• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    181
yaa oylemı ınsan tereddut edıyo bıde dogum olacak falan bende ılk gebelıgımde hıc kullanmadım kan ılacı bunda kullanıyorum ozel bı de parayla alıyorum napalım saglık olsunda
Benimde ikinci gebelik
Hic kullanmadim kan ilaci
Kanim hep dusuk
Yani demirim
Birsey de yapmiyorum
Rabbim koruyor resmen
🥹🥲

Kuzu nasıl alistirdin taktik ver benim cinnetten sonra 1 hafta falan yapıyor sonra bırakıyor sürekli de cinnet geciremem darlandim djxbx
Oncelikle sorunun kaynagini bulmak lazim
Esimi anasi falan dolduruyordu ah vah oglum sen evde 1 bardak kaldirmazdin falan diyordu 🥴
Sonra annem yanimda kaliyordu esimde de bunun rahatligi vardi gelip kapidan bakip altini aldiniz mi diye sorar odaya gecer reels izlerdi
Anneme dedim sen git evine dinlen canim
Annem ne yapiyorsa hepsini tum gorevleri esime yukledim
Yillik izin al beraber bakcaz dedim
Benim tepemi attirma
Ne diyorsam tamam de
Lohusalikta yapilan suclar hapis cezasi almiyormus diyordum sddfjk
Bu tur haberler bulup atiyordum
Beni elestirme yardimci ol sonucta benim yaptigim yemegi yiyorsun elimden cay iciyorsun diyordum 🥴
Muge anlida bi adam karim beni zehirlemeye calisti diyen biri gelmisti
Bilerek yorum yapiyordum
Kadina neler ettin ki o da oyle yapti hakli az bile yapmis uyurken kizgin yag dokmedigine dua et falan diyordum 🤓
Kocam korkuyordu o dönem benden 😆
Biraz delilige vurmustum o donem
Gulerken agliyordum falan
Depresyondaydim sanirim
Oglum 1.5 yasina geldi bi kez dedim camasirlari ben asayim
Esim mutlu oldu falan
1 hafta sonra hamile oldugumu ogrendim 🤣
Yine esim asiyor 😆
Isten geliyor renkli atcam var mi etrafta seninde yikancak diyor 😃

Oncelikle sorunun kaynagini bulmak lazim
Esimi anasi falan dolduruyordu ah vah oglum sen evde 1 bardak kaldirmazdin falan diyordu 🥴
Sonra annem yanimda kaliyordu esimde de bunun rahatligi vardi gelip kapidan bakip altini aldiniz mi diye sorar odaya gecer reels izlerdi
Anneme dedim sen git evine dinlen canim
Annem ne yapiyorsa hepsini tum gorevleri esime yukledim
Yillik izin al beraber bakcaz dedim
Benim tepemi attirma
Ne diyorsam tamam de
Lohusalikta yapilan suclar hapis cezasi almiyormus diyordum sddfjk
Bu tur haberler bulup atiyordum
Beni elestirme yardimci ol sonucta benim yaptigim yemegi yiyorsun elimden cay iciyorsun diyordum 🥴
Muge anlida bi adam karim beni zehirlemeye calisti diyen biri gelmisti
Bilerek yorum yapiyordum
Kadina neler ettin ki o da oyle yapti hakli az bile yapmis uyurken kizgin yag dokmedigine dua et falan diyordum 🤓
Kocam korkuyordu o dönem benden 😆
Biraz delilige vurmustum o donem
Gulerken agliyordum falan
Depresyondaydim sanirim
Oglum 1.5 yasina geldi bi kez dedim camasirlari ben asayim
Esim mutlu oldu falan
1 hafta sonra hamile oldugumu ogrendim 🤣
Yine esim asiyor 😆
Isten geliyor renkli atcam var mi etrafta seninde yikancak diyor 😃
Ay harikasın yaa dün bende dedim şu çocuk bı doğsun asıl naneyi sen yiyeceksin dedim 😅 gerçektende öyle ben besliyorsam o uyutacak hamileligim tek geçti çocuğa beraber bakicaz artik yeter

cok gecmıs olsun ferrıtın gebelıkte cok dusuyomus zaten ama ne aldınız 100 mg lık benım dr ın verdıgı suruplar haplar benı mahfedıyo
Ben bundan aldım ama Tr de satışı var mı bilmiyorum

