21-22 yaş üniverste okumak için geç mi?

canım benim saçmalama 21 yaşın nesi geç, 30 yasında ünv.ye baslayanlar var...önemli olan yaş değil okumak istemen..... daha yaşın küçük canım benim problem etme kendine

gec olur mu
18 19 yasinda universiteye girip 24 25inden once bitiremeyen
ya da 18 19 da bilincsiz oldugu icin once bir bolum okuyup sonra hayati boyunca yapmak istedigi isin o olmadigini anlayinca 25inden sonra universiteye giren nice insan var
yeter ki sen iste
kim ne derse desin
gerekirse yaz okulundan da ders alir 3 senede bitirirsin
ya da calisman gerekiyorsa ayni zamanda 2, ogretimleri yazarsin
gunduz calisir gece okula gidersin
benim kuzenim bundan 20 sene once bunu yapti su an ingbankta direktor kendisi
hem bankada calisti hem aksamlari okudu
insanlar hep konusur sen ne istedigine bak
unutma hayatta bir her seye herkese ragmen istedigini yapanlar vardir
bir de yapmaya cesareti olmadigi icin oturdugu yerden elestirmeyi maharet sayanlar

Sen bu yaşta böyle düşünürsen ben kendimi balkondan atayım o zaman.29 yaşındayım ve Açıköğretim Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum.Yaşın hayalleri ertelemen için bir mazeret değil inan.Tanıdığım öğretmenler var 25 yaşından sonra okuyup bu mesleği yapan.Bazen düşünüyorum da hayat bizim için bu yaşlarda bitiyorsa,o zaman niye yaşam devam ediyor?Hayat hiç bir şeyi israf etmiyor.Potansiyeli veriyorsa şansı da veriyor.Boşver başkalarını.Kaç yaşında olursan ol,oku.60 yaşında olup üniversiteye giden var ve ben onları çok tatlı ve değerli buluyorum:)Son nefese kadar,öğrenme hakkımı kimse benden alamaz.Üniversiteye giderek ya da hayatı bir üniversiteye çevirerek...

hiçbirşey için geç değildir...........29 yaşındayım 2. üniversiteyi okumak için çalışıyorum .......neden olmasın ? ki senin yaşın zaten müsait istiyorsan yap !:71:

kızlar 20 yaşına bastım maalesef lise 4yıldı ben liseye başladığımda bir senede salaklığımdan sınıfta kalmıştım 5 yıl ilk senede kazanamadım ve bu senede geçirdiğim bi hastalık nedeniyle sınavlara giremedim bu sene hazırlanıcam biyandanda çalışıp para biirkitirmem gerek çünkü babam destek vermiyor okumamı istemiyor ve herkes geç kalmışsın diyor lütfen doğruyu söyleyin 20-21-22 geç bi yaş mı üniverste okumak için ?

canım öyle düşünme, ben uluslararası ilişkiler okuyordum ama istemeden, 1 sene hazırlık 2 sene de bölümü çektim toplam 3 senem gitti. zaten lise hazırlık ve ilk sene de ailem yine beni güzel sanatlara göndermediği için 2. sene girdim sınava ve 2 sene de öyle gitti düşün. şimdiye mezun olmam gerekti ama ben ailemi ikna edip, istediğim bölüme başladım. ama onlar da sağ olsunlar istemeseler de güzel sanatları sonunda kabullendiler ve bana destek oldular. Kısacası yaş önemli değil, bizim bölümde 55 yaşında, 35 yaşında bir sürü insan var. kimi üniversite bitirmiş doktor, kimi ilk kez gidecek.

ailen de destek değil sanırım bu konuda sana. Bence üniversite okumak istiyorsan (şahsi görüşüm her insanın, özellikle de kadınların mutlaka okuması yönünde) elinden geleni yap ve onlara gerçekten istediğini bir şekilde anlat. gerekirse çalış. zaten sen kazanıp girince üniversiteye baban da belki yardımcı olur.

türkiye'de hala kızların okumasını boşuna masraf olarak gören milyonlarca insan var. Benim akrabalarım kızlarını okutmayı bırak, bir parça eşya bile almazlar ve babama da "kız kızmını okutmak boş abi, evlenecek gidecek zaten. üniversitedeki kızların neler yaptıkları belli..." diyenleri bile var. neyseki ailem onlar gibi değil, bütün imkanlarını kullanıp bizi okutabilmeye çalışıyorlar.

sana artık geç diyenleri de hesaba alma, elalem konuşsun dursun, sen ailenle hallet işini. gerekirse onlara da cevabını ver, çünkü bu şekilde ailen üstünde de etki edebilirler.

Umarım çok çalışıp, istediğin yere gidebilirsin.

