- 17 Nisan 2019
- 4.051
- 5.043
- 158
- Konu Sahibi Matmazel -
- #14.581
Evet kadın doğuma gidip çevirebiliyosunGünaydın kizlar bu çalışır raporunu çalışmaz yapabiliyor muyuz ya perişan oldum bilgisi olan var mi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet kadın doğuma gidip çevirebiliyosunGünaydın kizlar bu çalışır raporunu çalışmaz yapabiliyor muyuz ya perişan oldum bilgisi olan var mi
Geçen hafta bana sancı düzenli olmadıkça suyun gelmedikçe direnelim demiştiBen de ocak çok istiyorum bakalım sana yarın ne diyecek yaz buraya![]()
Benimde 31 aralik son dayan diyorum ama cok zorlaniyotum ustune karanlikta ise gitme ve ayaz da eklendi.bi gelip gidiyo dusunceler.6 aylik izin kesinlesse hemen simdi ayrilcamGünaydın kizlar bu çalışır raporunu çalışmaz yapabiliyor muyuz ya perişan oldum bilgisi olan var mi
Evett doktoruna gidersen hallederGünaydın kizlar bu çalışır raporunu çalışmaz yapabiliyor muyuz ya perişan oldum bilgisi olan var mi
4.5 yıl önce Acıbadem de doğum yaptım. Hiçbir şey getirmenize gerek yok demişlerdi bebek için. Ama Acıbadem premium bir hastane kalıyor özeller içinde. Bu defa yine aynı yerde doğum yapacağım. Bez ve kıyafet adetlerine sınırlandırma getirmişler. Hem de o zamana göre çok daha pahalı olmasına rağmen :)Evet,leke çıkarıcı da denedim,ama bir kaç kıyafetinde yine kaldı.Beyaz kıyafetleri de var,onları da leke çıkarıcıfa bekleteceğim,çıkmazsa,kaynatmayı düşünüyorum.
Ben başka ülkedeyim,burada özelde bebek için yalnız çıkış kıyafeti veriyoruz,Türkiyede özelde o kadar paraya neden bebek için lazım olanlar talep ediliyor acaba?
T tiplikelebek sen de özelde misin?
Ben sezaryen olacağım için 1 ölçü büyük düğmeli pantolonlu pijama tercih edeceyim,normal doğum olanlar için nasıl olur,elbise gibi olanlar daha rahat mı olur bilemem.Ameliyyat günü hastane kıyafetindeydim,saat 4de ameliyyat olmuştum,bir de ertesi sabah 8 ya 9 gibi ayağa kaldırmıştılar,o gün de hastane kıyafetinde bir az dolaştım,sonra elbise tarzı gecelik giymiştim,onun da ertesi günü hastaneden çıktım,çok kalmadım.Fotoğraf çekimi de çıkış günü çıkış kıyafetleriyle yapılıyor bizde.O yüzden hastane çıkışı için kıyafet alacağım inşallah.
Baştan beri böyle maalesef öyle bi ailede büyümüş ki ev işi kadın işidir o kadar sadece he buna rağmen tamirlik bi iş vs olunca da ben ne anlarım der geçer hayatta tek bildiği şey işe gidip gelmek ekstra bişey olduğu an benden isteme benden bekleme der oturup çocuğumuzun alışverişine bile bi kuruş katkısı olmadı evin bi eksiği olsun sürekli bişey istiyorsun der ama yemek kartım var market alışverişi vs oradan yapılıyor zaten istediğimde gelirken yoğurt al ekmek al demektir maksimum hayatla bi bağı yok bu adamın ben de vardiyalı çalışıyordum hamilelikte sabit vardiyaya geçtim o bile dert oldu vardiyalarımız tersti önceden bitimiz gece birimiz gündüz vs gibi en son ona söyleniyordu ne güzeldi falan diyeT tiplikelebek canım yaşadıklarına o kadar üzüldüm ki. Maalesef bazı erkekler böyle. Benim eşimde normalde elini bişeye sürmez, ama hamileliğimin zorluğunu gördüğü için bu sefer destek olmaya çabalıyor en azından. Evde değilim mesela en azından kızımla ilgileniyor, yemeği kahvaltısı hallediyor çok şükür.
Yemek konusunda benimkide yapmaz, basit şeyler yer ama dışarıdanda söylemez. Hani desem ki şunu yapar mısın bunu halleder misin sağolsun onu yapar. Hatta bazen ben derim ya evin içini bok götürüyor temizleyemedim diye neresi pis evin sanki der yine duramaz süpürür gibi gibi.
