- 3 Kasım 2025
- 50
- 145
- 8
Teşekkür ederimBebeğin hareketlerini az hissedince soğuk su içmeyi ve bebekle konuşmayı öneriyorlar, aklınızda olsun. Hep hissedelim tabii inşallah.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederimBebeğin hareketlerini az hissedince soğuk su içmeyi ve bebekle konuşmayı öneriyorlar, aklınızda olsun. Hep hissedelim tabii inşallah.
Benim de çarşamba randevum 32. Haftada nst başlıyor diyorlar bakalım beb girecek miyim. 3 hafta önceki kontrolde rahim ağzında kısalma yok o yüzden nstye sokmayacağım demiştiBen bu kasılmalarla bir aydır yaşıyorum ya 34 oldu haftam günde belki 30 kez kasılıyordur magnezyumda içiyorum. Bir sonra ki kontrolde nst ye gircem bakalım
Bende aynı dertten muzdaribim, bende buna kullanmak istiyorum bakalım. En kötü eşime süt sağıp bırakırım, bi hava almaya çıkarım kızımla diye düşünüyorum çünkü. En çok o yüzden emzik vs denicem. Benimde o dönem sütüm çoktu, açıkçası buzluğada attım hatta dolapta yer kalmadı sütten. Baktım biberon tutmuyor hepsi çöp oldu gittiKizlar oglum ne emzik ne biberon tutmadi
Onu emzirirken akan sutler lavaboyu boyladi
Mastit oldum sagdim falan cogu bosa gitti yani
Buzluga falan da atmadim posetim vardi halbuki
Ama biberon tutmadigi icin atmadim o zamanlar
Simdi size sorum; biberon mama alicam her ihtimale karsi
Mesela emzik biberon vs tuttu diyelim
Bazen disari cikmam gerekirken cikmadan sagip biberona mi koymam gerekiyor sutu?
Evdeyken de mesela emzirdim uyuyor süt sagdim, dolaba koyup sonra cikarip sicak su dolu kapta isitmam mi gerekiyor
Bu konuda hicbir fikrim yok tecrubesi olan bilgilendirebilir mi![]()
Çok çok geçmiş olsun canım, araları yakın olduğu için sanırım incelme olmuş çok üzüldümHastaneden çıktım canım. Sancı çıkmadı ama sezaryen yerim aşırı inceldiği için ciğer geliştirici iğne yaptı dedi ki bebeği erken alabiliriz bu durumda. Moralim çok bozuldu![]()
Eşle paslaşmakta zor, anlayabiliyorum seni. 2 sene kızıma eşimle dönüşümlü baktık, zorlayıcı bi dönem okur ama alışırsınızEşime diyorum ya batacağız ya çıkacağız bu sefer yoksa psikiyatriye randevu al bana diye
Şaka bir yana 3 aylıkken eşimle dönüşümlü bakarak işe dönmem gerekecek bir kez de olsa biberon almalı kızımda ısrarcı olmamıştım evdeydim pandemi vs vardı
Chicco emzik ile avent antikolik biberon aldım ikisini de 40 ından sonra denerim diye düşündüm ama emzik 20-25 günde olabilir
Onlar yavaş yavaş sancıya, kasılmalara hazırlık yapıyor bence. Karında toplanmalar azaldı benim, sancılar çoğaldı gibi hissediyorum bende. Özellikle belden vuruyor. Koltuktan kalkarkende kasığıma bıçak saplıyorlar sankiKızlar benim bu karında toplanmalar arttı sanki iyice, 3 hafta önce de arttı diye doktora gitmiştim normal demişti ama sanki daha da arttı korkutuyor beni![]()
Ne zaman kontrolün canım? Bide hangi magnezyumu kullanıyorsun? Ben en son ocean extra mag aldım bayağı fayda sağladı banaBen bu kasılmalarla bir aydır yaşıyorum ya 34 oldu haftam günde belki 30 kez kasılıyordur magnezyumda içiyorum. Bir sonra ki kontrolde nst ye gircem bakalım
Aa aynı benTeşekkür ederimben zaten yaz-kış soğuk su içerim çünkü ılık su midemi bulandırıyor nedense
![]()
Oo süper, zaten belli ediyolar kendilerini ya9da başladım hissetmeye 1 saatte 10 üzeri oldu hareketbugünü tamamladık şükğr
![]()
Çok teşekkür ediyorum canımBende aynı dertten muzdaribim, bende buna kullanmak istiyorum bakalım. En kötü eşime süt sağıp bırakırım, bi hava almaya çıkarım kızımla diye düşünüyorum çünkü. En çok o yüzden emzik vs denicem. Benimde o dönem sütüm çoktu, açıkçası buzluğada attım hatta dolapta yer kalmadı sütten. Baktım biberon tutmuyor hepsi çöp oldu gitti
Çok çok geçmiş olsun canım, araları yakın olduğu için sanırım incelme olmuş çok üzüldüm33 haftaya gelmiş sayılırsın, her geçen gün onlar için daha sağlıklı oluyor bakarsın doğsa bile kuvöze girmesine gerek kalmaz, moralini yüksek tut
Eşle paslaşmakta zor, anlayabiliyorum seni. 2 sene kızıma eşimle dönüşümlü baktık, zorlayıcı bi dönem okur ama alışırsınızbi müddet sonra mecbur kalıp biberondan içmeye alışıcaklar yapıcak bişey yok, benim ilki acemiliğe denk gelsi zorlasamda olurdu belki ama zorlamadım bakalım bunda umudum yüksek
