21 aylık kızım otizm yardım edin ne olursunuz

Bir öğrencim vardı otizm belirtileri olan. 9.sinif öğrencisiydi onu tanıdığım da. Kız sınıftaki diğer öğrenciler gibi oturmuyor (ya bacağı sıranın üstünde ya da başının üstünde 😅) nasılsın dediğim de niye soruyorsunuz diyen, kimseyle ilgilenmeyen dokunmayan içine kapanık bir kız çocuğu. Uzman değilim, ne düzeydeydi bilemiyorum. Ama inanılmaz resimler cizerdi. Sanki bilgisayar çizimi gibi. Ve sınavda da müthiş yorumları vardı. Normal değildi ama müthiş bir çocuktu.
Yine başka otizm tanısı konulan harika bir öğrencim daha vardi. İnanılmaz sevecen. Hala arda arar beni. Size tavsiyem kendinizi üzmeyin. Çocuğunuzun bir ilgi alanı olacaktır mutlaka, gözlemleyin. İlginizi eminim eksik etmiyorsunuz dur zaten. Harika işler çıkartacaktır... Her çocuğun zor kısmı var. Güzelliklere odaklanın. İyuyi düşünün.

Otizmle ilgilenler Temple grandin'in aynı isimli biyografik filmini seyredebilir. Otizmli bir bireyin yapabilecekleri konusunda dünyaya gelmiş en iyi örneklerden biri, bakış açınızı tamamiyle değiştirir.Otizm bir hastalık değildir bu arada ahh vahh etmeye gerek yok. Normal insanlara göre otizmli insanların algıları, bakış açıları çok farklı doğru eğitimle normal bireylerden çok daha başarılı olabilirler.

Bir öğrencim vardı otizm belirtileri olan. 9.sinif öğrencisiydi onu tanıdığım da. Kız sınıftaki diğer öğrenciler gibi oturmuyor (ya bacağı sıranın üstünde ya da başının üstünde 😅) nasılsın dediğim de niye soruyorsunuz diyen, kimseyle ilgilenmeyen dokunmayan içine kapanık bir kız çocuğu. Uzman değilim, ne düzeydeydi bilemiyorum. Ama inanılmaz resimler cizerdi. Sanki bilgisayar çizimi gibi. Ve sınavda da müthiş yorumları vardı. Normal değildi ama müthiş bir çocuktu.
Yine başka otizm tanısı konulan harika bir öğrencim daha vardi. İnanılmaz sevecen. Hala arda arar beni. Size tavsiyem kendinizi üzmeyin. Çocuğunuzun bir ilgi alanı olacaktır mutlaka, gözlemleyin. İlginizi eminim eksik etmiyorsunuz dur zaten. Harika işler çıkartacaktır... Her çocuğun zor kısmı var. Güzelliklere odaklanın. İyuyi düşünün.
Aslında ben otizmi bazı çocuklar için bir fırsat olarak dahi görüyorum. Çünkü normal cocuklar matematik türkce sorumluluğu olarak ezilirken otizmli cocuklar ilgi alanlarina yönlendiriliyor. Neye yönlendirilirse onda inanılmaz başarılı oluyor. Ve görsel zekaları çok gelişmiş sınırların dışında düşünüyorlar

Bağırsak 2.beyin gibidir.
Bu hastalığa ve bunun. Gibi bütün beyinsel rahatsizliklarda en iyi çözüm bağırsak. Düzenleyici gıdalar tüketmek

glutensiz beslenmeye yonlendiriyorlar. aslinda henuz cok ufak, ne yiyecegine siz karar veriyorsunuz, bu süreci yonetebilirsiniz.

21 aylık kızım dà otizm belirtileri var arkadaşlar dr tanı koydu. Rehabilitasyon à başlayacak virüs bitince. Belirtiler isme tepki az işaret parmağı kullanımı yetersiz işaret ettiğim yere bakamıyor çok. Dalmalar sürekli. Parmaklarını tuhaf yapıyor inceliyor. Parmak uçlarında yürüyor. Oyun kurmuyor oyun oynamıyor. Tek başına odalarà çekiliyor yalnız kalmak istiyor. Bir kelimeyi papağan gibi tekrar ediyor. Gecikmiş konuşma var yeterli değil. Dokunma sese vb hassasiyet var. Teması çok sevmez di doğdu doğalı. Özellikle kız çocugu yada yakını olanlar böyle bir şey yaşayan lar tecrübelerini Ze çok ihtiyacım var. Suan 8 aylık hamile yım. 2 aydır çok zayıf la dim Kilo alamadım hiç kızıma üzülmek den. Evde hep onunla vakit geçiriyorum oyun oynuyorm dalma sini engellemeye çalışıyorum. Böyle . Yardım edin

merhaba,
Sakin uzulmeyin, kafanizda buyutmeyin. Otizm caresi olmayan, dertlere sokucak bir rahatsizlik degil. Kaldi ki bi hastalik degil. Ozel bir cocuk o, ve artik cok rahat bir sekilde, cok guzel dogru uygulamalarla bu cocuklari ‘normallestiriyorlar’. ‘Normal’ olan nedir, herkes gibi olmak mi, bu iyi bisey mi tartisilir. Ama bu cocuklarin, hep ozel konularda buyuk yetenekleri oluyor, uzerine gidildiginde cok basarili cok ustun insanlar oluyorlar. Lutfen kafanizda buyutmeyin, dogru merkezi bulun, sakince karar verin ve uygulayin. Eger dogru merkezi bulabilirseniz, basiniza gelenin guzel bir sans oldugunu goreceksiniz. Size kolayliklar diliyorum, cocuklariniza saglikli uzun omurler olsun...

