21 aylık kızım otizm yardım edin ne olursunuz

Dr çocuk ergen psıkiatrist doçent çok bilindik biri. Atipik otizm dedi
Atipik otizm aslında en hafifi de denilebilir, hatta çok geç fark edilmemiş olması da bir avantaj. Kuzenimin kızı da aynı teşhisle uzun zamandır kontrol altında, yemesi, içmesi hep buna göre. İsmiyle seslendiğimizde bakmazdı, annesi hep çok sakin bir çocuk olduğunu söylerdi, kendi alemindeydi, dışarı duyarsızdı, neyse ki erken fark edildi bu durum. Zorlu bir süreç ama şuan konuşabiliyor yavaş yavaş, tepki veriyor, göz teması kurabiliyor, yani sıkıntı etmeyin ama sıkı bir şekilde de bu süreci iyi yönetin.

Benim yeğenimde de otizm belirtileri
Kanat çırpması ile bizim dikkatimizi daha çok çekti.Ilk belirti bebekken bay bay yapmaması daha sonrasında inkar ve kabullenme süreci.Allah yardımcısı olsun ve siz de bir an bile es eçmeyin ki yaptığı yada yapmadığı hiçbir şeyi kasten yapmıyor çünkü onun elinde olan bir durum degil

Bizim ki hala bay bay yapmıyor
Benim yeğenimde de otizm belirtileri
Kanat çırpması ile bizim dikkatimizi daha çok çekti.Ilk belirti bebekken bay bay yapmaması daha sonrasında inkar ve kabullenme süreci.Allah yardımcısı olsun ve siz de bir an bile es eçmeyin ki yaptığı yada yapmadığı hiçbir şeyi kasten yapmıyor çünkü onun elinde olan bir durum degil

Cok iyi ilgilenmeniz gerek. Ogrencilerimden var otistik bir sürü. Ailelerine bakiyorum eger kucuklugunden beri iyi ilgilenmislerse cidden cok agir otistik bile olsa gayet guzel asama kaydediyorlsr. Kolay degil ama tum duzeninizi cocugunuza gore olusturacaksiniz beslenme bile. Tv tablet vs kesinlikle olmamasi gereken seyler. Aldirabilirseniz ozel ders aldirin rehabilitasyon merkezinden. Duyu butunleme vs olsun. Hareket ettirin basit egzersizler ozellikle. Arkadasimin vardi cocugu sirf onun icin sehir degistirdi ozel hoca tuttu. Onlara ozel olan anasinifina yazdirdi. Beslenmesini gaps diyeti ile yapiyordu. Sekerli paket hazir gidalar yasakti her seyin dogalini bulmaya calisiyordu filan. Yani biraz fedakarlik yapacaksiniz :(

Cok iyi ilgilenmeniz gerek. Ogrencilerimden var otistik bir sürü. Ailelerine bakiyorum eger kucuklugunden beri iyi ilgilenmislerse cidden cok agir otistik bile olsa gayet guzel asama kaydediyorlsr. Kolay degil ama tum duzeninizi cocugunuza gore olusturacaksiniz beslenme bile. Tv tablet vs kesinlikle olmamasi gereken seyler. Aldirabilirseniz ozel ders aldirin rehabilitasyon merkezinden. Duyu butunleme vs olsun. Hareket ettirin basit egzersizler ozellikle. Arkadasimin vardi cocugu sirf onun icin sehir degistirdi ozel hoca tuttu. Onlara ozel olan anasinifina yazdirdi. Beslenmesini gaps diyeti ile yapiyordu. Sekerli paket hazir gidalar yasakti her seyin dogalini bulmaya calisiyordu filan. Yani biraz fedakarlik yapacaksiniz :KK43:
Bizde şehir değiştirdik. Beslenme noktasında corona yi bekliyoruz metabolizma dr u için. Tv yi zaten fark ettiğim günden beri kestik. Full ilgi Full oyun o uyuyana kadar. Ev işi bile yapmıyorum sadece onunla ilgileniyorum. Oyun terapi alıyoruz 1 aydır bir butik çocuk gelişim merkezin den.rehabilitasyon lar açılınca da ona da başlayacgz. İnşallah düzelir kızım

