21 aylık kızım otizm yardım edin ne olursunuz

Şimdi durumu nasıl çocuğun. Birde kaç aylıkken fark etti

O arkadaşla bir sene aynı yerde çalıştık sonra başka yere atandı. Kızını biliyorum aşırı hareketliydi. Sürekli peşindelerdi. Ne kadarken farkettiler tam bilmiyorum ama 2 yaş civarıdır sanırım. En son gördüğümde arkadaş biraz daha iyi diyordu. o özel anasınıfına baslamadan önce ve sonraki durumunu kıyasladıgımda bile büyük fark vardı. Sizin kızınız çok ağır görünmüyor. Çok erken yaşta farkedildiği icin çözüm alınır bence. Şiddet uygulayan aşırı hareketli çocuklar da var otistiklerde. Sabır şart.

Çocuğunuz duyu bütünleme seanslarıyla gelişimini diğer normal çocuklara yakın olarak gösterebilir. İsterseniz size istanbuldaki en iyi duyu bütünleme yerini tavsiye edebilirim. Stajyer olarak çalıştığım için biliyorum. Özelden yazarsanız bilgi vereyim
Bende İstanbuldayım neresi dediğiniz yer

Benim oglum da cok sakin komut almıyo oyun oynamıyo top araba oynayamıyo bişey var ama ne var konusamıyo henüz anne baba demedi 20aylık virüsten doktora gturemıypruz

Biz de yegenimde 2.5 - 3 yas civarinda farkettik bazi belirtiler. Arabalarini ters cevirip tekerleklerini ceviriyordu, masada duran bir bardagi istedigi zaman kendi almayip bizim elimizi tutarak bardaga goturuyordu, hep ayni yollardan parka eve vs. Gidip gelmek istiyordu, yasitlarina karsi cok ilgili degildi.
Doktor atipik otizm ve dikkat eksikligi teshisi koydu, ilac verdi. Yegenim ozel terapi aldi ve hemen krese basladi. Benim onerebilecegim en onemli sey kres ve iyi bir kres ogretmeni, tabi ilgi ve sevgiden sonra. Kreste yasitlariyla beraber cok iyi ilerleme kaydetti benim yegenim. İlkokula kadar krese devam etti. Su an 12 yasinda, okul birincisi bir caliskan ahmet kendisi:)
Ancak tum semptomlari tamamen kaybolmuyor bence, bazi minik takintilari baki kaldi. Onun da cok bir onemi yok bence, disardan farkedilen bisey degil biz biliyoruz anliyoruz sadece.
Otizm cok genis spektrumlu, ve erken teshis cok cok onemli. Sizin kiziniza da erken teshis konmus,cok sanslisiniz. Ama yeni dogacak bebeginizle biraz az ilgilenmek pahasina da olsa uzerine gitmek zorundasiniz. Kendinizi ona gore planlayin simdiden, bakici ya da bir aile buyugu yardimci olsun size. Korkmayin sakin,kolayliklar diliyorum:)

Aynı durumu kızımda yaşadım hatta kızım verdiğim komutları da tam yapamıyordu. O zaman burda konu da açmıştım. Doktorun biri rehabilitasyon merkezini önerdi diğeri gerek yok anasınıfına gönder açılır dedi. Kızım anasınıfına başladığında çok hızli ilerleme kaydetti bir önce ki mesajımda da yazdığım gibi şuan sınıfın en çalışkan öğrencilerinden şuan 11 yaşında. Anasınıfına kadar konuşmasında da sıkıntı vardı hem net değil hemde akıcı değildi .
Mutluanne88 Mutluanne88 canim bak Powerfull Powerfull la ozelde de konuştuk çok önceleri kızı 4 yaşındayken konu açmıştı. Bak şimdi ne hale gelmis maşallah sen de kreşe verdiğinde belki açılır uyaran eksikliği olmuş olabilir

