kızlar 20 yaşına bastım maalesef lise 4yıldı ben liseye başladığımda bir senede salaklığımdan sınıfta kalmıştım 5 yıl ilk senede kazanamadım ve bu senede geçirdiğim bi hastalık nedeniyle sınavlara giremedim bu sene hazırlanıcam biyandanda çalışıp para biirkitirmem gerek çünkü babam destek vermiyor okumamı istemiyor ve herkes geç kalmışsın diyor lütfen doğruyu söyleyin 20-21-22 geç bi yaş mı üniverste okumak için ?
canım öyle düşünme, ben uluslararası ilişkiler okuyordum ama istemeden, 1 sene hazırlık 2 sene de bölümü çektim toplam 3 senem gitti. zaten lise hazırlık ve ilk sene de ailem yine beni güzel sanatlara göndermediği için 2. sene girdim sınava ve 2 sene de öyle gitti düşün. şimdiye mezun olmam gerekti ama ben ailemi ikna edip, istediğim bölüme başladım. ama onlar da sağ olsunlar istemeseler de güzel sanatları sonunda kabullendiler ve bana destek oldular. Kısacası yaş önemli değil, bizim bölümde 55 yaşında, 35 yaşında bir sürü insan var. kimi üniversite bitirmiş doktor, kimi ilk kez gidecek.
ailen de destek değil sanırım bu konuda sana. Bence üniversite okumak istiyorsan (şahsi görüşüm her insanın, özellikle de kadınların mutlaka okuması yönünde) elinden geleni yap ve onlara gerçekten istediğini bir şekilde anlat. gerekirse çalış. zaten sen kazanıp girince üniversiteye baban da belki yardımcı olur.
türkiye'de hala kızların okumasını boşuna masraf olarak gören milyonlarca insan var. Benim akrabalarım kızlarını okutmayı bırak, bir parça eşya bile almazlar ve babama da "kız kızmını okutmak boş abi, evlenecek gidecek zaten. üniversitedeki kızların neler yaptıkları belli..." diyenleri bile var. neyseki ailem onlar gibi değil, bütün imkanlarını kullanıp bizi okutabilmeye çalışıyorlar.
sana artık geç diyenleri de hesaba alma, elalem konuşsun dursun, sen ailenle hallet işini. gerekirse onlara da cevabını ver, çünkü bu şekilde ailen üstünde de etki edebilirler.
Umarım çok çalışıp, istediğin yere gidebilirsin.