Ama son zamanlarda birazda ben alıştırdım bu şekilde olmaya, ben vardiyalı çalışıyordum o sabit. Gecem gündüzüm belli değildi mecbur yarsım edeceksin dedim en son. Öyle öyle alıştı birazda
Benim hastane sadece 1 takım kıyafet onda da kocaman hastane adı yazıyor Depend mama bide bestlak damla sanırım onu veriyor gerisi hak getire4.5 yıl önce Acıbadem de doğum yaptım. Hiçbir şey getirmenize gerek yok demişlerdi bebek için. Ama Acıbadem premium bir hastane kalıyor özeller içinde. Bu defa yine aynı yerde doğum yapacağım. Bez ve kıyafet adetlerine sınırlandırma getirmişler. Hem de o zamana göre çok daha pahalı olmasına rağmen :)
Diğer hastanelerde de genelde bir takım kıyafet 5-10 bez vs veriliyor diye duydum.
Kriz vurdu anlayacağın :)
Canim dunden beri yazdiklarini saskinlikla okuyorum kusura bakma ama Allah kurtarsin seni bu adamdan bu zamana kadar iyi dayanmissin. ev arkadasi bile eve, ev isi ve maddi acidan katkida bulunur varligi da yoklugu da bir gibiBaştan beri böyle maalesef öyle bi ailede büyümüş ki ev işi kadın işidir o kadar sadece he buna rağmen tamirlik bi iş vs olunca da ben ne anlarım der geçer hayatta tek bildiği şey işe gidip gelmek ekstra bişey olduğu an benden isteme benden bekleme der oturup çocuğumuzun alışverişine bile bi kuruş katkısı olmadı evin bi eksiği olsun sürekli bişey istiyorsun der ama yemek kartım var market alışverişi vs oradan yapılıyor zaten istediğimde gelirken yoğurt al ekmek al demektir maksimum hayatla bi bağı yok bu adamın ben de vardiyalı çalışıyordum hamilelikte sabit vardiyaya geçtim o bile dert oldu vardiyalarımız tersti önceden bitimiz gece birimiz gündüz vs gibi en son ona söyleniyordu ne güzeldi falan diye
Kızçeler ben yüksek müsaadenizle biraz dert yanıcam…
Hamilelik sürecinde eşinden hiç destek göremeyen var mı? Yani başlarda bile çalışıyordum mide bulantısı halsizlik bi yandan o vardiyalı çalışıyor olmasına rağmen yemek temizlik herşey beni beklerdi evde olduğu halde artık ağırlaştım adım atacak halim yok hala aynı sürekli hadi kahvaltı hadi yemek ne zaman ocağın önüne sandalye çekip çorba karıştırıyorum gelip ne zaman hazır diyip gidiyor ver ben karıştırayım yok temizlik takıntılıdır biraz bu arada takdir edersiniz aktif temizliğim öyle aman aman yapamıyorum yani sürekli evin haline bak leş gibi konuşup duruyor ailem de burada değil onlardan da destek alamıyorum bişeyleri yaparken zorlandıkça yada yapamadıkça ağlaya ağlaya iş yapmaya başladım artık depresyona girmek üzereyim herşey üstüme yıkılmış gibi
Bende bunu bekliyorum doğum sonrası izin almak çok zor olmuş artikBenimde 31 aralik son dayan diyorum ama cok zorlaniyotum ustune karanlikta ise gitme ve ayaz da eklendi.bi gelip gidiyo dusunceler.6 aylik izin kesinlesse hemen simdi ayrilcam
Arkadaşım dün kontrole gittiğinde 36 da dönmüştü normal doğum şekline. Her bünye farklı sonuçlar belki sizinde 36 dan sonra dönebilir, beklemek için 32 erken benceİnşallah. O kadar daraldım ki cidden. Bütün gece döndüm durdum resmen, birazdan vizite gelicek doktorlar bakalım ne diyecekler. Tahlillerim vs çıkmış, mevcut düzende mi devam edelim derler yoksa 1 2 gün daha devam mı derler hiç bilemiyorum♂
Gerildikçe kramp girmesi normal dedi. Magnezyumu arttırabilirsin demişti, cidden faydasını gördüm
Gerçi hastaneye yattığımdan beri vitaminleri düzgünce alamıyorum ama yinede ara ara giriyor. İlk zamanlar özellikle gece uykudan uyanıyordum acısına, sırf bu yüzden acile gittiğim oldu düşün
Normalde bende istiyordum ama hepsi üst üste geldi benim.
