21 Yasinda 18 aylik bir bebekle baba evine geri dönmek...

Bir hata daha yapma neolur...:26:

Dönme eşine,yol yakınken kurtar kendini..

Canım o ortamda çocuk da yetişmez. Sen bu evliliği sürdürürsen çocuğuna zarar verirsin. Sana olacakları söylüyorum. Eşinin ailesi "millet ne der?" "torun elden gidiyor" kaygılarıyla sana evliliğini sürdürmen için ısrar edecekler. Hatta garanti verecekler bir daha olursa biz de onu sileriz diye. Sen geri dönersen de eşin iyice havalara girecek biyere gidemiyor diye, bir süre herşey iyi olacak fakat eşin bu oyundan sıkılmaya başlayınca eskisinden de beter bir hal alacak. Çok gördüm ailemde ve çevremde bu durumu. Ve bu duruma katlanmak zorunda kalıp ömrünü heba eden kadınların hiçbirinin ailesi yanında değildi. Bundan sonra ya olursa, ya düzelirse gibi ihtimalleri düşünme bile. kendini kandırıyor olursun. Bir bakarsın ömrün çürümüş imkansız hayallerin peşinde. Bak ne güzel ailen de yanında. Okulunu oku, hem çocuğuna hem de kendine huzurlu, güzel bir gelercek sun

oncelikle esinin seni sevdiginden emin degilsen onu birakmakta zorlanma evlilikte en onemli olan sevgi bazen sakasinada olsa saygisizliklar oluyor ama seviyo ve seviliyosan bundanda eminsen herseyi atlatabilirsin senin kocan cok ileri gitmis seni uzmek icin hakaretler rencide etmeler ve dayak cok fazla oyle biriyle devam etmek iskence gibi bisey olur sevgi yoksa ayrilmani tavsiye ederim kendini yipratma kullerinden dog ve cocugun icin savas

Benim annemde 21 yaşında ben 1 yaşındayken beni alıp anneannemlere gelmiş..Annem bana babamın eksikliğini yaşatmadı hiç çalıştı ve ne istiyosam aldı bana.Açıkçası sorunlu bi ailede yaşamaktansa ayrı ama böyle sakin huzurlu olmayı tercih ederim.Tavsiyem böyle bi adamdan ne size koca ne de evladınıza doğru düzgün bi baba olur.Ailende elinden tutuyosa cocugun belli bi yaşa geldiğinde girersin bi işe cocugunun ve kendi masraflarını karşılarsın hem vicdanende maddende rahat olursun..

offff...

erken evliliklere bu yüzden çok karşıyım.

25'ten önce evlenme yasağı filan getirilse mesela!

hatta erkekler için bu sınır en az 30 olsun.. çünkü olgunlaşma sorunları var

bencede mersa_liz sana tamamen katılıyorum daha insanlar kendeileri olgunlaşmadan anne baba oluyorlar ve bunun ağırlığını kaldırmak zor oluyo kimse üstüne almasın ama yinede sözümü çünkü bu yanlışı bende yaptım

eşinin normal olmadığı bellisinirlenince gözü dönen birinden hayır gelmez canım.eşine dönersen pişman olursun eşin bir psikiyatra gidip tedavi olsun sonra yanına gelsin.o zaman barışıp barışmamayı düşünürsün ama şu şartlarda kabul etme önce tedavi olmasını söyle

şiddetin hem fizikseli hem de psikolojik olanı da senin eşinde mevcut
çok zor bi durum burdan konuşmak kolay ama çok çok iyi düşünmelisin
çocuğunun bu şiddet ortamında büyümesi,babasız büyümekten daha az etkileyecektir
hayatını
şiddet ortamında büyüyen bir çocuk ne denli sevgi verebilir ki ne denli güvenebilir ki hayata!...

Allah aşkına şu yaşadıklarınızdan sonra nasıl ikna edileceksiniz? Eşinize bir haftada sihirli değnek değmedi herhalde :S

Barismakmi? Hayatinin en buyuk hatasi olur...
Hadi seni gectim diyelim, ya cocugun? Boyle babayla o cocuk saglikli olur mu? Olmaz.

Bu zamana kadar kendine hic deger vermemissin, simdi kendine ve cocuguna bakmaya sirasi geldide geciyor.
Hayatinin donum noktasi burda.

Hakkinizda hayirlisi olsun.

canım sen şu anda çok üzgün ve kafan karışıktır büyük ihtimalle ama ben sana değil sana burada bir kere daha düşün diyenlere inanamıyorum. Sen insansın ya hayatının ilk amacı mutlu olmak olmalı, sana hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak şiddet gösteren bir adamdan ne sana eş ne çocuğuna bana olur, çocuğuna da baba değil çünkü olsaydı onun yanında sana şiddet göstermezdi.

burada düşünülecek hiçbirşey yok benim matığıma göre, eşinin ailesinin seni ikna edebilecek hiç bir sözleri olamaz. Sen ilk önce kendinin değerinin farkına varmalısın canım bunların hiçbirini haketmediğini, mutlu bir hayatı hakettiğini bilmelisin. ailen de arkandaymış, demek ki eşine dönmeni gerektirecek bir mecburiyetin yok, bu saatten sonra geri dönersen bundan sonra yaşadığın herşeye bence senin suçun olur.

