Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    48
O da mantıklıymis. Bizde de tablet var aslında bağlanır mi ona da? Fiyatlara bakmadim daha yaa öyle sohbet arası bir sürü şey anlattı arkadaşlar 😄 hangi birine bakacağım bilmiyorum zaten envai çeşit şey var bakmamız gereken😄
bağlanır tabi ki . kesinlikle öyle o yüzden ben bu tarz teknolojik şeyler eşime paslıyorum her şeyi kendıme yük etmiyorum. o da araştırmayı seviyor. ben almaya karar verip aldığımızda ne aldıysak yazarım buraya muhakkak

giyilebilir süt pompası benim de ilk alacaklarımdan kesinlikle benim ilk hamileliğim ama daha hiç bir şey almadım erken gibi geldi, şimdi de acaba geç mi kalıyorum diye düşünüyorum burda okuyunca :))
Aslında şöyle bir şey, bu tarz ürünlere sürekli zam geldiği için bunlar erkenden alınabilir. Telsiz bebek arabası pompa vs. Ben ilk gebeliğimde öyle yapmıştım. Pompaya ilk hamile kaldığımda baktığım fiyatla şimdiki fiyatı arasında 1k fark var mesela.

Bana bi kamera hediye gelmişti wee nin olması lazım. Ben kızımı karanlıkta uyutuyordum ve gece görmek için bi ışık yaymak zorundaydı kızım uyanınca sürekli ona bakıyordu, kullanamadım. Ama odanın kapısının açarkenki hava akımından bile uyanıyordu, kamera iyi olur yani. Demonte, kendi ekranı olan kameralar misafirlikte vs de kullanıldığı için avantajlı. Biz eve bakıcı alınca bebek odası dahil birkaç odaya kamera taktırdık telefondan bakıyoruz, onun sıkıntısı wifi a bağlı olması, elektrik veya internet kesintisi sık oluyorsa sorun yaşarsınız. Yine de ona çok alıştık ben ayrıca kamera almam. Kötü kameradansa iyi telsizi öneririm bu arada.
Ben kamera hiç almadım telsiz kullandım ama kamera da olurmuş. Ama bu wifi bağlantılı olayı canımı sıkıyor. Hackleme vs haberlerinden sonra.

Bu boş gebelikle 3. Gebeliğim. O kadar haklısın ki. Her topicte iki üç konu hep sıkıntı oluyor.
Birincisi bu gruplaşma olma ya da olmama meselesi
2. Mesajlarıma kimse cevap vermiyor
3. Kimse olumsuz tecrübesini yazmasın ben de korkuyorum meselesi.
Halbuki ananonim bir platformdayız. En nihayetinde kimse kimseyi tanımıyor. Bazen enerji tutmuyor bazen gerçekten gözden kaçıyor. Mesela bir arkadaş bana yazıyor. O an okuyorum ama disarda oluyorum ya da çocuklarım var cevap yazamadan kalıyor. Bildirimde kaybolunca yeni mesajları okuyorum. O sırada unutuyorum. Ertesi gün aklıma gelse de bu sefer de artık geç oldu tekrar konuyu açmanın anlamı yok diyorum. Hepimize oluyordur muhakkak.
ben de mesela olumsuz şeyler yazıldığında inanılmaz tetikleniyorum çünkü kaygılı bir yapım var öyle olduğunda girmesem daha iyi diye düşünüyorum. ama kalkıpta niye yazıyorlar yazmasınlar diye düşünmüyorum :) o da o an onu yaşıyor ve paylaşıp rahatlama ihtiyacı duyuyor çünkü napsın yani. suçlamak, yargılamak kimseyi mutlu etmez. halden anlamak lazım

Hayır zaten topikte sayılı mesajı var. Sanki sormuş sormuş da kimse cevap vermemiş.
Bir de kimsenin öyle bir zorunluluğu da yok, gruplaşma diye nitelendirmek saçmalık. Belki fikrim yok yani o konuda.
Benim önceki grubum çok iyiydi, ilerleyen zamanlarda çok güzel oturmuştu her şey. Hala daha görüşüyoruz buluşuyoruz çocuklarımız buluşuyor. Şans meselesi biraz da.
Çok güzel. Bazen enerji gerçekten çok güzel oluyor ama bazen sıkıntılar oluyor. Tabi hormonlar da ayakta hepimizin 😅 bana hem aktif olmayıp hem de muneye şikayet etmesi saçma geldi. He düzgün bir dille yazsaydi arkadaşlar böyle bir sıkıntım var belki daha farklı yaklaşırdım. Bir de sosyalanne nin gruptan gitmesi mesajlarina cevap alamaması ya da gruplaşma meselesi de değildi.
Ne bileyim ya. 😬🥴 Kimseyi de kırmak ya da üzmek istemiyorum