Cok iyi ilgilenmeniz gerek. Ogrencilerimden var otistik bir sürü. Ailelerine bakiyorum eger kucuklugunden beri iyi ilgilenmislerse cidden cok agir otistik bile olsa gayet guzel asama kaydediyorlsr. Kolay degil ama tum duzeninizi cocugunuza gore olusturacaksiniz beslenme bile. Tv tablet vs kesinlikle olmamasi gereken seyler. Aldirabilirseniz ozel ders aldirin rehabilitasyon merkezinden. Duyu butunleme vs olsun. Hareket ettirin basit egzersizler ozellikle. Arkadasimin vardi cocugu sirf onun icin sehir degistirdi ozel hoca tuttu. Onlara ozel olan anasinifina yazdirdi. Beslenmesini gaps diyeti ile yapiyordu. Sekerli paket hazir gidalar yasakti her seyin dogalini bulmaya calisiyordu filan. Yani biraz fedakarlik yapacaksiniz :KK43:
Şimdi durumu nasıl çocuğun. Birde kaç aylıkken fark etti

Cok cok gecmis olsun. Yillar evvel staj yaptigim donemde 2 tane otizmli ogrenci ile birebir calisma imkanim olmustu. 1 i kiz 1 i erkekti. Ikiside 6 yaslarindaydi.
Erkek cok hircindi. Ambulans ve anneden baska kelime soylemiyordu. Onunla beraber vakit gecire gecire eski hircinligi kalmamisti daha mutlu ve cok guzel etkinlikler yapmaya baslamistik.
Kiz ise yasitlarindan bir farki yoktu. Cok guzel resimler ciziyordu. Cok guzel konusuyordu. Tanisi olmasa bana soylemeseler disaridan asla fark etmezdim.
Insallah sizin kizinizda ilgi ve egitimle bu sureci hemencecik atlatir.

Belirtileri neydi sizde
Otizm varsa eğer
Ne kadar erken fark edilip üzerine düşülürse belirtiler o kadar azalıyor

Etkinlik yaptırmaya onunla oynamaya konuşmaya çalışın
Çok fazla şeker içeren şeyler yedirmeyin
Tabletten bilgisayardan televizyondan olabildiğince uzaklaştırın

Cok cok gecmis olsun. Yillar evvel staj yaptigim donemde 2 tane otizmli ogrenci ile birebir calisma imkanim olmustu. 1 i kiz 1 i erkekti. Ikiside 6 yaslarindaydi.
Erkek cok hircindi. Ambulans ve anneden baska kelime soylemiyordu. Onunla beraber vakit gecire gecire eski hircinligi kalmamisti daha mutlu ve cok guzel etkinlikler yapmaya baslamistik.
Kiz ise yasitlarindan bir farki yoktu. Cok guzel resimler ciziyordu. Cok guzel konusuyordu. Tanisi olmasa bana soylemeseler disaridan asla fark etmezdim.
Insallah sizin kizinizda ilgi ve egitimle bu sureci hemencecik atlatir.
Teşekkür ederim umut oldu bana

Teşekkür ederim umut oldu bana
Lütfen kendinizi yıpratmayın
Olumlu düşünmeye çalışın
Farklı kurumlarda öğretmenlik yaptım
Otizmli öğrencilerlede çalıştım
Her çocuk ilerliyor
Yeter ki destek ilgi ve sevgi verilsin
Zamanında tanı konulup özel eğitime başlaması sizin için şans

Çocuğun otizmli olması okuyamayacağı eğitim alamayacağı sürekli Özel eğitimde okuyacağı anlamına gelmiyor
Şu an üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyan otizmli bir çocuk var
Ki sizin kızınızın otizmi gerileyebilir de

Son düzenleme:
Lütfen kendinizi yıpratmayın
Olumlu düşünmeye çalışın
Farklı kurumlarda öğretmenlik yaptım
Otizmli öğrencilerlede çalıştım
Her çocuk ilerliyor
Yeter ki destek ilgi ve sevgi verilsin
Zamanında tanı konulup özel eğitime başlaması sizin için şans

Çocuğun otizmli olması okuyamayacağı eğitim alamayacağı sürekli Özel eğitimde okuyacağı anlamına gelmiyor
Şu an üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyan otizmli bir çocuk var
Ki sizin kızınızın otizmi gerileyebilir de
Kızlarda daha ağır oluyo Mus diye söylenti var o beni kaygı ya düşürüyor. Suan hem olumlu hemde olumsuz gelişmeler var. Bizim le iletişimi biraz daha iyi oyun oynamaya daha meyilli oldu fakat bu kez de farklı takıntı ve strereotip hareketleri çıktı. O yüzden gün içinde hem seviniyorum hem üzülüyorum çok zor muş. Allah kimseyi hastalık la sınama sin

