Anne Grupları 2027 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    116
Kızlar bir de bir şey sorucam size benim randevuma 5 gün var. Vajinamda hafif kaşıntı yanma var ama idrar yaparken değil gün içinde oluyor akıntım zaten hep çok. Daha önce 2 kez vajinal enfeksiyon geçirmiştim antibiyotik kullandım. Şimdi randevumu beklesem mi acaba diye düşünüyorum her şeyde koşarak gitmek de istemiyorum

Karnıyarık otu tozunu gebelikten önce çok kullanırdım ama gebelikle ilgili kullanımını bilmiyorum. Eğer bağırsak sağlığı için düşünüyorsanız, probiyotikleri denediniz mi?
Yoğurt mayalarken içime atıyorum doğal bir markaninkini. Ekstra probiyotik almıyorum ama

Kızlar bir de bir şey sorucam size benim randevuma 5 gün var. Vajinamda hafif kaşıntı yanma var ama idrar yaparken değil gün içinde oluyor akıntım zaten hep çok. Daha önce 2 kez vajinal enfeksiyon geçirmiştim antibiyotik kullandım. Şimdi randevumu beklesem mi acaba diye düşünüyorum her şeyde koşarak gitmek de istemiyorum
Benim de akıntım çok kaşıntım olmuyor ama sarımsı bir akıntı özellikle son 2 haftadır arttı. İnşallah enfeksiyon falan değildir

Benim de akıntım çok kaşıntım olmuyor ama sarımsı bir akıntı özellikle son 2 haftadır arttı. İnşallah enfeksiyon falan değildir
Yanma kaşıntı yoksa normal diyor internette ama benim yanma kaşıntı da olunca beklemek tehlikeli olur mu bilemedim çok çok şiddetli değil ama baya rahatsız edici

Sağlık ocağında ya da acilde kan idrar baktırın zaten size enfeksiyon için hangi testler yapılıyordur biliyorsunuz, sonuca göre sonuç olumsuz çıkarsa beklemeyin gidin, zaten sonuçlar normal çıkarsa da tahlil yaptırmış olursunuz. Doktorunuzu sık sık aramak istemediğinizi bildiğim için böyle dedim ben, ama acil bir durum görüyorsanız da beklemeyin gidin. Fikir vermek istedim ☺️

Kızlar bebek arabası ne aldınız
Henüz almadım ama kafamda bu model var mağazaya gittiğimde direkt bunu soracağım zaten ns zaman dışarı çıksam marka olarak hep kraftı görmeye başladım dedim ne kadar çok varmış bu markayı tercih eden

Eklentiler

• 1000206664.webp
    1000206664.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 6
Kızlar benim kadar su içen var mı aranızda ben günde 3 litreden fazla su içiyorum ya suya bağımlı oldum

Sağlık ocağında ya da acilde kan idrar baktırın zaten size enfeksiyon için hangi testler yapılıyordur biliyorsunuz, sonuca göre sonuç olumsuz çıkarsa beklemeyin gidin, zaten sonuçlar normal çıkarsa da tahlil yaptırmış olursunuz. Doktorunuzu sık sık aramak istemediğinizi bildiğim için böyle dedim ben, ama acil bir durum görüyorsanız da beklemeyin gidin. Fikir vermek istedim ☺️
Ya bizim sağlık ocağında idrar testi yapmıyorlar yoksa çoktan gidicektim aslında. Bir de idrar yaparken değil normalde olduğu için bu yanma vajinal enfeksiyon tekrar etti sanırım diye düşünüyorum o da sadece vajinal muayeneyle anlaşılıyor yoksa acilde de yaptırırım aslında idrar testini 😢 öyle arada kaldım ama yanma git gide de artıyor

Ya bizim sağlık ocağında idrar testi yapmıyorlar yoksa çoktan gidicektim aslında. Bir de idrar yaparken değil normalde olduğu için bu yanma vajinal enfeksiyon tekrar etti sanırım diye düşünüyorum o da sadece vajinal muayeneyle anlaşılıyor yoksa acilde de yaptırırım aslında idrar testini 😢 öyle arada kaldım ama yanma git gide de artıyor
Eğer giderek artıyorsa beklemeyin gidin bence çünkü hani yabana atılacak bir durum değil ki.