Şeker çıktı, vücut çok hızlı kilo aldı en önemlisi hala makat geliş♂ 32ye kadar bekleriz sonra dönerse yaparız demişti doktor. Tekrarda gitmedim açıkçası
Öyle zaten defalarca boşanmaya çalıştım her seferinde yalvar yakar 1 ay düzelir oh be derim çok şükür hoop yine aynı gına geldi artık evlendiğimden beri hiç ya şunu da o halleder rahatlığı göremedim hep koşturmaca gerçek Allah kurtarsın beniCanim dunden beri yazdiklarini saskinlikla okuyorum kusura bakma ama Allah kurtarsin seni bu adamdan bu zamana kadar iyi dayanmissin. ev arkadasi bile eve, ev isi ve maddi acidan katkida bulunur varligi da yoklugu da bir gibi
Biz çile çekelim diye evlendik anlamadım bacım hep diyorum yüzüne de ben sana hakkımı helal etmiyorum etmicem de diye anaları 3-5 çocuk büyütmüş ya ağızlarında bi laf büyüttükleri çocuklar da böyle olmuş işte büyümüş mü meçhul merhamet yok saygı yok geziolar meydandabenimki de dün akşam mutfakta be bulaşık makinesini boşaltırken oturmuş telefonuyla oynuyordu bir kükredim ya bu yaptığın insanlık mı diye. Sabah 5te kalkmışım işten çocuğu al çocuğu eyle yemek yap. Geldim hala çalışıyorum sen oturup kikirdiyon telefonda diye e kusura bakma farkedemiyorum söyle ne yapayım diyor. Yani kusura bakma da ev leş zaten diyemez ya. Biraz üste çık. Bunlar götü yaymaya çok meyilli ne kadar yüz verirsek o kadar salıyorlar hiç de şikayet etmezsek anlamıyorlar. Ayaklarım mı şişmiş zor mu eğiliyorum. Umrunda değil. Annem de iki çocuk bakmış yorulmuştur gibi bir şeyler diyecek oldu geçen tarlada 5 çocuk büyütmüş gibi konuşma dedim. Ben hala işe gidiyorum. Ve annenin sizinle ilgilendiğinden daha çok oğlumla ilgileniyorum.ç etkilenmesin diye sürekli oyunlar oynuyorum birlikte uyuyorum. Ve yine yanımda kimsem yok büyük şehirde birbaşımızayız
Kuzu seni çok iyi anlıyorum bende gerçekten geçtiğimiz haftadan beri ağırlaştımm. Allahtan 4 te çıkıyorum artık o 2 saat erken çıkmak bile bir mucize. Ama eve gidince de hiç kalkıp birşeyler yapasım gelmiyor. Gerçekten ağırlaştık ve zorlanıyoruz. Benim de 31 Aralık son ve bu hafta bir denetimim var iş yerinde bir de üstüne üstlük bugün grip olur gibi boğazlarım acıyor. Allahım diyorum sen sabır ver takatim kalmadı sankiKızlar hepinize iyi haftalar , ben bugün 33+3üm çalışabilir raporuyla devam ediyorum, çok aman aman kötü değilim ama zorlandığımı fazlasıyla hissediyorum . Ve son iki gündür bir baygınlık hissi ,ellerimde hissizlik , sanki beynim uğulduyor gibi algılarım kapanıyor gibi.. İşe geliyorum ama asla adapte değilim yani anlayamıyorum , boş boş dolanıyorum gibi böyle . Doktoruma yazdım bi gel kanlarına bakalım dedi ama izin alıp gidemiyorum da , cumartesi kontrolüm var 31 aralıkta da izne çıkıyorum zaten ama dayanamayacak gibiyim , bi yandan da yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin sabret diyorum kendime çok modum düştü bu aralar , napsam bilemedim ya .![]()
Bende bunu asgari ücretle birlikte açıklayacaklar veya asgari ücretten bir tık sonra. İnsanların ağzına bi kaşık bal çalmak için; gündemi demiştirmek için.Ay bilirim o hissi. 37 ye kadar çalıştım ama bir sor nasıl çalıştıminşallah doğum iznini uzatırlar dün aile bakanı ocağın ilk haftası mecliste oylayacağız diyordu
Bende öyle duydum sanki 1 ocak ve sonrası diye kuzuKizlar dogum izni ocakta dogack bebekleri mi kapsayacak oyle bi soylenti duydum aralikta dogururum diye korkuyorum