Kızlarda daha ağır oluyo Mus diye söylenti var o beni kaygı ya düşürüyor. Suan hem olumlu hemde olumsuz gelişmeler var. Bizim le iletişimi biraz daha iyi oyun oynamaya daha meyilli oldu fakat bu kez de farklı takıntı ve strereotip hareketleri çıktı. O yüzden gün içinde hem seviniyorum hem üzülüyorum çok zor muş. Allah kimseyi hastalık la sınama sin
Kızlarda daha ağır gibi bir şey yok
Hatta erkeklerde görülme olasılığı çok daha yüksek
Kız çocuklarında otizm daha yavaş ilerliyor hatta
Otizmle beraber dikkat eksikliği başka rahatsızlıklar olursa durum ağırlaşıyor

Kızınız yavaş yavaş oyun kurmaya kurallara uyma gibi konulara alışacaktır
Karantina durumları geçerse özel eğitime başlar bir oyun ablasıylada anlaşabilirsiniz

Kafanızda eminim binbir soru var.
Otizm her çocukta kendine özel.
Etkilenmişlik düzeyiyle alakalı, atipik dendiyse otizme benzer özellikler gösteren demek, çok kötü durumda değil demek yani.
Şanslısınız erken farketmişsiniz.
Özel eğitime zaten başlayacakmışsınız, maddi durumunuza göre destek eğitimler alabilirsiniz, yaşam okulları mevcut, kanuni hastanesinde işinde uzman bir metobolizma doktoru mevcut, gerekli kan testlerinin yapılmasında ve beslenmesine dikkat etmek fayda sağlayabilir.
Daha çok küçük , gerekli desteklerle mutlaka yol alacaksınızdır, burada önemli olan çocuğun potansiyeli, etkilenmişlik durumu ve iyi eğitimcilere denk gelmek.
Rabbim şifa versin, bu zorlu yolda sabır ve güç versin size, evladınızın sağlıklı ve güzel günlerini tez vakitte görürsünüz inş.
Aklınıza takılan yardımcı olabileceğim birşey olursa Bilgi anlamında öZelden ulaşabilirsiniz, bu yolların her birinden geçmiş ve geçiyor olan bir anneyim.

Kafanızda eminim binbir soru var.
Otizm her çocukta kendine özel.
Etkilenmişlik düzeyiyle alakalı, atipik dendiyse otizme benzer özellikler gösteren demek, çok kötü durumda değil demek yani.
Şanslısınız erken farketmişsiniz.
Özel eğitime zaten başlayacakmışsınız, maddi durumunuza göre destek eğitimler alabilirsiniz, yaşam okulları mevcut, kanuni hastanesinde işinde uzman bir metobolizma doktoru mevcut, gerekli kan testlerinin yapılmasında ve beslenmesine dikkat etmek fayda sağlayabilir.
Daha çok küçük , gerekli desteklerle mutlaka yol alacaksınızdır, burada önemli olan çocuğun potansiyeli, etkilenmişlik durumu ve iyi eğitimcilere denk gelmek.
Rabbim şifa versin, bu zorlu yolda sabır ve güç versin size, evladınızın sağlıklı ve güzel günlerini tez vakitte görürsünüz inş.
Aklınıza takılan yardımcı olabileceğim birşey olursa Bilgi anlamında öZelden ulaşabilirsiniz, bu yolların her birinden geçmiş ve geçiyor olan bir anneyim.
Size de geçmiş olsun. Uzun uzun yazmış siniz çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz dr u çok duydum ona randevu bulabilirsm gitmeyi düşünüyorum. İnşallah iyi uzmanlara denk geliriz eğitm noktası nda da. Gerçi sosyal fobim var çok korkuyorum iyi bir iletişim kuramam hocayla çocuğuma destek yerine köstek olurum diye

Benim kızım da 11 buçuk aylık ve ben de otizm belirtileri gözlemliyorum. Adını söylediğimde bazen bakıyor bazen bakmıyor. Bye bye yapmıyor. Kollarını kanat gibi çırpıyor. Göz teması var ama çok uzun süre bakmıyor. Bazen seslere kulaklarını kapatıyor. Gülümsemesi var. O uyanınca yanına gittiğimde bana gülümser, ben gülümseyince gülümser. Anne baba mama diyebiliyor ama sürekli değil. Ceee yaptığımda ben gülerek tepki veriyor. Ayaklarının üstüne basıyor, adım atma yok daha. Emeklemedi de. Ben de kaç gündür internetten okuyup duruyorum. Şu karantina bitsin anında doktora götüreceğim. Benim canımı sıkan kulak kapatma, kol çırpma ve adına her zaman bakmama oldu. Buradaki erken teşhis ve bayağı ilerleme kaydeden çocuklar içimi biraz rahatlattı. Allah cümle çocuklarımızın yardımcısı olsun, kaç gündür ben de çok üzgünüm.