26 altıma girdim geçen hala mühendislik peşindeyim hiçbirşey için geç değildir:77::52::51:

ben sınava 2006 lise son ilk girişimdi,2007 mezun birinci yıl,2008 de kazandım..3 kere sınava grdm yani :D birde hazırlık okudum ünide :D şu an 22 yaşındayım 3.sınıfa geçtm :D benim arkdşlarım geçen yıl kazandı onlarda 22 mesela :D yani insan okumak istedkten sonra zamanın önemi yok..benim nişanlım zamanında geç diye okumadığından çok pişman şimdi açık öğretimle boğuşuyor.. :43: hiç bir zaman geç değildir :) 87 doğumlu arkadaşım var kız bu sene 4 e geçti..ama çok mutlu yaş sorunu yaşamıyor hiç :) 85 li olan var..81li bile gördüm..yani üniye başlayınca anlarsın asla geç değildir tatlım üzülmee:71: benim 5.sene kazanan arkadaşımda lcwde çalışıyordu o sene

34 yaşında tanıdığım var üniversiteye giden, yaşın normal ortalamada merak etme...

ya canım bırak bu geri insanları yaa üniversitenin yaşımı olurmuş otuz yaşında bi hatun vardı dersanemde eskiden hemşireydi sanat tarihi okumak için geliyodu 25 olsanda geç değil normal uyma kimseye anne babada olsa uyma

hiç dert etme..sen istedikten sonra..
ben de 21 yaşımda girdim üniversiteye..
anadolu lisesinde okudum..hazırlık vardı..ilk 2 yıl tercih yapmak istemedim bir çok bölümü yazabileceğim halde ve çevremden hemşirelik yaz okul öncesi yaz güzel meslek ve benzeri yorumlarına rağmen..3.senemde istediğim bölüme yerleştim..ve üniversitede de hazırlık okudum yani bölümüm 5yıldı..yani 26 yaşımda mezun oldum :)
sen sadece kafana koy kazanmayı..kulaklarını kapa söylenenlere..
ben küçük şehirde yaşıyordum ona rağmen vazgeçmedim ;) ama böyle söylüyoruz diye de salıverme kendini..memur olma yaşı 35'e yükseltildi gerçi ama :)
şimdiden başarılar..umarım yardımcı olabilmişimdir canım :)

ben 23 ümde başladım ve hiçbirşey ters gitmedi. birkaç yılın hatasımı olur. bence sorman bile hata diyebilirim. 40ından sonra başlayan birçok insan var.

niye geç olsun okumanın geçi erkeni mi var.. insanlar kaç yaşından sonra bile dil öğrenmeye falan çalışıyolar.
eşim 30una dayandı zamanında kimse oku dememiş şimdi kendisi üniversite okuyor. bu işlerin yaşla alakası yok insanın azimli olmasıi kafasına koyması yeterli :34:

Hiç geç değil, üniversitede okurken 26,30 hatta 40 küsür yaşında olup halen okuyan insanlar vardı bence bu çok güzel birşey. Çok kutsal... Mesela başka bir arkadaşım da 20 yaşında hemşirelik bölümünü kazanmıştı, 4 yılda bitirdi. Geçen yıl mezun oldu ve şuan çalışıyor. Daha 25 yaşında gencecik bir kız.Buna o kadar kafanı takma canım, herşey gönlünce olsun...:) :34:

Son düzenleme:
egitim-ögretimin yaşı olmaz canım.. onemli olan sen azimli ol ve hedefine inancınla kilitlen kazan.

başarılar

22 yaşında kazanmışsın 26 yaşında mezun olacaksın. Hayır hiç geç değil. Devlette zaten yaş sınırı 35, öğretmenlikte 40 sanırım ama özel sektörün çoğu 31 yaşını doldurmamışları tercih ediyor, kimi bankalarda da 30 yaşını geçmemiş arıyorlar. Birkaç banka sınavını nüfus kağıdığımda yazan yaş yüzünden kafadan kaybetmiştim çünkü.

Hayr tabiki.benim oda arkadasım 25 yasındaydı ki onun bölümü 5yıllıktı düşünsene bitirdiğinde 30 yasndaydı ve böyle bildiğim daha o kadar çok kişi var ki.hiç geç sayılmaz tatlım kesnlkle yılma:54:

bende 21imde kazandım bu sene yanı ama gec degıl bence bazı hayallerı bı kac sene daha ertelemk zorunda kaldım sadece o kadr

ben üniversiteye 16 yaşımda başlayıp 20 yaşımda bitirdim.ama bölümümde çok vardı yaşça herkesten büyük olanlar,25-30 arası bile normal sayılıyordu.30lu yaşlar,hatta afla geri dönen nineler vardı:9: hiç geç değil bence:34:

Back
X