22 yasinda evlenmek

Hangi bölümü okuyorsunuz merak ettim, laf sokma olarak algılamayın lütfen. Gerçekten merak ettim. Ben evlendikten sonra açıköğretimde bir bölüme başladım, hala 1. Sınıfım çünkü.
İslami İlimler okuyorum ve günlük 3 saat yol teptim şimdiye kadar toplu taşımayla. 1 saat otobüs yarım saat metro gidiş, aynı şekilde geliş. Herkes 8 ders alırken ben dönemlik 14 ders aldım erken bitirebilmek için, şimdi yüksek lisansa hazırlanıyorum Felsefe alanında.

19 yaşında evlilik çok matah bir şey bana göre, ama ben hiçbir zaman genellemedim. Bu kadar istiyorsa evlensin dedim başıma gelecekleri çekecek olan o. Yav size ne insanların kaç yaşında evlendiğinden, gerçekten size ne?
Konu sahibi sormusta insanlar ondan fikrini belirtiyor, yoksa bize ne🤷‍♀️

19 yaşında evlilik çok matah bir şey bana göre, ama ben hiçbir zaman genellemedim. Bu kadar istiyorsa evlensin dedim başıma gelecekleri çekecek olan o. Yav size ne insanların kaç yaşında evlendiğinden, gerçekten size ne?
Fikir sormuş söyledik. Bir dahaki sefere sizden icazet alırız

Kesinlikle ekonomik özgürlük olması zorunlu bir şey. Öyle keyfe kalmış bir durum değil tembelliğe kılıf uydurmamak gerekir. Ama 22 yaşında üniversite bitmiş oluyor yani evlenilemez çok küçük bir yaş değil.

Bana gelen yorumlara cevap verince konuyu sahiplenmiş mi oluyorum? Cevap vermeyip sussa mıydım? Kusura bakmayın bu bana uymaz.
Kimse size susun demiyor ama konu sizin konunuz değil. Konu sahibinin konusunda başkalarının konuşulması hoş olmuyor.

Kimse size susun demiyor ama konu sizin konunuz değil. Konu sahibinin konusunda başkalarının konuşulması hoş olmuyor.
E siz de konuşmayın o zaman konu sahibinin konusunda. Bana söylenene cevap vermekte hiçbir beis görmüyorum. Oldu oh ne güzel herkes linçlesin ben susayım yok öyle bir dünya.

Sizin kadar erken olmasada universite biter bitmez esimle nisanlandım 23. dogum gunumu evliyken esimle kutladık. aynı yaştaydik.

Simdi 30 yasındayız. esim yabancı bir sirkette mühendis ben de ögretmenim. 20 yaslarda ah evlenmeseysikte yapsaydık dediğimiz hicbir sey yok. çunku beraber yaptik. mesela beraber yurtdısına cıktık. esimin ingilizcesi ileri seviyede olduğu icin turla felanda değil. bildigin kendimiz planladık.

Sımdi konuşuyoruz eşimle pişman mıyız diye ikimizde pişman değiliz.

Daha yeni evliyiz eşimin iş arkadasları esimin yaşinı duyunca neden bu kadar acale ettin evlenmek icin demişler eşim de "doğru insanı bulduktan sonra neden bekleyeyim ki" demiş.

Herkes genç yaşta evliliği kaldıramaz kabul ediyorum ama 30 yaşında evlenip yaşım geçiyor diye acale karar verdim evlendiğime çok pişmanım diye de bir sürü konu var bdv de.

yani önemli olan doğru kişiyi bulmak ve evlilik olgunluğunda olmak.

Çook tatli. 🥰
20lerin başinda evlenip 30una kadar 3 cocuk dogurup eve kapanip, hicbisey yapmadan yaşamiyor herkes evlendi diye.
Öyle bir evliliği kimse istemez, istemesin yani 🙄 Ama böyle sizin gibi bir çok şeyi birlikte yaşamak, bazi aşamalari birlikte geçmek bence coook ama cok guzel bisey.
Normalde erkek için 23 yaş kucuk derim ama mutluysaniz ne hoş. 😍

Bakın sizin okuduğunuz bölümü özellikle sormuştum, tamda düşündüğüm bölümde okuyorsunuz. Kafa yapınız bana çok tanıdık çünkü. 35 yaşındayım, tahmin edemeyeceğiniz kadar insan tipi gördüm ama çevremde sizin kafa yapınızda olupta çok bişey basarani görmedim.. inşallah siz hayallerinizi gerçekleştirip bu ülke için faydalı bir akademisyen olabilirsiniz.