Konuyla ilgili bı bilgim yoktu ama şimdi okuyunca şunu merak ettim takıntılı hallerde otizm berlirtisi olarak sayılıyor mu? Şuan oğlum dört yaşında belirgin bı sorunumuz yok gelişimi iyi ama bir yaşından sonra aşırı takıntılı bı hali vardı anlatsam şok olursunuz o dönem sosyal pediatri doktorumuz vardı bize böyle bişeyden bahsetmedi bizde üstünde durmadik acaba eğitim falan gerekirmiydi o dönem çok yormustu çünkü bizi o halleri.

Aa
Benim kızım da 11 buçuk aylık ve ben de otizm belirtileri gözlemliyorum. Adını söylediğimde bazen bakıyor bazen bakmıyor. Bye bye yapmıyor. Kollarını kanat gibi çırpıyor. Göz teması var ama çok uzun süre bakmıyor. Bazen seslere kulaklarını kapatıyor. Gülümsemesi var. O uyanınca yanına gittiğimde bana gülümser, ben gülümseyince gülümser. Anne baba mama diyebiliyor ama sürekli değil. Ceee yaptığımda ben gülerek tepki veriyor. Ayaklarının üstüne basıyor, adım atma yok daha. Emeklemedi de. Ben de kaç gündür internetten okuyup duruyorum. Şu karantina bitsin anında doktora götüreceğim. Benim canımı sıkan kulak kapatma, kol çırpma ve adına her zaman bakmama oldu. Buradaki erken teşhis ve bayağı ilerleme kaydeden çocuklar içimi biraz rahatlattı. Allah cümle çocuklarımızın yardımcısı olsun, kaç gündür ben de çok üzgünüm.
Açık Olan yerler var özel muayene haneler. Sizden ricam alanında çok uzman kişileri bulun. Biz şanslı ydik direkt tanı yi bildi. Yoksa bazıları git 3 ay sonra gel diyo buda zaman kaybı oluyo. Erken ay lar hayati önem taşıyor

Yakın arkadaşımın oğlu da böyleydi hatta benim çocuktan 6 ay küçüktü hep sorardı senin ki bu zamanlarda konuşuyor mu benim ki adını söyleyince bile bakmıyor vs...
Dr.a gittiler testler vs derken kendilerini boşu boşuna yordular. Iki aya yakın tv ve telefon vermediler çocuğa, çocuk kendini topladı şuan da da gayet konuşan bi çocuk..
Icini ferah tut bence ama tv telefon varsa hayatınızdan çıkarın belli bi ay

Konuyla ilgili bı bilgim yoktu ama şimdi okuyunca şunu merak ettim takıntılı hallerde otizm berlirtisi olarak sayılıyor mu? Şuan oğlum dört yaşında belirgin bı sorunumuz yok gelişimi iyi ama bir yaşından sonra aşırı takıntılı bı hali vardı anlatsam şok olursunuz o dönem sosyal pediatri doktorumuz vardı bize böyle bişeyden bahsetmedi bizde üstünde durmadik acaba eğitim falan gerekirmiydi o dönem çok yormustu çünkü bizi o halleri.
Tek başına 'takıntı' otizm belirtisi değildir.
Ayrıca 1 yaşındaki çocuk için obsesyon sözkonusu olamaz.
Muhtemelen farklı sebeplerle tekrarlayan davranışlar geliştirdi çocuğunuz.

Tek başına 'takıntı' otizm belirtisi değildir.
Ayrıca 1 yaşındaki çocuk için obsesyon sözkonusu olamaz.
Muhtemelen farklı sebeplerle tekrarlayan davranışlar geliştirdi çocuğunuz.

Teşekkür ederim cevabınız için ☺️ bir yaşından iki buçuk üç yaşına kadar olan bı süreçti aslında bu takıntı hali. Ama yavaş yavaş aşıyoruz çok şükür fıtratı öyle demekki diye düşündüm.

Back
X