Anne Grupları 2027 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    113
Yeter ki iyi olsun doktorumuz diyoruz artık 🤷🏽‍♀️
İnanın aynı şekildeyim. İyi olsunda gerisi önemli değil kafasındayız.İnşallah hepsi sağlıkla gelecekler. Ekim grubuna bakıyorum da yavaş yavaş doğumları başlamış. İnşallah tüm bebekler sağlıkla gelirler ☺️

iki gündür vajina girişinde , sanki dudak kısmında gibi , cok hafif bir sızı benzer bi sey hissediyorum. daha önce olmadığı için adını da koyamıyorum da bu tarz bi sey yaşayan var mi

iki gündür vajina girişinde , sanki dudak kısmında gibi , cok hafif bir sızı benzer bi sey hissediyorum. daha önce olmadığı için adını da koyamıyorum da bu tarz bi sey yaşayan var mi
Ben yaşadım. Ara ara tekrarda ediyor. Doktora sordum rahim büyüyor bebek baskı yayıyor dedi. Tam tarif ettiğiniz şekilde sızı. Vajinal dudaklarda.

Ben yaşadım. Ara ara tekrarda ediyor. Doktora sordum rahim büyüyor bebek baskı yayıyor dedi. Tam tarif ettiğiniz şekilde sızı. Vajinal dudaklarda.
içim rahatladı ya , alışık olmadığım bi his olunca ilk anda bi panikliyorum çünkü. teşekkür ederim

içim rahatladı ya , alışık olmadığım bi his olunca ilk anda bi panikliyorum çünkü. teşekkür ederim
Aynı durumdayız. Bende, diğer arkadaşlarda hemen panik oluyoruz haklı olarak ☺️
Bilmiyoruz ki hiçbirimiz ne oluyor ne bitiyor ilk kez yaşadığımız şeyler hep ☺️☺️☺️

Fazla iştah açılması oldu bende ya asıl kiloyu 28.haftadan sonra alınıyor dedikleri böyle birşey mi ki gece atıştırmalıklar ara öğünler doymuyorum

Fazla iştah açılması oldu bende ya asıl kiloyu 28.haftadan sonra alınıyor dedikleri böyle birşey mi ki gece atıştırmalıklar ara öğünler doymuyorum
Bende de aşırı bir iştah artışı var. Hatta şimdi tost mu yapsam diye düşünürken bu yorumunuzu gördüm 🥹

Bende de aşırı bir iştah artışı var. Hatta şimdi tost mu yapsam diye düşünürken bu yorumunuzu gördüm 🥹
Ben neler gömdüm bugün ya full vicdan azabıyla yani sanki bebeğin canı istiyor gibi yemezsem kötülük edecek mişim gibi öyle bir istekle yiyorum

Kızlar merhaba. Daha önce de bahsetmiştim grupta bebeğimin böbreğinde genişleme vardı. Bugün İstanbulda detaylı ultrasona gittim. Doktorum idarar sıkışması var 21+6 ya göre fazla büyümüs dedi böbrekler. Biri 9.4 mm diğer 7.1 mm olmuş. Amniyosentez sıvım ense kalınlığı burun kemiği ve fetal sonucum normal. Doktor yine de kromozomal bir anormallik var mı diye amniyosentez önerdi. Resmen başımdan kaynar sular döküldü ağlamaya başladım. Gerekli dedi iki böbrekte de genişlik olduğu için. Sonra ordan çıkınca kendi doktoruma ve başka şehirde yaşayan tanıdığımız bir perinatologa sordum. Takip yeterli bence yaptırmanıza gerek yok dedi hepsi. Amniyosentez sıvısı alımı düşük riskine neden oluyor belki duymuşsunuzdur 300 kişiden 1 inde düşük yapabiliyormuş. Kesinlikle karar verdim yaptırmayacağıma. Detaylım bu şekilde moral bozukluğu ve ağlamakla geçti. Benim gibi bu durumu yaşayan arkadaşlar vardı sizlerde durum nasıl acaba
Benim de ilk gebeligimde yaşadığım bi durumdu anne karnında takip ediliyordu iki böbrektede büyüme vardı. 5.5 ve 6 civarlarindaydi. Detaylı ultrasondan ağlayarak çıkmıştım down sendrom olasılığı var demişti doktor. İkili ve üçlü testi de yaptirmamistim. Diğer karından sıvı almak istemişlerdi onu da yaptırmadım açıkçası. Doğumdan sonra takip edeceğiz demişlerdi. Aylar geçip idrarini yaptıkça çok şükür kuculmustu. Istanbuldaysaniz Cihangir Akgün ü kesinlikle öneririm.

