- 3 Şubat 2018
- 25.852
- 111.226
- 598
- Konu Sahibi hadibakalim88
esimin anneanneside cocuk icin tedavi gordugumu duydugunda yaşli karı aldiniz daha genci yoğumus gibi demisti zaten![]()
"Nine sen en iyisi

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
esimin anneanneside cocuk icin tedavi gordugumu duydugunda yaşli karı aldiniz daha genci yoğumus gibi demisti zaten![]()
torununda filinta gii 20 lik çıtır ya zaten demiştim"Nine sen en iyisi" deseydiniz keske
lafa bak
o zaman çok sinirim bozulmustu tabi guzel de bir cevap almısti ama simdi aklima gelince hek sinirim bozuluyor hem gülüyorumayyy
gülsem mi ağlasam mı bilemedim valla
![]()
Yanlış anlamazsanız bir şey sorabilir miyim? Evlendiğim zaman eşimin de geliri yoktu dediniz, nasıl geçindiniz?Ben de 19 yaşıma göre hayattan ne istediğimi çok daha iyi ve kesin biliyorum ama evliliğin buna olumlu ya da olumsuz hiçbir etkisi olmadı. Evlilik sadece bir kimlik, yanımdaki benim hayat arkadaşım. Şunu yapmak istiyorum dediğimde bana karşı çıkmaz, olması gereken de bu zaten :)
Kendimden örnek vereyim ben 18 yaşında (eşimde aynı yaşlarda) henüz daha üni ilk yılında ani bi kararla evlendik, okul bitene kadar ailelerin desteğiyle yaşadık, şuan 33 eşim 34 yaşında kendisi uzman doktor ( tus’u bile ilk girişte kazandı ) ben öğretmen oldum . Arkama bakıyorum ve 18 yaşında verdiğim kararın doğru olduğunu düşünüyorum , 20’li yaşların başında yapamadığımız ne varsa hepsini fazlasıyla yapıyoruz şuan hatta yine çılgın bi kararla Antalya ya taşınma kararı aldık , sırf ben denizi çok seviyorum diye, bu arada çocuğumuzu da büyüttük . Bence insan o yaşlarda da doğru kişiyi anlayabiliyor, çevremizde görüyoruz okuyup kariyer sahibi olmuş şekilde evlenenlerde yanlış karar verebiliyor. Ben biraz kaderci de yaklaşıyorum sanırım![]()
Hangi bölümü okuyorsunuz merak ettim, laf sokma olarak algılamayın lütfen. Gerçekten merak ettim. Ben evlendikten sonra açıköğretimde bir bölüme başladım, hala 1. Sınıfım çünkü.Ben 19 yaşında üniversite 1.sınıfta evlendim şu an son sınıftayım ve yüksek lisansa hazırlanıyorum, akademik kariyer hedefliyorum. Evlilik okumaya ya da başka şeylere engel değil. Ama yok ille de okumayacağım dersen sen bilirsin. Herkes kariyer sahibi olacak diye bir şey yok sen de evde oturup çocuk büyütürsün ki bu da çok güzel ve takdir edilesi bir şey eğer o çocukları güzel yetiştirebilirsen.
22 yaş bana evlilik için erken geliyo kendi ayakların üzerinde durabildiğin ve kendinden emin olduğun zaman evliliği düşün benceArkadaslar yeni uyeyim de bunun icin uye oldum.lise mezunuyum kendi istegimle okumadim yani okumayi da dusunmuyorum .sevgilim var ve anneme soyledim o ise 28 yasinda evlenmeyi dusunuyoruz .maddi olarak orta durumdayiz annemle konustugumda maddiyati dusunme gercekten seviyor musun ona bak diyo tam kararini ver babana soyleyeyim falan.ben zaten cok seviyorum fakat evlenmek icin erken mi yoksa zaten okumuyorsun yani beklemek icin nedenin yok mu diyorsunuz? ()
Laflara bak yahuesimin anneanneside cocuk icin tedavi gordugumu duydugunda yaşli karı aldiniz daha genci yoğumus gibi demisti zaten![]()
Evlilik deyince akla iki kişinin bir aile kurması kendine yetebilmesi gelir bana göre. 18 yaşında kocanızla yaşadığınız evim masraflarını sizin masraflarınızı ailelerinizin ödemesi evciliktir evlilik böyle bir durum değil çünkü. Ama tabi herkesim yaşam tarzı doğrusu farklı. Ki sizin ki nadir bir durum o yüzden bu konuda örnek olmamalısınız.
Sizin kadar erken olmasada universite biter bitmez esimle nisanlandım 23. dogum gunumu evliyken esimle kutladık. aynı yaştaydik.
Simdi 30 yasındayız. esim yabancı bir sirkette mühendis ben de ögretmenim. 20 yaslarda ah evlenmeseysikte yapsaydık dediğimiz hicbir sey yok. çunku beraber yaptik. mesela beraber yurtdısına cıktık. esimin ingilizcesi ileri seviyede olduğu icin turla felanda değil. bildigin kendimiz planladık.
Sımdi konuşuyoruz eşimle pişman mıyız diye ikimizde pişman değiliz.
Daha yeni evliyiz eşimin iş arkadasları esimin yaşinı duyunca neden bu kadar acale ettin evlenmek icin demişler eşim de "doğru insanı bulduktan sonra neden bekleyeyim ki" demiş.