Kuzum nasıl gidiyor tedavin bugün daha iyi misin belki çıkartırlar artıkkSağol canım, doktor geldiğinde onada söyle çıkış istediğini dedi asistanlar. Bakalım şansımı deneyeceğim. Umarım çıkartırlar çünkü evde dahada düzene girerim diye düşünüyorum
Canım istersen çalışabilir aldıktan bir gün sonra kadın doğuma gidip çalışamaza çevirebiliyorsun.Günaydın kizlar bu çalışır raporunu çalışmaz yapabiliyor muyuz ya perişan oldum bilgisi olan var mi
Benim de oğlumda hastane Yenidoğan takımı ince battaniye bez ıslak mendil ve mama vermişti hatta kaşık biberon bile vermişlerdi götürdüğüm hemşireye verilecek hurcu acmamislardi Özeller kendi kıyafetlerini giydiriyor4.5 yıl önce Acıbadem de doğum yaptım. Hiçbir şey getirmenize gerek yok demişlerdi bebek için. Ama Acıbadem premium bir hastane kalıyor özeller içinde. Bu defa yine aynı yerde doğum yapacağım. Bez ve kıyafet adetlerine sınırlandırma getirmişler. Hem de o zamana göre çok daha pahalı olmasına rağmen :)
Diğer hastanelerde de genelde bir takım kıyafet 5-10 bez vs veriliyor diye duydum.
Kriz vurdu anlayacağın :)
Biz çile çekelim diye evlendik anlamadım bacım hep diyorum yüzüne de ben sana hakkımı helal etmiyorum etmicem de diye anaları 3-5 çocuk büyütmüş ya ağızlarında bi laf büyüttükleri çocuklar da böyle olmuş işte büyümüş mü meçhul merhamet yok saygı yok geziolar meydanda
Hepimiz hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz çalışıyoruz güçlü kadınız afedersiniz de b.k var güçlü kadın olmakta kocan da olsa yardım istemiyorsun herşeyi ben yapacağım diye kendimizi yirtiyoruz sonra adamlar sanıyor ki biz yorulmuyoruz soyleyincede e sen yapiyorusun lan yapıyorum ama canım çıkıyor bilmiyorum iki ucu bklu değnek son bir ay ve lohusalıkta kocasından hoşlanan yoktur bencebenimki de dün akşam mutfakta be bulaşık makinesini boşaltırken oturmuş telefonuyla oynuyordu bir kükredim ya bu yaptığın insanlık mı diye. Sabah 5te kalkmışım işten çocuğu al çocuğu eyle yemek yap. Geldim hala çalışıyorum sen oturup kikirdiyon telefonda diye e kusura bakma farkedemiyorum söyle ne yapayım diyor. Yani kusura bakma da ev leş zaten diyemez ya. Biraz üste çık. Bunlar götü yaymaya çok meyilli ne kadar yüz verirsek o kadar salıyorlar hiç de şikayet etmezsek anlamıyorlar. Ayaklarım mı şişmiş zor mu eğiliyorum. Umrunda değil. Annem de iki çocuk bakmış yorulmuştur gibi bir şeyler diyecek oldu geçen tarlada 5 çocuk büyütmüş gibi konuşma dedim. Ben hala işe gidiyorum. Ve annenin sizinle ilgilendiğinden daha çok oğlumla ilgileniyorum.ç etkilenmesin diye sürekli oyunlar oynuyorum birlikte uyuyorum. Ve yine yanımda kimsem yok büyük şehirde birbaşımızayız
Sağlık ocağından 3gun 5gun alacağım şimdi aldım bakalım 31ine kadar idare edeceğim çünkü sonrası için bir ay kalacak onu dusunmek lazım bilmiyorum ya doğum sonrası çok lazım oluyor kimsede rapor vermiyor öğretmenlereKuzu seni çok iyi anlıyorum bende gerçekten geçtiğimiz haftadan beri ağırlaştımm. Allahtan 4 te çıkıyorum artık o 2 saat erken çıkmak bile bir mucize. Ama eve gidince de hiç kalkıp birşeyler yapasım gelmiyor. Gerçekten ağırlaştık ve zorlanıyoruz. Benim de 31 Aralık son ve bu hafta bir denetimim var iş yerinde bir de üstüne üstlük bugün grip olur gibi boğazlarım acıyor. Allahım diyorum sen sabır ver takatim kalmadı sanki
Bende bunu asgari ücretle birlikte açıklayacaklar veya asgari ücretten bir tık sonra. İnsanların ağzına bi kaşık bal çalmak için; gündemi demiştirmek için.