21 aylık kızım dà otizm belirtileri var arkadaşlar dr tanı koydu. Rehabilitasyon à başlayacak virüs bitince. Belirtiler isme tepki az işaret parmağı kullanımı yetersiz işaret ettiğim yere bakamıyor çok. Dalmalar sürekli. Parmaklarını tuhaf yapıyor inceliyor. Parmak uçlarında yürüyor. Oyun kurmuyor oyun oynamıyor. Tek başına odalarà çekiliyor yalnız kalmak istiyor. Bir kelimeyi papağan gibi tekrar ediyor. Gecikmiş konuşma var yeterli değil. Dokunma sese vb hassasiyet var. Teması çok sevmez di doğdu doğalı. Özellikle kız çocugu yada yakını olanlar böyle bir şey yaşayan lar tecrübelerini Ze çok ihtiyacım var. Suan 8 aylık hamile yım. 2 aydır çok zayıf la dim Kilo alamadım hiç kızıma üzülmek den. Evde hep onunla vakit geçiriyorum oyun oynuyorm dalma sini engellemeye çalışıyorum. Böyle . Yardım edin
Merhaba, konunuzu geç gördüm. Özel egitim uzmanıyım (alan mezunu). 12 yıldır otizmli çocuklarla calışıyorum. Eger isterseniz özelden telefon nunaranizi yazin sizi arayayım. Caninizi sıkmayın hersey yoluna girer.

21 aylık kızım dà otizm belirtileri var arkadaşlar dr tanı koydu. Rehabilitasyon à başlayacak virüs bitince. Belirtiler isme tepki az işaret parmağı kullanımı yetersiz işaret ettiğim yere bakamıyor çok. Dalmalar sürekli. Parmaklarını tuhaf yapıyor inceliyor. Parmak uçlarında yürüyor. Oyun kurmuyor oyun oynamıyor. Tek başına odalarà çekiliyor yalnız kalmak istiyor. Bir kelimeyi papağan gibi tekrar ediyor. Gecikmiş konuşma var yeterli değil. Dokunma sese vb hassasiyet var. Teması çok sevmez di doğdu doğalı. Özellikle kız çocugu yada yakını olanlar böyle bir şey yaşayan lar tecrübelerini Ze çok ihtiyacım var. Suan 8 aylık hamile yım. 2 aydır çok zayıf la dim Kilo alamadım hiç kızıma üzülmek den. Evde hep onunla vakit geçiriyorum oyun oynuyorm dalma sini engellemeye çalışıyorum. Böyle . Yardım edin
Nerde yasıyodunuz teshisi hangi doktor koydu bende aynı durumdayım oglum 21 aylık ben 7aylık hamileyim

Doğru eğitim nedir. Oyun terapi alıyoruz. Bu doğru eğitim nedir bilemiyorum.
Nerede oturuyorsunuz bu işte uzman bir merkez rehabilitasyon merkezi önericem size inanın çok memnun kalıcaksınız bende oğlumu götürmüştüm otizim değildi ama çok çok inat ve zor bi bebekti ama oraya gelen çocukların çoğu otizimdi ve bi çok aileyle görüşmüştüm memnun mu değil mi diye hepside Zaten bende öneri üzerine gitmiştim diğer rehabilitasyon merkezlerinden çok çok farklı

Arkadaşlarım bir dernek kurmustu gönüllü olarak besyo öğrencileriydi, otizmli cocuklarla calisiyorlardi. Otizmli cocuklarla olimpiyatlarda madalyalar elde ediyorlardi. El-kas koordinasyonunu gelistirici etkinlikler yaparlardi spor salonunda. Otizmli cocuklar derneğine köpek sahiplendirmiştim onlar da cok tatlisti. Dernek baskaninin kendi otizmli cocugu vardı hatta 12 yaşında. Benim otizmli cocuklara karşı önyargim demiyim de endiselerim vardi söz dinlemez vs.. diye. Ama annesinden cok arkadaslarimi dinlerlerdi. Arkadaslarim da erkek olmasina rağmen cok tatli dilliydi. Siz de etrafta böyle yerleri arastirin. Korkacak bir sey inaninki yok. Gayet akilli ve hassas oluyorlar. Ve dogru eğitimle normal cocuklara göre cok daha sakin davraniyorlar. Bir de otizmli cocuklarin zihinsel engeli oldiğuna dair bir batıl inanç var böyle bir şey yok. Yalan. Sadece bizden farkli algiliyorlar. Temple Grandini izlemenizi tavsiye ederim

Otizmli ise gerçekten, bu dünyanın sonu değil inanın bana. Otizm bir eksiklik, bir noksanlık değildir. Onların beyinlerindeki bir hücre bizimkinden farklı yerde sadece. Zeka açısından hiçbir problemleri yok. Hatta çoğu üstün zekalı. Tek dezavantajları sosyal ilişkilerde sorun yaşamaları. Bizim de empati eksikliğine sahip bir toplum oluşumuz. Farklıları dışlıyoruz ötekileştiriyoruz. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Canım kesinlikle başka doktora da götür annemlerin alt komşunun oğluna otizm teşhisi konmuştu annem çocuk doğru düzgün konuşmuyor anne diyormuş onu da demiyor falan diyordu kadın anlatmış böyle tedaviye gidiyoruz falan diye şimdi çocuk gayet iyi anneme iyileşti demiş muhtemelen çocuğa yanlış teşhis kondu otizm iyileşmez diye biliyorum

