• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

22 yasında evlilik?

lmh_burcu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
249
98
48
Kızlar herkese merhaba. Umarım hepiniz güzel bi gün geciriyosunuzdur. Ben yakin bi arkadaşımla ilgili bu konuyu açacağım. Arkadaşım 22 yasında atandı dört yıllık bi ilişkisi var. Sevgilisi de çalışıyor ve maddi durumu iyi ancak çocuk beş yıllık bi kredi çekmiş gecen yıl aylık büyük bi miktar kredi ödüyor (ev almış) . arkadaşım henuz çalışmaya başlamadi güvenlik soruşturmasi var. Evlenirsek bi maaş kredi oderiz bi maas la idare ederiz diyo dugunu de ailelerin de desteğiyle biraz borç yapar hallederiz diyor. 22 yasında henuz is hayatına da girmedi aktif olarak.Erken olduğunu falan söylüyorum hak veriyo ama kararsız bu konu da. Çalışınca hem ev hem is beni ilk zaman zorlar mi diyo. Sizce erken mi arkadaşıma nasil yardımcı olabilirim?? Yorum yazanlara şimdiden tesekkur ederim :)

Kızlar bu arada eklemeyi unutmuşum dört senedir uzak mesafe ilişkisi yaşıyorlar. O yüzden de biraz acele ediyorlar*

22 yaş çok erken. Çocuk en azından ev almış ilerde kira vermezler borç bitince. Borç bitene kadar en güzel yılları kredi ödeyerek gececek yapcak bir şey yok. Bence 1 yıl daha beklesinler hem bakalım kız ne zaman ise başlayacak. 1 yıl süren güvenlik soruşturması duydum o yüzden ise başlayınca bi düşünsün. ..öncelikle iş hayatına alışsın .ben ilk ise başladığımda tempo çok zor gelmişti 10 da tavuk gibi erkenden uyuyordum. Yoğun iş hayatına alışmam zaman aldı

Yakın arkadaşınız da burda yazılanları okuyor mu? Yani o mu rica etti yazmanızı? Eğer öyle değilse bu tarz yorumlar yapmayın ilişkisi için. Kendi bilir. Sonu olumlu olsa da olmasa da sizin için hoş şeyler düşünmez. Yeterince açıklamışsınız zaten.

Ben uzak mesafe ılıskılerıne ınanmıyorum ya. Arkadasım da öyle evlendı 5 6 yıllık sevgılılerdi düşün. Ama uzak mesafe. Sımdı evlendı gelin gitti onun şehrine. Hıc tanıyamamısım dıyor

Ben de 22 yaşındayım sevgilime çok güvenirim ama kafama silah dayasalar evlenmem. 22 nedir yahu?

Evet oldukça erken lakin sizi ilgilendiren bir mevzu yok
İnsanların işine karışmamakla işinize başlayabilirsiniz

Ben sevgilisinden nedense atanmis maasli kiz hemen evleneyim gibi bi hava aldim. Bu ne ya o kadar sene okuyosun drek kazanir kazanmaz yok evdi krediydi onu mu dusunucek. Biraz eline para gecsin. Tadini cikarsin. ailesine faydasi olsun. O kadar sene okutmuslar. Daha evlenmeden kadinin maasina guvenip hesap yapan adamlara gicik oluyorum nedense:duduk:

arkadasiniz seyi sorsun evin tapusu ortak olacak mi diye . evlilikten sonra alinan mallar ortak oluyor da . evlenmeden once alinan ve hala kredisi odenen mallarin durumunu bilmiyorum onu tam ogrensin

Kız hangi şehre atanacak

Adam ile kız farklı şehirde ise kız alesinin şehrinde mi Adamın şehrinde mi çalışacak

Bir başka şehre atanacak ise zaten tayin için en az bir yıl belki de daha fazla Zaman geçmeli

Önce işe başlasın sonra çizer yolunu

sen sunu yap bunu yap falan deme karisma sen kotu olursun sonucunda . bende 23 yasindaym 2 yillik evliyim cokta mutluyum binlerce kez sükür ama cok buyuk sorumluluk cokk

22 yaşında evlendim daha atanmamistim. Eşimin de benim de memleketimden bayağı uzak bir şehirdeyiz. Karisanim edenim yok gelinlik bekleyen yok. Geleneksel hiçbir ritüelim yok 6 yıldır evliyim. İlk yıl KPSS ye çalışıp atandım. Allah yüzümüze güldü. Esim kendi memleketinde çalışıyor olsaydı atanmadan evlenmezdim. Bizimki de uzak mesafe iliskisiydi.
Not: yatırım tavsiyesi değildir :)

21 yaşında evlendim ben de işe yeni başlamıştım
Bu onların bileceği iş sen karışmamalısın.
Bana da çevremdeki herkes evlenme dedi
Evlen de gör gününü falan dediler.
Sonuç olarak benim için doğru karar evlenmekti. Ama arkadaşınızın durumunu ilişkisini tereddütlerini bilemeyiz.

Evlenmezlerse bir maaşlık krediyi eş adayı nasıl ödemeyi planlıyor merak ettim. Evlenirlerse de yine kalan tek maaşla kıt kanaat evliliğin tadını almadan borç ödeyerek geçinecekler. Buna dugun ev kurma vs de eklenecek. Elbette siz sadece fikrinizi soyleyebilirsiniz çok mudehale edemezsiniz etmeyin de zaten. Ben atanip en azından bir yil da gecmeden evlenmesinler derim. Is hayatinin yorgunluguna alisir. Yaşı da çok küçük zaten. Uzak mesafe ilişkisi de fazla taniyamama gibi bir risk ona hiç girmiyorum. Tabiki bunlar benim fikrim.

bence 22 de evlenilmez diye bi sey yok şiddetle karşı çıkmayı saçma buluyorum. atanmış, yaşı 30 da olsa hem evlenince hem ev işi hem iş hayatı olacak bunun yaşla alakası yok. adamda evi kendisine almış beraber oturacaklar sonuçta. iş hayatına başlasin olabilir bence. tanışma kiz isteme söz nişan derken zaten bi zaman geçer.

Back
X