu :( hiçbir çözüm bulamadım. Ne yiyebiliyorsam onu yedim, peynir ekmek patates haşlama. Kilo da verdim hatta. Maalesef zencefil, ayva her şeyi denedim ben de işe yaramadı. Hala tam geçmiş değil ama 12. Hafta dolduğundan beri en azından daha az kusuyorum ve az da olsa bişeyler yiyebiliyorum
Bende sadece peynir ekmek yiyebiliyorum dunden beri o da yok sanki pik yapti gibi hissediyorum cok zor gercekten😪 bende 3 kiloya yakin kilo kaybettim daha simdiden. Keske bir ilaci bir cozumu olsa istiyor insan😔

bizim de aşağı yukarı 30 km yani daha çok erken doğum hakkında hiç konuşmadık doktorumla ,özel üniversite hastanedesinde yaptırıyor. Aklıma binbir şey geliyor yeni doğan çetesi olayları filan hiç rahat değilim sizin de öyle oluyor mu ? Bu pimpiriklikle nasıl geçecek 6.5 ay bilmiyorum 🥹
Brnim 3.doğumum olacak Allah'ın izniyle. 3 seferdir aynı doktora gidiyorum o yüzden hiç öyle aklıma gelmiyor açıkcaaı

13.haftayım prilam +zofer içiyorum hala bi çözüm yok

Bende sadece peynir ekmek yiyebiliyorum dunden beri o da yok sanki pik yapti gibi hissediyorum cok zor gercekten😪 bende 3 kiloya yakin kilo kaybettim daha simdiden. Keske bir ilaci bir cozumu olsa istiyor insan😔
İki gün boyunca yemek yiyemeyip su içemezseniz mutlaka doktora gidin bir serum bağlıyorlar 🙏🏻

15+2 deyim her gün bir umut içiyorum ama hala işe yaramıyor 😄 üstelik 2. gebeliğim. İnsan biraz alışır di mi

Back
X