Çok güzel. Bazen enerji gerçekten çok güzel oluyor ama bazen sıkıntılar oluyor. Tabi hormonlar da ayakta hepimizin 😅 bana hem aktif olmayıp hem de muneye şikayet etmesi saçma geldi. He düzgün bir dille yazsaydi arkadaşlar böyle bir sıkıntım var belki daha farklı yaklaşırdım. Bir de sosyalanne nin gruptan gitmesi mesajlarina cevap alamaması ya da gruplaşma meselesi de değildi.
Ne bileyim ya. 😬🥴 Kimseyi de kırmak ya da üzmek istemiyorum
Onun neden gittiğinden de haberim yok açıkçası. Daha yeni kendime geliyorum ben. Bandajım falan daha yeni çıktı. Bunu atlattık derken kızım hasta oldu benim diş ağrılarım başladı hayatım tam bir kaos buraya bakayım biraz dedim yine kaos
:KK45:

Bana bi kamera hediye gelmişti wee nin olması lazım. Ben kızımı karanlıkta uyutuyordum ve gece görmek için bi ışık yaymak zorundaydı kızım uyanınca sürekli ona bakıyordu, kullanamadım. Ama odanın kapısının açarkenki hava akımından bile uyanıyordu, kamera iyi olur yani. Demonte, kendi ekranı olan kameralar misafirlikte vs de kullanıldığı için avantajlı. Biz eve bakıcı alınca bebek odası dahil birkaç odaya kamera taktırdık telefondan bakıyoruz, onun sıkıntısı wifi a bağlı olması, elektrik veya internet kesintisi sık oluyorsa sorun yaşarsınız. Yine de ona çok alıştık ben ayrıca kamera almam. Kötü kameradansa iyi telsizi öneririm bu arada.
Aa o yönlerini hiç düşünmemistim ben. Tecrübeli annelerin yorumları extra faydalı oluyor teşekkürler 🤗

bağlanır tabi ki . kesinlikle öyle o yüzden ben bu tarz teknolojik şeyler eşime paslıyorum her şeyi kendıme yük etmiyorum. o da araştırmayı seviyor. ben almaya karar verip aldığımızda ne aldıysak yazarım buraya muhakkak
Çok iyi olur ya benim de eşim bakmayı seviyor 😊 ben de paylaşırım 😊

ben de mesela olumsuz şeyler yazıldığında inanılmaz tetikleniyorum çünkü kaygılı bir yapım var öyle olduğunda girmesem daha iyi diye düşünüyorum. ama kalkıpta niye yazıyorlar yazmasınlar diye düşünmüyorum :) o da o an onu yaşıyor ve paylaşıp rahatlama ihtiyacı duyuyor çünkü napsın yani. suçlamak, yargılamak kimseyi mutlu etmez. halden anlamak lazım
O konuda haklısın. Hepimizin eksik yanları var tabi ki. Ama kendini telkin etmen çok güzel. Çünkü bu şekilde karşıda ki insan da bu gruba ne hayallerle gelmiş. Bir anda puf gibi ortadan kaybolmasındansa başına geleni yazıp biraz onu tesselli etmenin kimseye zararı olmaz. Bir süre sonra zaten bırakıyor burayı. Benim önceki gebeliğim boş gebelikti. E herkeste sordu yazdım bende mesela.
Bir de benim de eksik yanım var mesela. Ben de mesajlarıma cevap alamadığımda çok sinirlenirim hele sevdiğim kişiler tarafından yapılırsa. Bu konu da kendimi telkinliyorum. İşi vardır ya da unutmuştur ya da cevap vermek zorunda da değil yani sonuç olarak. 😅

Alışverişler başlamış kızlar 🤭
Benim kızımdan bir dünya kıyafet var sakladığım üstelik 2. Yapmayı düşünmüyordum ama saklamıştım ki çoğunu verdim. Kıyamadıklarım oldu. Kız olursa epeyce kıyafeti var benimkinin ama yenidoğan dönemi için elbette almak gerekecek.
Bence yeni doğan için de çok almamak lazım. Kızıma aldığım en küçükler bile çok büyük gelmişti. 2. Gün gidip prematüre bebekler için olanlardan almıştım ki 3.100 kg doğdu çol aman aman da küçük değildi.