Onlar yavaş yavaş sancıya, kasılmalara hazırlık yapıyor bence. Karında toplanmalar azaldı benim, sancılar çoğaldı gibi hissediyorum bende. Özellikle belden vuruyor. Koltuktan kalkarkende kasığıma bıçak saplıyorlar sanki
Hareketli olsunlarda hepsi saglıklıda gelsnler bizeOo süper, zaten belli ediyolar kendilerini yabu bebişlerin folik asidi fazla birazcık
![]()
Ssvd ne demek canim onu bilmiyorum. Amin hepimizin insallahHangi hastaneye gidiyorsun? İlk kez duydum ebelerin hastaneyi, doğumhaneyi gezdirdiğini falangerçi kesinlikle epiduralsiz daha iyi okur sonuçta sancının ne zaman geldiğinide anlayabiliyorsun daha kolay olur. Allah yardımcın olsun
ben bu doğumumda SSVD çok istemiştim ama hala beyefendimiz ters dönmediği için, birde şeker çıktı, kilom yğksek derken gözüm korktu sezeryandan devam dedim
Evet saglikla gelsinlerİç karnın genişse ondanda olur sıkma canını. 28 haftadan beri kasılmaları hissediyorum, bel ve karın ağrılarını saymıyorum, boşver olmasın sendeçok uzun süre ayakta kalırsam felaket şişiyorum birde ona çözüm bulamadım sadece
Almadım onları ya. Lazım olursa en kötü gider alırım diye düşündüm. Kızım hiç kullanmadı, bunda en azından emziği tutturayım dedim ama tutar mı bilmem. Denicem şansımı
Devlet düşünüyorum açıkçası çünkü hastaneler aşırı gereksiz pahalı gibi geliyor. Benim tamamlayıcı var aslında annelik teminatıda var ama doğum ve rutin kontroller için ortakmış tenat tablosu. Yani yıllık 24 bin ₺ veriyor, üstünü benim tamamlamamı istiyor çok saçma geldi
Bugün eşimle konuşuyoruz, işyerinden izin istiyor bana destek olmak için evden çalışıcak ocak ayında. En kötü ofise 1 hafta gelmen lazım demişler tamam ocağın ilk haftası gelirim demiş. Dedim sen ne diyorsun o hafta doğurucam beno kadar kendimi o haftaya adapte ettim yani. Sağlıklı olsunlarda ne zaman olursa o zaman gelsinler
![]()
Benimde aynı ya baya sıklaştı , ama bana da normal dedi doktorum, canımı da yakıyor artık yavaştan , ben de korkuyorumKızlar benim bu karında toplanmalar arttı sanki iyice, 3 hafta önce de arttı diye doktora gitmiştim normal demişti ama sanki daha da arttı korkutuyor beni![]()
Evet ya şaşırmaları yok mu bir deAa aynı benkime gitsem soğuk su arıyorum, nasıl soğuk su içiyorsun diye soruyolar bide
bünye alışmış bi kere ne yapayım
Benim de sıklasti ama nstde sanci vs bir sey cikmadigi icin icim rahat yani demek ki normal her sey bi de benim 3-4 gundur yeni belirtim su oldu yerimden asiri yavas kalkmadigim zaman gobek deligimin oralarda bi aci hissediyorumBenimde aynı ya baya sıklaştı , ama bana da normal dedi doktorum, canımı da yakıyor artık yavaştan , ben de korkuyorum![]()
Bende tam tersi yaz kis ilik su icerimEvet ya şaşırmaları yok mu bir de![]()
Magnimore plus kullanıyorum en etkililerden biri dedi dr valla. İçmesem düşünemiyorum sancım olur doğururum herhaldeNe zaman kontrolün canım? Bide hangi magnezyumu kullanıyorsun? Ben en son ocean extra mag aldım bayağı fayda sağladı bana
Yılların alışkanlığı artık organlar soğuğa karşı dayanıklıBende tam tersi yaz kis ilik su icerimlikir likir soguk icenlere de sasiririm nasil midesini usutmuyor ya da bogazi acimiyor diye
Bu aliskanligi kendiniz mi edindiniz hep oyle mi ictiniz yani ailede falan da mi oyle bari bebemi alistirayim da ben gibi nanemolla olmasinYılların alışkanlığı artık organlar soğuğa karşı dayanıklı![]()
Ilık su içmek daha faydalıymış ama hep öyle derlerBu aliskanligi kendiniz mi edindiniz hep oyle mi ictiniz yani ailede falan da mi oyle bari bebemi alistirayim da ben gibi nanemolla olmasin![]()
Bol bol meyve ye canım benim en çok tükettiğim şey meyve oldu hamileliğimde ve maşallah diyim hiç hastalanmadım hamilelik sürecimde ama tam soğuklarda başlamadı tabii ve evde olmamında etkisi olabilir ama ben daha çok meyveye bağlıyorum çok yiyorum çünkü. Eşim hastanede çalışıyor üstelik.Ilık su içmek daha faydalıymış ama hep öyle derler
Evet soğuk içme alışkanlığım hep vardı, mesela sıcak bitki çayların yerine soğuk bir portakal suyunu tercih ederim
Bu arada gittim nanemolla nedir ona baktımdirençsiz sık hastalanan demekmiş o zaman bende nanemollayım
cünkü 8 aylık hamilelik sürecinde 3 kez grip oldum, hep başkaları getirdi kaptım
![]()