22 yasinda evlenmek

21 yasinda üniversite son sınıfta evlendim. Mayista evlendim, o yazin sonunda mezun oldum.
Esim benden 7 yaş büyüktü.
Evet evlilik bir sorumluluktur, bunu kimse inkar edemez. Ozellikle insan ilişkileri.. esimle 8 yili devirdik hic bir zaman, hic bir konuda pisman olmadim. Cok guzel bir evliliğimiz var.
Ama keske 25 yasinda evlenseydim, insan iliskileri konusunda biraz daha az üzülürdüm belki diye düşündüğüm zamanlar oluyor. Kv gorumce vs konularında. Ama bazen de, 30 yasinda da evlensem, bu tecrubeyi yasamadan kazanamazdim diyorum.
Ama eşimle erken evlendigime asla pişman olmadım. Cocugumu da 4.5 sene sonra dogurdum, bol bol gezdik evliligimizin tadini çıkardık.
Ben erken evlilik, geç cocuk taraftariyim 🤣

Ya benim bi arsam var babam tapusunu ustume yapti tek kız olduğum için çok da degerli bir arsa.onun dışında hic calismak istemiyorum kendimi biliyorum yani
Kendi çabasıyla ayaklarının üstünde duran kadınlar her zaman saygı görür. Araziye ihtiyacın olduğunda satabileceğin ne malum? kriz kasıp kavuruyor ortalığı herkes virüsten can derdinde kimse arsa düşünmez kriz zamanlarında. çalış çabala kendim için. en önemlisi kendine saygın için. koca parası mı yiyeceksin

21 yasinda üniversite son sınıfta evlendim. Mayista evlendim, o yazin sonunda mezun oldum.
Esim benden 7 yaş büyüktü.
Evet evlilik bir sorumluluktur, bunu kimse inkar edemez. Ozellikle insan ilişkileri.. esimle 8 yili devirdik hic bir zaman, hic bir konuda pisman olmadim. Cok guzel bir evliliğimiz var.
Ama keske 25 yasinda evlenseydim, insan iliskileri konusunda biraz daha az üzülürdüm belki diye düşündüğüm zamanlar oluyor. Kv gorumce vs konularında. Ama bazen de, 30 yasinda da evlensem, bu tecrubeyi yasamadan kazanamazdim diyorum.
Ama eşimle erken evlendigime asla pişman olmadım. Cocugumu da 4.5 sene sonra dogurdum, bol bol gezdik evliligimizin tadini çıkardık.
Ben erken evlilik, geç cocuk taraftariyim 🤣
21 yaşında benim param bile yoktu ya helal olsun :) iş arıyordum yana yakıla eşya almak evlenmek çok zor o yaşlarda . iyi cesaret . en azından eşin hayırlı çıkmış

Laflara bak yahu :eek:
beyin lopunun yarisi göc etmis insanlardan cikabiliyor bazen boyle seyler, ve bunu soyleyen insanin kardesinin maalesef hic cocugu olmamis, kendi kizida 20 li yaslarin sonunda erken menapoza girmis ama kendilerinin ki saglik sorunu bizimki yaşliliktan

Son düzenleme:
21 yaşında benim param bile yoktu ya helal olsun :) iş arıyordum yana yakıla eşya almak evlenmek çok zor o yaşlarda . iyi cesaret . en azından eşin hayırlı çıkmış
Ben de param vardi dersem yalan olur 😬 eşim de tuuuum birikimiyle araba almıştı. Ama ailelerimizin imkani iyiydi, sağolsunlar ellerinden geleni yaptılar.

Bence de evlenin çünkü okumak istemiyorsunuz. Belki evlenince fikriniz değişir ve okumaya karar verirsiniz ya da çalışmak istersiniz.