bence sen bu kararını devam ettirirsen senin için de çocuğun için de herşey çok güzel olacak canım, çünkü buna engel hiçbirşey göremiyorum

kizlar az önce kayinvalidem burdaydi.nerdeyse ben suclu ciktim inanamazsiniz.tamam diyo sana vurmasi cok büyük hata ama sende cok agir konusuyomussun itse serefsiz fln diyomussun dedi.e ben bunlari durup dururkenmi söylüyorum dedim bise yapiyo demekki fln filan iste.o bana söyledigi seyleride sakasina söylüyomus fln fln.oglum üstünden bana psikolojik baski yapiyo iste ne hakkiniz var bu cocougu böyle yapmaya fln siz benim umrumda degilsiniz cocougu düsünüyom vs vs.. kafam cok karisik kizlar

yazdıklarının hepsini okudum arkadaşım.
vicdan yapmalarına sakın izin verme.
bak ne demiştin eşimin babasıda annesini dövüyormuş.
eşin kadın dövmeyi normal görüyor sanırım.
kendi oğlununda ileride kendi eşini dövmesini istemiyorsan bu babayla oğlunu büyütmeyeceksin.
adam kendi bile gelmemiş annesini göndermiş.
gelip özür dilememiş birşey yapmamış.
sen ne diye döneceksin yahu geri.
git okulunu bitir iş bul.
oğluna güzel bir örnek ol.

kayinvalidemede dedim.iste oglunu yanlizmi büyütcen vs.. vicdan yapti bana.dedim oglumu o ortamda büyütiyimde oglumdami ilerde karisini dövsün oda aynisini yapmisya laf carptim

sakın karasız kalma.madem kendi ailen de arkanda niye tahammül ediceksin şiddete.sende ana kuzususun unutma.

İlerde çok pişman olursun.

Alışmış kudurmuştan beterdir.

İnsan sevdiğine kıyar mı daak atar mı? İnsan sokaktaki hayvana bile hoşt diyemiyor ?

sen en iyisi gençken bu işten vazgeç.

Kendine yeni bir hayat kur.

Boşver koca dayagıda neymiş.

Al çocugunu güzel güzel büyüt.

Bakarsın ilerde evlenirsin.MErhametli biri çıkar karşına. Çok gençsin kendine yazık etme.

sakın karasız kalma.madem kendi ailen de arkanda niye tahammül ediceksin şiddete.sende ana kuzususun unutma.

çok güzel demişsin...

ilk başlarda herşey çok zor olacak tabii.

sonra her şey düzelecek...

sakın zorluk yaşayacağım diye ayrılmaktan vazgeçme.. o eve dönersen ömür boyu zorluk yaşayacaksın.. ayrılırsan sadece ilk aylar..

biraz sabır..

ve o evde yaşarsan senin oğlun da dayakçı bir koca olabilir. haklısın..

kafan hiç karışmasın öyle bir ortamda oğlun annesine saygı göstermek nedir bilmeden mi büyüsün şiddeti norml birşeymiş gibi algılayarak mı büyüsün öyle bir ortamda gözyaşı şiddet içinde büyüyeceğine güleryüzlü büyük aile içinde büyüsün kafanı hiç bulandırmadan biraz düşün kendini geçtim oğun içinde en iyisi bu bence öbür türlü psikolojik rahatsızlıkları olabilen dengesiz bir çocuk olması çok muhtemel çok iyi düşün ve karşı tarafın bunu sürekli yapacağını seni zayıf noktan çocukla vuracaklarını unutma

"tamam diyo sana vurmasi cok büyük hata ama....."

ama'si yok hayat arkadasini cocugunun onunde dovmenin
torununu cok dusunuyorsa sesini kisip altan almaliydi
bence telafisi yok
bence ailenin sana olan desteginin degerini bil

Yusufum, yazdıklarınızı çok dikkatli okumaya çalıştım.

Duygularınızı ya tam yaşamıyorsunuz, ya da kararınızdan emin olmadan sadece ders vermek için çıktınız o evden.

Evet yazılardan duygu analizi yapılamaz belki ama bir iki kelime yeter karşındakinin sıkıntısını anlamaya çoğu zaman.

İşte sizde bu eksik..

Ya yaşınız çok erken daha idrakında değilsiniz, ya da olaylar çok taze onca acı yaşanmışlığı itiyorsunuz bir kenara beyninizde.

Geçmişten söz etmenin anlamı yok; ama Almanya'da yaşıyorsunuz, 18 yaşında evlendiniz..

O yaştaki kız deli dolu olur. Susmaz kolay kolay.

Defalarca şiddet ve hakarete maruz kaldınız..Hiç mi şikayet etmek aklınızdan geçmedi ?

Şimdi evi terk eden kişi olduğunuz için, elinizde de hiç kanıtınız olmadığı için nasıl anlatacaksınız derdinizi ?

Yurt dışında nasıl işliyor hukuk ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…