- 20 Temmuz 2025
- 65
- 93
- 3
- Konu Sahibi perdesizev
- #1.581
Amiin inşallah, iradenizi tebrik ederim:)Merhaba canım hamileliğinm öğrenir öğrenmez bende bıraktım ikizlere gebeyim. 1 hafta oldu bırakalı. Çok zor içsem içerim canım deli gibi istiyor ama bebislerimi daha çok istiyorumAllah yardımcın olsun
Öncelikle başınız sağ olsun. Şu anki aşamada bebeğime farklı bir durumdan bir şey olsa aynı bende sizin gibi kendimi çok suçlardım maalesef, ne kadar yanlış olsa da. En büyük korkum bir şey olması ihtimali zaten.. Bende hep dua ediyorum tiksineyim diye ama benim bugün 9 hafta oldu, bir kez bile midem bulanmadı hiçbir şeyden, koku hassasiyetim olmadı. Haliyle sigaraya hiç olmadı. Keşke olsaydı en azından bırakabilirdim kolayca.. Gerçi bir kaç yıl önce sigara bıraktırma polikliniğinde bana bir ilaç vermişlerdi sigarayı bırakabilmem için, kusuyordum ama kusarken içiyordum hala o da var :)İşiniz zor geçen sene 12. Haftada bile günde 2-3 tane içiyordum. Bırakamadım çok seviyorum sigarayı valla. 12.haftada bebeğimi kaybettim (farklı bir sebepten) sonra çok üzüldüm kendimi suçladım. Bu gebelikte de ilk günler günde 1-2 tane içtim çok zorlanınca ama mide bulantıları başladı son 1 haftadır çok iğrendim. 10 seneden fazladır günde 1 paket sigara içerim ama şu an eşimin içtikten sonraki kokusuna dayanamıyorum. İnşallah Allah sizi de tiksindirir en kısa zamandailk günler canım çekerken çekirdek yedim, sakız çiğnedim, yemek yedim vs bir şeylerle oyalanabilirsiniz
Evet ya çok haklısınız ben günde 2-3 taneye düşürdüm (duruma göre bazen artıyor..) böyle olunca bırakamıyorum. Ve aynı şekilde bende, önce beta-hcg yüksek gördüğümüzde eşim beni çok darladı, yok bundan sonra sigara diye, paketimi aldı. O zamanlar hamile olduğum bile kesin değil diyerek içmeye devam ettim, kalp atışı duyalım kesinleşsin hamilelik ona göre bırakırım dedim. Sonra bırakamadım, eşim de beni darlamayı bıraktı. Onu da anlamadım, herhalde hamile strese sokma falan dedi birileri, bilmiyorum. Bende yıllardır içiyorum eğer bırakabilirsem uzak duracağım bir daha, bebiş vesilesiyle bıraktım bıraktım :) sonra hamile değilken zor bırakırım bir daha başlarsam.Ben de kullanıyorum maalesefilk muayeneme şartlamıştım kendimi kalp atışını duyduktan sonra bırakırım diye. Bugün yani artık dün oldu ama ilk muayenemi oldum bugün sondu inşallah. İlk gebeliğimde de kalp atışını duyduktan sonra bırakmıştım. Bunda da inşallah bırakırım. Eşime de söyledim eve gelince sigara içmeyecek. Öncekinde o içmeye devam etmişti, sonra o içiyor diye ben de doğumdan 1 sene sonra içmeye başladım. Yaklaşık 1 buçuk-2 sene bırakmış olmama rağmen
o yüzden bunda niyetim bırakabilirsem bir daha hiç bulaşmamak. Kimisi azaltarak bırakıyor ama ben azaltsam belki sürekli devam ederim. O yüzden direkt kestirip atmayı düşünüyorum. Umarım başarabilirim, umarım sende başarabilirsin
![]()