Ben şimdi ilk önce pompa alacağım. İlk bebeğimde elektrikli almıştım ama çok yorucu.
Çünkü bebeği emzir yatır sonra bir de süt sağmakla uğraşmak çok yorucu
O zamanlarda giyilebilen pompalar henüz yoktu burda yurtdışında vardı. Simdi var artık
Kesinlikle ilk işim giyilebilir bir sür pompası almak
benim de sagolsun arkadasım kuzenım hep ayırmıslar bızım için kıyafet ben de alacagım tabıkı hiç öyle gıydırmem etmem demiyorum bebeğin giydiğinden ne olacak ve yeni doğanda zaten çok az gıyebılıyorlar o yüzden sonradan çöp olacak seylere onca para verecegım tanıdıgım guvendıgım ınsanların verdıklerını gıydırmeyı tercıh ederım. ama tabı ki ona özel olan saklayacagım hatıra olacak seylerı alacağım hep mesela hastane çıkışı battaniyesi ilk ayakkabısı gibi gibi...

O konuda haklısın. Hepimizin eksik yanları var tabi ki. Ama kendini telkin etmen çok güzel. Çünkü bu şekilde karşıda ki insan da bu gruba ne hayallerle gelmiş. Bir anda puf gibi ortadan kaybolmasındansa başına geleni yazıp biraz onu tesselli etmenin kimseye zararı olmaz. Bir süre sonra zaten bırakıyor burayı. Benim önceki gebeliğim boş gebelikti. E herkeste sordu yazdım bende mesela.
Bir de benim de eksik yanım var mesela. Ben de mesajlarıma cevap alamadığımda çok sinirlenirim hele sevdiğim kişiler tarafından yapılırsa. Bu konu da kendimi telkinliyorum. İşi vardır ya da unutmuştur ya da cevap vermek zorunda da değil yani sonuç olarak. 😅
kesinlikle öyle zor şeyler yaşarken söylenen samimi bir sözün bile ne kdr iyi geldiğini bilirim o yüzden hiç yargılayan bi yerden bakamıyorum. evet işte insanın kendini tanıması bilmesi halden anlayabilmesi bunlar olgun olabilmenin bir göstergesi. yoksa küsmek gitmek çocuklara özgü yani ne bilim :)

Onun neden gittiğinden de haberim yok açıkçası. Daha yeni kendime geliyorum ben. Bandajım falan daha yeni çıktı. Bunu atlattık derken kızım hasta oldu benim diş ağrılarım başladı hayatım tam bir kaos buraya bakayım biraz dedim yine kaos
Çok geçmiş olsun tekrardan. Ülkemiz zaten kaos ülkesi haline geldi 🫠 kimsenin kimseye tahammülü kalmamış. Kızının neyi var ? Ben de sürekli hastanelere gidiyorum şu sıra. Kızım da gelişim geriliği çıktı. Ona süt mama başladık. Kalbinde üfürüm varmış. Bebekken de vardı sonra yok dediler. Ben de goturmemistim. Salı günü gidicez bakalım ona da

Çok geçmiş olsun tekrardan. Ülkemiz zaten kaos ülkesi haline geldi 🫠 kimsenin kimseye tahammülü kalmamış. Kızının neyi var ? Ben de sürekli hastanelere gidiyorum şu sıra. Kızım da gelişim geriliği çıktı. Ona süt mama başladık. Kalbinde üfürüm varmış. Bebekken de vardı sonra yok dediler. Ben de goturmemistim. Salı günü gidicez bakalım ona da
Üşüttü ya bir de ben kaza geçirdiğim şehirdeyim yolculuk yapamadım durumumdan ötürü burda da bir salgın var boğazdan başlıyor gözden iltihap vs. Ona da geçti sanırım. Birkaç gün sonra eve gideceğiz o zamana kadar toparlar inşallah.

Size de çok geçmiş olsun kızın kaç yaşında ?
O üfürük kardeşimde de vardı ama doktor bir problem olmayacağını isterse futbolcu bile olabileceğini söylemişti. Çok sık rastlanıyor aslında ama büyüdükçe geçiyor

Üşüttü ya bir de ben kaza geçirdiğim şehirdeyim yolculuk yapamadım durumumdan ötürü burda da bir salgın var boğazdan başlıyor gözden iltihap vs. Ona da geçti sanırım. Birkaç gün sonra eve gideceğiz o zamana kadar toparlar inşallah.

