Bozsaniz da aylar boyunca hiç kilo veremeseniz de sakın moralinizi bozmayın. Önemli olan uzun vadede sağlık. En azından bünyeme lif girdi protein girdi en azından düzgün besinler yedim diye düşünün. Tartidaki sonuç sonra gelsin.
Yemek yapmaya çok erinen biri olarak ilk etapta azıcık fiyati fark etse de paketli donmus sebzeler, kinolali, mercimekli ton, proteinli quark, yıkanmış veya açıklanmış satılan ıspanaklar ve salatalik yesillikler, fırına verilmelik hazır köfteler donmus baliklar. Bunlar hayatımı çok kolaylaştırdı. Yani yemek yapmak hiç istemiyordum ama ayiklanmis ispanagi alıp 2 yumurta kırıyorum biraz peynir ardından 1 meyve al sana öğün. Yıkanmış yesillikleri kaseye at üstüne fasulyeli ton balığı al sana öğün. Bu şekilde azıcık pahalı da olsa en azından aldıklarım çöpe gitmedi ve ben devam edebildim. Ara öğün olarak yanımda protein bar, kefir, badem, tuzlu fıstık gibi şeyler taşıdım çantama attım. İlk zamanlar yemekle gerçekten hiç ugrasmadim. Su an da bazen zevk için yapıyorum sadece. Hayatı kökten değiştirmek lazım değil. En kolay yapabileceğiniz şekilde başlamanız lazım. Her şeyi dört dörtlük yapmanıza gerek yok.
Egzersizde de. 1 saat mükemmel Egzersiz yapmanız şart değil. 15 dakikalık bi yoga veya pilates videosu yapın o gün. Enerjiniz mi yok sadece vücudunuzu esnetin. Hiç spor yapasiniz yok mu sadece 2 şarkılık sure boyunca dans edin. Zaten bi başlayınca vücut kendi hareket etmek istiyor. Ve hareket depresyona birebir. Yürüyüş mesela, diyin ki şuradaki kafeye kadar kulaklığımı takıp yurucem, oraya varınca da en sevdiğim reelslere bakarak kendime bi çay ismarlayip müzik dinleyerek geri yurucem. Hareket size zevk verecek inanın.
Sevdiğiniz yiyecekler neler bilmiyorum ama eskiden sebze yemekleri yapıyorsanız muhtemelen aslında sebze gibi şeyleri seviyorsunuz. Bunları günlük beslenmenize olabilecek en kolay şekilde eklemeye çalışın. Bu işler kolay olunca surdurulebiliyor. Boğaz tutmak lafı inanın diyetteki en son onemli şey. Diyette irade gerekmiyor aslinda alışkanlık değiştirmek ve seni tok tutan sağlıklı şeyleri tüketmek gerekiyor. Zayıf insanlar bunu bir irade meselesi zannediyor bana da vayyy ne iradeliymissin dediler değilim. Sadece kendime en uygun en yapılabilir kolay düzeni bulup iyi kötü devam ettirdim. Sizin şişmanlığıniz da bir irade sorunu değil. Aksine bence şişman insanlar en sorumluluk sahibi, en dertli, gamlı, kendini paralamislar arasından çıkıyor özellikle böyle mental çöküş sonrası kilo alanlar genelde kendini en çok zorlayanlar oluyor.