Ben bu aceleci halleri anlamiyorum 31 demiyorsun 21 diyosun tabak haneye .. töbe töbe ya hayatini zehir edeceksin de haberin yok. Kucagina bitane de bebek yapistirirlar bak gör vaktin kaliyomu ders calismaya.Ben 21 yaşındayım ve 8 aydır da nişanlıyım görücü usulü evleniyoruz ağustos da düğünüm var. Nişanlım beni çok seviyo değer veriyo ilgileniyo aileside öyle şuana kadar tek bir olumsuz bişey görmedim. Lise mezunuyum yks girdim ve nişanlım sonuna kadar arkandayım diploman kanepe altında çürüse bile yinede oku ders çalış kendini geliştir bişeyden geri kalma diyo bende inşallah bir üni kazanıp okuyacağım çocukta istemiyoruz fakat sorun şu ki çok erken davrandığımı düşünüyorum çok kötü şeyler olmasından korkuyorum ya değişir beni sevmezse tüm evlilikler aldatmalı ilgisiz gibi bu beni korkutuyo. Ablamlar da evli ve çok mutsuzlar ya bende öyle olursam iyi evlilik var mı ve bana neden bu yaşta evlendin derseniz ben çok sevgili yaptım ve kimse bana değer vermedi sevmedi çok yıprandım ve artık b.ku çıkmıştı bende evlenme kararı aldım nişanlım da 26 yaşında
hizli yazdigim icin yanlis yaziyor olabilirm illa duzgunmu yazacagim .yani buraya hizli ve yanlis yazinca kotu imlali birimi olmus oluyoruz.birsey bulamayinca boyle vuruyosunuz ya komik.neyse sizi ve tavsiyelerinizi basbasa birakiyorum beni anlayan mutlaka olacaktir.dahada yorum yapmam ne yapiyosaniz yapinİlkokul mezunu annemin Türkçesi, imlası sizinkinden çok daha iyi. Bu nasıl yazım böyle? Benim okul hayatım bahsettiğiniz gibi geçmedi pek, çok şey kattı bana Marmara Üniversitesi. Kaldı ki öğrenci bu, güzel de giyinir, okey de oynar. Bunun nesi rahatsız eder ki normal bir insanı? Hayatımda dönmek isteyeceğim tek zaman dilimi. Dolu dolu geçti, yine olsa yine okurum. Çocuklarım da öyle güzel okullarda okur inşallah.
Kimse üniversite size para ve iyi yaşam vaat eder demiyor. Benim ev hanımı, eşi tamirci bir arkadaşım var. Bizden çok daha varlıklılar, hayatından da memnun kadın. Mesele o değil. Bu kafada birine meselenin ne olduğunu anlatmakla uğraşmak da beyhude bir çaba olur zaten.
Cevap veriyorum, evet.yani buraya hizli ve yanlis yazinca kotu imlali birimi olmus oluyoruz.
Daha aramadan onlarca hatanızı bulmuş arkadaşlarhizli yazdigim icin yanlis yaziyor olabilirm illa duzgunmu yazacagim .yani buraya hizli ve yanlis yazinca kotu imlali birimi olmus oluyoruz.birsey bulamayinca boyle vuruyosunuz ya komik.neyse sizi ve tavsiyelerinizi basbasa birakiyorum beni anlayan mutlaka olacaktir.dahada yorum yapmam ne yapiyosaniz yapin
Ya eğitimsiz okumamış ve okuyana haset dolusunuz ya da diplomalarınız adrese teslim olduğu için bu kadar yazım yanlışınız var. Deşifre olunca da hesabı kapatıp üyelik iptali yapmışsınız. Aynen 22 yaşında okulu bitirdiğiniz gün atamanız yapılmıştır.hizli yazdigim icin yanlis yaziyor olabilirm illa duzgunmu yazacagim .yani buraya hizli ve yanlis yazinca kotu imlali birimi olmus oluyoruz.birsey bulamayinca boyle vuruyosunuz ya komik.neyse sizi ve tavsiyelerinizi basbasa birakiyorum beni anlayan mutlaka olacaktir.dahada yorum yapmam ne yapiyosaniz yapin
Biz de hızlı yazıyoruzhizli yazdigim icin yanlis yaziyor olabilirm illa duzgunmu yazacagim .yani buraya hizli ve yanlis yazinca kotu imlali birimi olmus oluyoruz.birsey bulamayinca boyle vuruyosunuz ya komik.neyse sizi ve tavsiyelerinizi basbasa birakiyorum beni anlayan mutlaka olacaktir.dahada yorum yapmam ne yapiyosaniz yapin