Cok geçmiş olsun egtimle baya ilerleme kathediyolar otizmli çocuklar birde yeni dogan bebeginizi gözlemleyin göz teması varmı elinzi takip ediyomu diye yeni dogdugunda bakın...erken teşhis erken egitim cok önemli

Cok geçmiş olsun egtimle baya ilerleme kathediyolar otizmli çocuklar birde yeni dogan bebeginizi gözlemleyin göz teması varmı elinzi takip ediyomu diye yeni dogdugunda bakın...erken teşhis erken egitim cok önemli
Cünkü genetik olabiliyo görümcemin cocukları öyle ikisindede vardı...megersem bi gen bozukluğu varmıs tüm aile bireyleri arastırıldı

Asberger sendromu da otizm sayılır ama ortaya çıkartmak zor genel olarak sosyal ilişkileri zayıf oluyor , pek arkadaş edinemiyorler hep yanlızlar

Hamile olduğunuz içinde şuan hassassınız. Sadece sakin olun ve kızınız için iyi olacak olan bence iletişim birde bazı uzmanlar beslenmenin bu duruma katkı sağladığını söylüyor isterseniz araştırın bunu birde başka doktor da görsün ya tek doktor değerlendirmesini ben birçok özel durumumda kanul etmedim edemiyorum

Benim oğlumda aynıydı senin gibi kaygılıydım bi Merkezi aradım bu zamanlarda belli olmaz Tv den uzaklaşın, oyuncaklarını azaltın iletişim kursun dedi yaptım kelime öğretmeye başladım şimdi 5 yaşında hiç sorun yok çok şükür. Siz de bunlara dikkat edin.

Uzun yıllardır sürekli araştırma içindeydin erkek kardeşim niye böyle sosyal değil diye
Çocukken kreşten ben alırdım okuldan sonra ve çizim kağıdına baktığımda resim hiç bir zaman yoktu sadece karalama ama diğer aynı yaşta çocuklar güzel,güzel resim yapmışlarda
Ve biz halen erkek kardeşimin ayakkabı bağını
Bağlıyorduk kreş zamanında, arkadaş hiç bir zaman edinemedi , sohbet ettiğindede aşırı sıkıcı oluveriyordu yada bir konuda aşırıcılık gösteriyordu, genelde topluma ayak uyduramıyordu rahatsızlığının sebebi asperger sendromu bu otizmin yan hastalıklarıymış bunu öğrenmem çok uzun vaktimi aldı , nöroloji doktorlarımızda bence bu konuda çok eğitimli değil

Merhaba öncelikle geçmiş olsun ,
inşallah şifa olur ,facede yıllar önce denk gelmiştim "Cd protokolü " diye bir Grup KERİ RİVERA adında bir doktorun otizm tedavisin hakkında otizmli çocukların tedavisibde yardımcı oluyprlardı ,netten araştırın bu kadın otizimli çocukları iyileştirmiş kitapı var önce o kitabı alın okuyun ,daha sonra bu grup var mı bilemem ama o dönem grup admini Asena hanım Keri Rivera adına yardımcı oluyordu .Onlar sayesinde çoğu ailenin çocukları düzelmiş ve deneyimlerini yazan aileler vardı 10 yaş üzeri çocuklar da dahi düzelme vardı.Yardım almak isterseniz Inst.da VİTAMİNGİLLER var orayı takip edip ASENA hanıma mesaj atın.
Cd protokolü de aklımda kaldığı kadar Gasp diyeti ile başlayıp ev lavmanı vs ile devam ediyordu .Ama öncelikle baş ve bele hacamat yaptırın derim ,hastanelerde hacamat yapılmaya başlanıldı mesela,İstanbul Haseki de Fiziksel Tıp ve rehabilitasyon bölümünde hacamat yapılıyor ,hastanelerde hacamat yaptırın derim ve mutlaka Asena Hanıma yazın ,Kerri Rivera'nın kitabını da alıp okuyun mutlaka yardımcı olacaktır.Daha ufak ve başında inşallah iyileşecek .

Back
X