Eklentiler

• 1000133217.webp
    1000133217.webp
    34,3 KB · Görüntüleme: 4
Takip ettigim bi kiz instada 34.haftada ikiz dogum yapti 1 hafta kuvozde kaldi bebekleri ama 35.haftada evlerine donduler oyle soylemek istedim belki bir nebze icine su serpilir diye tabi her bebek bir olmaz ama sonucta suan sagliklilar ve kucagindalar senin de oyle olacak insallah
Yani psikolojik olarak daha önce böyle bi dönem geçirdik ya, bi daha olsun istemiyorum. Bi de daha da küçük olucak bu sefer. Gelişim geriliği olmasaydı 34te doğması dert değildi ama karın çevresi 2, baş çevresi 1 hafta geride. Bacak boyu tam. Kilo olarakta ilerleme pek olmuyor işte bunlar olmasaydı erken doğacak olmasını çok takmazdım

Ogluma hamile kalmak icin o kadar ilac kullandim ki hic hap icesim gelmiyo
Multivitamini bile aklima gelirse iciyorum
Bazen gunlerce icmiyorum
Doktorum da demir yazmiyo zaten
Normal diyip geciyo
Sorgulamiyorum bende 🫠
aman ıyı barı en guzelını yapıyosunuz aslında saglıkla kucagınıza alın ınsAllah

Ayyy ben daha çıkarmadım oğlumun kıyafetlerini ya. Leke çıkarıcı falan denediniz mi?
Evet,leke çıkarıcı da denedim,ama bir kaç kıyafetinde yine kaldı.Beyaz kıyafetleri de var,onları da leke çıkarıcıfa bekleteceğim,çıkmazsa,kaynatmayı düşünüyorum.
Ben daha önce paylaşmıştım canım yine paylaşayım notlarda kendim hazırlamıştım.

Hastane Çantası Listesi Bebek

• Puset
  • 10 tane bez
  • 1 paket ıslak mendil
  • Pişik kremi
  • Biberon
  • Emzik
  • Emzik kutusu
  • Mama
  • Termos
  • İsimli hastane çıkış seti
  • İsimli yastık
  • İsimli battaniye
  • 2 tane alt açma
  • Hemşireye verilecek set (Tulum ya da alt üst takım, zıbın, eldiven, şapka, çorap, battaniye, 2 adet bez, 1 adet alt açma, 1 paket ıslak mendil)

Hastane Çantası Anne

• 1 adet koyu renk lohusa pijama takımı
  • Deodorant
  • Saç düzleştirici
  • Makyaj Çantası
  • Tarak
  • Havlu Kağıt
  • Emzirme Önlüğü
  • Göğüs ucu kremi
  • Göğüs pedi
  • Lohusa tacı
  • 3 adet çorap
  • Diş fırça ve macun
  • Terlik
  • Banyo Havlusu
  • 2 adet gecelik
  • Lohusa Külodu
  • Süt sağma makinesi

Bebek hediyelik

• Kapı süsü
  • Kolonya
  • Çikolata
  • Hediyelik
Ben başka ülkedeyim,burada özelde bebek için yalnız çıkış kıyafeti veriyoruz,Türkiyede özelde o kadar paraya neden bebek için lazım olanlar talep ediliyor acaba?
T tiplikelebek sen de özelde misin?
Kizlar lohusa geceligi almak istemuyorum illa gerekli mi onu dugmeli pijama takimlari istiyorum onun yerine
Ben sezaryen olacağım için 1 ölçü büyük düğmeli pantolonlu pijama tercih edeceyim,normal doğum olanlar için nasıl olur,elbise gibi olanlar daha rahat mı olur bilemem.Ameliyyat günü hastane kıyafetindeydim,saat 4de ameliyyat olmuştum,bir de ertesi sabah 8 ya 9 gibi ayağa kaldırmıştılar,o gün de hastane kıyafetinde bir az dolaştım,sonra elbise tarzı gecelik giymiştim,onun da ertesi günü hastaneden çıktım,çok kalmadım.Fotoğraf çekimi de çıkış günü çıkış kıyafetleriyle yapılıyor bizde.O yüzden hastane çıkışı için kıyafet alacağım inşallah.