Kendimden örnek vereyim ben 18 yaşında (eşimde aynı yaşlarda) henüz daha üni ilk yılında ani bi kararla evlendik, okul bitene kadar ailelerin desteğiyle yaşadık, şuan 33 eşim 34 yaşında kendisi uzman doktor ( tus’u bile ilk girişte kazandı ) ben öğretmen oldum . Arkama bakıyorum ve 18 yaşında verdiğim kararın doğru olduğunu düşünüyorum , 20’li yaşların başında yapamadığımız ne varsa hepsini fazlasıyla yapıyoruz şuan hatta yine çılgın bi kararla Antalya ya taşınma kararı aldık , sırf ben denizi çok seviyorum diye, bu arada çocuğumuzu da büyüttük . Bence insan o yaşlarda da doğru kişiyi anlayabiliyor, çevremizde görüyoruz okuyup kariyer sahibi olmuş şekilde evlenenlerde yanlış karar verebiliyor. Ben biraz kaderci de yaklaşıyorum sanırım😅
çok haklısın bence. yani doğru karar vermek değilde doğru kişiyle karşılaşmak o aslında. artık erkekleri anlamak zor 32 yaşında yüksek lisans mezunu evlenmek isteyen bekar biri olarak çok tecrübe ettim bunu :) tanışıyorsun çok iyi düzgün, birkaç ay geçiyor kaçıp gidiyor ben istemiyorum diye ya da çeştli bahanelerle

Ohoo bu ne ya, Allaha şükürler olsun evlenmeden önce kurumsal bir firmada çalışıyordum,29 yaşımda evlendim, 35 yaşında memur oldum.
Konu sahibesi senin başına gelecek iş var bu akılla bak gör

Bende 22de evlendim o istemedigin okul ve calismak evlilikten cok cok daha kolay
Evliligi surdurmek cok zor bu zamanda
Ne bilim bakis acin bi degisik sen hanim hanimcik bi ev hanimi ol nasilsa herkesin harci degildir ev hanimi olmak 😁

Bende 22de evlendim o istemedigin okul ve calismak evlilikten cok cok daha kolay
Evliligi surdurmek cok zor bu zamanda
Ne bilim bakis acin bi degisik sen hanim hanimcik bi ev hanimi ol nasilsa herkesin harci degildir ev hanimi olmak 😁
Ya ne bileyim calismak guzel bisey yasin kucuk evlensen yine calisabilirsin aslinda yani evde tum gun yemek yapip kocaya sofra hazirlamak bir sure sonra sıkmaz mi insani ya her gun ayni birde insanin kendi parasini kazanmasi cok guzel bisey valla. Senin dedigin gibi uzaktan gorundugu gibi tatlis bisey degil evlilik belki ilk 1 sene guzel gecer sonra aman bumuymus yani deyip calissam mi arayislarina girersin ya da erken anne olup cocuk bakarsin tamamen tercih meselesi cocuk dogurcaksam otururum evde ama diger turlu calismazsam ben mutlu olmam kendi adima konusuyorum biseyler yapip faydali olup kendime kendimi kanitlamayi seviyorum. Maasi aldiginda mutlu oluyosun birde kocadan para istemek var ne bileyim yeri gelince senin benim param yok ama ona gore harcama yapilip istedigin seyi alamamak kendinj kisitlamak kotu. Evlenenlerde calismali bence

Kaç yaşında evlenirsen evlen kısmetini yaşayacaksın.

19 da evlendim pişman olmadım diyen de gördük.
30 da evlendim pişmanım diyen de..
Ben 27 de evlendim pişman ettiler.

Muhattap olduğun insanlar o kadar önemli ki..

Sadece sevgilinle evlenmiyorsun. Onu bile baştan tanıyor gibi oluyorsun.

Kendi evinin mutfağında yemek yaparak, akşam eşinin yolunu beklemek sevimli gelebilir şuan.

Görümce, kv, kayın kavramları hiç sevimli değil inan bana..

22 yaşında hayatında çok daha sevimli ayrıntılar olabilir diyorum..
Yine sen bilirsin.