Ne alakası var bende görücü usulü evlendim üniversiteyi bitirince. Akademik hayatım evlenmekle bitmedi de hâlâ çalışıyorum. İkisi alakasız konular biraz zihniyetle alakalı. Tabiki görücü usulü dediğimiz gelin damat birbirini düğünde görüyor saçmalığı değilSorun şu ki ‘görücü’ ile ‘okumamak’ AYNI AKLIN ÜRÜNÜ. Yâni eyvallah, insan evlâdını/yakınını birileriyle tanıştırmak istiyor olabilir elbette, hele o taraklarda bezi yoksa aslında. Gençler anlaşır, anlaşmaz, kendi hallerine bırakılır…
Ama ‘görücü’ öyle bir şey değil. Karar çocuk namına verilmiş çoktaaaaan, gerekiyorsa zorla yapılıyor direnen tarafa. Ne kadar az serbest düşünce kabiliyeti geliştirildiyse de tehdit, şantaj o kadar iyi işlediğinden, ‘görücü’yü olağan, hatta makbul görenler, üniversite okumayı da (hatta genel olarak Kuran kursu dışında okumayı, ki bazıları kızlara bunu bile fazla bulabiliyor) düşman biliyor. Okuyanlar HER SEFERİNDE ‘ZOR ZAPT’edilir bir hal alıyor
Menderes’in ilk işinin köy enstitülerini kapamış olmasının asıl sebebi de buydu. Sabahtan akşama kadar ‘bize cahil halk lazım’ ‘okuyan kendi milletine düşman oluyor’ gibi gibi propagandaların yapılmasının sebebi de kezâ…
Derin mevzûlar
Eğitim öğretime karşı ne kadar insan varsa hepsi de aynı argümanı sunuyor. Okey batak yatma kalkma sahneye çıkar gibi giyinme. Baydınız artık cidden. Niyeyse Müge anlıya falan çıkanlarda genelde hiç bahsettiğiniz kurumlardan olmuyor. Köyde tren yapanlar o kurumlarda mı oluyor ya da o kurumlardan mı gelme?bende universite mezunuyum ve 22 yasinda memur oldum suan evet bir kariyerim var.ama etrafimda okumayip benden daha iyi sartlarda olan insanlar taniyorum.yani insanlari zorla okuyacaksin okumazsan hayatin kotu olur demek yanlis.universute ayrica kultur yasanti gorme yerinden cok.kizlarin sahneye cikar gibi giyindigi erkeklerin okey batak masasindan kalkmadigi kurumlara donusmus durumda .yatip kalkma zaten gırla.bu ortamin yanind afaydali bir ortamda olsa cogunluk boyle.insana birsey katmaktan cok hayatini kirlettigi ortamlar.hepimiz gorduk yani.illa bi insani uni oku diye sıkıştirmak anlamsiz.
ev iş dışında bi hayatı yok
ztn uzak mesafeyiz
Ve bana asla cinsel yönden bir yaklaşımda bulunmadı beraber olduğumuz zamanlarda bile hiç bir hareket yapmadı bir konuşma da yapmadı benim yakam açılsa düzelt der başını kapat der
hic okumadım yazdıklarınızı başlığa göre cevap yazıyorum evet cok erken hayatının hatasını yaparsınBen 21 yaşındayım ve 8 aydır da nişanlıyım görücü usulü evleniyoruz ağustos da düğünüm var. Nişanlım beni çok seviyo değer veriyo ilgileniyo aileside öyle şuana kadar tek bir olumsuz bişey görmedim. Lise mezunuyum yks girdim ve nişanlım sonuna kadar arkandayım diploman kanepe altında çürüse bile yinede oku ders çalış kendini geliştir bişeyden geri kalma diyo bende inşallah bir üni kazanıp okuyacağım çocukta istemiyoruz fakat sorun şu ki çok erken davrandığımı düşünüyorum çok kötü şeyler olmasından korkuyorum ya değişir beni sevmezse tüm evlilikler aldatmalı ilgisiz gibi bu beni korkutuyo. Ablamlar da evli ve çok mutsuzlar ya bende öyle olursam iyi evlilik var mı ve bana neden bu yaşta evlendin derseniz ben çok sevgili yaptım ve kimse bana değer vermedi sevmedi çok yıprandım ve artık b.ku çıkmıştı bende evlenme kararı aldım nişanlım da 26 yaşında
Tabiki konuştuk. Çok geleceği düşünen irdeleyen biriyim. Şuan bana bir kere bile küfür etmedi ve ben arada normal ortaya küfür etsem hemen ağzını topla der. Benim düşüncelerime fikirlerime hep saygı duydu okul konusunda da benden daha istekli ailevi konularda iseSizin iliskiniz baslangicta nasil gelistiyse o sekilde gelisir. Cünkü iliskileri taa en basindan belli olur? Nisan döneminiz nasil gecti? Nisanlin sana nasil davraniyor ?