Evet,leke çıkarıcı da denedim,ama bir kaç kıyafetinde yine kaldı.Beyaz kıyafetleri de var,onları da leke çıkarıcıfa bekleteceğim,çıkmazsa,kaynatmayı düşünüyorum.
Ben başka ülkedeyim,burada özelde bebek için yalnız çıkış kıyafeti veriyoruz,Türkiyede özelde o kadar paraya neden bebek için lazım olanlar talep ediliyor acaba?
T tiplikelebek sen de özelde misin?

Ben sezaryen olacağım için 1 ölçü büyük düğmeli pantolonlu pijama tercih edeceyim,normal doğum olanlar için nasıl olur,elbise gibi olanlar daha rahat mı olur bilemem.Ameliyyat günü hastane kıyafetindeydim,saat 4de ameliyyat olmuştum,bir de ertesi sabah 8 ya 9 gibi ayağa kaldırmıştılar,o gün de hastane kıyafetinde bir az dolaştım,sonra elbise tarzı gecelik giymiştim,onun da ertesi günü hastaneden çıktım,çok kalmadım.Fotoğraf çekimi de çıkış günü çıkış kıyafetleriyle yapılıyor bizde.O yüzden hastane çıkışı için kıyafet alacağım inşallah.
Evett ben de özeldeyim

Ay kakani da yere yapsaydin toprakla orterdin deseydin suna
Nasil sinir oldum
Benim esim ev islerine yardimci oluyordu ama arada triplere giriyordu ailesi mi dolduruyordu o zamanlar anlamiyordum
Mutfaga elini surmezdi bi camasir asardi bide arada evi supururdu ama soylenirdi bazen de
Saglam bi cinnet herseyi cozer bazen
Benim yerime lohusaligi da o yasamisti
Kotu donemlerdi
Insan boyle donemlerde kocayi şutlamak istiyor
Sana tavsiyem doguma yanina biri gelecekse rica et az erken gelsin
Evi falan toparlar en azindan
Su an sana oneri vermek istemem
Esinin huyunu bilmiyorum cunku
Benim esim basak burcu bide dusun
Cok zitlasiyorduk o zamanlar
Su donem sadece kendini ve bebegini dusun
Dogumu atlat lohusaligi atlat bi kendine gel hersey hallolur
Benim esim su an evde supurur camasiri hala o asar
Supurgeleri bosaltir bulasik mak bosaltir
Hatta bazen elimde birsey yikiyorsam gelir durular vs vs
Adam olacaklar bi sekilde eger tek sebep evin eski duzeninin olmamasiysa, geciyor bunaltili donemler
Ama su an kendini yipratma hic
Kendine ve bebegine odaklan
Su lohusalik falan gecsin nasilsa burdayiz
Konusur dertlesir gerekirse kafasini duvara surter kivilcim cikaririz izaya getiririz 😾💪
Ay valla çok teşekkür ederim kızlar azıcık içimi döktüm sinirim yatıştı bıcaklı saldırıların eşiğinde dolanıyorum bi süredir yani Akjsjsks ben bi doğurayım azıcık ele avuca getireyim anasının evine şutiiing ben kendi çocuğumu büyütücem başkasının büyütemediğim çocuğuyla uğraşamam😂😂