Hanımlar neden üniversite okumuyorsun demişsiniz , öyle çok mezun var ki eğitimlinin kıymeti yok . Bugün çok iyi bir üniversiteden iyi dereceyle mezun olanlar dahi iş bulmakta zorlanıyor . Bulursa asgari ücrete uzun saatler çalışıyor . Çünkü o olmazsa kapıda bekleyen başka 10 binler var. Herkes okuyacak kafası eğitimli , zeki , yetenekli gençlerin işverenin kölesi olmasına sebep oldu. Şu anki üniversite sistemine işveren bayılıyor çünkü başka türlü nasıl yetenekli gençleri köle gibi uzun saatler çalıştırsın ? Konu sahibi gibi ama aileleri hırslı milyonlar yeteneği olmayan alanda sırf mezun olmak için mezun oluyor ve sonrasında o alanda iş bulmaya çalışıyor .İşveren bakıyor birçok mezun var (yeteneği olsun ya da olmasın) işe aldıkları yetenekli çalışanları nasıl olsa birçok mezun var diyerek az maaş çok işle çalıştırıyor. O yüzden herkesi üniversiteli yapmak değil herkesi belli bir iş kolunda uzmanlaştırmak isteğimiz olmalı . Konu sahibi de kuaförlük gibi veya başka bir meslekte kendini geliştirmeye çalışmalı , belli ki eğitim görme isteği yok. Fakat bir iş kolunda uzmanlık kazanmazsa belli bir yaştan sonra ihtiyacı olunca kimse iş vermez , şu an bir zanaatta uzmanlaşsın.

Buradaki insanlar sizi eleştirmek için demiyorlar okuyun diye. Ama siz zaten kararınızı vermişsiniz. İnşallah mutlu olursunuz.

çok haklısın bence. yani doğru karar vermek değilde doğru kişiyle karşılaşmak o aslında. artık erkekleri anlamak zor 32 yaşında yüksek lisans mezunu evlenmek isteyen bekar biri olarak çok tecrübe ettim bunu :) tanışıyorsun çok iyi düzgün, birkaç ay geçiyor kaçıp gidiyor ben istemiyorum diye ya da çeştli bahanelerle
evet siz güzel özetlemişsiniz önemli olan doğru kişiyle karşılaşmak , belli bi yaşı yok bunun . Sadece yaş ilerledikçe daha seçici oluyorsun doğru kişiyi bulma ihtimali tecrübeyle birlikte artabilir ☺️

19 yaşında evlilik çok matah bir şey bana göre, ama ben hiçbir zaman genellemedim. Bu kadar istiyorsa evlensin dedim başıma gelecekleri çekecek olan o. Yav size ne insanların kaç yaşında evlendiğinden, gerçekten size ne?
Bizi ilgilendiren kısmı şu; konu sahibi bu yasta evlenmek normal mi diye sormus. Insanlar da haliyle evlilik ve yaş ilişkisi hakkinda yorum yapiyor.

Müstakbel esine güveniyorsan evlen gitsin.. bekleyecek biseyin yok cünkü..

Çook tatli. 🥰
20lerin başinda evlenip 30una kadar 3 cocuk dogurup eve kapanip, hicbisey yapmadan yaşamiyor herkes evlendi diye.
Öyle bir evliliği kimse istemez, istemesin yani 🙄 Ama böyle sizin gibi bir çok şeyi birlikte yaşamak, bazi aşamalari birlikte geçmek bence coook ama cok guzel bisey.
Normalde erkek için 23 yaş kucuk derim ama mutluysaniz ne hoş. 😍

kimse kimseye 22 yasinda evlenecem diye arayısa girsin tanimadigi adamla hemen evlenip kariyerini birakip 3 çocuk doğursun demiyor tabi.

ama 22 de evlenen mutsuz olur yanliş karar verir 30 unda evlenen iyi karar verir çok mutlu olur diye keskin çizgileri yok bu isin.

ben calisan bayan olarak calisanlar cok mutludur calismayan kadinlar cok mutsuz aciz gozuylede de bakmam hiçbir zaman. hayatta bu kadar keskin cizgiler yoktur. hayat siyah ile beyazlarda gecmez grilerde gecer.

Doğru insan karşına 22 de çıkmışsa 22 de de doğru bir kara verip evlenilebilir.

Bu arada universitedeki arkadaşlarım benim bu söylediklerimi duysalar herhalde şok olurlar. :halay:çunku o zaman evlenmeyi cok isteyen arkadaşlarıma saçmalamayın ya insan universite bitirir bitirmez evlenir mi hiç derdim. ben onlardan önce evlendim ama eşim olmasaydı 22 de geç kaldım diye arayışada girmezdim. nasip bu işler diyorum.

Back
X