Bu evlilik kumar isidir maalesef iyice tartmaniz gerekir. Seni üniversite okutmana izin verecek mi normal üniversite yani. Seninle ilgilenebilecek mi sana saygi duyacak mi hem maddi hemde manevi olarak yardimci olacak mi hic oturup konustunuz mu?
Gezmeyi sevmiyo demedim ki ben sadece öyle cafe veya kahve hayatı yok tabikide arkadaşları var işi gereği ztn çok sosyal ortamda ve bir sürü insanla muhatap oluyoUzak mesafeden tanımaya çalıştığın adamı övüp durman, ev ve iş dışında hayatı olmayan bir insanla gezip tozabileceğini sanman, yani ne desem bilemedim.
Yakanı düzelt, başını kapat diye direktif veren bir adam var burada. Bunları iyi şeyler sanıyorsun ama değil.
21 yaşındaki biriyle görücü usulü evlenmeye çalışan bir erkeğin yatacağı hayat bellidir ve adamın yaptığı, söylediği her şey de bunu tekrar tekrar doğrular nitelikte zaten. Aksini düşündürecek, evet çok huzurlu, çok eşitlikçi, çok mutlu bir evliliğin olabilir dedirtecek hiçbir şey yok ortada.
Bütün zamanın evde adamın işten gelmesini beklemekle ve anasının danasının gönlünü eğlemeye çalışmakla geçecek büyük ihtimalle.
Üzgünüm ama görünen bu.
Müge'de bir kız vardı, kocasını köyde 454755 kişiyle aldatmış, kayın ailesi kendi ailesinde de herkesin herkesle ilişkisi vardı.Eğitim öğretime karşı ne kadar insan varsa hepsi de aynı argümanı sunuyor. Okey batak yatma kalkma sahneye çıkar gibi giyinme. Baydınız artık cidden. Niyeyse Müge anlıya falan çıkanlarda genelde hiç bahsettiğiniz kurumlardan olmuyor. Köyde tren yapanlar o kurumlarda mı oluyor ya da o kurumlardan mı gelme?Bir insanın içinde ne varsa onu ister onu yaşar. Okumaya giden okur bahsettiğiniz kesim köyde de olsa dediklerinizi yapar evlense de. Üniversitede sadece bu bahsettiklerinin olduğunu iddia eden herkes eminim ki bu işlere odaklandığı için sadece bunları görüyor. Nerden bileceksiniz iş para sahibi olmak için orada tırmalayan genci işinize gelmez ki? Okey batakta oynasın güzelde giyinsin gitsin ayrıca size ne ki bundan? İnsanın en güzel en enerjik çağları tabi yapacaklar. Yatma kalkma olayına tekrardan değinmiyorum bile komşusunda çocuk yapan erkek ve kadınlar gördük yahu bilmem kaç yaşındalardı hem de. Komiksiniz. Hem evlenip kem kendini geliştirecekmiş. Sizin bu dediğinize destek verecek erkek ülkede %5 falandır sizde onları bulamazsınız kendinizi kandırmayın. Ondan sonra kucağınızda çocuk veya çocuklar işim yok param yok ne yapacağım anam babam gelmemi istemiyor diyorsunuz.
Allah aşkına kedi, seni omuzlarından tutup ne yapıyorsun sen diyesim geldi.Tabiki konuştuk. Çok geleceği düşünen irdeleyen biriyim. Şuan bana bir kere bile küfür etmedi ve ben arada normal ortaya küfür etsem hemen ağzını topla der. Benim düşüncelerime fikirlerime hep saygı duydu okul konusunda da benden daha istekli ailevi konularda ise
Gezmeyi sevmiyo demedim ki ben sadece öyle cafe veya kahve hayatı yok tabikide arkadaşları var işi gereği ztn çok sosyal ortamda ve bir sürü insanla muhatap oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?