Atipik ise size çok iş düşüyor. Bol bol ilgi göstermelisiniz. Konuşmalısınız, oynamalısınız. Kreşe yazdırın başlama yaşı gelir gelmez
. Ayrıca tv tablet asla ama asla olmasın. Atipik otizm yenilebilir yani sizin çabanız ile aşılabilir. Ayrıca ayak ucunda yürüme bazı çocuklarda normal yanş onu direk otizme yormayın.
Diget yazilanlara bisey diyemiyorum ama parmak ucunda yurume dediginiz gibi bende parmak ucumda yurumusum annem doktora goturmus hatta doktor sakin baska biyere goturup cocugu sakat etme demis hic biseyi yok kendi oyle yuruyor demis yani cocuklukta 4 yasina kadar bende oyle yurumusum hala 30 yasindayim arada yuruyorum oyle 🤣

Atipik otizim aslında ortak belirtilerin olduğu ama net bir şekilde de tanı konulamayacagi düşünüldüğü durumlarda söyleniyor doktorlar tarafından.Otizim ve alt dalları henüz genetikmi dışsal faktörlerden mi kaynaklanır anne karnındami olur sonradanmi olur bilinmiyor.Net olarak sebebleride aynı sekilde.O yüzden a ekrandan değilmiş sebeb diyip kendinizi avutmayin ekran maruziyetini direk kesin aa bı çocuk hicmi çizgi film izlemeye ek düşüncesi nde birsuru aile var evet izlemeyecek efendim çocuğunuzla sürekli sosyal ortam oluşturun konuşun oynayın şarkı söyleyin etkinlik yapın özel eğitimde öğrendiklerimizi sık sık tekrar edin günlük ev işlerine dahil edin.Telefon tablet televizYondan uzak tutun zorunluluk olmadıkça yanında sizde kullanmayın.Kres alternatifini mutlaka değerlendirin.Atipik çocuklar egitimle tamamen bu belirtilerden ariniyor.
Dipnot: Bence hiç bir çocuk paketli gıda tüketmemeli ama bu tarz tanı almış çocuklar özellikle tüketmemeli çünkü son yıllarda yapılan araştırmalar bağırsak florasinin bu süreci etkilediğini söylüyor.

Birden çok doktora gidin lütfen.eğer teşhis doğruysa bile panik yapmayın yiğenimde de vardı doğru takiple düzeldi şimdi fen lisesine başlıyor 😊

Enerjim yok cevap vermeye. 20 yıllık doktor dan doçent den daha iyi biliyo sunuz belli ki
Siz hala tv i hayatınızdan çıkarmadıysanız arkadaşın dediği gibi bırakmışsiniz. Size dediği otizim türü daha hafif düzeyde ve en aza indirilebilmesi mümkün ama siz doktor dedi bitti gibi davranıyorsunuz. Hayir sevye ne olurs olsun bunları yapmanız lazım zaten üzülmeden

Benim kızım da 11 buçuk aylık ve ben de otizm belirtileri gözlemliyorum. Adını söylediğimde bazen bakıyor bazen bakmıyor. Bye bye yapmıyor. Kollarını kanat gibi çırpıyor. Göz teması var ama çok uzun süre bakmıyor. Bazen seslere kulaklarını kapatıyor. Gülümsemesi var. O uyanınca yanına gittiğimde bana gülümser, ben gülümseyince gülümser. Anne baba mama diyebiliyor ama sürekli değil. Ceee yaptığımda ben gülerek tepki veriyor. Ayaklarının üstüne basıyor, adım atma yok daha. Emeklemedi de. Ben de kaç gündür internetten okuyup duruyorum. Şu karantina bitsin anında doktora götüreceğim. Benim canımı sıkan kulak kapatma, kol çırpma ve adına her zaman bakmama oldu. Buradaki erken teşhis ve bayağı ilerleme kaydeden çocuklar içimi biraz rahatlattı. Allah cümle çocuklarımızın yardımcısı olsun, kaç gündür ben de çok üzgünüm.
Merhaba su an durumunuz nedir benim soruma bakabilir misiniz sayfamdan

Kafanızda eminim binbir soru var.
Otizm her çocukta kendine özel.
Etkilenmişlik düzeyiyle alakalı, atipik dendiyse otizme benzer özellikler gösteren demek, çok kötü durumda değil demek yani.
Şanslısınız erken farketmişsiniz.
Özel eğitime zaten başlayacakmışsınız, maddi durumunuza göre destek eğitimler alabilirsiniz, yaşam okulları mevcut, kanuni hastanesinde işinde uzman bir metobolizma doktoru mevcut, gerekli kan testlerinin yapılmasında ve beslenmesine dikkat etmek fayda sağlayabilir.
Daha çok küçük , gerekli desteklerle mutlaka yol alacaksınızdır, burada önemli olan çocuğun potansiyeli, etkilenmişlik durumu ve iyi eğitimcilere denk gelmek.
Rabbim şifa versin, bu zorlu yolda sabır ve güç versin size, evladınızın sağlıklı ve güzel günlerini tez vakitte görürsünüz inş.
Aklınıza takılan yardımcı olabileceğim birşey olursa Bilgi anlamında öZelden ulaşabilirsiniz, bu yolların her birinden geçmiş ve geçiyor olan bir anneyim.
Merhaba benim son soruma bakabilir misiniz

Back
X