Ağırlıktan kaynaklı pelvik ağrılar oluyor, eğilip kalkarken otururken yataktan kalkarken hamile gibi dengeli şekilde kalkmak gerekiyor. Bir de kegel egzersizleri var ama herkese önerilmeyebilir. Doktorunuza sorarsanız yönlendirecektir.
Ama yaşadığınız şeyin adı pelvik taban ağrısı 🙂

Ben Avrupa Yakasında gidiyorum Acıbadem atakente perinatolog. Muayene ücretleri 9.300 tl, doğum için de 200 bin tl dendi bana doktorun oerinatologun girmesini isterseniz diye.Normal doğumu ile sezeryan arasında sanırım 10 bin tl lik fark vardı yani normal doğum daha pahalıydı.
Biliyorum o hastaneyi düşük tehdidim olduğu zamanlar gitmiştim bi kaç kere 50 bin ve 100 bin bandında tavsiye istemiştim 200 k normal doğum benim içi. fazla gereksiz fuzuli harcama gibi geliyor prenses doğuma veririm de normal doğum hayır piyasa nasıl araştırmadım da bu şekilde düşünüyorum

Son düzenleme:
Benim de ilk gebeligimde yaşadığım bi durumdu anne karnında takip ediliyordu iki böbrektede büyüme vardı. 5.5 ve 6 civarlarindaydi. Detaylı ultrasondan ağlayarak çıkmıştım down sendrom olasılığı var demişti doktor. İkili ve üçlü testi de yaptirmamistim. Diğer karından sıvı almak istemişlerdi onu da yaptırmadım açıkçası. Doğumdan sonra takip edeceğiz demişlerdi. Aylar geçip idrarini yaptıkça çok şükür kuculmustu. Istanbuldaysaniz Cihangir Akgün ü kesinlikle öneririm.
erkek bebeklerde özellikle oluyor diyorlar. İnşallah bizdeki de geçici bir durumdur. Teşekkür ederim. Doktorun adını da not aldım🌸

Ben Avrupa Yakasında gidiyorum Acıbadem atakente perinatolog. Muayene ücretleri 9.300 tl, doğum için de 200 bin tl dendi bana doktorun oerinatologun girmesini isterseniz diye.Normal doğumu ile sezeryan arasında sanırım 10 bin tl lik fark vardı yani normal doğum daha pahalıydı.
Bide normal doğumun daha pahalı olması şaşırttı beni normalde sezaryen daha pahalı değil miydi ya

Biliyorum o hastaneyi düşük tehdidim olduğu zamanlar gitmiştim bi kaç kere 50 bin ve 100 bin bandında tavsiye istemiştim 200 k normal doğum benim içi. fazla gereksiz fuzuli harcama gibi geliyor prenses doğuma veririm de normal doğum hayır piyasa nasıl araştırmadım da bu şekilde düşünüyorum
Yani tabi haklısınız, ben riskli gebelik geçirdiğim için lupus hastası olduğum için normal kadın doğumcuların birçoğu beni takip etmek istemedi. Bulunduğum ildeki perinatologlar da takip etmek istemedi. Bende buraya geldim perinatolog takibine girebilmek için. Perinatolog ücretleri de haliyle daha fazla oluyor.

Bide normal doğumun daha pahalı olması şaşırttı beni normalde sezaryen daha pahalı değil miydi ya
Bana verilen ücrette normal doğum perinatologun gireceği sezeryan doğumdan pahalıydı. Yüksek ihtimalle de ben sezeryan olacağım, geçmişte miyomesktomi ameliyatı geçirdiğim için. Ancak diğer doktorların ücretleri daha düşüktü hastanedeki. Memorial ve Medipol ise sanırım daha pahalıydı. Ben doğum paketi de sormuştum fakat perinatologun doğum paketi yokmuş.