Bende öyle duydum sanki 1 ocak ve sonrası diye kuzu
Kuzum nasıl gidiyor tedavin bugün daha iyi misin belki çıkartırlar artıkk
Canım istersen çalışabilir aldıktan bir gün sonra kadın doğuma gidip çalışamaza çevirebiliyorsun.
Aynı durumdayımKızlar hepinize iyi haftalar , ben bugün 33+3üm çalışabilir raporuyla devam ediyorum, çok aman aman kötü değilim ama zorlandığımı fazlasıyla hissediyorum . Ve son iki gündür bir baygınlık hissi ,ellerimde hissizlik , sanki beynim uğulduyor gibi algılarım kapanıyor gibi.. İşe geliyorum ama asla adapte değilim yani anlayamıyorum , boş boş dolanıyorum gibi böyle . Doktoruma yazdım bi gel kanlarına bakalım dedi ama izin alıp gidemiyorum da , cumartesi kontrolüm var 31 aralıkta da izne çıkıyorum zaten ama dayanamayacak gibiyim , bi yandan da yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin sabret diyorum kendime çok modum düştü bu aralar , napsam bilemedim ya .![]()
Bence de illa senin görevin bu benim bu gibi kesin sınırlar yok evlilikte sadece eşler birbirinin hakkına girmemek için çaba gösterse yeterli. Evlenmeden önce eşim bana demişti temizliğe bulaşığa vs yaparım yardım ederim ama yemek yapmaktan bıktım öğrenciyken yemek yapamam diye. Bende tamam demiştim bunu bilerek evlendim. O yüzden yemekleri pek dert etmedim yapmayı da severim ama bu demek değil ki hastayken de halim yokken de ben yapmak zorundayım. Bu hangi vicdana sığar . Sağolsun eşimde ben iyi değilken ya da arada canım istemediğinde yemekleri yapar çocukları halleder. Hayat müşterek sonuçta. Hamilelik ve lohusalık gerçekten özel bir dönem oluyor eşler için hormonlarında etkisiyle. Umarım hepimiz sağlıcakla sevgiyle saygıyla geçiririz bu süreci. Sıkıntılar tartışmalar illaki oluyor ama sonu konuşup tatlıya bağlandığı sürece sorun olmuyor çok şükür. Allah hepimizin evine huzur mutluluk versin.Canım yazıklarını dünden beri çok üzülerek okuyorum. Yorum yapmak istemedim ilişkiler hassas vs ama eşin tam bir hödükmüş. Bir kere eş değil hangi vicdan sahibi bir insan aynı evde yaşadığı insana bu muameleyi yapar heleki karnında çocuğunu taşıyorsun. Hamilelik bir dönem ve insan hayatında bir iki defa yaşıyor isterdimki böyle hatırlama da tadını çıkartacağın bir hamileliğin olsun.
Ben eşimle evlenmeden önce bazı şeyleri konuştum açıkçası. Benim gözümde bir evin kadın erkek işi yok dengede kalmak önemli bir tarafa yığılmamalı işler herkes elinden geleni yapmalı diye düşünüyorum ve eşimde aynı fikirde olduğunu söyledi çok şükürki öyle de devam ediyoruz. Kim elinden ne gelirse yapar o biraz söylenir benim gibisini bulamazsın vs diye ama bende gülerim hep şakaya vururum. Ama o şunu çok iyi bilir eğer baştan konuştuklarımız uygulamaya geçmeseydi ben çeker giderdim, öyle sevgi aşk bir yere kadar. Herkes bu dünyaya bir kere geliyor kimse kimsenin nazını tuzunu çekip hizmet etmek zorunda değil bu benim düşüncem tabiki.
Sende doğumdan sonra artıları eksileri gözünden tekrar geçirirsin belki bu dönem o da çeşitli buhranlara depresyonlara bilmem nelere girip saçmalıyordur dur bakalım.