Herkes genç yaşta evliliği kaldıramaz kabul ediyorum ama 30 yaşında evlenip yaşım geçiyor diye acale karar verdim evlendiğime çok pişmanım diye de bir sürü konu var bdv de.
yani önemli olan doğru kişiyi bulmak ve evlilik olgunluğunda
Benzer noktalarımız çok fazla sanırım, bizede erken yaşta evlendiğiniz için pişman mısınız diye soranlar oluyor biz hiç pişman olmadık hep kendimizi şanslı hissettik doğru insanla bu kadar erken karşılaştığımız için, hatta 20’li yaşlarda birlikte bi düzen oluşturmak ,hayata bakabileceğin ortak pencereyi bulmak daha kolay oluyor diye düşünüyorum.dünyada hep kötü senaryolar olmuyor doğru olduğunu düşündüğü şeyi çok geciktirmeden yapöalı insan ben öyle düşünüyorum , bu arada mutluluğunuz yıllar sürer umarımSizin kadar erken olmasada universite biter bitmez esimle nisanlandım 23. dogum gunumu evliyken esimle kutladık. aynı yaştaydik.
Simdi 30 yasındayız. esim yabancı bir sirkette mühendis ben de ögretmenim. 20 yaslarda ah evlenmeseysikte yapsaydık dediğimiz hicbir sey yok. çunku beraber yaptik. mesela beraber yurtdısına cıktık. esimin ingilizcesi ileri seviyede olduğu icin turla felanda değil. bildigin kendimiz planladık.
Sımdi konuşuyoruz eşimle pişman mıyız diye ikimizde pişman değiliz.
Daha yeni evliyiz eşimin iş arkadasları esimin yaşinı duyunca neden bu kadar acale ettin evlenmek icin demişler eşim de "doğru insanı bulduktan sonra neden bekleyeyim ki" demiş.
Herkes genç yaşta evliliği kaldıramaz kabul ediyorum ama 30 yaşında evlenip yaşım geçiyor diye acale karar verdim evlendiğime çok pişmanım diye de bir sürü konu var bdv de.
yani önemli olan doğru kişiyi bulmak ve evlilik olgunluğunda olmak.
72 yaşındaki teyzem bile erken evliliğe karşı. Okuyun, gezin görün, koca hep var derben bundan 15 yıl önce 26 yaşında evlendim
herkes bana çok erken evlendiğimi söyledi
yüksek lisans dahi yapmış, işi gücü olan bir kişiydim
şimdi bakıyorum herkes 20 li yaşların başında evleniyor
benim ilkokul okumamış anneannem 20 yaşında evlenmiş 1955 te, o tarihte memur olup işi gücü olan kendisinden iki yaş büyük eşi ile
şimdi bakıyorum ayyy 18 olsak da evlensek konuları yahut 30 olmadan evde kaldık modunda konular
Zorla okutun ya da iş sahibi yapın o zaman konu sahibini :)Toplumun iyileşmesini gelişmesini beklemek özgürlüğe müdahale değildir.
Çalışmak zorunda da değil.
Yıl olmuş 2021 birey olmayı başaramamış bir insanın bu halini tavrını desteklemek özgürlüğüne saygı duymak demek mi?
Her şeyin kötü olması ihtimalinde devlete ve topluma getireceği yüke ne demeli?
Muhtaçlıktan kaynaklı evde kocasını beklerken evde kötü olayların olması çocukların ziyan olması, kötü birey olma ihtimali ve topluma zararlı olmaları?
Yazık değil mi?
Para kazanma kabiliyetini edinmesi gerek, bu zamanda bunu sağlayamayan birini desteklemek mi doğru olan?
İsterse akşama kadar oda oda gezip evde yatsın bize ne?
Sizin erken evlenip geldiğiniz noktada maddi özgürlüğe ve kariyere sahip olmanız konu sahibi ile aynı konumda olduğunuz anlamına gelmez.
Örnek alamak isteyene iyi örneksiniz, ama konu sahibi için değil.
Benim uzun uzun anlatmaya çalıştığım da bu, mutluluğunuz daim olsunBenzer noktalarımız çok fazla sanırım, bizede erken yaşta evlendiğiniz için pişman mısınız diye soranlar oluyor biz hiç pişman olmadık hep kendimizi şanslı hissettik doğru insanla bu kadar erken karşılaştığımız için, hatta 20’li yaşlarda birlikte bi düzen oluşturmak ,hayata bakabileceğin ortak pencereyi bulmak daha kolay oluyor diye düşünüyorum.dünyada hep kötü senaryolar olmuyor doğru olduğunu düşündüğü şeyi çok geciktirmeden yapöalı insan ben öyle düşünüyorum , bu arada mutluluğunuz yıllar sürer umarım![]()
19 yaşında evlilik çok matah bir şey bana göre, ama ben hiçbir zaman genellemedim. Bu kadar istiyorsa evlensin dedim başıma gelecekleri çekecek olan o. Yav size ne insanların kaç yaşında evlendiğinden, gerçekten size ne?72 yaşındaki teyzem bile erken evliliğe karşı. Okuyun, gezin görün, koca hep var deryani görüyorum ki ortaokul mezunu teyzemdeki vizyon çoğu üniversite! mezununda yok. Anne baba parasıyla biseyler başarıp, 19 yaşında evliliği çok matah biseymis gibi anlatmakta nedir ayrıca çözemedim.
72 yaşındaki teyzem bile erken evliliğe karşı. Okuyun, gezin görün, koca hep var deryani görüyorum ki ortaokul mezunu teyzemdeki vizyon çoğu üniversite! mezununda yok. Anne baba parasıyla biseyler başarıp, 19 yaşında evliliği çok matah biseymis gibi anlatmakta nedir ayrıca çözemedim.