Fatmakocaa
Dtaylı ultrasona gittiğimde doktorun söyleridiklerini paylaşacagım böbrek için ne oldu gecti mi geçmedi mi ne yol izlememi söylerse içinizi ferah tutun geçecek inşallah

Kızlar ben bugün ilk kez bebek arabalarına bakmaya gittim, yaşadığım yerde beğendiğim modelleri görebileceğim bir yer olmadığından fırsat olmamıştı. Yurt dışından almayı düşünüyorum ama önceden sipariş verildiği için görerek son kararımı vermek istedim. Operaistanbul’a ve babymall’a gittim, sonuç olarak daha çok kafam karıştı 😅 Cybex’i görünce beğeneceğime emin gibiydim ama modellerin çoğunu çok hantal buldum, ben bebek arabasını yüzde 90 evden arabayla çıkaracağım o yüzden bagaja indir kaldırın kolay olması mecburi bir öncelik. Bailos s lux benim için limitimin biraz üstünde kaldı, yani hala olmaz demiyorum ama bu ağırlığa değer mi hiç bilemedim. Mios’u ağırlık ve özellikleri açısından beklediğimden çok beğendim, onun da alt sepetini ve tekerleklerini biraz küçük buldum. Eşim Priam’ı beğendi fakat benim onu bagaja kaldırmam mümkün değil o derece “noo” 😅 Cybex easy s twisti çok önerdiler mağazada fakat oturma alanını da sepet alanını da çok dar buldum, benim açımdan oturma alanı sebebiyle elendi. Sonra baby mall’a gittik, önceliğimin 10 kilo ve altı olması olduğunu söyledim ve maxi cosi, chicco, inglesina ve peg markalarında ürünler gösterildi. Maxi cosi’de Leona ve Oxford modellerini detaylı inceledim, Leona Mios’a, Oxford Priam’a benziyordu fakat fark edilir derecede daha hafif halleri. Özellikle Oxford’u boyutuna ve özelliklerine göre çok konforlu buldum. Chicco’da bellagio modeli gösterildi, kumaş ve kasa kalitesini çok çok beğendim, katlanması çok kolaydı, sürüşü çok konforluydu, koltuğunu ise çok beğenmedim, yan destekleri filan eksik geldi bana. Peg markasını şahsen hiç duymamıştım, hem kumaş hem kasa kalitesi beni çok şaşırttı çok çok iyiydi bence. Switch SLK modeline baktık, koldan direkt dönüş özelliği var ve tekerlekler kolu katladığınız yöne göre otomatik kitleniyor ya da hareket ediyor çok beğendim. Çok kolay katlanıyor, sürüşü de yağ gibi. Bu özelliklere göre 10.7 kilo ağırlığı da çok okeydi. Hakkında pek duyumum olmadığından kafamı karıştıran bir model oldu, çok da güzel indirim var babymallda setinde, ilgileneni varsa. Son olarak Inglesina’da Electa ve Aptica modellerini inceledim, yine 10.5 kilo civarı ve katlanması çok güzel, kumaş kalitesi gayet iyi ve portbebe dahil seti çok kullanışlı, portbebenin ayakları da var adeta ufak bir portatif beşiğe dönüşüyor. Çok bakmak istediğim bir marka da Bugaboo, özellikle dragonfly modeli ama gezdiğim mağazalarda stokta değildi yakından inceleyemedim henüz. Kısaca giderken cybex’te çok netken, dönerken aklımda bir sürü modelle dönmüş oldum 🥲
Bende bugüm baktım bebek arabalarına sen bu kadar şeyi iyi aklında tutabilmişsin benim kafada hiçbişi kalmıyor karışıyor hatta 😂😂

Bende bugüm baktım bebek arabalarına sen bu kadar şeyi iyi aklında tutabilmişsin benim kafada hiçbişi kalmıyor karışıyor hatta 😂😂
Benim de hafızam balık kadar kaldı şu süreçte o yüzden gazeteci gibi elimde küçük not defteriyle geziyorum her yeri, telefona filan da yazmıyorum baya dinazor usulü devam 😂

Beğenebildiğiniz oldu mu hiç? ☺️

İstanbul’da değilim ama Avrupa yakasına 1,5 saat mesafedeyim, şu an takipli olduğum hastanede normal doğum ve sezeryan ücreti tıpatıp aynı 41 bin tl, 31 aralık sonrası doğarsa yeni yıl fiyatları geçerli oluyor, onlar henüz belirlenmemiş. Normal doğumda yatış bir gün sezeryanda genelde iki gün veriliyor dediler ordan cuzi bir fark oluşabiliyor, bir de normal doğumda epidural istersek en pahalısı o oluyormuş, anestezi uzmanı da doğuma eşlik ettiği ve yavaş yavaş yapıldığı için, bazı faktörlere göre fiyatı değişkenmiş ama +20 bin civarı ekleniyormuş. Doğum paketi vb bir seçenekleri yok, anlaşmalı kurumla oda süsleme vb yaptırabiliyorsunuz ama yani tıbbi anlamda bir doğum paketi yok. Muayeneler de doktora göre 2-3 bin tl bandında güncel. Fikir olması için yazıyorum güncel fiyatlara.

Back
X