Akşam güzel çıkmış şekerin artık düzene girmiş gibi canım. Duygusallığını anlıyorum gerçekten hastane ortamı kolay değil ama her şey ikinizin iyiliği için, minik yavruna kavuşunca bu günler unutulacak 🤗 bakalım belki sabaha çıkarsın 🙏🏻
İnşallah. O kadar daraldım ki cidden. Bütün gece döndüm durdum resmen, birazdan vizite gelicek doktorlar bakalım ne diyecekler. Tahlillerim vs çıkmış, mevcut düzende mi devam edelim derler yoksa 1 2 gün daha devam mı derler hiç bilemiyorum 🤷‍♂
Aaa arada o kadar sene olmasına rağmen yine de sorun oluyor mu sezaryen yerinde şaşırdı m
Gerildikçe kramp girmesi normal dedi. Magnezyumu arttırabilirsin demişti, cidden faydasını gördüm
Gerçi hastaneye yattığımdan beri vitaminleri düzgünce alamıyorum ama yinede ara ara giriyor. İlk zamanlar özellikle gece uykudan uyanıyordum acısına, sırf bu yüzden acile gittiğim oldu düşün 😢
Benim arada 4 yıl olmasına 3 ay varken ssvd yapıldı
Normalde bende istiyordum ama hepsi üst üste geldi benim.
Şeker çıktı, vücut çok hızlı kilo aldı en önemlisi hala makat geliş 🤷‍♂ 32ye kadar bekleriz sonra dönerse yaparız demişti doktor. Tekrarda gitmedim açıkçası

İnşallah. O kadar daraldım ki cidden. Bütün gece döndüm durdum resmen, birazdan vizite gelicek doktorlar bakalım ne diyecekler. Tahlillerim vs çıkmış, mevcut düzende mi devam edelim derler yoksa 1 2 gün daha devam mı derler hiç bilemiyorum 🤷‍♂

Gerildikçe kramp girmesi normal dedi. Magnezyumu arttırabilirsin demişti, cidden faydasını gördüm
Gerçi hastaneye yattığımdan beri vitaminleri düzgünce alamıyorum ama yinede ara ara giriyor. İlk zamanlar özellikle gece uykudan uyanıyordum acısına, sırf bu yüzden acile gittiğim oldu düşün 😢

Normalde bende istiyordum ama hepsi üst üste geldi benim.
Şeker çıktı, vücut çok hızlı kilo aldı en önemlisi hala makat geliş 🤷‍♂ 32ye kadar bekleriz sonra dönerse yaparız demişti doktor. Tekrarda gitmedim açıkçası
Canım inşallah çıkış verirler bize de haber ver 🙏🏻

T tiplikelebek canım yaşadıklarına o kadar üzüldüm ki. Maalesef bazı erkekler böyle. Benim eşimde normalde elini bişeye sürmez, ama hamileliğimin zorluğunu gördüğü için bu sefer destek olmaya çabalıyor en azından. Evde değilim mesela en azından kızımla ilgileniyor, yemeği kahvaltısı hallediyor çok şükür.
Yemek konusunda benimkide yapmaz, basit şeyler yer ama dışarıdanda söylemez. Hani desem ki şunu yapar mısın bunu halleder misin sağolsun onu yapar. Hatta bazen ben derim ya evin içini bok götürüyor temizleyemedim diye neresi pis evin sanki der yine duramaz süpürür gibi gibi.
Ama son zamanlarda birazda ben alıştırdım bu şekilde olmaya, ben vardiyalı çalışıyordum o sabit. Gecem gündüzüm belli değildi mecbur yarsım edeceksin dedim en son. Öyle öyle alıştı birazda

Çok teşekkür ediyorum❤️ ya benim normalde düşüktür tansiyonum gebelik başından beri 13/14 çıkıyor küçük de 6/7 değişiyor.Yeni 36 ya girdim hafif ödem başladı ,sağlık ocağında ki ebe de doktora gidince soyle protein kaçağına baksın dedi içime kurt düştü.Gunlerim normal geçiyor öyle anormal derecede bir ödemim hiç olmadı ondan merak ettim.Persembe gidince ogrenicem bakalim
Sık sık baktırmak gerekiyor inşallah bir sorun olmadan kavuşuruz bebişlerimize🙏🏻

Back
X