Size de çok geçmiş olsun kızın kaç yaşında ?
O üfürük kardeşimde de vardı ama doktor bir problem olmayacağını isterse futbolcu bile olabileceğini söylemişti. Çok sık rastlanıyor aslında ama büyüdükçe geçiyor
Anladım. Allah şifa versin kızına 😔
Benim kızçe 4 yaş 3 aylık oldu. Hep minyon tipliydi. Sağlık ocağındaki ölçümlerde hemşire hep normal dedi. Ben de yaşıtlarından küçük duruyor dediğimde normal dedi. Yaz tastiilindeyken çocukları bir götürelim dedik. Gastroenterolojiye yönlendirdi. O da süt başladı. Bagirsakları yavaş çalışıyor diye ilaç veriyoruz bir de. Bakalım toparlıcaz inşallah. 😊 Allah dermansız dert vermesin

Anladım. Allah şifa versin kızına 😔
Benim kızçe 4 yaş 3 aylık oldu. Hep minyon tipliydi. Sağlık ocağındaki ölçümlerde hemşire hep normal dedi. Ben de yaşıtlarından küçük duruyor dediğimde normal dedi. Yaz tastiilindeyken çocukları bir götürelim dedik. Gastroenterolojiye yönlendirdi. O da süt başladı. Bagirsakları yavaş çalışıyor diye ilaç veriyoruz bir de. Bakalım toparlıcaz inşallah. 😊 Allah dermansız dert vermesin
Aminn çok geçmiş olsun tekrar 🌹

Çok geçmiş olsun kızlar 🥲

Eki Görüntüle 3630212
Ben birkaç parça bişey aldım iki cinsiyete de olabilecek şekilde. Özellikle peluş tulumlara bayılıyordum kış bebeği olduğu için direk onu aldım 🥰
Hepsi çook tatlı duruyorlar dolabını oluiturmak ççoook heyecan verici değil mi😍 sağlıkla gelsinler inşallah🌸 ben 15. Haftaya girdim henüz birşeyler almadım sürekli bakıyorum ama artık alsam iyi olur sanırım : ) %100 pamuk alt açma, emzirme önlüğü, müslin örtüler gördüm çook kullanışlı duruyorlar indirimden alınabilir chakraya baktım şahane şeyler vardı aklınızda olsun💞

benim de sagolsun arkadasım kuzenım hep ayırmıslar bızım için kıyafet ben de alacagım tabıkı hiç öyle gıydırmem etmem demiyorum bebeğin giydiğinden ne olacak ve yeni doğanda zaten çok az gıyebılıyorlar o yüzden sonradan çöp olacak seylere onca para verecegım tanıdıgım guvendıgım ınsanların verdıklerını gıydırmeyı tercıh ederım. ama tabı ki ona özel olan saklayacagım hatıra olacak seylerı alacağım hep mesela hastane çıkışı battaniyesi ilk ayakkabısı gibi gibi...
Evet kesinlikle sadece giysi de değil, 0-6 ay için araba koltuğu, 0-9 aylık anne yanı yatağı hepsinin kullanım ömrü çok kısa ve pahalı ürünler ablanız, kız kardeşiniz en yakın arkadaşınız vs. varsa fazla tüketim ve israfı da önlüyor bence bu paylaşımlar🌸 ben ailemde ilk doğum yapacak kişiyim hiç kıyafet verebilecek kimse yok ama keşke olsaydı, yakın bir arkadaşım birkaç büyük ürün vericek puset, araba koltuğu gibi🍒 bende sonra isteyen farklı bir arkadaşıma verebilirim

Sİzin daha önce de böyle bir mesajınız vardı ben de sizden görüp denemiştim, özellikle kuru incir ve normalini çok canım çekmişti. Canımın çektiği şeylerin bebeğe daha yararlı olduğunu düşünüyorum. Bizim de cuma günü kontrolümüz var, biraz gerideydi. Sizin tavsiyelere uymuştum. Bakalım nasıl çıkacak.
Kontrolünüz nasıl geçti umarım her şey yolundadır 🌸

Evet kesinlikle sadece giysi de değil, 0-6 ay için araba koltuğu, 0-9 aylık anne yanı yatağı hepsinin kullanım ömrü çok kısa ve pahalı ürünler ablanız, kız kardeşiniz en yakın arkadaşınız vs. varsa fazla tüketim ve israfı da önlüyor bence bu paylaşımlar🌸 ben ailemde ilk doğum yapacak kişiyim hiç kıyafet verebilecek kimse yok ama keşke olsaydı, yakın bir arkadaşım birkaç büyük ürün vericek puset, araba koltuğu gibi🍒 bende sonra isteyen farklı bir arkadaşıma verebilirim
kesinlikle öyle katılıyorum ben de bir çok şeyi alacağım süt sağma makinesine kadar sadece lastiği değişecekmiş sorun değil dedim. bence puset ve araba koltuğu da baya iyi olmuş

Back
X