Bana da kayıplardan dolayı alma diyen çok oluyor baştan beri yavaş yavaş alıyordum ama baktım yetişmicek bu gidişlee

Ya gerçekten öyle büyük parçaları aldık diğerleri kolay olur diyordum ama aldıkça eksik çıkıyor gerçekten ki ben de çok ağırlaştım 8. 9. Ayda mümkün değil hiçbir şey yapamam. Yarın bi tüm liste çıkariyim en iyisi 😂
Bende bi deftere kıyafetleri araç gereçleri bakım ürünleri falan oturdum bi gece kendimce liste yaptım. Ve parça parça aldım hala da daha dediğin gibi bir sürü eksik var ama en elzem olanları aldım gelin çeyizi gibi düşünün ya hepsini son aya falan sığdırsak hem parasal açıdan zararlı hemde kafa karışıklığı hep çok tavsiye edilenleri indirimde olanları içime sinenleri aldım fuzuliden kaçınmak için

Siz yurt dışındaydınız di mi? Amerika’da da bize göre çok daha geç yapıyorlar koruyuculuğun bebek için artması için bence mantıklı. Bizde biraz daha erken yapılıyor. Ben doktorum ile çok uzun konuşamadım aşı konusunu, neden olmam gerektiğini ve ne zaman olmam gerektiğini söyledi ve yaptırdım. Ama hemşirem ile çok uzun uzadıya sohbet ettik, o çok güzel anlattı ve bu zamanlama farklılıkları kafama oturdu. Plasentadan bebeğe aktif antikor aktarımı en çok 30. hafta sonrası oluyormuş, yurtdışı ülkeler bu tarihi baz alarak geç aşılama yapıyormuş. Fakat biz aşı olduktan yaklaşık 4 hafta sonra vücudumuz altif antikor üretiyormuş, o yüzden erken aşılansak da bu antikorlar o plato haftasında bebeğe gayet iyi geçiyormuş. Türkiye’de erken doğum oranları çok yüksek olduğundan erken doğumda da bebeğin korunması için aşılama biraz daha erken yapılıyormuş. 16. hafta sonrası herhangi zaman yapılabilirmiş aslında.

Evet hatta ben 20de 1, 24te 2. dozu oldum.
Eee ben ilk dozu TDAP şeklinde 20 de oldum şimdi ABD ye gidiyorum. Giderken de aşı kartımı götürüyorum. Bakalım orda yeniden yapalım diyecekler mi 😳

Kızlar Perinatoloji Dr Ali Ekiz’e detaylı ultrasona gidem oldu mu? Pazartesi gidicem ataköyde
Ben ona gittim canım ayın 21 de. Baya ilgili uzun uzun baktı. Nerdeyse bir saat sürdü. Bakarken de açıklıyor herşeyi. Detaylı olarak 5-6. Sayfalık rapor verdi. Memnun kaldım yani tavsiye ederim. Bebişin pozisyonu göstermiyordu hafif hafif vurdu düzeldi yavrum. Her ince detayına kadar bakıyor. Projektör koymuş odasına kocaman ekranda bebeğimi izlemek çok zevkliydi ama tabi çok gergindim girmeden önce. Muayene sırasında bile kasma dedi bana. Her normal dediğinde biraz rahatladım. Çok şükür herşey yolunda çıktı 🙏 darısı hepimizin başına inşallah 🙏

Ya kızlar gece uyanan ve uyuyamayanınız oluyo mu?? Ben bu ara öyleyim. Tuvallet için zaten sık kalkmaya başladım ama 2 3 günde bir bi uyanıyorum gece 2 gibi asla uyuyamıyorum ve sabah 7de işe gitmem gerekiyo. Öyle zorlanıyorum ki 😔
Bende aynıyım birkaç gündür. Sabaha karşı uyanıyorum 6-7 gibi çok erken biraz daha uyuyayım diyorum yok gelmiyor uykum bir türlü 🤔

Back
X