19 yaşıda sadece sizin ozelinizde yazmadım, birkaç üye daha vardı.. üstünüze alinmaniza gerek yok yani...

İnsanların kaç yaşında evlendiğinden tabi ki bize ne. Ama evlilik çocuk oyuncağı değil, hele hayat sizin görüş açınızdaki gibi hiç değil. Anne babalarınızın sayesinde konfor alanınızda biseyler yapıyorsunuz. Deseydiniz ki karı koca hem çalıştık hemde okullarımızı bitirdik, o zaman sizi ayakta alkislardim. Herkes sizin gibi sansliymiscasina yorum yapma hakkınız yok. Naçizane fikrimdir.

Bakın sizin okuduğunuz bölümü özellikle sormuştum, tamda düşündüğüm bölümde okuyorsunuz. Kafa yapınız bana çok tanıdık çünkü. 35 yaşındayım, tahmin edemeyeceğiniz kadar insan tipi gördüm ama çevremde sizin kafa yapınızda olupta çok bişey basarani görmedim.. inşallah siz hayallerinizi gerçekleştirip bu ülke için faydalı bir akademisyen olabilirsiniz.

19 yaşıda sadece sizin ozelinizde yazmadım, birkaç üye daha vardı.. üstünüze alinmaniza gerek yok yani...

İnsanların kaç yaşında evlendiğinden tabi ki bize ne. Ama evlilik çocuk oyuncağı değil, hele hayat sizin görüş açınızdaki gibi hiç değil. Anne babalarınızın sayesinde konfor alanınızda biseyler yapıyorsunuz. Deseydiniz ki karı koca hem çalıştık hemde okullarımızı bitirdik, o zaman sizi ayakta alkislardim. Herkes sizin gibi sansliymiscasina yorum yapma hakkınız yok. Naçizane fikrimdir.
Sizde bu ötekileştirici kafa yapısı varken uzatmaya tenezzül etmem. Dindarlara koyun demenin en kibar hali. Anne baba sayesinde olmasını nerden çıkardınız acaba? Zaten eşimle çalıştık okullarımızı bitirdik aynen öyle oldu. Cebimizde 10 lirayla bir hafta idare ettik kimi zaman. 3 ay böyle sürdü sonra o işe girince rahatladık ben de okumaya devam ettim. Sizin gibi teologları ezikleyen kafa yapısında birine niye laf anlatıyorsam hala. Neyse.

Konu sahibi banlanmis ama onun şartları için evlilik erken değil bence.

Okul yok iş hayatı yok. Bunlar olmayınca evlenmeyip şunları yapacağım diyecek birşey de yok. Evlilik olmaz birşey değil.

Biz oku yada çalış deyince içine bunlarla ilgili bir aşkın doğacağını da sanmıyorum.

Forumda genel olarak bu yaşlar çok erken görülüyor ama bende 23 yaşında evlendim ve hiç pişman olmadım erken evlendim diye. O yaşta evlendim diye hayatım elimden kayip gitmedi, kimle ve nasıl bir evlilik yaptığımızla alakalı bu sanırım. O yüzden bu konularda tek bir doğru olmadığını düşünüyorum.

Zorla okutun ya da iş sahibi yapın o zaman konu sahibini :)
Evet ana fikir buydu zaten. Ne güzel anlamışsınız.
Sırf erken evlenmişsiniz diye fazla empati yapıyorsunuz. Güzelleme yapıyorsunuz.
Ben artık gocunduğunuzu düşünüyorum.
Konu sahibi anlamazsa okuyan bir kardeşimiz anlar diye yazıyoruz.
Siz güzellemenize devam edin.
İyi forumlar.

Evet ana fikir buydu zaten. Ne güzel anlamışsınız.
Sırf erken evlenmişsiniz diye fazla empati yapıyorsunuz. Güzelleme yapıyorsunuz.
Ben artık gocunduğunuzu düşünüyorum.
Konu sahibi anlamazsa okuyan bir kardeşimiz anlar diye yazıyoruz.
Siz güzellemenize devam edin.
İyi forumlar.
Kızdırmayın küçük enişteyi

Back
X